A ​napsugaras ház rejtélye 6 csillagozás

Löffler Zsuzsanna: A napsugaras ház rejtélye

Egy napsugaras ház padlása nem csak régi lomokat, hanem izgalmas titkokat is rejthet: egy ilyen padláson bukkan rá Simi, Luca, Emma és Zalán egy rejtélyes könyvre. A gyerekek úgy döntenek, hogy a könyv rejtvényeinek nyomába erednek, hogy megtalálják a titokzatos kincset. Segítőikkel összefogva barangolnak Csongrad-Csanád megye településein újabb és újabb nyomok után kutatva, miközben megismerik a megye múltját, legendáit és különleges régészeti emlékeit. Útjuk során izgalmas kalandokba keverednek – de vajon megtalálják a kincset?
Löffler Zsuzsanna mesekönyvének olvasói nemcsak a bravúros kincskeresést követhetik végig, hanem bejárhatják Csongrád-Csanád megye ikonikus épületeit, helyszíneit is, miközben észrevétlenül ismerik meg a megye izgalmas múltját.

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
100 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789637193644 · Illusztrálta: Kormányos Adrián

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Lázárné_Csernus_Anikó>!
Löffler Zsuzsanna: A napsugaras ház rejtélye

Mivel a gyerekeim még nem tartoznak a célcsoportba, így ezt magamnak olvastam el. Inkább a 10-12 éves korosztálynak ajánlom, illetve bárkinek, akit érdekel Csongrád megye története. Habár számos ismeretem van a várossal és a megyével kapcsolatban, így is sikerült több helyen meglepnie és olyan információkkal gazdagítani tudásomat, amely játékos formában mélyült el. Felnőtt részére is szórakoztató olvasmány. A kincskeresés köré épített karakterek szerethetőek, Mamó mesebeli, alsóvárosi kertje imádnivaló és a mesébe szőtt könyvtárasok és múzeumi dolgozók miatt külön piros pont.

pevike>!
Löffler Zsuzsanna: A napsugaras ház rejtélye

Löffler Zsuzsanna neve csomószor elém került a könyvtárban, és amikor láttam, hogy szegedi vonatkozású könyve jelent meg, azonnal magamhoz is vettem. És nem bántam meg, jó kis rejtélyes történet, ami megismerteti a gyerekeket Csongrád megye helytörténetével, múltjával és történelmi emlékeivel. Én persze szegediként ismertem ezeket a sztorikat, és tök jó, hogy most már ezt az örökséget egy ilyen mesével is át lehet adni a következő generációnak. A kincskeresés kellően izgalmas, és bár a felnőttek nincsenek bevonva, az tetszett, hogy azért van velük egy egyetemista is, aki segít a magukat már nagyon is önállónak gondoló gyerekeknek. Az infópont részek is jók lennének, csak kár, hogy azok nagyon száraz szövegek, és olvasás közben azt vetettem még fel hibának, hogy nem igaz, hogy ezek a gyerekek ilyen rendesek, és nem vesznek össze egyszer sem, hogy pl. én mászok fel először arra a fára, nem te. A végén azért kaptam egy egészen kicsi vetélkedést, de szülőként az a tapasztalatom, hogy ahol egy gyereknél több van, ott mindig van veszekedés is. De összességében tetszett, odaadtam a lányomnak, hogy feltétlenül olvassa el.


Hasonló könyvek címkék alapján

Elise Broach: Marvin, a bogár
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Maja Lunde: Hónővér
J. K. Rowling: A karácsonyi malac
Ecsédi Orsolya: Nyanyacraft
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt
Jørn Lier Horst: Nárcisz akció
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén
Andri Snær Magnason: Időláda