Hogyan ​legyünk szinglik 15 csillagozás

Liz Tuccillo: Hogyan legyünk szinglik

Julie egy New York-i könyvkiadóban végzi unalmas munkáját, a hétvégéi sem túl szórakoztatóak, és egy rémesen sikerült pasizós buli után úgy határoz, itt az idő tisztába tenni a magánéletét. Mivel kap egy szuper lehetőséget, végigutazza a világot, és megnézi, hogyan élnek máshol a párkereső nők, hogy élményeiből könyvet írjon. Négy szingli barátnője otthon asszisztál a projekthez, és istápolják egymást a világutazó Julie helyett is.
A barátnők hétköznapi, negyven év körüli nők – a lombikbébiprogrammal kacérkodó Ruby, az éppen önmegtartóztató életre esküdő Serena, a tökéletes pasit kereső Alice és a kétgyerekes Georgia, akit otthagyott a férje – viccesen-komolyan próbálják visszaterelni életüket a „rendes" kerékvágásba.
Szerelem Balin, romantika Rióban, szex egy kolostorban, randik, szakítások-békülések, egy válás, a barátság ereje, kis és nagy szerelmek, és az örök kérdés: hol az igazi boldogság?

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Erawan, Budapest, 2016
448 oldal · ISBN: 9786155469855
>!
Erawan, Budapest, 2016
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155469848

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Pandalány P>!
Liz Tuccillo: Hogyan legyünk szinglik

A címe miatt kissé ódzkodtam a filmtől és egyúttal a könyvtől is. Azonban nem kellett volna! Ugyanúgy, mint a filmben, a könyvben is kellemesen csalódtam, őszintén szólva jóval kevesebbet vártam mindkettőtől. Nem akarom összehasonlítani a kettőt, nem igazán lenne értelme, mert a címen kívül nem sok mindenben hasonlítanak és ez nem baj kicsit sem.
A könyv egyik fő helyszíne New York, nekem már itt szimpatikus volt a történet. ❤
Öt főhősnőnk Julie, Georgia, Alice, Ruby és Serena. Mindegyikőjük a maga módján próbál boldogulni a szerelem és randizás útvesztőjében. A könyv eseménydús, pörgős, mind a négy nőnek más-más életútja van, egymást segítve igyekszenek túljutni problémáikon, múltbéli sérelmeken és küzdenek meg a jelen kihívásaival.
Julie egy szerkesztőségben dolgozik, és a könyv elején nekiindul a nagyvilágnak, hogy anyagot gyűjtsön a szingliség témakörében készülő könyvéhez. Mindenhol van egy ismerős, aki segít neki tájékozódni, kávéznak, buliznak, beszélgetnek csajok és pasik együtt és közben Julie gyűjti az információkat, tapasztalatokat szerelem terén. Sok új embert megismer, többek között a sármos és rendkívül vonzó Thomast Párizsban.
Mindeközben a többiek pedig Amerikában maradnak, de folyamatosan tartják a kapcsolatot. Új ismeretség az övék, Julie az összekötő kapocs, mégis egymást segítik és megkedvelik a másikat.
Nagyon gyorsan pörögtek az oldalak, mondjuk ehhez a betűméret is hozzájárult az Erawan-könyvek betűtípusát nagyon szeretem.
A könyv abszolút csajos, a befejezés mégsem lett tipikus Hál' Istennek!. Igazából nem egy újraolvasós regény lett számomra, ezért vontam le egy csillagot, a másik csillagot pedig a borító miatt. Szerintem azt sugallja, hogy ez egy kiszámítható, klisékkel teli történet, pedig ez nem így van. Se a címmel, se a borítóval nem értek egyet, lehetett volna jobbat is választani hozzá.

LyennSunny>!
Liz Tuccillo: Hogyan legyünk szinglik

Azt hiszem ez nem az én könyvem volt. Tegnap nagy reményekkel nekiálltam, hajnalig olvastam, de semmi. Végig vártam valamit. Hasonló regényekre jellemző fordulatot, egy pici csavart. Akármit. De csak nem jött el amit kerestem. Ennek ellenére szórakoztató kis könyv. Egy próbát megér.

Andilány>!
Liz Tuccillo: Hogyan legyünk szinglik

Bevallom őszintén, hogy az értékelések alapján rosszabbra számítottam. Gyorsan olvasható limonádé, haladtam is vele, bár a szereplők közül egyik sem lett kedvenc és néha olyan szituációk jöttek szembe, amiken csak fogtam a fejem. Mondjuk valószínűleg tényleg megtörténik velünk ez a sok sokszor kínos és kellemetlen szituáció, csak most és így egyszerre elég tömény volt. A különböző országok szinglijeinek viselkedéséről és hozzáállásáról inkább nem beszélnék, számomra egyik furább volt, mint a másik. A filmet elvileg láttam, de nem emlékszem belőle semmire és az olvasás során sem jöttek elő emlékek, szóval lehet, hogy olyan sok köze nincs is hozzá vagy csak tényleg nekem törlődtek az emlékeim a filmmel kapcsolatban.

Naniii>!
Liz Tuccillo: Hogyan legyünk szinglik

Tudtam, hogy nem hasonlít a filmhez, de ezt azért nem vártam. Itt is vannak poénok, jó a könyv stílusa. Elégé zavaró, hogy míg a filmben a lányok élvezték a szingli létüket itt megállás nélkül próbálnak bepasizni. Itt a csaj a munkájával kapcsolatosan is hazudik, hogy megfeleljen az első szembejövő pasinak. A férfinek kell megfelelnie a nőnek és nem fordítva. Ez eddig úgy veszem észre a könyvből valamiért kimaradt.
Serena érdekes karakter, rajta lehetett a legtöbbet röhögni. A könyvnek az lenne a célja, hogy bemutassa a szingli életmódot általában azonban csak a negatív dolgok kerülnek felszínre. Fárasztó a könyv. Sajnálom, hogy jó pár ország kimaradt. Spanyolország a nagy favorit például. Kíváncsi lettem volna, ha Julie Magyarországra téved milyen meglátásai lettek volna az itteni pasikról. Lehet a következő géppel indul vissza vagy bevonul az apácákhoz.
Olvasás közben elkapott a depresszió. Késztetést éreztem, hogy elinduljak az éjszakába és megkeresem az igazit. Aztán eszembe jutott nem kell alkalmazkodnom senkihez, független vagyok, nem vágyom rá, hogy bárkire főzzek és mossak jó ideig.

Szerintem szinglik, elvált nők, egyedülálló anyák ne olvassák el ezt a könyvet. Elég sok Erawan könyvet olvastam eddig, de ez volt a legvacakabb. Az külön bosszantó, hogy a könyv hátulja reklámozza a filmet, aminek semmi köze a könyvhöz.

Vaklarma>!
Liz Tuccillo: Hogyan legyünk szinglik

Biztos, hogy ha a borítót nézem, akkor az életben nem kezdem el ezt a könyvet, de szerencsére elkezdtem, és nem bántam meg! Kicsit Ízek, imák, szerelmek utánérzésem volt, kicsit Szex és New York, de végig fenntartotta az érdeklődésemet, és jól szórakoztam. Bár azért örülök, hogy nem szingliként olvastam, mert az egész épkézláb végkifejlet mellett a fő tanulság valahogy mégis az volt, hogy bárhová is megy az ember a világon, a pasik patkányok, többnyire csak szórakoznak a nőkkel, és hírből sem ismerik a hűséget.

eszter1818>!
Liz Tuccillo: Hogyan legyünk szinglik

Tetszett a könyv stílusa, jó poénok voltak benne így összességében nekem tetszett.
A filmhez semmi köze nincs.


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

– Ilyen könnyű lenne? Csak kimegyek az ajtón, és úgy döntök, szerelmes leszek?

3 hozzászólás
Pandalány P>!

Ha a világ összes önsegítő könyvét összegyúrnánk egyetlen mondattá, az biztosan az lenne, hogy „szeresd magad!”. Nem tudom, miért, de én falra mászom ettől a mondattól.

Pandalány P>!

Mikor fogom végre úgy gondolni, hogy jó vagyok, ahogy vagyok? Miért olyan nagy kérés, hogy szeressem magam egy kicsit jobban?

4 hozzászólás
Pandalány P>!

Minden emberi lénynek szüksége van a reményre, hogy rátalál a szerelem. És ha van olyan statisztika, amelyik ezt a reményt el akarja venni, akkor arról a statisztikáról jobb, ha nem is tudunk.

Pandalány P>!

– A nevetésed. A mosolyod. Függőséget okoz, tisztában vagy vele?
Lenézek az asztalra és próbálok nem érezni semmit.

Pandalány P>!

Nincs annál rosszabb, mint amikor az embernek nincs uralma a saját élete felett. Vagy ha ki van szolgáltatva egy pasinak.

Pandalány P>!

Ha valaki fogja a kezedet, az azt jelenti, hogy összetartoztok. Nem feltétlen mélyen és mindörökre, de abban a pillanatban együtt vagytok, ti ketten.

Pandalány P>!

Végül is a szingliség egyik legjobb velejárója, hogy bármikor igent mondhatsz az életre.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady
Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek
Vi Keeland: Egomániás
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz
Vi Keeland: A beosztott
Tara Sivec: Életek és édességek
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám