Mit ​tettél Oliver? 8 csillagozás

Liz Nugent: Mit tettél Oliver?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Manipulátor. Jóképű. Pszichopata.

Alice és Oliver Ryan látszólag csodás házasságban él. A férj díjnyertes gyerekkönyveket ír, a feleség tüneményes rajzokat készít hozzájuk. Úgy tűnik, bármibe fognak, pillanat alatt sikerre viszik. Aztán egy este Oliver annyira megveri Alice-t, hogy a nő kómába esik. Vajon miért kellett őt elhallgattatni? Hamar kiderül, hogy Olivernek jóval több a rejtegetnivalója, mint azt a felesége, az üresfejű szeretője vagy a hajdani egyetemi barátja valaha feltételezte volna róla. És mi a szerepe ebben az évtizedes, tökéletes hazugságban az elegáns francia Véronique-nak? Mert tény, hogy Alice és Oliver fiatalkorukban nála nyaraltak az udvarházban – de történt ott más is?

A MINDIG IS ÉJJEL LESZ szerzőjének új könyve, amelyről nem túlzás ezt állítani: „Azonnal csapj le rá! Bizony, ennyire jó thriller.” Booklist

Eredeti mű: Liz Nugent: Unravelling Oliver

>!
Lettero, Budapest, 2018
296 oldal · ISBN: 9786155921032 · Fordította: Róbert Pál
>!
Lettero, Budapest, 2018
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155921025 · Fordította: Róbert Pál

Most olvassa 2

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Liz Nugent: Mit tettél Oliver?

Az Anarchia Könyvblogot anno úgy hoztuk létre, hogy kizárólag ajánlókat írunk. Azokat, amik számunkra nem nyerték el a tetszésünket, azokról nem írtunk. Tettük/tesszük ezt azért, mert egyszerűen úgy voltunk vele, hogy nem tetszhet minden mindenkinek, illetve azért mert nekünk nem volt megfelelő, attól még más imádhatja. Viszont most nem tudok szemet hunyni és egyszerűen le kell, hogy írjam a véleményem. 2018-as évem legnagyobb csalódása volt ez a könyv.

Liz Nuget írt egy fantasztikus könyvet Mindig is éjjel lesz címmel. Pontosan ezért vártam borzasztóan az új regényét, de egyszerűen nem találok szavakat, amikkel kitudnám fejezni, hogy mennyire szenvedtem vele. Még csak arra se tudom fogni, hogy túl nagy volt az elvárás,mert nem. Az első tíz oldal, amivel a könyv kezdődik eszméletlenül felkeltette a figyelmem, aztán az egész átvágott egy összecsapott semmit mondó történetté. Se füle, se farka nem volt. Elképzelésem sincs, hogy a thriller jelzőt mivel érdemelte ki.

https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/12/02/liz-nu…

11 hozzászólás
>!
Marta_Kotai_Szabone
Liz Nugent: Mit tettél Oliver?

az első fejezetet imádtam, aztán szépen lassan megutáltam ezt a könyvet. hogy a fenébe lehetett így elrontani??? nagyon unalmas volt. az írónő első könyvét imádtam,ezt határozottan nem.

3 hozzászólás
>!
asosevoltnyar
Liz Nugent: Mit tettél Oliver?

Nekem tetszett, szerintem van mondanivalója. Szeretem azokat a könyveket, amelyek mesélnek nekem. Nem tudnám megfogalmazni pontosan, hogy mi is olyan különleges Liz Nugent írásmódjában számomra, de egy biztos, jól ábrázolja azt, hogy minden egyes embernek van egy-két sötét titka.

>!
ttavasz
Liz Nugent: Mit tettél Oliver?

Tudom, hogy tragikus sorsokat ír le, így nem kellene ezt mondanom, de a végén egyszerűen nem tudtam másra gondolni mint hogy “csak ennyi?!” Az utolsó oldalig reménykedtem benne hogy lesz valami váratlan fordulat, valami csattanó, így nagyon átverve éreztem magam, főleg a kifejezetten izgalmas első oldalak után.
A történet mindent összevetve nem volt annyira érdekes, hogy szemet tudjak hunyni afelett, mennyire borzalmasan van kialakítva Oliver karaktere. Néha valóban pszichopataként viselkedett, míg máskor egyáltalán nem. Az írónő előző könyve után hatalmas csalódás volt :(

>!
Kovácsné_Hidvégi_Veronika
Liz Nugent: Mit tettél Oliver?

Azt nem mondanám, hogy thriller, azt sem, hogy volt olyan jó, mint az előző könyve a szerzőnek, de mégis volt benne valami, ami miatt faltam az oldalakat! Tetszett


Népszerű idézetek

>!
asosevoltnyar

Hosszú éveken át gondolkodtam azon, bárcsak megváltoztathatóak lennének a dolgok. Mi lett volna, ha ezt csinálom, mi lett volna, ha azt… És a fájdalom sajnos nem múlik el. Az idő nem gyógyír rá. Aki mást állít, az hazudik. Csak annyi történik, hogy idővel hozzászokik az ember a sebeihez. Semmi több.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Lars Kepler: A bosszúálló
Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
Réti László: Budapest Boulevard
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Angela Marsons: Egy élet ára
Réti László: Kaméleon
Karen Chance: A hajnal átka