Mindig ​is éjjel lesz 47 csillagozás

Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tökéletes házaspár. A tökéletes gyilkosság. Senki nem feltételezné, hogy az elismert bíró és az elegáns felesége egy drogos prostituálttal beszél meg találkozót. Azt pedig végképp nem, hogy a lányt megölik és eltemetik a patinás, ódon villájuk kertjében.

A Fitzsimon házaspár mélyen hallgat a gyilkosságról. A nő mindent megtesz, nehogy a fia tudomására jusson a szörnyű titok. A férfi viszont lelkileg és idegileg kezd szétesni.

De a fiú nem olyan naiv, mint ahogy a szülei képzelik. Talán nem is annyira ártatlan. És a legnagyobb probléma, hogy szinte rögeszmésen érdeklődni kezd a prostituált családja iránt…

„Mondd le a programjaidat, amikor belekezdesz.” Sunday Mirror
„Pokoli jól kitalált történet, bravúros kegyelemdöféssel a végén.” Sunday Times
„Briliáns szerkezetű thriller. Az utolsó lapokon már szinte elviselhetetlen a feszültség.” Woman&Home

Eredeti mű: Liz Nugent: Lying in Wait

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Lettero, 2017
400 oldal · ISBN: 9786155733550 · Fordította: Róbert Pál
>!
Lettero, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155733444 · Fordította: Róbert Pál

Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 11

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

MEGA-GIGA-KEDVENC!!!!

Szavakat sem találok egyelőre.
Ez beteg, de annyira… annyira…annyira… waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

A teljes értékelést elérheted a blogom oldalán:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/01/liz-nugent-mindig…

"A Mindig is éjjel lesz egy igazán meglepő könyv. Sosem gondoltam volna, hogy egy olvasmányom is ennyire el fogja venni az eszemet, mint ez. Azt hittem már, egy kötet sem tud igazán újat mutatni. Az utóbbi egy évben semelyik történet nem tudott ennyire meglepni, mint ez. Egyszerűen zseniális, ahogy az írónő csavarja a szálakat. Igazán kiérdemli a legjobb thriller kategóriát, sőt, én még egy kicsit messzebb megyek: a Mindig is éjjel lesz a pszichothillerek koronázatlan királynője. A 2018-as év legkedveltebb kötete lett a számomra. Oly mértékben lekötött, mint még eddig könyv soha.
Mindenkinek ajánlanám, aki egy picit is szereti a pszichothrillerek világát, vagy egy kicsit is nyitott a műfajra. A valaha létezett legfordulatosabb és legmeglepőbb történet, szóval ne habozd felütni, de készülj: itt kő kövön nem marad s még napokig a hatása alatt leszel."

5 hozzászólás
>!
Bitten
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Az eddigi legbosszantóbb, legbizarabb tartalmú thrillerem.
Ugyanakkor nagyon is szerettem, mert újdonságként hatott a tálalása és a kivitelezése.

Manipuláció, naivság, gyilkosság, személyiség problémák, pszichológia – olyan főzet elegye ez mint a boszorkányok által készített zöld trutyié, mely a végén nagy valószínűséggel ROBBAN XD

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/12/liz-nugent-…

>!
mate55 
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Liz Nugent „játszmában” az a megdöbbentő, hogy nincs benne semmi megdöbbentő, mégis hihetetlenül intenzív és magával ragadó élmény. A thriller megnevezés kicsit félrevezető lehet, főleg ha a klasszikus thrillerekre gondolunk. Ugyanakkor a dráma sem igazán megfelelő besorolás, hiszen ez meg nem adja vissza és nem érzékelteti a könyv thriller hangulatát. Ezért úgy gondolom, a történet úgy tud végig drámaként működni, hogy közben thrillerként is funkcionál, miközben jellegzetes atmoszféráját soha nem veszti el. A titokzatosság, a hazugságok, a megszállottság és az őrültség úgy ugrál előttünk, mint Hollywood mozijaiban a szilikoncicik.

4 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Ez a legidegesítőbb könyv, amt idén olvastam. Lydia a legidegesítőbb női karakter, akivel idén kapcsolatba kerültem a könyveken keresztül. Ez az első könyv az évben, ahol az ajánlások egyáltalán nem túlzóak, hanem tökéletesen fedik a valóságot. És ha jól tudom, mindez egy elsőkönyves írótól. Nagyon meg kell jegyezni a nevét.
A fülszöveg nem tudja átadni azt a nagyon nyomasztó hangulatot, amit olvasás közben érez az ember. A vége pedig valóban brilliáns, nem találtam volna ki, másra számítottam, de ez így sokkal jobb volt.
Olvassátok!

5 hozzászólás
>!
nagyange P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Azt a kurv@…
Beteges, undorító, egy állat, aki ilyet kitalál.
Jön ez a történet, csordogál, hogy már valami szépet is mondjak róla, alig alig történik valami, eltelik közben jó pár év. Már kezded uni kicsit, várod, hogy na mi lesz, aztán egyszer csak érzed a feszültséget a levegőben, a csöndet a szavak mögött, jár az agy, no most vajon mi fog következni, aztán annyira ideges leszel, hogy elhagyja a gondolataidat a csúnya szavak tömkelege, hogy a jó édes anyját az ilyennek. Aztat!

Egyébként én azt a címet adtam volna ennek a történetnek, hogy Avalon.
De senki ne higyje, aki nekiáll, hogy krimi vagy thriller. Nem az, a klasszikus értelemben.

>!
Ashley_Redwood P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

"Liz Nugent rendesen átvágja az olvasót!
Nem. Nem, rossz értelemben! Sőt!

Hatalmas pozitív csalódás ért, amikor nekikezdtem a könyvnek. Mostanság elég gyakori az, hogy hihetetlen sebességgel falom az oldalakat, és érdekel is az, ami történik közben. Beszippant a történet, már az első fejezettől kezdve, sőt a Mindig is éjjel lesz esetében azt gondolom, már az első laptól.
Ezer szemünk rajta a betűkön, szinte megfeszülünk, hogy ugyan mit lehet meg ebből kihozni?! S, Liz Nugent megteszi velünk azt, amit nem sok írónő/író mer megtenni! A földig döngöli az elképzeléseinket/gondolatainkat, majd egy olyan kimenetellel zár, hogy mindent érzel már csak azt nem amit kéne. Gondolok itt a megkönnyebbülés helyetti mindent elöntő bosszúságra, idegességre, és az „Ó, JÉZUSOM! NE MÁR! „ gondolatokra. "
Bővebben:
http://fleurdelivre.blogspot.hu/2018/01/liz-nugent-mind…

2 hozzászólás
>!
agi452 
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Ritka csavaros, bravúros történet egy elsőkönyves író tollából! Először kicsit csalódottan olvastam a könyvet, mert gyorsan kiderült számomra, hogy a könyv elején lévő gyilkosság után nem thrillert, hanem inkább családregényt olvasok. Nem erre készültem. Aztán rájöttem, hogy ha elvonatkoztatok ettől, akkor bizony letehetetlen és izgalmas a történet. Sok karakter szemszögéből olvashatunk, ezek összességéből szép folyamatosan építkezik a könyv. Egyre több információ kerül napvilágra, és kapcsolódnak össze a szálak. Aztán a vége felé akkora csavart kaptam a képembe, hogy csak lestem! Eredetileg 4,5 csillagra értékeltem, de aludtam rá egyet, és igenis megérdemli a maximumot!
Ennyire elmebeteg, manipulatív, könyörtelen anyáról nem is tudom, mikor olvastam utoljára. Nem akarok semmi többet írni, csak azt, hogy: olvassátok!

>!
Aysa P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Nem rég csuktam be a könyvet. Keresem a szavakat, remélem sikerül az azonnali benyomásom, értelmes szavakból álló értékelésbe megfogalmaznom.
Soha nem káromkodtam ennyit egy történet miatt, mint most így a négy fal közt az utolsó oldalaknál. Csak örülök, hogy nem vittem el magammal az orvosi váróba, mert ott igazán nem nézték volna jó szemel, ahogy reagáltam.
Tehát két szóban a könyv: Beteg. Zseniális.
Lehet nem vettem volna a kezembe, ha @Niitaa nem ajánlja. Azért még is kissé bátortalanul fogok hozzá bármilyen pszicho-thrillerhez, ebben sem volt biztos, hogy leköti-e majd a figyelmem. Nos teljesen jogosak voltak az ajánlások, mert tényleg odaragadtam a sztorihoz.
Sokat segített megérteni a szereplők indokait a váltott szemszögben megírt fejezetek. Nem vállt unalmassá, hogy tudtam mit fog mondani a másik, mert mindig megtudtam egy-egy újabb fontos adalékot. Egy bizonyos embert néha én magam fojtottam volna meg. Holott őt is bizonyos mértékig megértettem. Mindenkinek voltak ésszerű és ésszerűtlen döntéseik. Mindvégig izgulhattam mégis mi derülhet még ki?! Még is mit tartogat az író a végére?!
Nem lehetett tudni mi lesz a vége, tényleg csak a végén az utolsó pár lapon derült ki ez a felháborodást keltő, őrült befejezés.
Nem tudok úgy írni erről a regényről, hogy ne áruljak el belőle valami fontosat, egyszerűen arra kérlek titeket, hogy ha úgy érzitek kicsit is egyhangúak a napjaitok, unatkoztok, nem tudjátok mit olvassatok, vagy egyszerűen bármikor akkor ezt vegyétek meg/ kérjétek kölcsön valakitől/ hozzátok ki a könyvtárból és egyszerűen csak olvassátok el!

3 hozzászólás
>!
Szilvi_könyvespolca
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Ez egy rendkívül okos és intenzív, ráadásul baromi jó stílusban megírt, hihetetlen olvasmányos és csavaros történet volt, ami elsősorban a birtokló szülői szeretetről és a rossz kötődés kialakulásáról szólt. A műfaj kedvelői számára én mindenképp csak ajánlani tudom..
Bővebben: https://szilvikonyvespolca.blogspot.hu/2018/01/liz-nuge…

>!
Lobelin
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Úristen, ez nagyon beteg volt…
Mondjuk inkább éreztem magam a bolondok házában, mint egy thrillerben… ebben a könyvben szinte mindenki terhelt volt pszichésen…a gyilkosság inkább csak mellékszál volt… sokkal inkább szólt egy nőről/"anyáról", hogy hogyan teszi tönkre a körülötte élők életét, hogyan szövögeti ördögi terveit… és a vége… paff…
Ha ilyen durvább könyvet olvasok, ilyenkor azért mindig elgondolkodok, hogy, aki megírta, ő vajon milyen ember lehet… tudom, hogy író… de vajon egészséges lelkületű-e?

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
mate55

A munkanélküliség olyasvalami, amit az ember magányosan él meg.

203. oldal

Kapcsolódó szócikkek: munkanélküliség
>!
mate55 

A férjem nem akarta megölni Annie Doyle-t.

(első mondat)

>!
mate55 

A szépség nemzetközi, és belépőt jelent mindenhová.

320. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Murakami Rjú: Piercing
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Paula Hawkins: A víz mélyén
Jodi Picoult: Házirend
Angela Marsons: Ördögi játszmák
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Heather Gudenkauf: Utolsó lélegzetig