Mindig ​is éjjel lesz 144 csillagozás

Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tökéletes házaspár. A tökéletes gyilkosság. Senki nem feltételezné, hogy az elismert bíró és az elegáns felesége egy drogos prostituálttal beszél meg találkozót. Azt pedig végképp nem, hogy a lányt megölik és eltemetik a patinás, ódon villájuk kertjében.

A Fitzsimon házaspár mélyen hallgat a gyilkosságról. A nő mindent megtesz, nehogy a fia tudomására jusson a szörnyű titok. A férfi viszont lelkileg és idegileg kezd szétesni.

De a fiú nem olyan naiv, mint ahogy a szülei képzelik. Talán nem is annyira ártatlan. És a legnagyobb probléma, hogy szinte rögeszmésen érdeklődni kezd a prostituált családja iránt…

„Mondd le a programjaidat, amikor belekezdesz.” Sunday Mirror
„Pokoli jól kitalált történet, bravúros kegyelemdöféssel a végén.” Sunday Times
„Briliáns szerkezetű thriller. Az utolsó lapokon már szinte elviselhetetlen a feszültség.” Woman&Home

Eredeti mű: Liz Nugent: Lying in Wait

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Lettero, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9786155733550 · Fordította: Róbert Pál
>!
Lettero, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155733444 · Fordította: Róbert Pál

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Declan O’Toole · Laurence Fitzsimons · Lydia Fitzsimons


Kedvencelte 18

Most olvassa 11

Várólistára tette 164

Kívánságlistára tette 133

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

MEGA-GIGA-KEDVENC!!!!

Szavakat sem találok egyelőre.
Ez beteg, de annyira… annyira…annyira… waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

A teljes értékelést elérheted a blogom oldalán:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/01/liz-nugent-mindig…

"A Mindig is éjjel lesz egy igazán meglepő könyv. Sosem gondoltam volna, hogy egy olvasmányom is ennyire el fogja venni az eszemet, mint ez. Azt hittem már, egy kötet sem tud igazán újat mutatni. Az utóbbi egy évben semelyik történet nem tudott ennyire meglepni, mint ez. Egyszerűen zseniális, ahogy az írónő csavarja a szálakat. Igazán kiérdemli a legjobb thriller kategóriát, sőt, én még egy kicsit messzebb megyek: a Mindig is éjjel lesz a pszichothillerek koronázatlan királynője. A 2018-as év legkedveltebb kötete lett a számomra. Oly mértékben lekötött, mint még eddig könyv soha.
Mindenkinek ajánlanám, aki egy picit is szereti a pszichothrillerek világát, vagy egy kicsit is nyitott a műfajra. A valaha létezett legfordulatosabb és legmeglepőbb történet, szóval ne habozd felütni, de készülj: itt kő kövön nem marad s még napokig a hatása alatt leszel."

5 hozzászólás
>!
Angele P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Azt a kurv@…
Beteges, undorító, egy állat, aki ilyet kitalál.
Jön ez a történet, csordogál, hogy már valami szépet is mondjak róla, alig alig történik valami, eltelik közben jó pár év. Már kezded uni kicsit, várod, hogy na mi lesz, aztán egyszer csak érzed a feszültséget a levegőben, a csöndet a szavak mögött, jár az agy, no most vajon mi fog következni, aztán annyira ideges leszel, hogy elhagyja a gondolataidat a csúnya szavak tömkelege, hogy a jó édes anyját az ilyennek. Aztat!

Egyébként én azt a címet adtam volna ennek a történetnek, hogy Avalon.
De senki ne higyje, aki nekiáll, hogy krimi vagy thriller. Nem az, a klasszikus értelemben.

2 hozzászólás
>!
gabiica P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Elég sokáig azt éreztem, hogy nem fog tetszeni a történet, nekem nagyon nehezen indult be. Aztán eljutottam körülbelül a feléig, és már le sem tudtam tenni. Sötét volt és végig érezhető volt, hogy valami nagyon erős csattanóra számíthatunk. A szereplők is tökéletesen hozták a történethez illő tulajdonságokat, mindannyiukban rejtőzött valami titok, valami sötétség.
Számomra a legmeglepőbb karakter Laurence volt. Bár ő sokáig csak egy külső szemlélő az események során, valahogy mégis ő kerül a középpontba. Meglepő volt számomra a viselkedése, de eszméletlenül jól kialakított karakternek találtam, ahogy vitte előre a saját szálát.
Lydia egyszerűen undorító volt, de pont ez kellett ahhoz, hogy élvezhető legyen a történet. Beteges viselkedése tette igazán jóvá.
El is felejtettem a végére, hogy nem tetszett az eleje, a könyv második fele mindenért kárpótolt!

2 hozzászólás
>!
mate55 
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Liz Nugent „játszmában” az a megdöbbentő, hogy nincs benne semmi megdöbbentő, mégis hihetetlenül intenzív és magával ragadó élmény. A thriller megnevezés kicsit félrevezető lehet, főleg ha a klasszikus thrillerekre gondolunk. Ugyanakkor a dráma sem igazán megfelelő besorolás, hiszen ez meg nem adja vissza és nem érzékelteti a könyv thriller hangulatát. Ezért úgy gondolom, a történet úgy tud végig drámaként működni, hogy közben thrillerként is funkcionál, miközben jellegzetes atmoszféráját soha nem veszti el. A titokzatosság, a hazugságok, a megszállottság és az őrültség úgy ugrál előttünk, mint Hollywood mozijaiban a szilikoncicik.

4 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Ez a legidegesítőbb könyv, amt idén olvastam. Lydia a legidegesítőbb női karakter, akivel idén kapcsolatba kerültem a könyveken keresztül. Ez az első könyv az évben, ahol az ajánlások egyáltalán nem túlzóak, hanem tökéletesen fedik a valóságot. És ha jól tudom, mindez egy elsőkönyves írótól. Nagyon meg kell jegyezni a nevét.
A fülszöveg nem tudja átadni azt a nagyon nyomasztó hangulatot, amit olvasás közben érez az ember. A vége pedig valóban brilliáns, nem találtam volna ki, másra számítottam, de ez így sokkal jobb volt.
Olvassátok!

5 hozzászólás
>!
smetalin 
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Erős négyes. A krimi szál viszont nem erős, hisz tudjuk mikor kit hogyan és ki gyilkolt meg. Nyomozás sincs, hisz ez a történet nem arra épül. Itt az érzelmeké a főszerep. Nincsenek titkok sem, elég hamar megtudjuk mi miért történt, és mégis valahogy az író összehozott egy olyan sztorit amit akarunk olvasni, amire kíváncsiak vagyunk, hogyan is fog alakulni több ember élete.

5 hozzászólás
>!
Lanore P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Nyomasztó, komor hangulat a köbön, az egyszer biztos. Az elején még furcsa volt, hogy szinte minden kiderül az első fejezetben, mintha visszafelé haladnánk a történetben, de aztán magával rántott, és tegnap este már nem tudtam letenni, kíváncsi voltam a végkifejletre, és reméltem, hogy az a spoiler. Lydia totál beteg. Nőként próbáltam értelmezni és felfogni, hogy mit miért tesz spoiler, de nem igazán ment, és a múltbeli emlékei sem segítettek a megértésben, sőt, csak arról győztek meg, hogy spoiler. Tetszett a váltott szemszög, jó volt így megismerni a szereplőket, főleg Laurence-t, aki bár elég fura a maga módján, de mégis megkedveltem spoiler. Leginkább Karen-t sajnálom, aki mindent megtett, hogy kiderítse, mi történt a testvérével, és amit talált, az egy spoiler. Izgalmas első könyv volt az írónőtől, várom a következőt!

>!
wzsuzsanna P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

A fülszöveg tartalma és az eddigi pozitív visszajelzések egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy felkeltsék az érdeklődésem Liz Nugent regénye iránt. Reméltem, hogy egy izgalmas, agyafúrt csavarokkal teleszőtt lélektani thrillert kapok majd, arra viszont nem számítottam, hogy a végeredmény egy kicsit más, és egy kicsit több is lesz.
Ugyanis ez a történet kicsit formabontó abból a szempontból, hogy, bár gyilkossággal indul, nem a tettesek utáni nyomozás áll a középpontjában, hiszen a bűntény szinte minden részlete adott már az első lapokon. Kicsit meg is ijedtem, hogy ha már az elején ellőtte a szerző a poént, akkor mégis miről lesz majd szó 400 oldalon keresztül, hogyan fogja fenntartani a feszültséget és az érdeklődést. Hamar bebizonyosodott, hogy van ám itt a tarsolyban sok más is a konkrét tényeken kívül, ami bőven elegendő ahhoz, hogy egy kiváló regény kerekedjen ki a történetből.
Az eseményeket három szereplő váltott szemszögén át ismerhetjük meg. Az első ilyen szereplő Lydia, a fülszövegben is ismertetett gyilkos házaspár női tagja. Elég hamar szembesülünk azzal, hogy a tökéletes felszín mögött az asszony szörnyű titkokat rejteget, és rendkívül beteges módon viszonyul szeretteihez. A másik főszereplőnk Laurence, a házaspár fia, aki még csak 17 éves volt a gyilkosság idején. Az eset évekkel később sem hagyja nyugodni, a tudás, aminek a birtokába került, örökre meghatározza az életét. Értelmes és érzékeny fiatalembernek ismerjük meg, de az eltorzult családi kapcsolatoknak és titkoknak köszönhetően borítékolható, hogy az ő személyisége sem képes egészséges irányban fejlődni. A harmadik személy, akinek a narrációjában olvashatunk, Karen, a meggyilkolt nő húga. A három karakter közül ő az, aki a tisztaságot és ártatlanságot képviseli a történetben, de mivel őt sem hagyja nyugodni, hogy mi történhetett azon a végzetes éjjelen, kénytelen alámerülni a sötét és kegyetlen titkokba.
Ahogyan az előre borítékolható, a három főhős sorsa egy idő után keresztezni kezdi egymást, ami elképesztő feszültséget teremt a történetben. Igazából már mi sem azon izgulunk, hogy derüljön ki a teljes igazság (mert bár sok mindent tudunk, azért egy pillanatig se gondoljuk, hogy mindent), inkább azért, hogy amikor Karen számára is összeállnak a kirakós darabkái, ne fulladjon óhatatlanul tragédiába minden. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.hu/2018/04/mindig-is-ejjel-…

>!
Moon93
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

„A férjem nem akarta megölni Annie Doyle-t.”

BUMM!!! Tessék! Első mondat! Mindjárt a lényegre!

Ez…ez…nagyon brutál volt…beteg volt… SZUPER VOLT!!!
Szerintem, aki elkezdi olvasni ezt a könyvet, az egyből végig is olvassa. Egyáltalán nem hasonlít egyik könyvre sem amit eddig olvastam. Még filmre, sorozatra, semmire sem emlékeztet. Nem lehet összehasonlítani egy másik történettel. Szinte csodálatos, hogy az írónő mennyire új, eredeti történetet tudott kitalálni. Manapság ez már kész érték, mivel már minden témát 1000x átrágtak az írók és már nagyon nehéz újdonsággal előállni. Várjunk csak!? Jól látom!? Ez az írónő első könyve??? Hű! Született tehetség! Kíváncsi vagyok, milyen lesz a következő könyve. De most megígérem, hogy minden könyvét megveszem és elolvasom!
A történet nagyon jól van kitalálva és megszerkesztve. Minden egyes mondatnak ott a helye. Mindég újból és újból megdöbbent, hogy egy jelentéktelen, hatalommal nem rendelkező ember mennyi életet tehet tönkre. Egy bezárkózott, pszichikailag beteg, manipulatív ember. És ez a borzasztóság biztos több ezer családot érint pillanatnyilag. A világnak szüksége lenne egy pszichiáterekből álló rendőrosztályra, akik levadásznák és eltávolítanák az ilyen egyéneket. Sajnos, sok pszichiáter maga is beteg…szóval…
Tényleg mondom, hogy ez egy nagyon jó és egyéni könyv. Kötelező olvasmány minden thriller kedvelőnek!

>!
Lettero, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155733444 · Fordította: Róbert Pál
4 hozzászólás
>!
Judit_Sike P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Brr…. Hátborzongatóan jó :D

Annyira, de annyira, de annyira jó, hogy leírni nem lehet.
Imádom azokat a könyveket, amik kicsit másak, mint a többi. Amik kicsit kizökkentenek. Amik kicsit azt mutatják, hogy van még remény, és nem minden krimi ugyanolyan. Na ez a könyv pont ilyen. Egyedi, új, érdekes, beteges. Ráadásul úgy beledob a lecsóba, hogy csak ámultam bámultam, nem hittem el, hogy ilyen első mondattal indul a könyv. Ilyen brutális kezdést nem emlékszem, hogy olvastam volna bármikor.

A könyv könnyen olvasható, csak faltam a lapokat, és annyira izgultam, hogy mi lesz már, mi lesz már, gyerünk már. Minden karakter egy kicsit beteg, és defektes, de közben mind szerethető valamiért.
És ahogy haladunk a történetben és derülnek ki a részletek… Huh, hátborzongató volt.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kicsit betegebb krimiket :))

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
mate55 

A munkanélküliség olyasvalami, amit az ember magányosan él meg.

203. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Laurence Fitzsimons · munkanélküliség
>!
mate55

A férjem nem akarta megölni Annie Doyle-t.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Fitzsimons · Lydia Fitzsimons
>!
mate55 

A szépség nemzetközi, és belépőt jelent mindenhová.

320. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Laurence Fitzsimons
>!
Katie_Sue P

…az ember semmiben sem lehet száz százalékig biztos.

>!
tmezo P

– (…) az ember soha nem felejti el a szeretteit, de hát ők is biztos jobban szeretnék, ha boldognak látnának bennünket, (…).

>!
Judit_Sike P

Desszertként felfaltam egy csokoládés piskótatekercs felét. A másik felén ők, öten osztoztak.

Kapcsolódó szócikkek: Laurence Fitzsimons
>!
Judit_Sike P

Az, hogy egész nap a kanapén tespedjen, nézze a tévét, én meg tálcán vigyem oda neki rendszeres időközönként az ennivalót, egyáltalán nem volt ellenére. Sőt.

Kapcsolódó szócikkek: Laurence Fitzsimons · Lydia Fitzsimons
>!
Judit_Sike P

Hiába, egy luxusprosti is csak prosti, nem?

Kapcsolódó szócikkek: Declan O’Toole

Hasonló könyvek címkék alapján

Robin O'Wrightly: #Wetoo
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Angela Marsons: Elfojtott sikoly
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Paula Hawkins: A víz mélyén
Don Winslow: Drogháború
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák