Mindig ​is éjjel lesz 279 csillagozás

Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tökéletes házaspár. A tökéletes gyilkosság. Senki nem feltételezné, hogy az elismert bíró és az elegáns felesége egy drogos prostituálttal beszél meg találkozót. Azt pedig végképp nem, hogy a lányt megölik és eltemetik a patinás, ódon villájuk kertjében.

A Fitzsimon házaspár mélyen hallgat a gyilkosságról. A nő mindent megtesz, nehogy a fia tudomására jusson a szörnyű titok. A férfi viszont lelkileg és idegileg kezd szétesni.

De a fiú nem olyan naiv, mint ahogy a szülei képzelik. Talán nem is annyira ártatlan. És a legnagyobb probléma, hogy szinte rögeszmésen érdeklődni kezd a prostituált családja iránt…

„Mondd le a programjaidat, amikor belekezdesz.” Sunday Mirror
„Pokoli jól kitalált történet, bravúros kegyelemdöféssel a végén.” Sunday Times
„Briliáns szerkezetű thriller. Az utolsó lapokon már szinte elviselhetetlen a feszültség.” Woman&Home

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Lettero, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9786155733550 · Fordította: Róbert Pál
>!
Lettero, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155733444 · Fordította: Róbert Pál

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Declan O’Toole · Laurence Fitzsimons · Lydia Fitzsimons


Kedvencelte 35

Most olvassa 6

Várólistára tette 210

Kívánságlistára tette 178

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

MEGA-GIGA-KEDVENC!!!!

Szavakat sem találok egyelőre.
Ez beteg, de annyira… annyira…annyira… waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

A teljes értékelést elérheted a blogom oldalán:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/01/liz-nugent-mindig…

"A Mindig is éjjel lesz egy igazán meglepő könyv. Sosem gondoltam volna, hogy egy olvasmányom is ennyire el fogja venni az eszemet, mint ez. Azt hittem már, egy kötet sem tud igazán újat mutatni. Az utóbbi egy évben semelyik történet nem tudott ennyire meglepni, mint ez. Egyszerűen zseniális, ahogy az írónő csavarja a szálakat. Igazán kiérdemli a legjobb thriller kategóriát, sőt, én még egy kicsit messzebb megyek: a Mindig is éjjel lesz a pszichothillerek koronázatlan királynője. A 2018-as év legkedveltebb kötete lett a számomra. Oly mértékben lekötött, mint még eddig könyv soha.
Mindenkinek ajánlanám, aki egy picit is szereti a pszichothrillerek világát, vagy egy kicsit is nyitott a műfajra. A valaha létezett legfordulatosabb és legmeglepőbb történet, szóval ne habozd felütni, de készülj: itt kő kövön nem marad s még napokig a hatása alatt leszel."

5 hozzászólás
>!
mate55 
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Liz Nugent „játszmában” az a megdöbbentő, hogy nincs benne semmi megdöbbentő, mégis hihetetlenül intenzív és magával ragadó élmény. A thriller megnevezés kicsit félrevezető lehet, főleg ha a klasszikus thrillerekre gondolunk. Ugyanakkor a dráma sem igazán megfelelő besorolás, hiszen ez meg nem adja vissza és nem érzékelteti a könyv thriller hangulatát. Ezért úgy gondolom, a történet úgy tud végig drámaként működni, hogy közben thrillerként is funkcionál, miközben jellegzetes atmoszféráját soha nem veszti el. A titokzatosság, a hazugságok, a megszállottság és az őrültség úgy ugrál előttünk, mint Hollywood mozijaiban a szilikoncicik.

5 hozzászólás
>!
Angele P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Azt a kurv@…
Beteges, undorító, egy állat, aki ilyet kitalál.
Jön ez a történet, csordogál, hogy már valami szépet is mondjak róla, alig alig történik valami, eltelik közben jó pár év. Már kezded uni kicsit, várod, hogy na mi lesz, aztán egyszer csak érzed a feszültséget a levegőben, a csöndet a szavak mögött, jár az agy, no most vajon mi fog következni, aztán annyira ideges leszel, hogy elhagyja a gondolataidat a csúnya szavak tömkelege, hogy a jó édes anyját az ilyennek. Aztat!

Egyébként én azt a címet adtam volna ennek a történetnek, hogy Avalon.
De senki ne higyje, aki nekiáll, hogy krimi vagy thriller. Nem az, a klasszikus értelemben.

2 hozzászólás
>!
gabiica P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Elég sokáig azt éreztem, hogy nem fog tetszeni a történet, nekem nagyon nehezen indult be. Aztán eljutottam körülbelül a feléig, és már le sem tudtam tenni. Sötét volt és végig érezhető volt, hogy valami nagyon erős csattanóra számíthatunk. A szereplők is tökéletesen hozták a történethez illő tulajdonságokat, mindannyiukban rejtőzött valami titok, valami sötétség.
Számomra a legmeglepőbb karakter Laurence volt. Bár ő sokáig csak egy külső szemlélő az események során, valahogy mégis ő kerül a középpontba. Meglepő volt számomra a viselkedése, de eszméletlenül jól kialakított karakternek találtam, ahogy vitte előre a saját szálát.
Lydia egyszerűen undorító volt, de pont ez kellett ahhoz, hogy élvezhető legyen a történet. Beteges viselkedése tette igazán jóvá.
El is felejtettem a végére, hogy nem tetszett az eleje, a könyv második fele mindenért kárpótolt!

2 hozzászólás
>!
EssentialHencsi MP
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Ez a legidegesítőbb könyv, amt idén olvastam. Lydia a legidegesítőbb női karakter, akivel idén kapcsolatba kerültem a könyveken keresztül. Ez az első könyv az évben, ahol az ajánlások egyáltalán nem túlzóak, hanem tökéletesen fedik a valóságot. És ha jól tudom, mindez egy elsőkönyves írótól. Nagyon meg kell jegyezni a nevét.
A fülszöveg nem tudja átadni azt a nagyon nyomasztó hangulatot, amit olvasás közben érez az ember. A vége pedig valóban brilliáns, nem találtam volna ki, másra számítottam, de ez így sokkal jobb volt.
Olvassátok!

5 hozzászólás
>!
smetalin
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Erős négyes. A krimi szál viszont nem erős, hisz tudjuk mikor kit hogyan és ki gyilkolt meg. Nyomozás sincs, hisz ez a történet nem arra épül. Itt az érzelmeké a főszerep. Nincsenek titkok sem, elég hamar megtudjuk mi miért történt, és mégis valahogy az író összehozott egy olyan sztorit amit akarunk olvasni, amire kíváncsiak vagyunk, hogyan is fog alakulni több ember élete.

5 hozzászólás
>!
WindStorm
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

…az ember semmiben sem lehet száz százalékig biztos.

A regényt már több hónapja kiolvastam, de még mindig hadilábon állok vele. Sajnos vagy azért, mert két izlésőröm is nagyon beharangozta, vagy pedig szimplán nem nekem íródott, de hatalmas csalódás volt számomra. Amit tényleg sajnálok, hiszen magát a műfajt kedvelem.

A négy csillagot megérdemli, hiszen az elején még tetszett, gyorsan haladtam az olvasásával is, s igencsak dörzsöltem a tenyerem, hogy na ebből mi fog kisülni. A szereplők is egytől-egyig tökéletesen vannak ábrázolva. Teljesen beleillenek a cselekménybe, szinte nem is tudtam eldönteni, hogy melyik karakter az „elmebetegebb”
Körülbelül az utolsó 50 oldalig jót szórakoztam rajta a magam módján, csak aztán jött a vége… elrontotta számomra az egész addigi könyvélményemet. Kövezzetek meg, de én valahogy sokkal brutálisabb végkifejletre számítottam, úgyhogy ez nekem most nem volt elég…

>!
Lettero, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9786155733550 · Fordította: Róbert Pál
>!
Lanore P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

Nyomasztó, komor hangulat a köbön, az egyszer biztos. Az elején még furcsa volt, hogy szinte minden kiderül az első fejezetben, mintha visszafelé haladnánk a történetben, de aztán magával rántott, és tegnap este már nem tudtam letenni, kíváncsi voltam a végkifejletre, és reméltem, hogy az a spoiler. Lydia totál beteg. Nőként próbáltam értelmezni és felfogni, hogy mit miért tesz spoiler, de nem igazán ment, és a múltbeli emlékei sem segítettek a megértésben, sőt, csak arról győztek meg, hogy spoiler. Tetszett a váltott szemszög, jó volt így megismerni a szereplőket, főleg Laurence-t, aki bár elég fura a maga módján, de mégis megkedveltem spoiler. Leginkább Karen-t sajnálom, aki mindent megtett, hogy kiderítse, mi történt a testvérével, és amit talált, az egy spoiler. Izgalmas első könyv volt az írónőtől, várom a következőt!

>!
wzsuzsanna P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

A fülszöveg tartalma és az eddigi pozitív visszajelzések egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy felkeltsék az érdeklődésem Liz Nugent regénye iránt. Reméltem, hogy egy izgalmas, agyafúrt csavarokkal teleszőtt lélektani thrillert kapok majd, arra viszont nem számítottam, hogy a végeredmény egy kicsit más, és egy kicsit több is lesz.
Ugyanis ez a történet kicsit formabontó abból a szempontból, hogy, bár gyilkossággal indul, nem a tettesek utáni nyomozás áll a középpontjában, hiszen a bűntény szinte minden részlete adott már az első lapokon. Kicsit meg is ijedtem, hogy ha már az elején ellőtte a szerző a poént, akkor mégis miről lesz majd szó 400 oldalon keresztül, hogyan fogja fenntartani a feszültséget és az érdeklődést. Hamar bebizonyosodott, hogy van ám itt a tarsolyban sok más is a konkrét tényeken kívül, ami bőven elegendő ahhoz, hogy egy kiváló regény kerekedjen ki a történetből.
Az eseményeket három szereplő váltott szemszögén át ismerhetjük meg. Az első ilyen szereplő Lydia, a fülszövegben is ismertetett gyilkos házaspár női tagja. Elég hamar szembesülünk azzal, hogy a tökéletes felszín mögött az asszony szörnyű titkokat rejteget, és rendkívül beteges módon viszonyul szeretteihez. A másik főszereplőnk Laurence, a házaspár fia, aki még csak 17 éves volt a gyilkosság idején. Az eset évekkel később sem hagyja nyugodni, a tudás, aminek a birtokába került, örökre meghatározza az életét. Értelmes és érzékeny fiatalembernek ismerjük meg, de az eltorzult családi kapcsolatoknak és titkoknak köszönhetően borítékolható, hogy az ő személyisége sem képes egészséges irányban fejlődni. A harmadik személy, akinek a narrációjában olvashatunk, Karen, a meggyilkolt nő húga. A három karakter közül ő az, aki a tisztaságot és ártatlanságot képviseli a történetben, de mivel őt sem hagyja nyugodni, hogy mi történhetett azon a végzetes éjjelen, kénytelen alámerülni a sötét és kegyetlen titkokba.
Ahogyan az előre borítékolható, a három főhős sorsa egy idő után keresztezni kezdi egymást, ami elképesztő feszültséget teremt a történetben. Igazából már mi sem azon izgulunk, hogy derüljön ki a teljes igazság (mert bár sok mindent tudunk, azért egy pillanatig se gondoljuk, hogy mindent), inkább azért, hogy amikor Karen számára is összeállnak a kirakós darabkái, ne fulladjon óhatatlanul tragédiába minden. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.hu/2018/04/mindig-is-ejjel-…

>!
OctoberRain P
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz

A rohadt életbe már!!!!
Nem tudtam egy jót aludni ettől a könyvtől, annyira felb…ta az agyam! Azt hittem, kivágom az ablakon, amikor a végére értem.
Már mindenre gondoltam, több végkifejlet is lejátszódott a fejemben, na de ez…erre aztán végképp nem számítottam! Ez a Lydia…egy spoiler Nem tudom még most sem felfogni…
A történet nagyon jó, a szereplők szintúgy. A borító találó, ugyanolyan komor, letargikus hangulatot sugároz, mint az egész könyv.
Azt hiszem, kell egy pár nap, mire kiheverem a történéseket…

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
mate55 

A munkanélküliség olyasvalami, amit az ember magányosan él meg.

203. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Laurence Fitzsimons · munkanélküliség
>!
mate55 

A férjem nem akarta megölni Annie Doyle-t.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Fitzsimons · Lydia Fitzsimons
>!
pribrgre P

A férjem nem akarta megölni Annie Doyle-t. Persze az a hazug dög megérdemelte a halált.

>!
pribrgre P

Annak ellenére nagy élvezettel imádkoztam, hogy nehezemre esett hinni egy olyan Istenben, aki hagyja, hogy az anyám megszökjön, vagy azt, hogy megöljem a saját testvéremet.

>!
_Katie_ P

…az ember semmiben sem lehet száz százalékig biztos.

>!
mate55 

A szépség nemzetközi, és belépőt jelent mindenhová.

320. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Laurence Fitzsimons
>!
tmezo P

– (…) az ember soha nem felejti el a szeretteit, de hát ők is biztos jobban szeretnék, ha boldognak látnának bennünket, (…).

>!
Judit_Sike P

Desszertként felfaltam egy csokoládés piskótatekercs felét. A másik felén ők, öten osztoztak.

Kapcsolódó szócikkek: Laurence Fitzsimons

Hasonló könyvek címkék alapján

Paula Hawkins: A lány a vonaton
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Alice Feeney: Időnként hazudok
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Megan Miranda: Minden eltűnt lány
Julia Heaberlin: Véres margaréták
Paula Hawkins: A víz mélyén
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Dean R. Koontz: Végsőkig
J.D. Barker: A negyedik majom