Miután kollégája és kedvese beleszeret egy másik nőbe, Sarah Grattonnak nincs tovább maradása Angliában. Irány Itália: új munkahely, új élet! Dédapja, az egykori orvos „felírja” neki a gyógyszert szívfájdalom ellen: keressen magának egy sötét szemű olasz szeretőt laza kapcsolatra. Hamarosan kerül is jelölt a perzselő tekintetű Matteo di Serrone személyében. Csak egy baj van: hogyan maradjanak meg a kötetlen viszonynál, amikor a szívük többet követel?
Széptevő receptre 4 csillagozás
Eredeti cím: Flirting with Italian
Eredeti megjelenés éve: 2011
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romana

Meglepően jó kis történet volt ez. A fülszöveg alapján azt gondoltam, hogy majd futjuk a szokásos köröket, és egy idő után úgyis a szememet forgatom a szereplők viselkedésén, de itt semmi ilyesmiről nem volt szó, végig lekötött a sztori. Egyedül azt furcsálltam, hogy az elején Sarah minden szó nélkül megengedte Matteonak, hogy spoiler, holott teljesen ismeretlenek voltak egymás számára – én a helyében biztos elküldtem volna melegebb éghajlatra!
A romantikus füzetek kedvelőinek kifejezetten ajánlom.

Róma, az örök város. Itt játszódik a történet. Egy dédnagyapa tanácsa aranyat ér, felír egy kis románcot az unokájának. Az unoka megfogadja a tanácsát , és megtalálja a boldogságot.

Két szempontból is meglepett ez a füzetke:
1) erősen hasonlít a sztori Lorraine Heath: Házasság receptre-ban leírtakra
2) a szex csak enyhe utalásként jelenik meg benne, holott ma már a szex nélküli Harlequin-füzet ritka, mint a fehér holló.
Egyébként majdnem minden adott volt egy jó kis szösszenethez, szex, izgalom, rejtély, csak a királynő hiányzott, de volt helyette gróf… ;)

Felírok neked egy kis románcot. Nem azt a szerelembe esős, szívösszetörős fajtát, hanem egy könnyű kis kalandot. Egy szórakoztató, finom kis viszonyt egy sötét szemű olasszal, akire ha visszagondolsz, nem sírva fakadsz, hanem elmosolyodsz, és az emléke felforrósítja a véredet öregkorod magányos éjszakáin.
1. fejezet