Ha ​lett egy másik életed 34 csillagozás

Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed

Vicces, lendületes, habkönnyű szórakozás. Elcserélnéd az életed máséval? Ne kívánd, mert megkapod!
Casey és Rachel gyerekkoruk óta legjobb barátnők, pedig nagyon különbözően alakult az életük.
Casey munkamániás televíziós. Sikeres pletykaműsorában a legnagyobb sztárokkal beszélget és karrierje egyre magasabbra ível. Esténként viszont üres luxuslakás várja és magánéletét egy remeterák is túl sivárnak tartaná.
Rachel háromgyerekes háziasszony. Idejét kitölti a gyereknevelés és a család egyéb ügyes-bajos dolga. Már nem emlékszik rá, mikor volt utoljára kozmetikusnál, moziban, vagy a férjével kettesben egy étteremben.
A húszéves érettségi találkozón vitatkozni kezdenek, kinek az élete sikerült jobban. A vitát azonban nem ők, hanem egy kéretlen csoda dönti el: másnap reggel egymás testében ébrednek.

Jill Mansell, Lindsey Kelk és Jennifer Weiner rajongóinak!

Eredeti mű: Liz Fenton – Lisa Steinke: Your Perfect Life

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Lettero, Budapest, 2017
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155733031 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Lettero, Budapest, 2017
344 oldal · ISBN: 9786155733048 · Fordította: Hoppán Eszter

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Casey Lee · Rachel Cole


Most olvassa 1

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed

Akinek tetszett a Nem férek a bőrödbe című film, Jamie Lee Curtis és Lindsay Lohan főszereplésével, ahol egy anya és tinédzser lánya cseréltek testet (mi mindannyian szeretjük ezt a filmet), annak ez a könyv is tökéletes szórakozást és kikapcsolódást fog nyújtani.
A történetből nem maradt ki a szerelem sem, a két barátnő nagyon érdekes helyzetekbe keveredett, de természetesen szerettek volna visszakerülni a saját testükbe, a saját életükbe, még akkor is, ha nem tökéletes. Vagy mégis az? Tökéletesebb és szebb, mint a másikuké? Rájöttek, hogy semmi sem csak fekete és csak fehér?
Könnyed, humoros, élvezetes, ám közben tanulságos történet volt. Mert nem biztos, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb. Pláne ha alaposan tanulmányozzuk a dolgokat.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2017/12/liz-fenton-lisa-s…

>!
ap358 P
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed

Ez a könyv tökéletes kikapcsolódás nyújt, minden megvan benne, ami egy kis csajos szórakozáshoz kell: szerelem, humor, pici dráma.
A fülszöveg elmond mindent, tipikus Testcserés sztorit ígér, és azt is kapunk. Előre tudjuk, mi fog történni Casey-vel és Rachellel, hogy nagyjából milyen bonyodalmak elé néznek majd, és biztosra vehetjük, hogy mi lesz a történet vége. Nincsenek hatalmas fordulatok, de aki szereti a hasonló alapú filmeket, az ezt a könyvet is szeretni fogja.
Rachel szemén át láthajtuk, miként ragadja el a média, és miként tud egy karrier felülkerekedni az életen. Casey nézőpontja sokkal izgalmasabb, hiszen ő hirtelen egy férj és három gyerek mellett ébred, és neki magába, az életbe kell belerázódnia.
A könnyedsége mellett számos igazi próbát is ki kell állniuk a szereplőknek, és a hibáik tanulsággal szolgálnak. A saját boldogságunk a mi kezünkben van, tenni kell érte, és nem fejet hajtani, majd siránkozva más után vágyakozni.

>!
Niki_
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed

Vajon milyen lehet egy olyan történet, melyet két olyan barátnő írt, akik már 25 éve állítólag a legjobb barátnők és maga a történetük főszereplőire is ugyanez igaz? Mennyire vették az ötletet a saját életükből?
Az egész testcserés sztorit, már sokan feldolgozták könyvben és a filmvásznon is, kíváncsi voltam, hogy a szerzőpáros fog-e tudni újat nyújtani. Őszintén szólva nem, de ennek ellenére nagyon szerettem olvasni a történetüket. Mert hiába csak egy szórakoztató, néhol humoros, bájos történetről van szó, a maga módján erősen elgondolkodtató is.
Szerintem mindenki bele tudja magát élni Rachel vagy Casey szerepébe és tanulni a hibáikból.
Ha szórakoztató, könnyed, olvasmányos, tingli-tangli sztorira vágytok, akkor tudom a figyelmetekbe ajánlani!
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2017/11/liz-fenton-lisa-stei…

>!
klaratakacs +SP
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed

Habkönnyű olvasmány, igazi strandregény. Szórakoztató helycserés történet, amivel már mindenki eljátszott párszor, milyen lenne ha egy időre valaki más lennék. (Én az angol királyi család tagja.) Az ebből adódó félreértések, kellően mulatságosak, tetszett az is, hogy kicsit változtatva a hozzáálláson mennyire máshogy alakulhatnak életek. Azt viszont nehezen hiszem, hogy aki nem igazán van oda a gyerekekért, az simán elbirkózik három gyerekkel….

>!
nagara
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed

Szórakoztató, kikapcsoló történet, de mégis hiányzik belőle valami. Előre lehet tudni, hogy mi fog történni Rachelle és Casey-vel. Nincsenek hatalmas fordulatok, tudni lehet, hogy mi lesz a történet vége.

>!
ValerinLanz P
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed

Pontosan azt kapja az olvasó, amit ettől a könyvtől várni lehet; kis drámázást, nagy felfordulást, legjobb barátnők harcát, a nagy tanulságot, és végül a boldog befejezést.
Nem dobtam hanyatt magam tőle, de a betegség közepette talán pont erre a könnyed, cukros történetre volt szükségem. Ahogy többen is írták, előre tudni lehetett, mi lesz ennek a vége, illetve, hogy miért is kellett ennek a két nőnek helyet cserélnie. Rachel a másik, menőbb testben rendbe tudta hozni Casey életét, Casey pedig objektívebben tudta szemlélni Rachel családját, és könnyebben tudott segíteni Rachel két lányának, és a férjét is sikerrel visszaédesgette.
Őszintén, nekem sokkal jobban tetszik a Nem férek a bőrödbe, vagy a Megint 17 alapötlete, én nem szerettem itt, hogy Rachelnek attól kellett tartania, Casey esetleg lefekszik a férjével.
A tanulságot természetesen mind levonhattuk: senki élete sem olyan könnyű, mint ahogy kívülről tűnik, becsüljük meg hát a sajátunkat!
A borító miért is ez lett? Egyáltalán nem illik szerintem a történethez…

>!
Málnika P
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed

Egyrészt habkönnyű könyv borítójával és szerepcserés történetével, másrészt pedig komoly mondanivalót hordoz. Alaptémája a szomszéd kertje mindig zöldebb, azaz, hogy más életét mindig jobbnak és irigyelni valónak tekintjük, a sajátunkkal szemben. A két barátnő esetén sincs ez másként: Rachel a médiakarriert irigyli Casey-től, míg Casey a családot Rachel-től. Egymás testébe bújva viszont rájönnek, hogy a másik élete korántsem rózsaszín álom, a celebségnek és a családanyaságnak is megvan a maga árnyoldala, és mindketten nehéz időszakon mennek keresztül. Egymást életébe belebújva végre megértik egymást, és ez a megértő szeretet garantálja, hogy újra saját testben kapjanak egy-egy új esélyt a boldogságra.

>!
Lina18
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed

Ez egy igazi csajos könyv. Leginkább strandra vagy hosszú utazásokhoz tudnám ajánlani. Még nem olvastam ilyen vagy ehhez hasonló témájú könyvet, de nagyon tetszett. Én személy szerint nem cserélném el az életemet még egy rövid időre se senkivel, de nagyon jó ötlet volt. Nagyon tetszettek a karakterek, de Rachel egy idő után azt a benyomást keltette, mintha egyáltalán nem érdekelné őt a saját gyerekei, ez egy picit zavaró volt számomra. Amúgy ezt leszámítva rendben volt a történet.

>!
nopta
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed

Hát ez egy tipikus csajos könyv. Pasik kizárva. :D Rachel-ben csalódtam. Értem, hogy a 3 gyerek után egy kis szabadságra vágyott, de már úgy vettem észre hogy egy idő után a gyerekei sem érdekelték. Viszont Casey-ben pozitívan csalódtam, mert ő maga se gondolta volna, hogy ennyire beválik anyukának. Azt még nem döntöttem el, hogy tetszik, vagy sem az hogy amint visszaváltoztak, Casey szakított élete munkájával és elment új életet kezdeni. Jó persze, nem a karrierünknek élünk, de az emberi kapcsolatokra is szükségünk van, csak nem olyanra, ami a munkahelyén várta.


Népszerű idézetek

>!
Niki_

– Casey, magáról nem sokat tudtam meg. Mintha olyan …
– Üres lenne?- mondom gondolkodás nélkül, aztán lesütöm a szememet, hogy ne lássam Casey éles tekintetét.
– Igen, az üres meglehetősen jó leírás […]

>!
ap358 P

Hát nem ezt kellene mindig csinálnunk? A jelenben élni? Az itt és mostra koncentrálni?

171. oldal

>!
ap358 P

Ha rátalálsz a szerelemre, mit számít, hogy találsz rá?

193. oldal

>!
ap358 P

Hál' istennek álmodtam. De pár pillanat múlva kakaszag üti meg az orromat. Kinyitom a fél szememet, és Charlotte babát látom az orrom előtt kalimpálni. Egy nagyon büdös Charlotte babát. Milyen valószerű álom. Tisztán érzem a kaka bűzét.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Casey Lee
>!
ap358 P

– Öt, négy, három, kettő…
Az ügyelő rám mutat, és én megdermedek. Hirtelen minden szem rám mered.
– Valami baj van?
Egy fülhallgatós férfi – nyilván a producer – lép elő az egyik kamera mellől, és odajön hozzám. (…)
– Elnézést. Az… „egy” – re vártam.

72. oldal

>!
Málnika P

Ezerszer is eltöprengtem rajta, hogy talán Casey élete másként alakult volna, ha a legjobb barátnője mellé áll, és nem letolja. Ha tudtam volna, hogy nem kell feltétlenül egyetérteni a barátaink döntéseivel ahhoz, hogy támogassuk őket.

280. oldal, 30. fejezet (Lettero Kiadó, 2017)

>!
ap358 P

Az első megpróbáltatás beletenni Charlotte-ot a babakocsiba. A legnagyobb hírességekkel készítettem már interjút, felkapaszkodtam a szakmai ranglétrán, mégsem vagyok képes rájönni, hogyan működnek ezek a nyavalyás rögzítőcsatok.

80. oldal

>!
ap358 P

Casey nevetni kezd, és én is. Úgy kacagunk, hogy a könnyünk is kicsordul.
– Te jó ég, becsurrantottam egy kicsit! – néz rám tágra nyílt szemmel Casey, és kiprüszköl egy korty italt.
– Hát igen, ez már csak így van három gyerek után – mondom, és megint ránk tör a röhögés.

329. oldal

>!
ap358 P

– Mit követtünk el, hogy ezt érdemeltük?
Odanyújtok Casey-nek egy csésze kávét.
Casey egy pillanatra elgondolkodik.
– Én lefeküdtem egy csomó fiatal sráccal.
– Bocs, de mi ebben a rossz?

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Casey Lee · Rachel Cole

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Tara Sivec: Csábítások és csemegék
J. L. Armentrout: Origin
Alessandra Torre: Hollywoodi mocsok
Sophie Kinsella: Mézeshetek
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
J. Goldenlane: Pokoli balhé
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Christopher Moore: Vérszívó démonok