A ​Mennyei Ember 21 csillagozás

Igaz történet a huszadik század végi Kínából
Liu Csen-Jing: A Mennyei Ember

Igaz ​történet a XX. század végi Kínából

Ennek a felkavaróan drámai történetnek a kezdetén Isten meglátogat egy fiatal, koldusszegény fiút a kínai Honan tartomány egy eldugott falujában, hogy aztán megdöbbentő csodák sorozatának kíséretében az evangélium bátor hirdetőjévé tegye. Jün testvér (Liu Csen-jing) a kínai házigyülekezetek hálózatának egyik legfőbb vezetője, akinek kalandos életútján keresztül hiteles bepillantást nyerhetünk a Kínában működő úgynevezett földalatti egyház kibontakozásába és működésébe. Az olvasónak bizonyára az az érzése támad helyenként, mintha az Apostolok cselekedeteinek újabb fejezeteit olvasná – persze mai szereplőkkel és helyszíneken – ezúttal a huszadik század végi Kínában. De Jün testvér és a kínai egyház történetének egy nagyon megrázó oldala is van. A hitük miatt bebörtönzött, brutális kínvallatásokban részesített, embertelen körülmények között fogva tartott, sokévi kényszermunkára, sőt nemegyszer halálra ítélt keresztények és családjaik… (tovább)

>!
Patmos Records, Budapest, 2016
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639617582 · Fordította: Petrőcz Katalin
>!
Új Spirit Könyvek, Budapest, 2008
puhatáblás
>!
Új Spirit, Budapest, 2005
390 oldal · ISBN: 9639617016 · Fordította: Petrőcz Katalin

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

langimari>!
Liu Csen-Jing: A Mennyei Ember

Liu Csen-Jing: A Mennyei Ember Igaz történet a huszadik század végi Kínából

Fura dolog egy iyen könyv értékelése. Irodalmi értéke alapján és olvasmányélményként nálam sajnos alig üti meg a három csillagot. A protestáns egyházaknál oly gyakori és népszerű bizonyságtétel-irodalomról beszélünk ugyanis, nem pedig különféle díjakkal is kitüntetett szerző irodalmi alkotásáról. Nekem a nyelvezete is fura, érthetően nem a katolikusoknál megszokott liturgikus nyelvet használja a szerző. (pásztor, Szent Szellem stb.) A történet mindazonáltal megdöbbentő, hogy az 1980-as években Kínában úgy üldözik a keresztényeket, ahogy nálunk talán az 50-es években sem. A módszerek ugyanazok, megpróbálnak színleg létrehozni a kommunista állammal együttműködő látszat-egyházakat (lásd nálunk a béke-papság) akik pedig nem hajlandók közreműködni, vagy átlátnak a kezdeményezés aljasságán és a kereszténység igaz követői, azokat minden eszközzel megpróbálják elhallgattatni. Kínzások, bebörtönzések, vagy akár halál vár ezekre az emberekre. A kereszténység terjedése szempontjából mégis figyelemre méltó ennek a földalatti egyháznak a rendkívül gyors növekedése a megpróbáltatások súlya alatt is, vagy éppen ennek köszönhetően. Nem tudom napjainkban mi a helyzet Kínában, ugyanis a könyv 2000 körül lezárul, annyi azonban bizonyos, hogy példaadó a könyvben szereplő emberek feltétlen hite és hűsége. Az európai keresztényeknek ma látszólag és különösen fizikailag nem kell kiállniuk ezeket a megpróbáltatásokat, de nem baj, ha észrevesszük, itt is folytatódik a kereszténység „kiiktatása” ugyanolyan tisztességtelen, ám jóval kifinomultabb módszerekkel.

Daniella78>!
Liu Csen-Jing: A Mennyei Ember

Liu Csen-Jing: A Mennyei Ember Igaz történet a huszadik század végi Kínából

A kínai földalatti Sin Egyház döbbenetes könyve egy hitéhez hű pásztorról, aki a borzalmas üldöztetések közepette is embereket vezet Istenhez. A könyvet határozottan kellemetlen olvasni, szinte összeszorult a gyomrom a töméntelen kínzásokat olvasva, de szerzője mindenképp tiszteletre méltó.

5 hozzászólás
padamak>!
Liu Csen-Jing: A Mennyei Ember

Liu Csen-Jing: A Mennyei Ember Igaz történet a huszadik század végi Kínából

Engem nem annyira meghatott. Inkább megakasztott. Vagy ki? …

Érable P>!
Liu Csen-Jing: A Mennyei Ember

Liu Csen-Jing: A Mennyei Ember Igaz történet a huszadik század végi Kínából

Az Apostolok cselekedetei nem fejeződött be, pl. ebben a könyvben teljes mértékben folytatódott. Meghökkentő könyv, de sokunk kedvence.


Népszerű idézetek

zohanna>!

Mindaddig nem ismerhetjük meg igazán az Írásokat, amíg nem vagyunk készek arra, hogy változást hozzanak létre bennünk.

331. oldal

Liu Csen-Jing: A Mennyei Ember Igaz történet a huszadik század végi Kínából


Hasonló könyvek címkék alapján

Szentírás
Biblia
Gyökössy Endre: Életet adó örömhír
Loren Cunnigham – Janice Rogers: Valóban Te mondtad, Uram?
Carlo Carretto: Én, Ferenc
Szikszai Béni: Fáradt fejem keresztfádhoz hajtom
Csia Lajos: Az örök reformáció
Bart D. Ehrman: A kereszténység diadala
Jeremy Camp: Még mindig hiszek
Helena Christaller: A szent láng