A ​testbérlők (A testbérlők 1.) 697 csillagozás

Lissa Price: A testbérlők

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. Ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma: végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni. Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.

Lissa Price idei szenzációja az év legígéretesebb ifjúsági sci-fije, amit a stílus minden rajongójának ajánlunk.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049798 · Fordította: Fischer Anna
>!
Agave Könyvek, Budapest

Kedvencelte 89

Most olvassa 17

Várólistára tette 343

Kívánságlistára tette 275

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

Deziréé>!
Lissa Price: A testbérlők

Az elején elég lassan haladtam vele, hiába érdekelt a könyv, mégis inkább mást olvastam, mert a másik könyv jobban lekötött. De azért csak rávettem magam,hogy ezt a könyvet is elolvassam. Kb. a felénél alig bírtam már lerakni, mert akkor már teljesen magába szippantott.
Hihetetlen micsoda világról olvastam, remélem a mi világunkban ilyen nem fog megtörténni. Szörnyű mire képesek az emberek, főleg ha pénzük is van ilyenre.
Néha szörnyülködve olvastam, hogy áá ez nem lehet igaz, ilyet nem csinál az ember, de igen csinál (legalábbis ebben a könyvben).
Nagyon jó volt valójában az egész könyv. Ilyen történetet még életemben nem olvastam. Izgalmas és hihetetlen történet.
A főszereplő igazán erős jellemmel rendelkezik, csak ámulok mikre képes volt.
Mi ez a befejezés?? :O Mi lesz így?
Mindenképpen elolvasom a folytatást is. Nagyon kíváncsivá tett a könyv. :)

janka0416>!
Lissa Price: A testbérlők

Borító: 5/5 – fülszöveg elolvasása előtt, már meg fogott. :)
Cselekmény: 5/4 – Tetszett.
– Nem indult unalmasan. Bár én szívem szerint az elején olvastam volna egy kisebb részletet a szülőkkel.
– Rengeteg fordulat volt benne… pl. Blake.. sejtenem kellett volna már akkor, amikor a nagyapja azt mondta neki : Blake, a látszatra, legalább a látszatra ügyelj…
– Ügyesen fonta bele a romantikus, disztopiás részeket az írónő. Michaellel kapcsolatban kíváncsi leszek,hogy mi lesz… néha nem tudtam eldönteni,hogy akkor most mit akar vele kapcsolatban Callie?
– Másik szereplő Helena.. amikor már ő is képbe jött, imádtam a könyvet! :) Legjobb részek,szerintem a beszélgetések voltak.
– Viszont amiatt nagyon szomorú voltam,hogy ilyen hamar el kellett tőle búcsúznunk/búcsúznom..+ Sarah.. :(
– És végül. :) => nagyon de nagyon kíváncsi leszek a második részre :D Megtalálják -e Emmát,vagy Kevint… + Öreg legújabb tervére! Vajon tényleg ő a jó fiú? :/
*Ellie Goulding – Burn* – http://www.youtube.com/watch…

17 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Lissa Price: A testbérlők

Nem az én műfajom a sci-fi, ezt a könyvet is csak egy kihívás miatt olvastam el. De nem bántam meg, hogy ezt választottam. Az elején nagyon nehezen indult, már majdnem fel akartam adni, de csak azért is végig olvasom. Kíváncsi voltam, mi is ez a testbérlés. Utána csak faltam a lapokat. Blake mindig éreztem valami nem stimmel vele. Hát lehet egyszer elolvasom a 2. részét is.

1 hozzászólás
Kelemen_Hanna>!
Lissa Price: A testbérlők

Kérdezem Tőletek, hogy valakinek ismerős ez az ötlet már valahonnan?
Mert nekem teljesen új volt, és le vagyok tőle nyűgözve. A megvalósításától már kevésbé, llletve az első kötet még tele volt nagyon jó dolgokkal, de a második már túlságosan kiszámítható és ismerős volt, ugyanazok a kaptafák, mint pl. a Luxen-ben vagy a többi akció YA-ban. De az alapötlet, az zseniális, és ezerféleképpen lehetett volna továbbgondolni. (Sőt, nekem ez a továbbgondolás is megfelelne, csak, főleg a második kötetben, iszonyú elnagyolt, túl gyors és túl meglepő akar lenni, és ettől átélhetetlen.)

Dawnofmyth>!
Lissa Price: A testbérlők

Élvezhető történet, de rengeteg kérdést hagyott maga után. Az eleje lassú, alig tudunk meg valami a spóraháborúról. A testbérlés maga érdekes volt, de kíváncsi lettem volna hogy néz ki a háttere. Én Helenát kimondottan kedveltem és jó volt, hogy Callie szépen lassan kezdett megbízni benne. A Blake szál irritált, bár még az elején nem tudtam miért. Michael az első percben megkedveltette magát. Kíváncsi vagyok hogyan fog folytatódni.

gab001>!
Lissa Price: A testbérlők

Egyedi elképzelés, egyedi világ, s a szerelmi háromszög sem a szokásos. Ráadásul olvasás közben sokat agyaltam, hogy kiben bízhatok és kiben nem, akárcsak Callie, akinek a szemszögén keresztül ismerhetjük meg az eseményeket. Egyrészt tetszett, hogy nem volt túl magyarázva, hogy miért és hogyan alakultak ki a jelenlegi viszonyok, másrészt talán egy kicsivel több jót tett volna a történetnek. Mindenesetre bőven maradt kérdés. Kedveltem a szereplőket és az írónő stílusát is, ahogy egyik fátyolt lebbenti fel a másik után. Még mindig jár az agyam.

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049798 · Fordította: Fischer Anna
ellafisher>!
Lissa Price: A testbérlők

Vegyes véleményeket olvastam erről a könyvről, ám ez nem tudta elvenni a kedvemet (HAHH) – egy jó alapsztori mindig felkelti az érdeklődésemet. Te jó ég, kibérelhető testek, beépített chipek az agyakban, egy egész üzleti modell az emberi testekre építve. Te jó ÉG! Ez az ötlet egyszerűen zseniálisan izgalmas.
Igazából a saját reakciómra voltam a leginkább kíváncsi ezzel a kötettel kapcsolatban. Vajon annyi bizonytalan vélemény után képes Lissa kikapcsolni engem pár órára, vagy cserben hagy? Vajon csak az ötlet szuper, de a felépítés már hagy némi kívánnivalót maga után? Nos, legnagyobb meglepetésemre, tetszett az egész! Az elejétől a végéig rugdosott előre a kíváncsiság. Az írónő szépen építette a történetet, nem volt gyáva kemény jeleneteket megírni és egy háromszáz oldalas könyvhöz mérten sikerült extra tartalmasan megtöltenie ezt a kötetet – bár lehet kicsit túl részletezőre sikerült pár fejezet.
Nehéz meghatározni ennek a történetnek a műfaját, ezt a molyos kategóriák is sejtetik. Ám azt kell, hogy mondjam, számomra csak még izgalmasabb volt, hogy egy szép szóval élve igazi hibridet kaptam. Szerencsére nem lett túltolva a romantika, sokkal több akció, rejtély, társadalmi leírás kapott helyet. Néhol egy kicsit Matched – Egymáshoz rendelve (Ally Condie) érzésem volt olvasás közben, de az egyértelmű, hogy Lissa Price regénye ügyesebb, okosabb és pörgősebb Ally-jénél. Gratula az írónak! :)

Bővebben:
https://mymoonlightlibrary.blogspot.hu/2017/10/lissa-pr…

10 hozzászólás
Edina_Varga>!
Lissa Price: A testbérlők

Mostanában sűrűn kerül a kezembe disztópia. Ez a legjobb talán közülük. A letehetetlen kategóriába tartozik nálam. Annyira jól meg van írva az egész sztori, hogy nincs benne egy felesleges sor sem. Callie-vel együtt rágódtam én is azon, hogy ki ki lehet valójában. Kiben lehet megbízni és ki az, akiben semmiképp sem. Az események folyamán én is megkedveltem Helenat. spoiler Az elején nagyon nem volt szimpatikus Madison, de a végén csak a jók oldalára állt, nélküle nehezebb is lett volna az átmeneti győzelmük. Blake-kel kapcsolatban már a kezdetekkor zavart valami. Olyan érzésem volt, hogy itt még derülnek ki olyan dolgok, amiknek nem fogunk örülni. Ez meg is történt a lelepleződéskor. De aztán a könyv végére jött egy csavar, ami rendesen függővéget okozott. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Főleg az apuka kapcsán.
Callie számomra egy igazi hősnő. Emberfeletti erővel és szeretettel rendelkezik a szerettei irányába, főleg az öccse felé. Bármit tesz, bármilyen fájdalmat képes elviselni, érte teszi.16 éves létére nagyon okosan látja át a viszonyokat, méri fel a helyzetet. Szerencsés a pici Tyler, hogy ilyen nővére van.:)

brena>!
Lissa Price: A testbérlők

Az első olyan könyvem volt ez, amihez ugyan olyan könyvjelzőm is volt:)))
Borító meseszép,az egyik idei nagy kedvencem!
Első oldaltól elvesztem benne,érdekes egy jövőt hozott létre az írónő,meg kell hagyni.Mondjuk én már most simán cserélnék egy 16 éves testre:))))de nem örökre,de egy nap kipróbálás simán jöhetne!Voltak benne fura részek,számomra logikátlanok,de egészében tetszett,érdekes volt.
Nem egészen értem, hogy akkor kell Michael vagy sem???!!!
Na és az Öreg?:))Ki ő?
És mikor jön a következő rész?:)))

13 hozzászólás
Rémálom P>!
Lissa Price: A testbérlők

Ez aztán az a könyv, amiről fogalmam sincs mit írjak. Eszeveszetten jó disztópia, ami az Éhezők viadala utóda? Nem. Rossz könyv, amit elégetnék? Nem. Valahol a kettő között mozog, néha felgyújtottam volna, aztán eloltanám és olvasnám tovább.
Legjobban így lehet összefoglalni: Hamupipőke sci-fi thrillerrel. Semmi akció (nem tudom, én aztán adrenalin löketet ebben nem láttam, hiába ezzel reklámozzák), semmi nyomozás, csak tengődés és tépelődés. Az alaptéma tökéletes, és kirázza az embert a hideg, hogy végül is prostitúcióról van itt szó.
A világkidolgozás az, ahol ez igazán elvérzik. Olyan nagy lyukak vannak benne, amin még egy kamion is átfér. (Megütünk valakit, mert akkor nem lesz szép, hogy kiválasszák bérleti testnek, de olyan jövőbeli csodatechnikák vannak, hogy mindenkit széppé tudnak varázsolni.)
Karakterizálás: nem sok, a főhős idegesítő és sötét, de attól függetlenül még nem ez volt a legzavaróbb, hanem a felesleges szerelmi háromszög, mert nincs érzelmi mélysége a könyvnek.
DE A VÉGE! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! A VÉGE! Azért kapott egy bónusz csillagot, és azt mondom, mégis érdemes egy nyári regényként elolvasni, ha nem várunk túl sokat tőle.
Amúgy a fordítás borzalmas… Ha szőrösszívű lennék levonnék érte egy csillagot, de nem teszem.

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

Rémálom P>!

Vajon Hamupipőke elgondolkodott azon az éjszakán, amikor szép báli ruhában szórakozott, hogy meggyónjon a hercegnek?
Gondolt arra, hogy elmondja neki, egyébként, hercegem, a hintó nem az enyém, ez csak egy mocskos kis mezítlábas lakáj? Nem. Élte a pillanatot. Aztán éjfélkor lelépett szépen.

103. oldal

Lex>!

– Nincs fegyverem – mondtam. – A nagy számon kívül.

291. oldal

1 hozzászólás
Cheril>!

Az anyám mindig azt mondta, hogy nézd meg, hogyan viselkedik egy fiú az anyjával, és meglátod, hogyan viselkedik majd veled egy napon.

150. oldal

Lex>!

Sólyom rikolt fel, most repülni kell.

328. oldal, 30. fejezet - A testbérlők

Fay >!

Valószínűleg az a kedvenc testrészem. Még senki sem panaszkodott a kövér agyára. Soha senki nem vádolta az alacsony vagy magas agyát, a túl széles vagy túl keskeny agyát. Vagy hogy csúnya lenne. Vagy működött, vagy nem, és az enyém szépen működött.

49-50. oldal

Anitaaa>!

Hosszú ideje nem voltam már boldog. Régen volt már az, hogy az élet szájfényből, zenehallgatásból, és butuska barátnőkből állt. Régen volt, hogy a legnagyobb aggodalmat az jelentette, írunk-e dolgozatot vagy elfelejtettem-e a házi feladatomat. Most már többre vágytam. Biztonságra, szabadságra és életre.

53. oldal

>!

– Azt hiszem, néha mindenkinek van rossz napja.

>!

– Miért senki sem az többé, akinek látszik?


A sorozat következő kötete

A testbérlők sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Beth Revis: A Million Suns – Milliónyi Csillag
Alexandra Bracken: Sötét örökség
Jeanne Ryan: Nerve – Idegpálya
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Cecelia Ahern: A Vétkes
Stephenie Meyer: A burok
Lauren Oliver: Delírium
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete