Stuart ​Horten talányos trükkjei (Stuart Horten 2.) 28 csillagozás

Lissa Evans: Stuart Horten talányos trükkjei

Stuart Horten meglehetősen alacsony, de nagyon bátor tízéves. April Kingleynek vág az esze, és nagyon kíváncsi. Nemrég találták meg Pöttöm Kis Tony Hortennek, Stuart nagybátyjának a bűvészműhelyét, amiben hét titokzatos találmány várja, hogy megfejtsék a titkát. Mindegyik egy betűt rejt, amelyet összerakva Stuarték megtalálják a nagybácsi végrendeletét. Akié a végrendelet, azé a sok varázslatos masina.Stuart és April tehát hosszú útra indul, és minden erejükre, eszükre és kitartásukra szükségük van, hogy az út végére érjenek. Ráadásul a gonosz Jeannie keze még a múltból is utánuk nyúl…
Több mint kalandregény!

Eredeti megjelenés éve: 2012

Kiadói ajánlás: 8 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2016
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634101451 · Fordította: Wertheimer Gábor

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Stuart Horten


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Lissa Evans: Stuart Horten talányos trükkjei

Lissa Evans rendkívül bájos ifjúsági regényével nem ez volt az első találkozásom, ugyanis a Stuart Horten sorozat első részét már tavaly elolvastam.

És azt kell mondjam, hogy nem is tudom miért halogattam ilyen sokáig a második rész elolvasását, amikor az elsőt is imádtam. Ebben a tekintetben Stuart Horten újabb kalandjai sem okoztak nagy meglepetést, ezek is fantasztikusak voltak.

A Tony bácsi, roppant imponáló nevű varázstárgyai rendeltetésének a megfejtése (mint például: Köddé Váló Rózsalugas, Veszedelmek könyve, Vér szekrénye) egyre izgalmasabb történések közepette zajlott, de olyannyira, hogy még az én krimiken edzett fejemmel is eléggé izgultam a végkifejlet felé tartva.

Jó volt belemerülni az írónő által teremtett világba, szerettem a könyv stílusát és hangulatát. Jó volt röpke két nap alatt „együltőhelyemben” végigolvasni, s Aprillel és Stuarttal tartani izgalmas kalandjaik során, vagyis az, hogy ilyen gyorsan végeztem vele tulajdonképpen még sem volt olyan jó, mert még sokáig tudtam volna olvasni. :)
A sorozat már a célkorosztály által is tesztelésre került, ugyanis Titusz is elolvasta a könyveket, és neki is nagyon tetszettek.
Így bátran ajánlom zsenge ifjaknak (tízéves kortól) és gyermeklelkű felnőtt olvasóknak is ezt a csodás sorozatot!

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/04/lissa-evans-stuart…

2 hozzászólás
Kovaxka P>!
Lissa Evans: Stuart Horten talányos trükkjei

A szerző fantáziája még mindig elképesztő, zseniális mágikus gépezeteket álmodott meg. Kicsit el is vesztem a részletekben, a nyomozás kevésbé kötött le, mint az első részben. Tetszett, hogy szépen kikerekítette a történetet, a végére is jutott csattanó. Jók voltak a szereplők, a jellemfejlődésüket is szépen kidolgozta. Nem tudom, a célközönségnek mennyire bonyolult, én mindenesetre nagyon élveztem!

smetalin>!
Lissa Evans: Stuart Horten talányos trükkjei

A Mágikus masinák azért volt jobb, mert nem volt vége. Ez meg azért, mert vége lett, de a vége kicsit ……..hát is mondjam, hogy értsétek?:)
Na mindegy is, aranyos történet.Az előzőben a masinákat keresték, itt azok már megvoltak, de a nagy-nagybácsi még azokban is elrejtett egy-két turpisságot, amit ha megcsináltak a srácok akkor megtaláltak valamit. Itt is volt rejtély, csillogás, huncutság. Élveztem, a gyerekek is fogják ha anya vagy apa felolvassa , mert kép az nem sok van benne és hát ugye a gyermek azt jobban kedveli.

Chöpp P>!
Lissa Evans: Stuart Horten talányos trükkjei

Kicsit izgultam, hogy megtartja-e a színvonalat, de felesleges volt. Ugyanolyan izgalmas és varázslatos – sőt, varázslatosabb – volt, mint az első rész. Nyugodtan tessék olvasni mind a kettőt, aztán reménykedni, hátha lesznek további részek is!
Részemről szerettem.

imma P>!
Lissa Evans: Stuart Horten talányos trükkjei

Nos, ez egy nagyon sikerült befejezés lett. Nem sokszor mondom azt olvasás közben, hogy vá, de amikor ezt teszem, abból lehet tudni, hogy izgalmas könyvet olvasok. Ez vá volt.
Az eleje nem fogott meg annyira, kicsit úgy is voltam vele, hogy már arra sem emlékeztem, az elsőben mi tetszett, persze azért jó volt. De aztán nagyon összerakott mindent a végére.
Szép, kerek lezárás, és üdítő, hogy ez csak egy két részes sorozat.

FreeAngel>!
Lissa Evans: Stuart Horten talányos trükkjei

Ez a második rész is jó volt, ami a nyomozást illeti. Nekem a különböző világok, ahová a varázsszerkezetek által jutottak Stuarték, olykor kicsit sok volt, no meg April tesóit se sikerült különösebben megkedvelnem, de egyébként aranyos, nyomozós, teljesen rendben lévő történet. Az erkölcsi mondanivalót is értékelem. Kár lett volna kihagyni ezt a két részes kis szösszenetet.

cseri P>!
Lissa Evans: Stuart Horten talányos trükkjei

Az első rész eleje tetszett, Stuart és a hármasikrek aranyosak voltak, de maguk a nyomozások a végére már igencsak fárasztóak.

Babó_Buca P>!
Lissa Evans: Stuart Horten talányos trükkjei

Stuart és April nyári kalandja folytatódik. A mágikus masinákat megtalálva egy újabb rejtély kerül a napvilágra. Tony Horten végrendelete tisztázza az örökösöket, csak meg kéne találni.
Bővül az aktív szereplők tábora. Az ikrek közül már mindhárman külön-külön figyelmet kapnak. A varázslat központi helyen szerepel, a realitást mellőzi. Különböző feladatokat kell megoldaniuk az egyes varázsszerkezetekkel kapcsolatban, amik hozzájárulnak Stuart vagy a kísérője fejlődéséhez.
Kevésbé izgalmas és a vége se tartogatott akkora durranást. Az első rész jobban tetszett.
https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2018/01/buveszmagi…

Jesper_Olsen >!
Lissa Evans: Stuart Horten talányos trükkjei

A bennem lakó gyereknek különösen tetszett, igazán fantáziadús az írónő :-). Annak is örültem, hogy az első rész után nem sokkal sikerült megszerezni és elolvasni, így még mindenki ismerősként bukkant fel a könyv lapjain (és hozta a formáját). Én sajnálom, hogy nincs tovább, bár tényleg nehéz lenne már folytatni. De hasonlókat szívesen olvasnék még.

csigahaju>!
Lissa Evans: Stuart Horten talányos trükkjei

Nem értem, miért nem ismertebb, népszerűbb ez a könyv! Szerintem szuper, izgalmas, rejtélyes, kalandos, varázslatos (szó szerint), minden benne van, ami egy 10 év körülinek felkeltheti az érdeklődését. Meg egy magamfajta felnőttnek. :) Legfeljebb kissé hosszú, de egy gyakorlottabb olvasónak az inkább előny. Olvassátok!


Népszerű idézetek

imma P>!

– Édesanyád akkurátus instrukcióit követve gondoskodom róla, hogy szufficiens mértékben nutritív élelmiszereket fogyasszál.

123. oldal

4 hozzászólás
imma P>!

– Amikor megszülettetek, valaki azt mondta nekem, hogy a lányokkal kevesebb baj van, mint a fiúkkal. Röhögnöm kell.

251. oldal

3 hozzászólás
Jesper_Olsen >!

– Apa?
Édesapja a zsebébe nyúlt, és előhúzott egy kicsike noteszt meg tollat.
– Ravasz ötlet után kötött paripa gordonkává válik – mondta szinte álmodozóan.
– Tessék?
– A megoldás: cselló.
– Tényleg?

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: cselló, gordonka
Jesper_Olsen >!

Mondd csak… – Úgy tűnt, a férfi zavarban van. – Hm… az édesapád még mindig az irodámban ül. Úgy tűnik, magában beszél. Nem tudom, hogyan tessékeljem ki.
– Tessék azt mondani neki, hogy mindjárt bezár a könyvesbolt.

27. oldal

Chöpp P>!

– Csináld, amit mond – kiáltott oda June. – Lehet, hogy hasonlít Stuartra, de valójában csak a képzeletemben létezik, így aztán teljesen megbízható.

275. oldal

2 hozzászólás
Jesper_Olsen >!

Az ügyvédeket nem azért fizetik, hogy szórakoztassák az embert.

127. oldal

FreeAngel>!

    A hátsó ajtó kilincse után nyúlt.
– Stuart! – szólalt meg az anyja. – Készen van a sült krumpli meg a csirkefalatkák.
    Stuart keze megállt a levegőben.
    Lassan, nagyon lassan az édesanyja felé fordult, aki egy tányért nyújtott feléje. A tányéron egy kisebb hegynyi csirkefalatka mellett egy óriási adag sült krumpli és irtózatos mennyiségű ketchup volt. A szélén pedig egy kupac só.
(…)
– Egyél! A desszert csokitorta lesz tejszínhabbal – mondta az anyukája. – És még mindig nem ettél abból a cukorkából, amit a nagybátyád küldött.
– Nincs alma vagy valami ilyesmi? – kérdezte Stuart.
    Anyukája a fejét rázta.
– Mindig elfelejtek gyümölcsöt venni.
    Stuart letette a tányért.
    Ez a nő a konyhában úgy nézett ki, mint az anyja, mégsem az anyja volt. Az ő anyukája nem sózott meg semmit. A rántott csirkefalatokat lassan ölő méregnek tartotta, a desszertet meg kiváló alkalomnak arra, hogy az ember gyümölcsöt egyen. És hamarabb felejt el levegőt venni, mint almát.

298-299. oldal

Kapcsolódó szócikkek: anya · desszert · gyümölcs · Stuart Horten
Jesper_Olsen >!

…ha az ember egyszer elkezd varázsolni, akkor nagyon nehéz abbahagyni – idézett a levélből April, majdnem lihegve.

39. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Ennis-Hill: Az ezüst unikornis
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya
Daisy Meadows: Borostyán, a narancstündér
Eric Knight: Lassie hazatér
C. S. Lewis: A végső ütközet
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Jólesz György: Zsófi és az elvarázsolt varázsló
Berg Judit: Rumini
Tea Stilton: Az erdők hercegnője