Rémparádé (Monster High 1.) 36 csillagozás

Lisi Harrison: Monster High 1 – Rémparádé

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

MELODY CARVER a jó levegő miatt költözik Salembe családjával. Hátrahagyja régi, ronda, tevepúpos orrát és asztmarohamait, és az új suliban végre ő is „jó csaj” lehet. Csak kár, hogy nagyon nem neki való ez a szerep. Ekkor azonban találkozik Jacksonnal, akinek, úgy tűnik, nem csak a külseje jön be – de lehet, hogy a srác sem az, akinek látszik…
FRANKIE STEIN egész életét Salemben töltötte. Mind a tizenöt napot. Most elindul, hogy meghódítsa a gimit és a pasikat, de az embereknek valamiért nem jön be igazán a csaj zöld bőre, sem a nyakán lévő csavarok, de még varratok sem. Frankie tehát elrejti SZÖRNYű titkát és megpróbál beilleszkedni a „normik” világába – és ezzel nincs is egyedül…
Melody és Frankie tudják, hogy a fura a menő. De vajon a gimiben a többiek elhiszik ezt nekik?
Köszöntünk a Monster High-ban, ahol a csillogó felszín alatt még csillogóbb szörnyűségek rejlenek

Eredeti mű: Lisi Harrison: Monster High (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
264 oldal · ISBN: 9789633430088 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
256 oldal · ISBN: 9789633430088 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Draculaura


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Fleur_Rouge_Cerise
Lisi Harrison: Monster High 1 – Rémparádé

VÉGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!! YEAHHH!!!!!!!
Életemben nem örültem még ennyire annak, hogy befejeztem egy könyvet, még a Vámpírnaplóknak sem (na jó, annak azért lehet). Hol is kezdjem? Annyi minden van, amit el tudnék mondani erről a könyvről. Először is: Én kb. egy éve megnéztem a rajzfilmsorozatot, ami alapján készült a könyv. Az aranyos volt, tetszett, azt reméltem a könyv is ilyen lesz. Hát nem. A világ legpocsékabb ötlete volt Lisi Harrisonnak adni ezt a munkát. A mesében a karakterek cukik, csajosak, aranyosak, barátságosak. A könyvben csak a csajos jelző maradt meg. Nem akartam Harrison előző sorozatához hasonlítani a Monster Hight, de olyan szintű Klikk déja vu-m volt, hogy az már hihetetlen. Miért? A szereplőknek divatos cuccaik vannak? Pipa. (De most komolyan. Salemben nincs olyan ember akinek ne iPhone-ja lenne). Ha nincs pasid egy lúzer vagy? Pipa. Minden fejezetben részletesen leírni, hogy a szereplők milyen márkás ruhában járnak, milyen menő kocsit vezetnek, milyen luxus villákban élnek? Pipa. A főszereplők életre való képessége akkora, mint egy kávés kanálé? Pipa.
Na és akkor bontsuk is ki szépen a pontokat. Lisi Harrison világában nincs olyan ember, aki ne lenne cső gazdag és ne lenne meg mindene. De komolyan. ILYEN A VILÁGON NINCSEN!! Mindenki luxusvillákban él, a legmárkásabb cuccokban jár, a legdrágább kajákat eszi, a legmárkásabb autókkal jár stb. stb. Mondhatom szörnyű lehet nekik…
A másik a pasi mánia. Nincs pasid? Akkor te nem is létezel. De komolyan. Melody és Frankie úgy lépnek ki a házból, az első nap az iskolába menet, hogy ők be fognak pasizni, mert nekik muszáj bepasizni! És ennyi az indok. Gyerekek, ez nagyon röhejes! Bekka is csak azért van együtt Brett-el, mert már három éve együtt vannak. Legalábbis én semmilyen más indokot nem találtam a könyvben. Mikor külön vannak, Bekka nem arra gondol, hogy mennyire hiányzik neki a srác, hanem arra, hogy na vajon most kivel csalhatja meg. Akkor meg mi értelme van, hogy együtt vannak?
A főszereplők életre való képessége itt is egyenlő a NULLÁVAL. Mikor Jackson bevallja Melodynak, hogy kedvelni, Melody mit csinál? Nem örül, meg bevallja, hogy ő is kedveli, hanem megmutatja a fiúnak azt a képet, amin rondán néz ki!!!! Mert akkor biztos nem fogja már szeretni! ARE YOU FUCKING KIDDING ME, BITCH????? Minek mutatod meg neki? Soha a büdös életbe nem fogja látni azt a hülye képet, meg már nem is úgy nézel ki, akkor meg minek mutogatni??
Aztán mikor Frankie fel akarja fedni magát az emberek előtt. Mert biztos megfogják érteni. Arról szól a könyv, hogy a fél város könyörög neki, hogy viselkedjen és ne tegye meg!!! Erre mit csinál? Megteszi, utána meg sír, hogy milyen rossz neki. Hát én nem tudom sajnálni.
Most térjünk rá a történetre. Mégis milyen szó már az, hogy normi? Azt hittem rosszul leszek. Miért nem lehet azt mondani, hogy ember, nem RAD, átlagos, normális. Nem Lisi Harrisonnak egyik sem volt jó, neki a világ legidegesítőbb szava kellett, a normi. A szörnyek, azaz a RAD-ok átlag életre vágynak, hogy ne nézzék ki őket, ezért titokban élnek. Frenkie Stein, állandóan 5 kiló smink van rajta, amikor tökéletes az arca. Nem nem feltűnő, hogy zombi… Lagoona Blue, kesztyűt hord és folyton testápolóval keni magát, mert száraz a bőre… Nem, nem sellő a lány, hogy gondoltad? Lala, akinek nincs tükörképe (már ha a lány mosdóba bemegy, bárki észreveszi), nem mosolyog úgy, hogy látszódjon a fogsora, utálja a foghagymát és vas tablettával tömi magát. Nem, nem vámpír, á nem, hogy gondoltad, te azt? Claudine, akinek sárga szeme van, folyton szőrmét visel és csak húst eszik, hússal azt is nassol.
Ez alatt azt értem, hogy ahhoz képest, hogy mennyire próbálják elrejteni magukat, olyan mintha éppen az ellenkezőjét tennék. Már csak azzal, ahogy a szüleik elnevezik őket. Cleo de Nile (nem a csaj véletlenül sem múmia), Lagoona Blue (kék lagúna), Frenkie Stein, Drakulaura…. Ennyit a beilleszkedésről.
És itt jön az utolsó dolog, amire kitérnék. A könyvben akkora ellentmondások vannak és a szereplők néha annyira tökéletesen el tudnak beszélni egymás mellet, mint az állat. A Stein család büszke ara, hogy ők zombik. De azért titkolóznak, sminkkel kenik magukat, hogy ne legyen zöld a bőrük és elrejtik a csavarjaikat.
A mondatszerkesztés katyvasz, értelmetlen, kedvencem az, mikor a fiú csókját olyan felkavarónak tartja, mint egy csokis túrótortát. :D???? Oké….
Lisi Harrison kiskorában valószínűleg nagy trauma érhette, ugyanis akárcsak a Klikkben itt is megjelenik, hogy a szereplő érzi, hogy megizzad a hónalja. Már elnézést, de ez a leggusztustalanabb dolog, amit valaha is olvastam. Miért nem lehet azt írni, hogy a szereplő leizzadt és kész?
Emellett olyan köcsög elképzelései vannak a mai tinikről, hogy azt mondtam, hogy na menjél a tudod hova… Egy 15 éves lány mióta szereti Justin Biebert és mióta hallgat olyan zenéket, amiket kb. 3 éve adtak ki????????????? És Justin Bieber mióta számít norminak? Én szeretem, ha egy író zenéket tesz a könyvébe, feltéve, ha az adott zene aktuális és széles skálájú. A könyvben Britney Spears-nél, Rihanná-nál és Lady Gagánál messzebb nem megyünk és tőlük is csak olyan zenéket hallgatnak, amik már min. 2 évesek.
A folytatás annyira nagyon nem érdekel, de mivel sorozatfüggő, mazochista (a két legrosszabb párosítás) moly vagyok, ezért el fogom olvasni. Csak nem most…
Mindenesetre nekem lenne egy két tippem az írónő számára, ha bevenne a folytatás megírásába. Szerepelnek benne, hegyes, nagy és éles tárgyak…. Az lenne csak igazi szörnytámadás…

20 hozzászólás
>!
Bálintmoly
Lisi Harrison: Monster High 1 – Rémparádé

Nagyon tetszett, főleg Frankie szóválogatása, és Carmen Electrán beájultam :D Melody nagyon kedves lány, csak félénk. Nincs ebben semmi gond, csak egy kicsit kiállhatna az elején magáért :) Mindenkinek a karaktere nagyon tetszett, főleg Clawdeené, meg Lagoonaé :) Nagyokat röhögtem Drakulaura sminkelési bakijain :D

1 hozzászólás
>!
SchaffRita
Lisi Harrison: Monster High 1 – Rémparádé

Azért vettem meg a könyveket, mert már egy ideje rajongója voltam a YouTube-on futó webizódoknak+kisfilmeknek, ezek után megnézve bennem is vegyes érzelmeket hagyott.
Amikor olvastam, nagyon élveztem, a történetszál jellege is hasonló az eredeti történetekhez, később viszont, utólag visszagondolva egyetértek azokkal, akik úgy gondolják, hogy a Mattel nem a legjobb írón kezébe adta a sztorit. Nem igazán értettem, hogy miért kéne plusz karaktereket betenni, mikor amúgy is rengeteg áll belőlük rendelkezésre az író számára. A ma divatosnak számító elemek se passzolnak (igaz, hogy az eredeti sorozatban is utalnak igazi filmekre, énekesekre, de azokat is megváltoztatva írják le). Voltak gondolatok, amik megfogtak, de sokkal többet lehetett volna kihozni belőle.
A fordítással nagyon meg voltam elégedve, ami manapság ritkának számít nálam. :) Talán az volt az, amiért annyira élveztem.

2 hozzászólás
>!
Jinx_Sniper
Lisi Harrison: Monster High 1 – Rémparádé

Kezdjük a negatív dolgokkal.
Számomra túl sok volt menne a márkás cucc, legyen az ruha, telefon, stb. Illetve mi az, hogy muszáj egy pasit szerezni ahhoz, hogy menő lehess? És miért akar mindenki menő lenni? (Pl. Bekka és Cleoék…)
Ó és ezt majdnem kifelejtettem: Idegesítő a NORMI kifejezés.

És akkor jöjjenek a pozitív dolgok.
Az alaptörténet nem rossz. Mármint a vegyüljenek el a szörnyek az emberek között…és azt hiszem ennyi lenne.

>!
szil0214
Lisi Harrison: Monster High 1 – Rémparádé

Nem volt jó. Igazából szerintem a mese sokkal jobb, mint a könyv. Idegesített, hogy mindig a ruhamárkákkal és a pasikkal voltak elfoglalva. Csajos könyv a legrosszabb értelemben. Most hogy végigolvastam, már biztos vagyok benne, hogy 14 évesen sem tetszett volna.

>!
SMesi P
Lisi Harrison: Monster High 1 – Rémparádé

Nem is volt olyan tragikus, mint vártam. Frankie-t például egészen megszerettem. Meg aztán a történet mondanivalója pozitív volt.
Viszont sokszor zavartak a felesleges leírások (ruhák, cipők, kocsik, stb). Illetve a téves információk, mint hogy Frankenstein a szörny, holott ő a tudós, meg egyéb szörnyekkel kapcsolatos dolgok. Márpedig egy ilyen könyvnél azért utána lehetne nézni az eredeti sztoriknak szerintem.

>!
Sz_Flóra
Lisi Harrison: Monster High 1 – Rémparádé

Még arra se tudtam rászánni magam, hogy belekezdek a 2. részbe, ez valami borzalmas volt! Nagyon bíztam benne, és elég nagy csalódást okozott. :( A borítója miatt megérdemel egy pontot!

>!
Mes
Lisi Harrison: Monster High 1 – Rémparádé

Ez egy jó könyv lett volna, ha az írónő nem rontja el ott, hogy mindig minden helyzetben fontos volt tudni, milyen márkájú ruha van a szereplőkön. Ha ez egy divatlap lenne akkor nem lenne vele semmi gond, de én eléggé gáznak gondoltam, hogy egy izgalmas jelenet kellős közepén leállunk azt taglalni, milyen színű Convrese cipőt hord a szereplő. Szóval ha szereted a márkás cuccokat, és csak abban tudod elképzelni az egyes szereplőket, akkor ez a te könyved. :)
Egyébként a történet nagyon aranyos, és fantáziadús, csak az előbb leírtak rontottak a dolgon. Egyébként mivel a könyvtárban meg van a második rész, és kíváncsi vagyok a folytatásra, így el fogom olvasni, de pénzt tuti nem adok érte.

3 hozzászólás
>!
Nikii_Kovács
Lisi Harrison: Monster High 1 – Rémparádé

Újabb kedvenc könyv, illetve sorozat :) *-* Imádom <3
Frankie került nagyon közel hozzám, és a sorozat alatt egyre jobban befészkelte magát a szívembe :$


Népszerű idézetek

>!
Cheril

Hogy változnának meg a dolgok, ha senki sem akar tenni semmit?

>!
Cheril

– Alig ismertünk meg ruhában.
Jackson idegesen elmosolyodott és a tekintetét zavarában a rajzára szegezte.
– Tudod, tulajdonképpen egész kis kockacukorfalat vagy te – gügyögött Candace, mintha ez a szóösszetétel tényleg létezne. – Véletlenül nincs egy bátyád, akinek jó a látása? Vagy legalább lencsét hord?

>!
Cheril

Minden éppen olyan volt, mint azelőtt mindig, mégis teljesen más.

>!
Cheril

– Szólíts csak Maddynek! – válaszolt a nő. – Vagy anyósnak, mert – közelebb hajolt a lányhoz és a fülébe súgta – ha Deuce valaha is ejti Cleót, azonnal hívni foglak!

>!
Cheril

– Végre mosolyoghatnék a fényképeken – tette hozzá Drakulaura.
– Minek? – vigyorodott el Cleo. – Úgysem látszol a filmen!

Kapcsolódó szócikkek: Draculaura
>!
Cheril

– Az anyám mostanában nem nagyon említ semmit sem. Csak azt, hogy mennyire kiborult valamin, amiről nem akar beszélni, mert túlságosan ki van borulva.

>!
Cheril

– Ez?
– Túl jelmezszerű.
– Bekka, az itt egy jelmezbolt – mutatott rá Melody.

>!
Cheril

Különben is, ő volt apuci tökéletes kicsi lánya. A tökéletes pedig mindenkinek tetszik.

>!
Cheril

– Ez a kocsi úgy néz ki, mint egy guruló Benetton-hirdetés – jegyezte meg Melody.
– Vagy mint egy tömegkarambol a roncsderbin.


A sorozat következő kötete

Monster High sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brandon Mull: A sárkánytemplom kincsei
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Marie Lu: Az Örökfa
Soman Chainani: Az én váram
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete
Silvana De Mari: A Medve és a Farkas
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
Tasnádi István – Jeli Viktória – Vészits Andrea – Gimesi Dóra: Az ellopott időgép
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az elveszett kolónia