Léleksuttogás 8 csillagozás

Hogyan lehet elfeledni egy horrorisztikus nászéjszakát? Hogyan lehet semmivé tenni az árulásokat, vagy a hosszú évek csalódásait? Mindent felülír, elsodor a szerelem?
“- Herceg! Te elvesztetted Szafije szultána csodás gyűrűjét! – néz rám rosszallóan, összevont szemöldökkel a régiségboltos öreg úr, hangja felháborodottságától reszket – Ezzel elvesztetted hercegnőd kegyét s esélyedet a boldogságra!
Flegmán rántom meg a vállam, másodpercre sem érdekel mit károg a vén csont. Épp szóvá is tenném, hogy ahhoz képest, hogy meghalt, egészen jó bőrben van, de ökle az arcomba robban, hallom az orr porc reccsenését, szédülten a hátsómon landolok. Ugyan kiütnie nem sikerült, mégsem vagyok túl boldog a fejleményektől, főképp, hogy helyette immár a három parki gorilla áll fölöttem és nem a szeretet csillog gonoszdi szemeikben.”
Lia és Trash találkozása elbűvölő, szívet-lelket melengető forgatag s míg egymásnak feszülnek, Anne-re is rátalál a szerelem.

Ez egy különleges történet vagyis inkább kettő. Anne és Sam szinte a semmiből találnak egymásra, mindezt balhék és dráma nélkül.
Lia és Trash sztorija már komplikáltabb, rengeteg eltemetett harag, düh, fájdalom, árulás és erőszak lappang a múltjukban. Ezek ellenére nekem Trash most sok volt. Oké, hogy macsó, alfa hím, de… A végére egész normális lett.
Nagyon sokat nevettem és gondolkoztam, sokkal mélyebb mondanivalója van a könyvnek, mint elsőre tűnik. A vicces részek egyensúlyt teremtenek és könnyedebbé teszik. Imádtam!

Nagyon izgalmas dolog, hogy egy szerző frissen mejelent könyvét értékelhetem elsőként.
Már a borító megfogta a tekintetemet – szerintem jó választás volt!
A regény teljesen magával ragadott, már az első oldalak olvasása során az érzelmek és szenvedélyek közepette találtam magam.
A regény váltott szemszögből mutatja be az eseményeket – a három szereplő Anne, Lia és Trash egyes szám első személyben meséli el a történetét. Ez akkor érdekes igazán, amikor egy-egy eseményt mindannyian elmesélnek, mindegyikük a saját nézőpontjából, természetesen. Ez biztosan nagy kihívás volt Lisabeth Tale számára, hiszen nem lehet egyszerű egyik oldalról a másikra egy újabb szereplő bőrébe bújni, és az érem másik oldalát megmutatni.
Ez az írónő első könyve, és szerintem ezt bravúrosan oldotta meg, és elérte azt, hogy szinte le sem tudtam tenni a könyvet, mert annyira vártam a folytatást.
Természetesen van szerelmi szál, de hogy semmi se legyen nyílegyenes és egyszerű, hőseink elég sokat csetlenek-botlanak, hülyeségeket csinálnak. Ráadásul mindegyikük életében vannak nagyon traumatikus élmények, amelyek akadályozzák azt, hogy maradéktalanul átadhassák magukat az érzelmeiknek. Vajon Lia képes lesz-e túljutni a szörnyű tragédián és kegyetlenségeken, amelyek a nászéjszakáján érték, és kis híján az életébe kerületk? Vajon Trash képes lesz-e ismét bízni egy nőben, hiszen annyiszor kihasználták már az érzelmeit, annyiszor átvágták? Képesek lesznek-e az őszinte érzelmek kimutatására, képesek lesznek-e átélni az igaz szerelmet, el tudják-e engedni az őket fogva tartó múltat?
Nos, mindenre megkapod a választ, ha elolvasod a könyvet. Ajánlom szeretettel mindenkinek.

Nem is tudom, hol kezdjem. Valójában egy olyan ritka könyvet tartottam a kezemben, amelyben nem egy, hanem két szerelmes történet is helyet kapott. Az egyik pár Lia és Trash, a másik pedig Anne és Sam. A történetben mégis nagyon érdekesnek találtam azt, hogy nem négy ember szemszögéből írta meg az írónő, hanem csak hároméból mutatja be a történéseket. Ilyennel eddig még nem találkoztam. Izgalmas volt, mégis hiányérzetem van, mert szívesen megismertem volna Sam gondolatait is.
Na most vagyok egy kicsit bajban, mert nem tudom, hogy egyben, vagy külön-külön írjam-e le a véleményem. De mivel két külön szerelmi történetről van szó benne, amelyek valamilyen módon összefonódnak, így úgy gondoltam, hogy szétszedem, és ezek mellé még egy összegzést is írok. Szerintem így igazságos. Mert mind a két történet más, és van mondanivalója attól függetlenül, hogy kapcsolódnak egymáshoz.
Bővebben itt:

Imádtam minden sorát. Érzelmes, szenvedélyes, letehetetlen volt számomra. Magával ragadó, izgalmakkal, fordulatokkal megírt történet, melyben Lia és Trash is mély sebeket hordoznak. Szívet melengető olvasmány, két megtört lélek egymásra találásáról. A borító is első látásra megfogott. Köszönöm az élményt.

– Nem a csajom és nem is lesz az – szögezem le. Egyre idegesebb leszek a húgom mindent tudó félmosolya láttán. – A fürdést nem véletlenül hagytam ki tegnap, és majd meglátjuk, mit szól hozzá. Reményeim szerint egy héten belül lelép.
– Szóval szemétkedni fogsz vele ahelyett, hogy megismernéd. Ez a nagy terv? Roppant intellektusra vall, bravó.