Halottakkal ​suttogó 9 csillagozás

Lisa Unger: Halottakkal suttogó

Finley ​Montgomery kislánykora óta hangokat hall és látomásos álmok gyötrik, amiket nem ért, és szabadulni sem tud tőlük. Különös adottsága egyre rémisztőbbé válik számára – és már a motorja bőgése vagy egy újabb káprázatos tetoválás sem tudja elnyomni a hangokat –, ezért nagyanyjához, Eloise Montgomeryhez fordul, a híres hollowsi médiumhoz.
Merri Gleason tíz hónapja hiába keresi eltűnt lányát, Abbey-t. Végső elkeseredésében Jones Cooper nyomozóhoz fordul, aki gyakran együtt dolgozik a médium Eloise Montgomeryvel. Merri nem hisz az ilyen dolgokban, de éppen eléggé kétségbeesett ahhoz, hogy adjon neki egy esélyt, remélve, hogy nincs még túl késő. Az idő vészesen fogy.
Finley és Eloise teljesen belemerülnek a nyomozásba, és hamarosan kiderül, hogy sokkal nagyobb tét forog kockán, mint egy eltűnt kislány sorsa. Finley egyre mélyebbre ás a város történetében, és annak végtelen rétegeiben, először azonban a múltat kell szemügyre vennie, hogy aztán betekinthessen a jövőbe.… (tovább)

Eredeti mű: Lisa Unger: Ink and Bone

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Alexandra, Pécs, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634471684 · Fordította: Seres Noémi

Enciklopédia 1


Most olvassa 3

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Lisa Unger: Halottakkal suttogó

Amikor láttam, hogy az Alexandra kiadónál megjelenik ez a könyv, már tűkön ültem, hogy olvashassam. Első körben azért, mert a Szellemekkel suttogó című sorozat az egyik kedvencem volt, másrészt mert imádom ezt a témát. Bár nem hiszek a szellemekben, mégis szeretem az ilyen jellegű könyveket. Amikor ki akarok lépni a saját kis világomból, a saját komfortzónámat átlépni, vagy akár a saját hitem felrúgni, olyankor ezek a könyvek adnak számomra egy feelinget. Elképzelem az adott szituációt, amely nálam már-már szürreális, és belehelyezem a saját elméletem.

Finley kiskora óta látja, és hallja a szellemeket, amivel nem tud mit kezdeni, nem érti őket, nem tudja mit szeretnének tőle. Az édesanyja teljesen kikészül ettől, így a lány Eloisehoz, a nagyanyjához megy, aki szintén látó, az ő segítségével próbál rájönni, hogy mi is lehet a feladata, hogyan tudja uralni ezeket a hangokat, és miképp tudna segíteni másoknak. Hollows az a város, ahol nem teljesen olyanok az emberek, mint bárhol máshol, furcsa esetek történnek, és úgy tűnik ennek a helynek olyan ereje van, amely nem engedi el az embert, amíg nem teljesítette a feladatát.
Teljes ajánlót itt olvashatjátok:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/06/17/lisa-un…

>!
Belle_Maundrell
Lisa Unger: Halottakkal suttogó

A megjelenése óta érdekelt ez a könyv, és amint megláttam élőben, nem is tudtam ellenállni a gyönyörűséges borítójának. Még nem is találkoztam még ilyen szuper, metálos vagymilyen hatású könyvvel, de azt hiszem, örökké el tudnék szórakozni vele, hogy ide-oda forgatom, és lelkendezek, ahogy szürkéből alkonyi kékségbe hajlik a sejtelmes, kopár erdő. Engem kifejezetten zavar a szellemkislány, valahogy a csíkos ruhája miatt mindig mindig megijedek, hogy összetaperoltam szegény könyvecskémet valami krémmel.
De most, hogy kilelkendeztem magam, és mindenki tudomást szerzett a borítófétisemről, ideje lenne a lényegre térnem. Maga a történet nem volt rossz, de valahogy nem tudott beszippantani. Kicsit lassú volt a felvezetés, először zavaró volt a sok szemszög, amikor még nem volt tiszta, hogy kicsoda. A szereplők elég felejthetőek, bár érezhető, hogy Finley-nek és a nagyinak próbált valami mélységet adni az írónő, de többnyire elég egysíkúak. Viszont Bobó érdekes, kíváncsi lennék, hogy ezek után milyen irányba változik a személyisége. spoiler
A vége azért elég eseménydús lett – habár továbbra sem sodortak magukkal a lapok –, nagyon meglepő volt az Abbyvel kapcsolatos fordulat. spoiler Sajnáltam a szüleit a nyomozás alatt, annak ellenére, hogy egy cseppet sem voltak szimpatikusak, szóval nem is szerettem róluk olvasni. Jó lett volna, ha Jackson is nagyobb teret kap, engem jobban érdekelt volna az ő drámája, meg hogy mennyire tudta feldolgozni az egészet.
A szellemlátó képességek ábrázolása tetszett, érdekes volt, nem bántam volna, ha jobban is elmélyülünk benne. spoiler
Azt hittem, ez az írónő első könyve, néha olyan kis esetlennek éreztem a megfogalmazást, de lehet, hogy inkább rákenem a fordítóra, mert úgy láttam, már több könyve is megjelent ezelőtt. És ha már itt tartunk, volt néhány furcsa, picit magyartalan mondat, szóval tényleg lehet valami gond a fordítással. És a címet sem szeretem, az eredeti sokkal ötletesebb, és jobban is illik a történethez, ha már annyit emlegetik a tetoválást. Egyébként az nagyon tetszett, ahogy Finley kísértetei megjelentek a tetoválásain.
Nem volt egy kiemelkedő élmény, többre számítottam, de azért nem rossz. Már megérte megvenni, hogy ellegyek a borítóval. :P

>!
gizmo6
Lisa Unger: Halottakkal suttogó

A regény nyelvezete olvasmányos, néhány tájleírást igazán megkapónak éreztem, a fő helyszín, Hollows misztikus hangulata is átjött, de igazán horrorisztikus elemeket nem találtam a műben.
Bővebben:
http://cornandsoda.com/lisa-unger-halottakkal-suttogo/


Népszerű idézetek

>!
Belle_Maundrell

Mert azok a dolgok, amik fájnak, gyakran egybeesnek azzal, amitől az ember úgy érzi, hogy él (…)

207. oldal

>!
Belle_Maundrell

– Ha valaki azt kéri, titkolj el valamit az édesanyád elől, legyen az akár tanárod, barátod, egy idegen vagy bárki más, az nem törődik veled. Rendes ember soha nem kér ilyesmit.

8. oldal

>!
Belle_Maundrell

– A legrosszabb dolgok is megtörténhetnek velünk bármelyik nap (..). Nem tudjuk befolyásolni az eseményeket, még akkor sem, ha éberen őrködünk. Az utóbbi pedig csak ellopja tőlünk a mindennapok örömét.

118. oldal

>!
Belle_Maundrell

A tudás segít, hogy még jobbak legyünk abban, amit csinálunk. Minél többet tudunk, annál többet értünk meg a világból. És minél jobban értjük a világot, annál többet tudunk segíteni másoknak és egymásnak.

135. oldal

>!
Belle_Maundrell

Honnan tudhatja az ember, hogy az ösztöneit követi-e, és nem a félelmei, vágyai hajtják? Vagy ezek néha egybe is eshetnek? Lehet, hogy néha pont az a helyes út, amitől tartunk? Vagy járhat rossz nyomon is az ember, ha azt teszi, amire mindennél jobban vágyik?

179-180. oldal

>!
Belle_Maundrell

Nem számít, milyen keményen próbálkozik az ember, van, hogy a dolgok nem változnak, vagy nem úgy, ahogy kellene.

248. oldal

>!
Belle_Maundrell

Gyakran megesik, hogy a történetek végén nincs happy end. A hibák következményeit nem lehet jóvátenni.

249. oldal

>!
Belle_Maundrell

Amikor az ember azt gondolja, hogy mindent tud, elfelejt látni a szemével.

293. oldal

>!
Belle_Maundrell

(…) a félelem fogva tart, a szeretet szabadon enged.

334. oldal

>!
eszcike

Az emberek elől nincs hova rejtőzni. Egyszerűen nem lehet megszabadulni a jó szándékú emberektől, akik tudtukon kívül gázolnak az ember lelkébe.

147. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

China Miéville: A város és a város között
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása
Charles Gilman: Démon tanár úr
Marissa Meyer: Cinder
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Kaponay Réka: Az Őrző hajnala
Christopher Priest: A tökéletes trükk
Lily Macellister: Jerikó rózsája
Lauren DeStefano: Hervadás