Pszichotróp (Shadowrun 33.) 9 csillagozás

Lisa Smedman: Pszichotróp

ÉLETTARTAM: 12 PERC

Egyszerű mátrixvadászatnak indult, ám öt dekás csapdába esett egy rémálomszerű virtuális környezetben, ahonnan lehetetlen kicsatlakozni – és ami rájuk vár, az nem más, mint a túlvilág összes jellegzetessége: vakító fénnyel izzó alagutak, üdvözletek a már régen halott barátoktól és családtagoktól… és az a rémítő érzés, hogy fogságba kerültek valahol a pokol és a mennyország között. De ebben a számítógép-generálta másvilágban mindenben lehet bízni, csak az érzékekben nem.

…A VISSZASZÁMLÁLÁS ELKEZDŐDÖTT

Egyetlen szokatlan tapasztalat közös ezeknél a dekásoknál: kis híján mindannyian találkoztak a halállal. Ez hozza össze őket ebben a pokoli birodalomban, egy eltorzult intelligencia befolyása alatt, amely ördögi tervet sző a hálózat gyanútlan utazói ellen. A lelkük és az elméjük elpusztítása az összeomlott Mátrix-világban csak a rejtély kezdete. Az okok kiderítése pedig lehet, hogy a vége. A zsákutca vége.

>!
Beholder, Budapest, 2003
266 oldal · ISBN: 9639399388 · Fordította: Novák Gábor

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Noro >!
Lisa Smedman: Pszichotróp

A Shadowrun regény, ami arról híres, hogy egész története 12 perc alatt játszódik le… ez pedig, egy közhellyel élve, a mátrixban kész örökkévalóság. A regény öt, egymástól merőben különböző számítógépzsokéról szól, akik a virtuális valóságban ragadva élnek át egy számítógépes összeomlást. Egy amnéziás bérgyilkos, egy elkényeztetett milliomoscsemete, egy saját metahumánságát rejtegető rasszista szimpatizáns, egy függőségét leküzdő drogos, és egy tanárnőként dolgozó volt bandatag. Ahhoz, hogy leküzdjék a pszichotropikus, vagyis a személyiségükkel babráló vírust(?), mind az öt embernek szembe kell néznie a legnagyobb félelmeivel.
Bár ez Shadowrun világán játszódó egyik legjobb regény, mégis csak félve merem ajánlani azoknak, akik nem ismerik ezt az univerzumot. Bár a történet tulajdonképpen érthető lesz mindenkinek, aki látta a Tront (a SRun mátrixa ugyanis nagy vonalakban azon alapul), és mondjuk olvasta a Neurománcot is, de ez a szerepjáték mégiscsak eléggé összetett tolvajnyelvet mondhat a magáénak. Aki viszont egy kicsit is ismeri a világot – mondjuk elolvasott egyet-kettőt a sorozat elejének jóval könnyebben érthető regényei közül – annak feltétlenül ajánlom, mert ritka ötletes és eredeti történet.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Shadowrun sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Wayne Chapman: Két hold
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Chance: Holdvadász
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Jeaniene Frost: Síri csendben
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Richelle Mead: A halál csókja