Spellman ​nyomozóiroda (Spellman nyomozóiroda 1.) 87 csillagozás

Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ismerkedjenek ​meg Isabel „Izzy” Spellman magánnyomozóval. Lehet, hogy ez a huszonnyolc éves lány nem rendelkezik a legfeddhetetlenebb múlttal, amit romantikus botlások, túlzott alkoholfogyasztás és találékony vandalizmus is beárnyékol, lehet, hogy él-hal a Get Smart sorozatért és jobban szeret az ablakon keresztül közlekedni, mint az ajtón át – de mindezt jócskán feledteti a családi cégnél, a Spellman Nyomozóirodánál kamatoztatott magánnyomozói tehetsége. Az emberek magánéletében való turkálás Izzy számára teljesen magától értetôdô tevékenység. Valójában az egész család számára az. De bárcsak sikerülne a munkát az irodára korlátozniuk. Spellmannak lenni annyit jelent, mint kémkedni egy Spellman után, követni egy Spellmant, vajat keresni egy Spellman füle mögött, zsarolni és lehallhatni egy Spellmant.
A félig Nancy Drew, félig Piszkos Harry Izzy vékony pengeélen táncol a Spellman családtag és Spellman alkalmazott státusz között. Feladatai közé tartozik végrehajtani a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Konkrét Könyvek, Budapest, 2009
494 oldal · ISBN: 9789637424526 · Fordította: Záhonyi Éva

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Isabel "Izzy" Spellman · Albert Spellman · David Spellman · dr. Daniel Castillo · Olivia Spellman · Rae Spellman · Ray bácsi


Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

nat>!
Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

Az első pár sor után teljesen világossá vált, hogy itt sokkal bolondabb mindenki mint ahogy arra számítottam. Pedig a fülszöveg alapján fel voltam készülve…
Nekem nagyon tetszett :) Nagyon jól szórakoztam. Teljesen beteg ez az egész, elképesztőek a karakterek, szürreálisak a párbeszédek.
Idézeteket érdemes olvasás előtt megnézni, olyan az egész könyv :)

5 hozzászólás
zsorzsi>!
Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

A Spellmanok egyszerűen elképesztőek…
Rendkívüli módon szokatlan család. Minden tagja magándetektív még a legifjabb 13 éves is, és kellőképpen zakkantak is egy kicsit, hiszen bármelyikük képes bármelyik családtagja után kémkedni, lenyomozni vagy akár meg is zsarolni, a legegyszerűbb okokból. Ők egész bizonyosan nem ismerik a magánélet fogalmát.
A történetet nagyon élvezetes olvasni, gördülékeny a cselekményvezetése és nem utolsó sorban sok humor van benne. Nem egyszer azon kaptam magam, hogy hangosan nevetek.
A középső testvér, Izzy a főszereplő aki nagyon eredeti figura. Az ő szemszögéből ismerjük meg az eseményeket. Tetszett, hogy mindenről listákat vezet és sokszor az általa jegyzőkönyvszerűen dokumentált párbeszédek a legviccesebbek.
A könyv vége felé viszont már kezdett nyomasztó lenni, ahogy a család tagjai, megszállottan igyekeznek egymás agyára menni és ezáltal kicsit az enyémre is…
Az írónőnek nagyon szórakoztató a stílusa, de itt kicsit már túlfeszítette a húrt. Idegesen vártam, hogy végre érkezzünk már el a megoldásokhoz… aztán szerencsére eljöttek azok is. No, nem valami nagy durranások… valahol lehetett sejteni is őket és a történet maga valahogy olyan volt, hogy nem is lehettek volna túl súlyosak, de mindennek ellenére jólesett ez a könyv, igazi kikapcsolódás volt. :)

2 hozzászólás
FFG>!
Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

Valamiért Janet Evanovich – Szingli fejvadász című könyve jutott róla eszembe. Hasonló, és mégis más. Egy lökött család, egy szarkasztikus főhős, egy csipet nyomozás, és máris ott vagyunk a Spellman nyomozóiroda közepén. (távozás után nézzünk mindig a hátunk mögé, hátha követ minket valaki).

7 hozzászólás
tataijucc>!
Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

Olyan volt nekem ez a könyv, amin sokat vihogtam… buszon, járdán, ágyban…. nem mellesleg jó érzéssel tölt el, hogy olvastatja magát a történet – szóval szórakoztatásból mindenképpen jeles. Szeretem az idióta, különleges karaktereket, de a bizalmatlanságot nem írom. Az meg itt van dögivel. Szóval egy erős 4*-os könyv ez, talán egy adag 4* fölével megspékelve.
Kíváncsi vagyok a folytatás(ok)ra.
Nem mellesleg köszönöm @Veron molyangyalomnak. :)

5 hozzászólás
Bence P>!
Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

Kevés olyan könyvet olvastam, amelynél szomorúsággal tölt el, hogy véget ér. Izgalmas történetvezetés, élvezetes stílus, szeretni való karakterek, nevetgélés metrón, villamoson, vonaton…

3 hozzászólás
Melia>!
Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

Aranyos könyv, izgalmas és gyorsan olvasható. Azt hittem olyan lesz, majd mint a Szingli fejvadász, de tévedtem. Tetszett ahogy megismerhettük a múltat, és így rá lehetett jönni az összefüggésekre. Jók voltak a szereplők, bár ha belegondolunk, hogy ha a valós életben is ennyire nyomoznának a családtagok egymás után, az elég ijesztő lenne.
Kár, hogy nem jelent meg a folytatása, pedig az ízelítő kedvet csinált hozzá.

vikiniki2 >!
Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

Ezt a könyvet elsőre félbehagytam és vagy egy hónapig hozzá se nyúltam, egyszerűen nem fogott meg, nem tudott érdekelni. Aztán rávettem magam és elkezdtem újra olvasni és rájöttem, hogy elképesztően jó. A cselekmény magával ragadt és utána már nem tudtam letenni. Amikor erről a családról olvastam, rájöttem hogy mennyire örülök a saját családomnak (édesanyám csak pislogott, amikor a könyv olvasása közben folyton ölelgettem :D). Aranyos, érdekes, humoros, csak néhol kicsit lassan halad a cselekmény.

1 hozzászólás
bozs>!
Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

Viccesnek találtam a könyvet, kb. 380 oldalig, majd nagyon kezdett idegesíteni, hogy ez a család mit nem művel egymással. Minden oldalt sikerült magam előtt látni és remélem készül belőle film is, jókat kacagnék. Szerencsére a 400. oldalon jött a „nagy” esemény és újra izgulhattam.
Élveztem olvasni, lehetett is vele gyorsan haladni.

4 hozzászólás
muffinhamster>!
Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

Ez ilyen „nagyon-imádom” könyv.
Re, Ray bácsi, Izzy, David, Daniel, én Petra…
Jaj annyira jó az egész, hogy el se lehet mondani! Nekem nagyon tetszett! Imádtam. Faltam az oldalakat, olvastam, olvastam és azt vettem észre, hogy imádom az egész történetet, hogy benne vagyok, hogy én vagyok a szereplő stáb és mindennek a közepén csücsülök.
Szeretek a dolgok közepén csücsülni. Főleg, ha jók a dolgok.

Vivinnie>!
Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

Ez egy nagyon nagyon jó könyv! :-D Régen olvastam már olyan könyvet, amin ilyen sokat lehet szórakozni! :-D Minden szereplő nagyon szerethető, a történet egyedi, szórakoztató, érdekes! :-D Sajnálom, hogy a sorozat többi része (még?) nem jelent meg magyarul…

Második olvasáskor is pont ugyanolyan jól szórakoztam rajta, mint tettem azt az elsőnél is. :-D
Nem is értem ezt a mindössze 81%-ot…!? És persze azt sem, miért nem adják ki a további részeket magyarul… (szomorú sóhaj)


Népszerű idézetek

Natasha>!

[Albert, az apa] 189 centis és 99 kilós termete félelmet is kelthetett volna, könnyed testtartása azonban leplezte a benne lappangó erőt. Leírhatatlanul kusza arcvonásai olyan benyomást keltettek, mintha az arca különböző emberek arcából készült montázs lenne. Anyám mindig azt mondta, ha elég sokáig nézte az ember, jóképűnek tűnt. Apám pedig mindig hozzátette: egyedül anyád volt olyan kitartó, hogy sokáig nézzen.

18. oldal

Natasha>!

Habár Albert és Olivia automatikusan a tökéletesség megtestesülésének látták elsőszülött gyermeküket, csak akkor döbbentek rá, mennyire hibátlan is David valójában, amikor két évvel később az én világrajövetelem összehasonlítási alapként szolgált.

21. oldal

Közveszélyes_Krumpliszedő>!

Isabel, Kor:14
Ekkor már apámat nevezték ki állandó kihallgatónak,. Őszintén szólva, szerintem hiányzott neki a rendőrélet, és a velem való szócsaták felpezsdítették.
Tizenöt percen át próbál megizzasztani. Ekkor már kezdek belejönni a játékba, képes vagyok a szemébe nézni és állni a tekintetét.
– Isabel, átjavítottad a bátyád ellenőrzőjében az osztályzatokat?
– Nem. Miért tennék ilyet?
– Nem tudom. De azt igen, hogy megtetted.
Az asztalra teszi az ellenőrzőt és elém tolja (Ezek még kézzel írt ellenőrzők voltak. Csak lopni kellett egy üreset, és felbérelni egy ügyes kezű hamisítót.)
– Tele van az ujjlenyomatoddal.
– Blöffölsz. (Kesztyűben csináltam.)
– Elemeztük a kézírást.
– Minek nézel te engem?

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albert Spellman · blöff · Isabel "Izzy" Spellman
blackett>!

Különösképpen az anyámat akartam elkerülni, aki újabb ügyvéddel szeretett volna
összehozni egy kávéra. Próbáltam elmagyarázni neki, hogy jogi segítség nélkül is képes vagyok kávét inni, de nem tudta követni a logikámat.

A Ra(e/y)-háborúk

Kapcsolódó szócikkek: Isabel "Izzy" Spellman
szangi P>!

– Jó estét, uram. Ez az ön lánya?
– Az attól függ. Mit követett el?

221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albert Spellman · Rae Spellman
Amadea>!

[David] Hihetetlen tökéletességében nem volt semmi rosszindulat. Éppen ezért elhatároztam, hogy minden egyes széket kirúgok a segge alól, amire csak rá talál ülni.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: David Spellman · Isabel "Izzy" Spellman
tataijucc>!

Anyám viszont hallhatta az időjárás-jelentést, mert háromszor hívott fel az út folyamán, hogy nem szenvedtem-e halálos autóbalesetet. Minden hívásnak ugyanaz volt a forgatókönyve:
– Halló.
– Mennyivel mész?
– Ötvennel.
– Az túl gyors.
– A forgalommal haladok.
– Isabel, ha előbb halsz meg, mint én, azt sosem élem túl!
– Lassítok, anyu!

282. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isabel "Izzy" Spellman · Olivia Spellman
2 hozzászólás
Pöfivonat>!

Isabel, Kor: 8

Az egyik billegős széken ülök, féloldalt támaszkodva. Albert fel-alá járkál. Megvárja még fészkelődni kezdek, és akkor beszélni kezd.
-Isabel belopóztál bátyád szobájába tegnap este, hogy levágd a haját?
-Nem – mondom.
Hosszú szünet.
-Biztos vagy benne? Talán egy kis időre lenne szükséged, hogy felfrissítsd a memóriádat.
Albert leül az asztal másik oldalára, és egyenesen a szemembe néz. Gyorsan elkapom a tekintetemet, de igyekszem megőrizni a hidegvéremet.
-Nem tudok semmiféle hajvágásról – mondom.
Albert egy ollót tesz az asztalra.
-Ez ismerős?
-Ez bárkié lehet.
-De ezt a te szobádban találtuk.
-Valaki rám akarja kenni.
Egy hét büntetést kaptam.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albert Spellman · Isabel "Izzy" Spellman
troublemaker>!

Anyám mindig azt mondta, ha elég sokáig nézte az ember, jóképűnek tűnt. Apám meg mindig hozzátette: egyedül anyád volt olyan kitartó, hogy sokáig nézzen.

18. oldal

troublemaker>!

– Milyen bolygón élsz te?
– A Földön.
– Költői kérdés volt.
– És akkor mi van?
– Arra nem kell válaszolni.
– Nem. Nem kell válaszolni rá, de lehet, ha akarsz.

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isabel "Izzy" Spellman · Rae Spellman

Hasonló könyvek címkék alapján

Kristen Kittscher: Paróka az ablakban
Robert Dugoni: A felszín alatt
James Ellroy: Perfídia
Linwood Barclay: Széthullás
Harry Kemelman: A rabbi pénteken sokáig aludt
Stuart M. Kaminsky: CSI: New York – Véres napfény
Mark Pryor: A könyvárus rejtélye
Mark W. Tiedemann: Káprázat
Joanne Fluke: Rejtélyes répatorta és gyilkosság
Jack McDevitt: Született stratéga