Winterborne ​választottja (Ravenel család 2.) 393 csillagozás

Egy ​könyörtelen iparmágnás

Az alacsony sorból származó Rhys Winterborne harcos becsvágyának köszönhetően sikeres üzletemberré lett, és elképesztő vagyont halmozott fel. Rhys az üzleti életben és azon kívül is mindig megkapja, amit akar. Amikor megismerkedik a félénk, arisztokratikus modorú Lady Helen Ravenellel, elhatározza, hogy mindenáron megszerzi magának. Ha meg kell fosztania a lányt az erényétől ahhoz, hogy kénytelen legyen feleségül menni hozzá, nos, annyi baj legyen…

Egy világtól elzártan felnőtt szépség

Helennek eddig vajmi kevés kapcsolata volt a londoni társaság csillogó, cinikus világával. Rhys eltökélt csábító hadjáratának következtében fellobban köztük a heves és kölcsönös szenvedély lángja. Helen előkelő neveltetésére rácáfol az a makacs meggyőződése, miszerint egyedül ő képes megzaboláznia féktelen férjét. Rhys egy ellenlábasának cselszövése olyan helyzetet idéz elő, melyben Helennek fel kellene tárnia a férfi előtt legsötétebb titkát. Ez… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

GABO, Budapest, 2018
468 oldal · ISBN: 9789634067085 · Fordította: Gázsity Mila
GABO, Budapest, 2018
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065050 · Fordította: Gázsity Mila

Rhys Winterborne · Weston Ravenel · Helen Ravenel · Devon Ravenel · Pandora Ravenel · Lady Kathleen Trenear · Lady Eleanor Berwick

nicosia P>!
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Célba ért nálam ez a sorozat. Vicces, pörgős, gyorsan olvasható, klasszak a szereplők és van benne némi izgalom is. Rhys és Helen párosa nemcsak hogy jól működik, hanem issé formabontó is. Ezzel együtt is kifejezetten szimpatikusak.
Nem mondhatnám hogy a cselekmény klissé nélküli, de itt azért már megjelennek előre nem látható fordulatok.
Az írónő stílusa kiforrott, a nyelvezete gördülékeny, és van humora is.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Azta! Hűha! És ezer szivecske.
Erre vártam, tökéletes kis történet volt, igazi történelmi romantikus, szuper főhőssel.
Jobban szeretem a Rhys típusú férfi főszereplőket (igen Merripen is ilyen) sötét hajjal, magas termettel, mint a kis cuki sovány, szöszi hercegeket. Persze azok között is van egy-két jobb példány, de akkor is a sötét ló a nyerő :)
Meg hát ez a név, Rhys a fantasy világából köszön vissza, (aki olvasta Sarah J. Maas vagy L. K. Hamilton tündéres könyveit) csak szuper lehet. Helent is bírtam, határozott lett, kiállt magáért. És hát az írónő nem spórolt a szexi jelenetekkel. Ami csavar volt a történetben, azt az előző részből sejteni lehetett.
Új kedvencem is lett, dr. Garrett személyében, övé a 4. kötet. Legszívesebben azonnal folytatnám, de akkor túl hamar elfogynának. Mert ha egyszer belekezdesz, nem lehet letenni.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

„Mert te vagy az én egész világom, cariad. A szívem dobogása mindössze a tiéd visszhangja.”

Én… Én teljesen le vagyok nyűgözve. És teljesen és mérhetetlenül szerelmes vagyok Rhys Winterborneba. *-*
Még mindig nem tértem magamhoz, annyira el vagyok varázsolódva.

Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Helen figyelme a könyvek és képzelet világa felé fordult.
Romeo, Heathcliff, Mr. Darcy, Edward Rochester, Sir Lancelot és Sydney Carton lettek az udvarlói, no meg egy sor aranyszőke hajú mesebeli herceg.

off

Az előző kötet Devon és Winterborne baleset után kellőképpen előkészítette ezt a kötetet. Alig vártam, hogy elkezdhessem.

Helenről a családja hajlamos elfelejtkezni, nos néha olvasás közben még én is így voltam ezzel. Aztán kiderült, hogy ez az álmodozó, könyvmoly Helen a család szíve, akit csak szeretni és tisztelni lehet.
Már az előző rész utalásaiból is arra következtethettünk, hogy a származása kérdéses, ami nagyban befolyásolja ennek a regénynek a cselekményét.

Winterborne a híres áruház tulajdonosa. Róla rengeteget tudnék írni, de röviden összefoglalva: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ez a kötet már az elejétől leköti az olvasók figyelmét, mert Helen vakmerő tettre szánja el magát.
Végig csuriban voltak az ujjaim, annyira szorítottam Helennek, hogy meg tudja győzni a makacs Rhyst.

Jobban nem is választhatott volna Winterborne! ♥
Ja, és ha nem lett volna eddig egyértelmű IMÁDTAM! ♥♥♥♥♥♥

DarknessAngel>!
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Hát, mi mást lehet erre mondani?! Kedvenc!♡
Szerettem az elejétől kezdve, egészen a végéig. Rhys és Helen története már az első részben kezdett kibontakozni, így nem is volt kétségem, hogy a róluk szóló könyvet imádni fogom. Egyszerűen odáig vagyok kettejükért, annyira tökèletes párost alkotnak. Olyan jó volt, hogy Helen a sarkára állt, és nem hagyta felbontani az eljegyzést, és később más dolgokban is megemberelte magát, nem maradt olyan kis szégyenlős.
Rhys pedig maga a tökély. *-* Képes őszintén beszélni és szeretni, ezért nem alakulnak ki fölösleges bonyodalmak. És miután Charity felbukkan. Istenem, egyem meg! Imádom az ilyen megható, cuki jeleneteket.
Engem 100%-ig elbűvölt a könyv, ne hagyjátok ki ti se! ;)

Illatos_Hópehely P>!
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Az első rész után nem gondoltam, hogy így meg fog puhítani Rhys Winterborne :)
Ez a történet jobban tetszett itt egy kicsit több izgalom volt, több humor.
Hihetetlen hogy a naiv Helenböl két ágyban töltött éjszaka után milyen tüzes mindenre kapható leányzó lett. ;)
A középső ujj felmutatása már abban az időben is jelentett valamit ? :D

zuna19>!
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Néha már azelőtt szeretni kell valamit, hogy az szeretettre méltóvá válna.

Egy leheletnyivel jobban tetszett Rhys és Helen története. Igaz azért még Devon és Kathleen is nagyon jó párosítás, de ez a könyv jobban olvastatta magát. Kíváncsi vagyok a többi Ravenel is ennyi szerencsés lesz e, de valószínűleg igen a válasz.
Az alaptörténet tetszett. Helen már az első részben is nagyon szerethető volt. Örülök, hogy kivirágzott a saját sztorijában. Iszonyatosan élveztem ezt a részt.

Szilvi00 P>!
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Fél másodpercig sem kellett gondolkozzak, úgy kattintottam az öt csillagra, mint a huzat! Vég nélkül sorolhatnám a pozitív benyomásaimat és áradozhatnék az életerőtől duzzadó, hatalmas termetű, walesi férfiről, de ami a legjobban tetszett a könyvben, hogy a cselekménye nem az első rész mintáját követte, és tudott meglepetést okozni. Én nem számítottam ehhez hasonló izgalmakra és váratlan fordulatokra. Rhys becéző szavaitól pedig teljesen elaléltam, és Helen is sokkal szimpatikusabb volt, mint Kathleen.

Simon_Ziti>!
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Az első rész után valamiért ezzel a könyvvel hiányérzetem támadt. Talán túl sok volt beleszőve az előző részben? Nem tudom.
Viszont itt is a főszereplők nagy változásokon mennek keresztül. Megvívják saját harcaikat, úgy igazán.
S ahogy a romantikus könyvek többségénél, úgy itt sincs másként a befejezés, mint ahogy az olvasó már a legelején eltervezi.
off

Tóth_Orsolya_3 P>!

Kapcsolódó szócikkek: Helen Ravenel · Rhys Winterborne
NellielTu>!

Helen!
Azt kérded, megbántam-e az eljegyzésünket.
Nem. De bánok minden percet, amelyben nem láthatlak.
Bánok minden lépést, amely nem visz közelebb hozzád.
Minden este az a legutolsó gondolatom, hogy ott kellene
lenned a karomban. Üres ágyamban nem lelek sem békét, sem
örömöt, mert csak álmomban osztozol rajta velem, és
felébredve elátkozom a hajnalt.
Ha jogom lenne hozzá, megtiltanám, hogy nélkülem menj
bárhová. Nem önzésből, hanem mert tőled távol lenni olyan,
mint megpróbálni levegő nélkül élni.
Gondolj erre. Eláll tőled a lélegzetem, mert elragadtad
tőlem magát a levegőt is, cariad. S most számolnom kell a
napokat, míg eljön az idő, hogy csókról csókra visszavehetem
tőled.
Winterborne

miaow P>!

– Ne beszéljetek sokat – intette szigorúan a lányokat Lady Berwick. – Ne feledjétek, hallgatni arany. – Pandorára pillantva gyorsan hozzátette: – A te esetedben inkább platina.

Kapcsolódó szócikkek: Lady Eleanor Berwick
N_niki96 P>!

Fontos, hogy egy nőnek legyen egyéb választása is, nem csak az, hogy férjhez megy vagy a családjával él.

N_niki96 P>!

– Köszönhetnénk esetleg Mr. Winterborne-nak?
– Majd később, kedvesem. Most nincs olyan állapotban.
– Kérlek szépen, mondd meg neki, mennyire sajnáljuk, hogy rázuhant egy ház – bökte ki komoly képpel Cassandra.

miaow P>!

– Te is tudod, igazán nem hagyhatom, hogy vacsora előtt embereket gyilkolj le – mormolta. – Az teljesen összezilálja a háztartás zökkenőmentes működését.

Kapcsolódó szócikkek: Lady Kathleen Trenear
N_niki96 P>!

Tetszik, ahogy pezseg a számban. Mintha tündérek táncolnának a nyelvemen.

N_niki96 P>!

Helen figyelme a könyvek és képzelet világa felé fordult.

N_niki96 P>!

A mosolygáson kívül a csókolózás a legjobb dolog, amire a szánkat használhatjuk.

Kapcsolódó szócikkek: csókolózás, smárolás
N_niki96 P>!

– Pandora! – csattant fel a grófné. – Nem jövünk el többet ide, ha molesztálod a kiállítási tárgyakat.

Ravenel család sorozat · Összehasonlítás