Winterborne ​választottja (Ravenel család 2.) 261 csillagozás

Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Egy ​könyörtelen iparmágnás

Az alacsony sorból származó Rhys Winterborne harcos becsvágyának köszönhetően sikeres üzletemberré lett, és elképesztő vagyont halmozott fel. Rhys az üzleti életben és azon kívül is mindig megkapja, amit akar. Amikor megismerkedik a félénk, arisztokratikus modorú Lady Helen Ravenellel, elhatározza, hogy mindenáron megszerzi magának. Ha meg kell fosztania a lányt az erényétől ahhoz, hogy kénytelen legyen feleségül menni hozzá, nos, annyi baj legyen…

Egy világtól elzártan felnőtt szépség

Helennek eddig vajmi kevés kapcsolata volt a londoni társaság csillogó, cinikus világával. Rhys eltökélt csábító hadjáratának következtében fellobban köztük a heves és kölcsönös szenvedély lángja. Helen előkelő neveltetésére rácáfol az a makacs meggyőződése, miszerint egyedül ő képes megzaboláznia féktelen férjét. Rhys egy ellenlábasának cselszövése olyan helyzetet idéz elő, melyben Helennek fel kellene tárnia a férfi előtt legsötétebb titkát. Ez… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
GABO, Budapest, 2018
468 oldal · ISBN: 9789634067085 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2018
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065050 · Fordította: Gázsity Mila

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Rhys Winterborne · Helen Ravenel · Weston Ravenel · Devon Ravenel · Pandora Ravenel · Lady Kathleen Trenear · Lady Eleanor Berwick


Kedvencelte 46

Most olvassa 10

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 73


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Azta! Hűha! És ezer szivecske.
Erre vártam, tökéletes kis történet volt, igazi történelmi romantikus, szuper főhőssel.
Jobban szeretem a Rhys típusú férfi főszereplőket (igen Merripen is ilyen) sötét hajjal, magas termettel, mint a kis cuki sovány, szöszi hercegeket. Persze azok között is van egy-két jobb példány, de akkor is a sötét ló a nyerő :)
Meg hát ez a név, Rhys a fantasy világából köszön vissza, (aki olvasta Sarah J. Maas vagy L. K. Hamilton tündéres könyveit) csak szuper lehet. Helent is bírtam, határozott lett, kiállt magáért. És hát az írónő nem spórolt a szexi jelenetekkel. Ami csavar volt a történetben, azt az előző részből sejteni lehetett.
Új kedvencem is lett, dr. Garrett személyében, övé a 4. kötet. Legszívesebben azonnal folytatnám, de akkor túl hamar elfogynának. Mert ha egyszer belekezdesz, nem lehet letenni.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

„Mert te vagy az én egész világom, cariad. A szívem dobogása mindössze a tiéd visszhangja.”

Én… Én teljesen le vagyok nyűgözve. És teljesen és mérhetetlenül szerelmes vagyok Rhys Winterborneba. *-*
Még mindig nem tértem magamhoz, annyira el vagyok varázsolódva.

6 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Hát, mi mást lehet erre mondani?! Kedvenc!♡
Szerettem az elejétől kezdve, egészen a végéig. Rhys és Helen története már az első részben kezdett kibontakozni, így nem is volt kétségem, hogy a róluk szóló könyvet imádni fogom. Egyszerűen odáig vagyok kettejükért, annyira tökèletes párost alkotnak. Olyan jó volt, hogy Helen a sarkára állt, és nem hagyta felbontani az eljegyzést, és később más dolgokban is megemberelte magát, nem maradt olyan kis szégyenlős.
Rhys pedig maga a tökély. *-* Képes őszintén beszélni és szeretni, ezért nem alakulnak ki fölösleges bonyodalmak. És miután Charity felbukkan. Istenem, egyem meg! Imádom az ilyen megható, cuki jeleneteket.
Engem 100%-ig elbűvölt a könyv, ne hagyjátok ki ti se! ;)

2 hozzászólás
>!
Illatos_Hópehely P
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Az első rész után nem gondoltam, hogy így meg fog puhítani Rhys Winterborne :)
Ez a történet jobban tetszett itt egy kicsit több izgalom volt, több humor.
Hihetetlen hogy a naiv Helenböl két ágyban töltött éjszaka után milyen tüzes mindenre kapható leányzó lett. ;)
A középső ujj felmutatása már abban az időben is jelentett valamit ? :D

11 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Fél másodpercig sem kellett gondolkozzak, úgy kattintottam az öt csillagra, mint a huzat! Vég nélkül sorolhatnám a pozitív benyomásaimat és áradozhatnék az életerőtől duzzadó, hatalmas termetű, walesi férfiről, de ami a legjobban tetszett a könyvben, hogy a cselekménye nem az első rész mintáját követte, és tudott meglepetést okozni. Én nem számítottam ehhez hasonló izgalmakra és váratlan fordulatokra. Rhys becéző szavaitól pedig teljesen elaléltam, és Helen is sokkal szimpatikusabb volt, mint Kathleen.

>!
ap358 P
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Már az előző kötetben megismerhettük Helen és Rhys párosát, és a könyv vége felé volt egy olyan érzésem, mintha az írónő is szívesebben foglalkozna velük. Ha így volt, ha nem, ez a rész nekem sokkal jobban tetszett.
A szereplők már az elején egymásba gabalyodnak, végig izzik köztük a levegő. A cselekmény pörgős, sokkal rövidebb időt ölel fel, mint az első kötet (egy hónapot), de annak minden percére nyújt valami izgalmat.
Tetszettek a fordulatok, Helen titka, a kör kialakult galiba.
Rhys karaktere egyszerűen tökéletes lett. A romantikus könyvek hatalommal bíró, domináns férfi kliséje végre egy olyan pasira lett ráhúzva, aki a határozott, nyert, titokzatos jelleme a származásából adódik, és a sikereit önnön magának köszönheti.
Helen szörnyen szerethető. Lágy szívű, halk szavú, de elszánt és szenvedélyes nő.
Összességében ez valami fantasztikus volt!
spoiler

>!
perpetua P
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Ez a sorozat is egyre jobb lesz. Ezt a párost is imádtam. *-*
Rhys és Helen már az előző részben elhatározták, hogy összeházasodnak, majd jött egy kis bukkanó, és mégis aggódhattunk értük. A kibékülés felé meglepő módon Helen teszi meg az első lépést, és elszabadulnak az érzelmek. Megint azt szerettem legjobban, hogy semmi se úgy és akkor történik, amikor várnám. Már az elején úgy tűnik, hogy rendeződnek a dolgot és csak néztem, hogy akkor mi fog történni a könyv második felében. Csalódnom nem kellett. :D Kiéleződtek a származásbeli ellentétek, és ez sok vita forrása a két főszereplő között. A korábban megismert családtagok is szerves részét képezik az eseményeknek, Pandora követeli a figyeltem, alig várom, hogy lássam, hogy köt ki egy férfi mellett.
Tényleg felesleges is szaporítani a szót, Lisa Kleypas tudja hogyan kell jó regényt írni. :)

>!
Csoszi
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Igen, igen, igen! Egyszerűen tökéletes volt. Sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Pörgősebbnek, izgalmasabbnak éreztem, szinte le sem tudtam tenni. Rhyst nagyon megkedveltem, mert tehetségének, kitartásának köszönhetően küzdötte fel magát. Egy wales-i szatócsboltos fiából vált gazdag, sikeres üzletemberré. Imádtam, amikor walesi nyelven mormogott. A visszafogott, kimért Helen személyében megtalálta a tökéletes társat. Kettejük párosától olvadoztam egy sort. Jöhet a következő rész!

>!
GABO, Budapest, 2018
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065050 · Fordította: Gázsity Mila
>!
Bagneso
Lisa Kleypas: Winterborne választottja

Rafinált és ügyes nő ez a Lisa, mostanra rájöttem, hisz ha akarnám se tudnám az első rész után félretenni egyetlen sorozatát sem, mert ő mindig a folytatásaira, a második, harmadik részekre tartogatja azokat a lőszereit, amik majd a legnagyobbat szólnak, és szerteszét robbantgatják szívemet-lelkemet! :) (:Persze akkor se hagynám félbe egy sorozatát se, ha az életem múlna rajta!:) Arra pedig, amire ebben a részben számíthattam, már kellően meghozta az étvágyamat az első kötet folyamán, tehát nem kis lelkesedéssel vágtam bele az olvasásba, és mondhatom, teljes és abszolút mértékben jól is lakatott, mire végeztem vele! :D Mivel az előzményben már megvolt a felvezetés, nem teketóriázott sokat az írónő, és legnagyobb örömömre, rögtön bele is vágott a történet kapcsolat közepébe. Tetszett, hogy nem hagyta, hogy unalomig kerülgessék még egymást a szereplők, és Helen is meglepett rögtön az első oldalakon, amilyen bátran kiállt azért, amit, vagyis akit akart. Ahhh, de ki is tudott volna ellenállni ennek a walesi vadembernek?! :) ❤ Nem csodálom, hogy a burokban nevelkedett, félszeg és érzékeny Helen sem! Annyira nem illettek össze semmilyen módon, és mégis olyan tökéletes párt alkottak. Ez is az írónő egyik erőssége, hogy ezeket az össze nem illő karaktereket ilyen végtelenül romantikus módon össze tudja boronálni. Mert bizony, ez a regénye is annyira, de annyira romantikus volt, és humoros, szenvedélyes és tüzes, hogy majd elaléltam! :D Az új mellékszereplők is jók voltak, Lady Berwicktől kicsit tartottam, de aztán kifejezetten megkedveltem, mikor megmutatta egy másik oldalát is, Dr. Gibson pedig már az első színre lépésekor szimpatikussá vált. A főszereplők szerelmének beteljesülését, ahogy az lenni szokott, ezúttal is beárnyékolta egy nem várt fordulat, ami szerintem a műfajhoz mérten igazán stílusosan el lett találva, ráadásul több olyan eseményt indított el, ami izgis, megható, vagy épp aranyos volt. Elég hosszúra is sikeredett ezáltal a könyv, de ezt egy percig sem bántam, mert minden sorát élveztem! :) Szóval az indító kötet után jól éreztem, hogy volt mire várni, és most is úgy érzem, van még Lisa tarsolyában lőszer! :) Olyan jó volt azzal a tudattal becsukni végül a könyvet, hogy van még folytatás, amiben az imádottan szertelen Pandora és egy St. Vincent romantikázik, te jó ég! :) Na meg aztán a doktornő és Rhys „embere”! :) Még csak két részt olvastam el, de ezekután azt kívánom, bárcsak sose érne véget ez a sorozat! :) ❤

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Mert te vagy az én egész világom, cariad. A szívem dobogása mindössze a tiéd visszhangja.

464. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Ravenel · Rhys Winterborne
>!
miaow P

– Ne beszéljetek sokat – intette szigorúan a lányokat Lady Berwick. – Ne feledjétek, hallgatni arany. – Pandorára pillantva gyorsan hozzátette: – A te esetedben inkább platina.

307. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lady Eleanor Berwick
>!
ncsn87

Hogyan is lehetett volna bármi érdekesebb Rhys Winterborne-nál?

187. oldal

1 hozzászólás
>!
NellielTu

Helen!
Azt kérded, megbántam-e az eljegyzésünket.
Nem. De bánok minden percet, amelyben nem láthatlak.
Bánok minden lépést, amely nem visz közelebb hozzád.
Minden este az a legutolsó gondolatom, hogy ott kellene
lenned a karomban. Üres ágyamban nem lelek sem békét, sem
örömöt, mert csak álmomban osztozol rajta velem, és
felébredve elátkozom a hajnalt.
Ha jogom lenne hozzá, megtiltanám, hogy nélkülem menj
bárhová. Nem önzésből, hanem mert tőled távol lenni olyan,
mint megpróbálni levegő nélkül élni.
Gondolj erre. Eláll tőled a lélegzetem, mert elragadtad
tőlem magát a levegőt is, cariad. S most számolnom kell a
napokat, míg eljön az idő, hogy csókról csókra visszavehetem
tőled.
Winterborne

>!
turanett P

Vagy száz jobb dolgot tudok a csókolózásnál. Ott van a karácsonyfa-díszítés, a kutyák simogatása, a plusz adag vaj a teasüteményen, meg, ha valaki megvakarja a hátadon azt a pontot, amit nem érsz el…
– Még ki sem próbáltad a csókolózást – érvelt Cassandra. – Lehet, hogy tetszene. Helennek kedvére való.
– Helennek a kelbimbó is kedvére való.

>!
miaow P

– Te is tudod, igazán nem hagyhatom, hogy vacsora előtt embereket gyilkolj le – mormolta. – Az teljesen összezilálja a háztartás zökkenőmentes működését.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lady Kathleen Trenear
>!
sk30 P

Rhys elhúzta a száját. – Ami azt illeti, én voltam ministránsfiú, és állíthatom, hogy az erényességükről szóló hírek erősen túloznak.

>!
Sippancs P

– Lányok, ne feledjétek a szavaimat: semmi sem olyan veszélyes az erényre nézve, mint egy elbűvölő walesi férfi.

278. oldal

>!
Sippancs P

(…) a maga módján a gonoszság is tud vonzó lenni, nem csak a jóság.

314. oldal

>!
Sippancs P

– Gyakran mondják, hogy egy nőnek a nyelve a fegyvere… ugyanakkor távolról sem ez az egyetlen.

363. oldal


A sorozat következő kötete

Ravenel család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Idegen a férjem
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Cassandra Clare: A hercegnő
Nicole Jordan: Beteljesült vágyak
Julia Quinn: Lent délen, édes…
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom
Jennifer Donnelly: A tearózsa