Rafe ​karácsonya (Wallflowers 6.) 235 csillagozás

Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

A ​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy valaha egyetlen közös cél érdekében szövetkezett. Hogy rátaláljanak az igaz szerelemre. Most valamennyien boldog feleségek, ám ismét összejönnek, hogy a világ egyik legmegátalkodottabb csirkefogóját rávezessék, talán épp a fagyöngy alatt vár rá a boldogság…
London a karácsonyra készül. Rafe Bowman megérkezik Amerikából, hogy megismerje a szülei által kiválasztott jövendőbelijét, Natalie Blandfordot, Lord és Lady Blandford roppant illemtudó és gyönyörű leányát. Ördögi jóképűsége és lenyűgöző fizikuma kétségtelenül biztosítaná számára a hölgy kezét, ha szörnyű amerikai modora és még szörnyűbb hírneve nem riasztaná el. Rafe rájön, hogy mielőtt udvarolni kezdene, el kell sajátítania a londoni társaság szabályait. De amikor a négy, valahai férjvadász is beleüti az orrát a házasságszervezésbe, senki sem tudhatja, mi lesz a vége. Ráadásul a kiszemelt hölgy kegyeit elnyerni nehezebb feladatnak bizonyul, mint Rafe… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
GABO, Budapest, 2017
284 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634064473 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2017
284 oldal · ISBN: 9789634065517 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Marcus Marsden, Westcliff grófja · Evangeline "Evie" Jenner · Lillian Bowman · Annabelle Peyton · Rafe Bowman · Hannah Appleton · Natalie Blandford

Helyszínek népszerűség szerint

Hampshire


Kedvencelte 17

Most olvassa 6

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 43


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

Annyira bájos volt, hogy receptre írnám fel mélabú ellen. Igazából csak egy kis kiegészítő kötete a fősodornak, hiszen a férjvadászok már párra találtak, de épp olyan helyes. Persze nem kell hozzá nagy ész, hogy már az elején leessen a tantusz, itt nem a szép Natalie lesz a befutó. Rafe és Hannah nagyon jók együtt, és a végére mindenki szépen felsorakozik.
Jöhet a következő Lisa Kleypas sorozat! :)

Nymeria96>!
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

Egyszer már elkezdtem olvasni ezt a könyvet, de akkor néhány oldal után abba is hagytam, most azonban úgy gondoltam, hogy ideje lenne a sorozat befejező kötetét is elolvasni.
Nagyon örülök, hogy adtam neki még egy esélyt, ugyanis egy imádnivaló történetet olvashattam. Rafe és spoiler nagyon aranyos párost alkottak együtt.
Az eddig olvasott Lisa Kleypas könyveim közül talán ez a rész tetszett a legjobban.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

Rövidsége ellenére is tökéletes Kleypas regény.
Mindenki nagyon fog hiányozni. *-*

spoiler

14 hozzászólás
Xoxoribizli P>!
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

Végül mégis mosollyal az arcomon fejeztem be ezt a sorozatot. :)
Az előző rész után ez igenis nagy teljesítmény volt!
Kettő probléma volt csak ezzel a résszel.
Az egyik, hogy nagyon gyorsan követték egymást az események, ami abból adódott, hogy rövid volt.
Ennyi!
Más problémám nincs, csak az, hogy most megint új olvasmány után nézhetek. :(

Sippancs P>!
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

Rövid volt és talán kevésbé kidolgozott, mint a sorozat első négy része, de akkor is megkapja tőlem az 5 csillagot, mert
1. imádtam olvasni,
2. Kleypas írta,
3. Rafe és a szerelmes levele… ahhh! ♥
Az írónő ezúttal sem hazudtolta meg magát, felejthetetlen történetet hozott össze Hannah, a talpraesett társalkodóhölgy és Rafe, a tipikus korhely főszereplésével, ami pedig a férjvadászokat illeti… ááá, legyenek hajadonok vagy asszonyok, ezek a nők soha nem változnak meg – nagy örömünkre!
Bárcsak lenne még több rész, bárcsak olvashatnám tovább!

Madama_Butterfly P>!
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

Habkönnyű, bájos lezárása a sorozatnak, igazi karácsonyi felnőtt mese formájában. Minden jó, ha a vége jó – és ahogy az egy ilyen történettől elvárható, vattacukor rózsaszínben tudunk elbúcsúzni az eddigi összes kötet szereplőjétől.
A rövidsége ellenére teljessé teszi az eddigi történéseket, a karácsony szelleme pedig mosolyt csal az olvasó arcára… :)

oldmoviegirl01 P>!
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

A báj és a humor kitartott a sorozat utolsó kötetéig és egyáltalán nem vált unalmassá. Bármennyire nem hozott újdonságot a művelt spoiler és a dörzsölt Rafe Bowman egymásra találásának története, a karácsonyi készülődés, az emlékezetes karácsonyfa díszítés, a Dickens felolvasások, a teljes létszámban jelen lévő „férjvadászok” mégis különlegessé tették ezt a rövidke befejező részt, amely tökéletesen illett a többi közé. A sorozat legnagyobb erőssége a humorán túl, hogy a lányok és újdonsült férjeik minden részben hangsúlyos és tevékeny szerephez jutnak, tovább követhetjük életüket.
Hiányozni fognak.

1 hozzászólás
Csoszi>!
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

Méltó befejezése egy remek sorozatnak. De miért volt ennyire rövid???

>!
GABO, Budapest, 2017
284 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634064473 · Fordította: Tóth Gizella
2 hozzászólás
gabiica P>!
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

Óó, ezt nagyon szerettem. Igazán szellemes történet volt, kiváló szereplőkkel. Nagyon megszerettem Rafe karakterét, ahogyan Hannah-t is. Örültem neki, hogy minden régebbi szereplő megkapta a maga kis szerepét ebben a könyvben, ezáltal számomra is sokkal élvezetesebb volt a történet.
Jókat nevettem, humoros volt, nem csak romantikus. Igaz, hogy kiszámítható volt, de ez egyáltalán nem zavart, azt kaptam, amit vártam az elejétől fogva. Szerintem tökéletes lezárást kapott a sorozat.

_Leelan_ P>!
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

SPOILER ALATT TÉNYLEG SPOILER!!!!.
Fáj a szívem, mert az egyik kedvenccé vált írónőmtől kell most búcsút mondjak. Az egyik kedvenc sorozatomtól.
Igazság szerint még eddig egyik kedvencem sem ért véget, mert vagy megszűnt a kiadó és csak lóg a levegőben a többi résznek a kiadása, vagy egyszerűen félbe maradtak, így nagyon kíváncsi voltam, hogy miként is lehet befejezni egy ilyen lehengerlően édes, romantikus és végletekig szerethető sorozatot.
Nos, Kleypas megcsinálta.
Rafe és spoiler története nagyon tetszett. Nem a legjobb a sorozatból, nem is a legeredetibb történet, hisz már olvashattunk hasonlót, azt hiszem én pont Quinnél, de az, hogy az összes férjvadász és a párjaik jelen voltak hatalmasat dobott a történeten.
Külön pont, hogy kaptunk pluszt az ő életükből is.
Mindig is érdekelt más sorozatok szereplőit is tekintve, hogy vajon milyenek a nagy Happy End után. Vajon teljes a boldogság, vagy vannak vihar felhők? Vannak-e kételyek, vagy a szerelem ugyan olyan erős és törhetetlen mint az elején volt?
Nos a szereplőinket tekintve egy-két infó morzsát kapunk, hogy az ő életük hogy alakult.
Visszatérve Rafe karácsonyára. Bowman apuci is megért egy péklapát törés álló tesztet… Mondjuk a feje megtenné célpontnak.
A főszereplő hölgy aranyos és nagyon londoni. Igazi Lady lesz majd belőle. Tökéletesen illik a férjvadász lányok körébe, a családba.
Az alapszituáció és a cselekmény épp annyi csavart, érdekességet tartogatott,ami nem vonta el a figyelmünket a szépen kialakuló szerelemről és leheletnyi erotikáról.
Mindent összevetve ez a könyv is nagyon aranyos és romantikus volt. Nagyon angol és talán amerikai is. Olyan meleg, családi légkör és kellemes karácsonyi hangulat ölelte körbe ezt a könyvet, hogy könnyen oda tudtam magam képzelni a hatalmas fenyőfa mellé, ahogy díszítjük, ahogy a családdal csevegünk, viccelődünk és piszkáljuk a másikat.
Tökéletes lezárása egy nagyon szeretett sorozatnak.
Remélem olvashatunk még Kleypas tollából! :)

U.I.: Lillian és Westcliff, ó ti édes kis szerelmesek! Még mindig ti vagytok a kedvenceim és szerencsére jó sok rész volt veletek is! Westcliff, te meg még mindig a N.o.1- vagy *-* Itt is!! :D
♣️ HarryX miatti újraolvasás szintén.
A fentebbi mondatokat egy az egyben masolhatnám, mert hát Westiff az Westcliff *-*
Mindig megdobogtatja a romantikára éhes kis szívemet! :D
Most talán ez a könyv kicsit kevesebbnek tűnt, mint első olvasáskor.
Elsőre nem éreztem a hibáit most sajnos viszont igen :/
Rafe dolgai túl gyorsan alakultak. Igaz, hogy a korábbi szereplők is jelen voltak, de valahogy belőlük is elbírtam volna többet.
A közös jelenetek viszik a pálmát és igazából úgy érzem, hogy Rafe és a Lady története csak egy körítés volt a hatalmas nagy happy end köré.
Ettől persze kedvenc marad ez is :) minden hibájával együtt.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– Hiányoztál, Sebastian.
– Valóban, szerelmem? – kérdezte, és csillogó szemmel gombolni kezdte a köntöst. – Melyik részem hiányzott a legjobban?
– Az eszed – vágta rá Evie, és mosolyognia kellett a férfi arckifejezésén.
– Ennél sokkal züllöttebb választ reméltem.
– A gondolkodásod elég züllött – felelte Evie komolyan.
– Igaz – nevetett fel Sebastian.

211-212. oldal

Sippancs P>!

– A művelt nő veszélyes teremtmény – jegyezte meg Swift vigyorogva, (…).

126. oldal

Mrs_Curran_Lennart P>!

Lilian szeme, ha lehet, még jobban elkerekedett. A torkát vad, félig hisztérikus nevetés kaparta. Próbált a sarkára állni.
– Marcus, van néhány dolog, amit az ember nem csinál gyerekek és lovak előtt.
– Egy gyereket sem látok itt, a lovaim pedig nem pletykálnak.

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marcus Marsden, Westcliff grófja
gabriel93>!

Tudod, mi történik, ha egy okos embert ostobának nevezel, vagy egy szorgalmast lustának? Rájön, hogy nem érdemes törnie magát az elismerésedért.

Kapcsolódó szócikkek: Rafe Bowman
krisztin1>!

(…) a karácsony nem csupán egy nap. A karácsony egy érzés.

Nymeria96>!

Ha a lány még imádnivalóbb, elragadóbb, gyönyörűségesebb lesz, itt valami összetörik.
Nagy valószínűséggel a szíve lesz az.

Kilencedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Appleton · Rafe Bowman
Nymeria96>!

A következő negyedórában az összes dísz felkerült, és a csillogó-villogó fa csodálatosan festett.
– Képzeljétek el, amikor az összes gyertyát meggyújtják! – kiáltott fel Annabelle, és hátrább lépve gyönyörködött a fában. – Felséges látvány lesz!
– Na persze – mondta Westcliff szárazon – Hampshire legnagyobb tűzvészéről nem is beszélve.

Kilencedik fejezet

gabriel93>!

– Amikor megcsókolok egy férfit, hallani akarom az angyalok kórusát.

Xoxoribizli P>!

– Ugyan mi hibát találnál a külsejében?
– A testtartását.
– Mi van vele?
– Görnyedt.
– Amerikai. Azok mind így tartják magukat, mert lehúzza őket a pénztárcájuk súlya.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Appleton · Natalie Blandford
miaow P>!

– Napok óta nem láttunk. – mondta Lillian. – Hol voltál?
Evie elpirult.
– St. Vincenttel.
– Mi a csudát csi… Ó, szent isten! Hagyjuk.

236. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Marie Force: Végzetes viszony
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a hivatalnok hullája
Johanna Lindsey: Ajándék
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6 és 1/2. – Mia karácsonya
Debbie Macomber: Angyalhaj