83. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Ősszel ​történt (Wallflowers 3.) 139 csillagozás

Lisa Kleypas: Ősszel történt

A ​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy szövetkezik egyetlen közös cél érdekében, hogy minden női furfangot és praktikát bevetve férjet találjanak maguknak. Így születik meg a vakmerő férjvadászat terve.

Egy bálon történt…
Ahol a gyönyörű, ám merész Lillian Bowman megtanulta, hogy független, amerikai modora nem igazán szerencsés. És London legkapósabb arisztokratája, a kiállhatatlan, sznob és lehetetlen Marcus Westcliff ítélte el leginkább.

A kertben történt…
Amikor Marcus döbbenetes – és veszélyes – módon hirtelen átölelte, Lilliant váratlanul elöntötte a szenvedély a férfi iránt, akit még csak nem is kedvelt. Mozdulatlanná dermedve álltak… a világ megszűnt létezni körülöttük… szerencsére senki sem kapta rajta őket.

Ősszel történt…
Marcus mindig is ura volt érzelmeinek, ő volt a stabilitás mintaképe. De Lillian minden érintése felért egy kínvallatással, minden csókja újabbakra csábított. És mégis… hogyan is… (tovább)

Eredeti mű: Lisa Kleypas: It Happened One Autumn

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
GABO, Budapest, 2016
392 oldal · ISBN: 9789634063384 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2016
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063001 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian, Lord St. Vincent · Marcus Marsden, Westcliff grófja · Annabelle Peyton · Daisy Bowman · Evangeline "Evie" Jenner · Lillian Bowman · Lady Olivia ’Livia’ Marsden


Kedvencelte 19

Most olvassa 5

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 79

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Megérte várni erre a részre. Marcus meg Lillian nagyszerű páros, jól illenek egymáshoz. A kedves grófunk megmutatta pajkosabb oldalát is. Voltak igazán vicces helyzetek. A vacsora borjúfejjel, a vita a könyvtárban a nemi élet gyakoriságáról, a grófnő illemtanórái. A vége pedig igazán izgalmasra sikeredett. Alig várom Sebastian kötetét (Devil in Winter), mert annak ellenére, hogy egy csirkefogó, én megkedveltem.

>!
Nymeria96 
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Nagyon kíváncsi voltam Westcliff és Lillian történetére, de sajnos nem azt kaptam, amit vártam.
A sorozat első részét nagyon szerettem olvasni, a másodikat még jobban, de ez a rész számomra nem tartotta az előzőek színvonalát.
Persze bájos és romantikus, és nem kell tőle többet várni, csak annyit, hogy kikapcsoljon néhány órára, de…
Ez most nem igazán jött össze.
Nem kötött le, és egyáltalán nem érdekelt a happy endig elvezető út. :/
Ami pedig a könyv végét illeti. O.o Ezek után hogyan lehetne megkedvelni St. Vincentet?

>!
Sippancs P
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Egy kicsit most ellen megyek a nagy átlagnak és az értékelési százaléknak, ugyanis a három rész közül nekem ez tetszett a legkevésbé. Magával a cselekménnyel nem volt gond, ugyanolyan bájos, romantikus és humoros volt, mint az előző kötetek, viszont Lillian egy ponton nekem már túl sok volt. Nem mondom, legyen egy nő karakán és határozott, és olykor ne engedjen a 21-ből, de ahogy például a lóverseny során viselkedett… pff, nagyon nem tetszett! Ellenben Marcust imádtam. Tipikusan olyan ember, aki szabályok szerint és érzelmek nélkül éli az életét, mondván, hogy annak csak így van értelme, aztán amikor találkozik a megfelelő személlyel… na, onnantól kezdődnek a problémák. Olyan jó volt látni, ahogy apránként felengedett, és egy karót nyelt, hideg férfiból egy humoros, szerelmes férfi lett!

A könyv végével nagyon nem vagyok kibékülve, és egyelőre azt sem tudom elképzelni, hogy St. Vincent álmaim férfija legyen, de gondolom az írónő tartogat még meglepetéseket…

2 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Örök szerelem! ♥
Elvarázsol, megbabonáz, megnevettet. Magadról és minden másról elfeledkezve, állandó mosollyal arcodon olvasod, miközben ábrándosan sóhajtozol.
És mindezt egyetlen könyv teszi! Hát nem csodálatos?! ;)

2 hozzászólás
>!
Nikyy18
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Egyszerűen imádtam ha lehetne akkor 10 csillagot adnék rá :) Marcus és Lillian teljesen különböznek egymástól de ennek ellenére aranyos párt alkottak. Sokat nevettem a szócsatáikon. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

>!
ncsn87
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Teljesen a hatása alatt vagyok még most is… Ha az első részre öt csillagot adtam és kedvenc lett, akkor erre millió csillagot adok a kedvenc jelző mellé. IMÁDTAM!!!! ♥♥♥
Nem bírtam magammal, úgy loptam rá időt meló közben is, hogy olvashassam. :D Már régen izgultam ennyire, már régen zúgtam bele ennyire egy férfi karakterbe és zártam be egy sorozatot a szívembe. ♥♥♥ A fordítás továbbra is fantasztikus.
Az első rész óta tudtam, hogy Marcus lesz a végzetem és igazam lett. *.* ♥ Gyere és kérd meg a kezemet légysziii! Bármire hajlandó vagyok! :D Imádom az ilyen okos, titokzatos és kiismerhetetlen férfiakat. De a női főszereplő is közel került a szívemhez. Lillian egy talpraesett, vagány, szókimondó, tojik a szabályokra és az etikettre típus. :D Imádom a csajt! *.* A humor is végig dominált, nem tudtam nem mosolyogni az egész könyv alatt.
A vége meg… Vért izzadtam és szanaszét izgultam magamat. :D A grófnét minimum máglyán égettem volna el… St. Vincent, te gazember… Nyitott vagyok a megbocsátásodra és a könyörgésedre a következő részben. :D Evie, remélem megtalálod végre a boldogságot! Ide a folytatással, de azonnal!
Köszi @BeccasBubbles, hogy tartottad bennem a lelket. :-* ;D

17 hozzászólás
>!
perpetua P
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Engem továbbra is elvarázsol a sorozat és ezt a részt is ugyanannyira szerettem, mint az első kettőt. :)
Sejthető volt, hogy az amerikai lányok saját könyve, jelen esetben Lilian-é még szórakoztatóbb lesz, főleg, hogy egy ilyen fegyelmezett párt kap, mint Marcus. Nagyon élveztem, ahogy olvastam, hogy Lilian is enged néha makacsságából, bár önmagát sose hazudtolja meg, és Marcus végre az ösztöneire és a szívére hallgat, nem csak az eszére. Az ilyen képtelen párosok gyakran a legjobbak. Ellentéteik mindig vicces szituációkat szülnek. Örülök, hogy a „klub” többi tagja is gyakran feltűnik , így őket is egyre jobban megismerjük vagy még jobban. A végén lévő bonyodalom kifejezetten meglepett, mert erre nem számítottam, főleg attól a szereplőtől nem, de így csak még jobban érdekel a folytatás, mert igazán érdekesnek ígérkezik az is.
Ismételni nagyon nem akarom magam, a korábbi jók itt is ugyanúgy megmaradtak és tényleg egyre jobban megszeretem ezt a sorozatot. :)

>!
Diana_L IP
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Hogy nekem mennyire hiányzott már egy jó kis történelmi romantikus regény. Lisa Kleypas gondoskodott róla, hogy jól érezzem magam. Volt itt minden, ami miatt a hölgy regényeit szeretem. Pergő párbeszédek, lányos összeesküvések, izzó szenvedély, izgalom. És egy tökéletes befejezés, ami előre vetíti a következő részt, és kellően kíváncsivá tett. Megkockáztatom, hogy ez volt eddig a sorozat legjobb része.

>!
Via_BertaღVivienღ P
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Ó te jó ég *-* ♥♥♥♥♥♥
Hat csillagot miért nem lehet adni, mert nagyon Imádtam.
Szeptember negyedikétől tegnap estig mindössze 5 oldalt sikerült elolvasnom nagy sajnálatomra. Lényegében azon az 5 oldalon kívül az egész könyvet este tíztől éjjel háromig ki is olvastam. Egy szuszra. 2:59 perc volt mikor leraktam a könyvet, a képemen hatalmas vigyorral.
Ahogy a két főszereplőnk húzza egymás agyát és kínozzák a másikat, az valami hihetetlenül mókás. Vissza kellett fognom magam, de így is volt, mikor röhögtem egy sort. Annyira bírtam őket.
Marcus ♥ *-* Nagyon bejön, igazi férfikarakter. :) Csökönyös, kissé mufurc és karót nyelt, de a végére persze felenged a kemény szíve. Nagyon szerető férfi lesz belőle. Csodálatos olvasni a kettejük szerelméről.
Kleypas ebben a sorozatban egyre jobb és jobb pasikat mutat be. Ha Huntot imádtam, akkor Marcusért megveszek.
Lillian egy csörfös, megzabolázhatatlan nő. Olyan, mintha maga az északi szél lenne, amit nem tudnak befogni és megszelídíteni. Nem érdeklik a társadalmilag előírt szabályok, nem tudják megtörni, nem tudják betörni.
Evie sztorijára nagyon kíváncsi leszek!
St.Vincet lelőtte számomra a tényt, hogy spoiler Mikor mondta, hogy milyen nőkkel szeret együött lenni… és valljuk be. Ez egy igen előnyös házasság lenne mindkettő számára.
Mikor jön a 4. rész? Hm? XDD *-*
Akarom *-* Most. ♥♥♥

Amúgy.. én még mindig nem tudok túllépni ezeken a borítókon. Az a kiadó, amelyik a Párválasztókat elhozta nekünk, és a többi könyveik igenis jó borítókat kaptak, hogy tudnak ennyire mellé nyúlni egy borítóval.
A kép még véletlen sem illik a könyvhöz. Sem stílusában, sem a korszaknak nem passzol!
Lillian szabad, pajkos lány, fekete hajjal!! erre van egy reneszánsz stílusú elegáns hölgy.
Mind1. Ha valaha is meglesz a sorozat saját borítót gyártok neki. Mert ez nem marad.

4 hozzászólás
>!
Bagneso
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Akárcsak az előzőt, ezt a részt is olvastam anno más nyelven, és persze már akkor is teljesen lekenyerezett, de akkor még csak reméltem, hogy egyszer majd kis hazánkban is megjelentetik. Szerencsémre így is történt, és újra belefeledkezhettem Lillian és Marcus szerelmének vicces, fordulatos, izgalmas és szenvedélyes történetébe. Szerintem ők az abszolút tökéletes páros a történelmi romantikus műfajában, mert annyira ellentétei egymásnak, és mert Kleypas mégis olyan jól össze tudta boronálni ezt a legigazibb tűz és víz párost. Imádtam olvasni róluk, ahogy már a kezdetektől felfigyeltek egymásra, ahogy bosszantották, kerülgették egymást, közben egyre jobban kitárulkoztak és felszabadultak, és minden nehézség és elvárás ellenére is közelebb kerültek egymáshoz, mígnem olyan szerelembe estek a végére, hogy nocsak! :) Westcliff grófja pedig teljesen levett a lábamról, persze már az első részben is felfigyeltem rá, de itt és most végérvényesen elvesztem miatta! :) Minden tekintetben nagyon szerettem ezt a regényt, a humorát és a romantikáját egyaránt. Ugyan a végét kicsit gyorsan lezavarták, de akkor is nagy kedvenc lett, a legkedvencebb történet és páros Kleypastól!

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Evika82 P

– Szélesebb terpeszben álljon – utasította Westcliff –, hogy egyenletesen oszoljon el a testsúlya. Jó. Most pedig a kezeket… közelebb a testhez. Mivel az ütő néhány centivel hosszabb a kelleténél, feljebb kell megfognia…
– De én szeretem a nyele végénél fogni! – tiltakozott Lillian.
– De az ütő hosszú önnek – erősködött a gróf –, ezért túl nagy a lendülete, mielőtt beleütne a labdába…
– Szeretem a hosszú ütőt – vitatkozott Lillian, de közben feljebb csúsztatta kezét a nyélen. – Ami azt illeti, minél hosszabb, annál jobb.
Hallotta, hogy az egyik istállófiú kuncogni kezd, és gyanakodva odapillantott, mielőtt Westcliffre nézett. A férfi kifejezéstelen arccal nézett vissza rá, de a tekintetében nevetés csillant.
– Mi ebben a mulatságos? – akarta tudni Lillian.
– Fogalmam sincs – felelte Westcliff faarccal, és újra a dobó felé fordult.

>!
ncsn87

– Én sohasem vagyok nagyképű – jelentette ki Marcus […]
– Akkor minek nevezed azt, amikor úgy beszélsz, mint aki mindent jobban tud, és bárki, aki ellentmond neked, az idióta.
– Az esetek többségében azok az emberek, akik ellentmondanak nekem, történetesen tényleg idióták. Nem tehetek róla.

293. oldal

7 hozzászólás
>!
Zina

Csatlakoztak Daisyhez, aki St. Vincent láttán felvonta a szemöldökét.
– Ön meg honnan bújt elő? – kérdezte.
– Mivel az anyám még él, megkérdezheti tőle – felelte kedvesen a vicomt. – De kétlem, hogy tudná.
– St. Vincent! – csattant fel Westcliff immáron másodszor az est folyamán. – Ők ártatlan lányok.
– Valóban? Milyen érdekes! Rendben, akkor megpróbálok az illem határain belül maradni… Miről lehet egy ártatlan lánnyal beszélgetni?
– Szinte semmiről – felelte Daisy durcásan, megnevettetve a férfit.

171. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– …Nincs annál ijesztőbb számomra, mint elmenni egy estélyre, és szembenézni egy teremnyi olyan emberrel, akiket nem ismerek.
– Drágám – mondta Daisy lágyan –, ha legközelebb szembe kell nézned egy teremnyi idegennel, gondolj arra, hogy néhányan közülük barátok, akik csak arra várnak, hogy rájuk találj.

Kapcsolódó szócikkek: Daisy Bowman · Evangeline "Evie" Jenner
>!
miaow

– Elárulná, miért ivott körtepálinkát napközben?
– Mert nem tudtam kinyitni a sherryt.

258. oldal

>!
Via_BertaღVivienღ P

– Mi a csuda ütött önbe? – sziszegte élesen Lillian, kicsit meglökve Marcust.
Marcus tehetetlenül rázta a fejét.
– Sajnálom – suttogta reszelős hangon, noha pontosan tudta, mire készül. – Istenem, tényleg sajnálom…
Aztán a szája a lány szájára tapadt, és úgy csókolta, mintha az élete függne tőle.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Csatlakoztak Daisyhez, aki St. Vincent láttán felvonta a szemöldökét.
– Ön meg honnan bújt elő? – kérdezte.
– Mivel az anyám még él, megkérdezheti tőle – felelte kedvesen a vikomt. – De kétlem, hogy tudná.

Kapcsolódó szócikkek: Daisy Bowman · Sebastian, Lord St. Vincent
>!
Via_BertaღVivienღ P

– Az Éj asszonyát lehet, hogy kedvelni fogja.
– Így hívják? – nézett rá döbbenten Annabelle.
– Egy éjszaka nyíló orchideáról kapta a nevét – magyarázta Lillian.
– Remek – mondta cinikusan Annabelle –, már aggódtam, hogy egy szajháról
nevezték el.

>!
Sippancs P

Marcus halk, gúnyos hangot hallatott, mintha Bowman kisasszony hibái olyan szembeszökőek lennének, hogy sorolni sem kell őket.
– Manipulatív.
– Akárcsak te, drágám – mormolta Livia.
A férfi úgy tett, mintha meg sem hallotta volna.
– Hatalmaskodó.
– Ahogy te is.
– Öntelt.
– Mint te – vágta rá Livia.
Marcus mogorván rámeredt.
– Azt hittem, Bowman kisasszony hibáiról beszélünk, nem az enyémekről.

21. oldal

>!
Via_BertaღVivienღ P

– Jóságos ég, ember, mi célt szolgálna a józan ész, ha nem azt, hogy megóvjon
minket az ösztönök sugallta ostobaságoktól?


A sorozat következő kötete

Wallflowers sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
Julia Quinn: Ma éjjel táncolnék
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit
J. A. Redmerski: A soha határa
Tiffany Reisz: Az úrnő
Laurelin Paige: Found in You – Sehol se talállak
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség