Ősszel ​történt (Wallflowers 3.) 205 csillagozás

Lisa Kleypas: Ősszel történt

A ​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy szövetkezik egyetlen közös cél érdekében, hogy minden női furfangot és praktikát bevetve férjet találjanak maguknak. Így születik meg a vakmerő férjvadászat terve.

Egy bálon történt…
Ahol a gyönyörű, ám merész Lillian Bowman megtanulta, hogy független, amerikai modora nem igazán szerencsés. És London legkapósabb arisztokratája, a kiállhatatlan, sznob és lehetetlen Marcus Westcliff ítélte el leginkább.

A kertben történt…
Amikor Marcus döbbenetes – és veszélyes – módon hirtelen átölelte, Lilliant váratlanul elöntötte a szenvedély a férfi iránt, akit még csak nem is kedvelt. Mozdulatlanná dermedve álltak… a világ megszűnt létezni körülöttük… szerencsére senki sem kapta rajta őket.

Ősszel történt…
Marcus mindig is ura volt érzelmeinek, ő volt a stabilitás mintaképe. De Lillian minden érintése felért egy kínvallatással, minden csókja újabbakra csábított. És mégis… hogyan is… (tovább)

Eredeti mű: Lisa Kleypas: It Happened One Autumn

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
GABO, Budapest, 2016
392 oldal · ISBN: 9789634063384 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2016
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063001 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Marcus Marsden, Westcliff grófja · Evangeline "Evie" Jenner · Annabelle Peyton · Daisy Bowman · Lillian Bowman · Lady Olivia ’Livia’ Marsden


Kedvencelte 27

Most olvassa 5

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Megérte várni erre a részre. Marcus meg Lillian nagyszerű páros, jól illenek egymáshoz. A kedves grófunk megmutatta pajkosabb oldalát is. Voltak igazán vicces helyzetek. A vacsora borjúfejjel, a vita a könyvtárban a nemi élet gyakoriságáról, a grófnő illemtanórái. A vége pedig igazán izgalmasra sikeredett. Alig várom Sebastian kötetét (Devil in Winter), mert annak ellenére, hogy egy csirkefogó, én megkedveltem.

>!
Nymeria96 
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Nagyon kíváncsi voltam Westcliff és Lillian történetére, de sajnos nem azt kaptam, amit vártam.
A sorozat első részét nagyon szerettem olvasni, a másodikat még jobban, de ez a rész számomra nem tartotta az előzőek színvonalát.
Persze bájos és romantikus, és nem kell tőle többet várni, csak annyit, hogy kikapcsoljon néhány órára, de…
Ez most nem igazán jött össze.
Nem kötött le, és egyáltalán nem érdekelt a happy endig elvezető út. :/
Ami pedig a könyv végét illeti. O.o Ezek után hogyan lehetne megkedvelni St. Vincentet?

>!
Xoxoribizli
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Megdöbbentő!
Erre nem számítottam! Nagyon csavaros rész volt nem lehetett előre kitalálni mi fog következni.
Lilian az ideális hősnő számomra minden tekintetben! :) Két lábbal a földön áll és ha kell jól rátapos a pasik micsodájára! :D Nagyon merész és vicces, imádtam a stílusát.
Nála jobban csak Marcust imádtam!♥
Sokak bánatára, és az én nagy örömömre Marcus nem nyerte meg a Fulladjunk meg együtt a nyáltengerben c. verseny fődíját, az Mr. Huntot illeti meg. :D Olykor hajlamosak elfelejteni a női szerzők, hogy a romantikának is vannak határai. Olyan mint a nutella, ha kicsit kapsz belőle szörnyen tudod élvezni, de ha egy egész üveggel leöntenek a torkodon az már émelyítő.
Ez viszont pont így volt tökéletes, nem tiportuk meg a gróf férfiasságát a geil nutellával.
Na és az a befejezés! O.o
Már nyálazom is a következő részt!
Ilyen befejezés után rögtön nyitnom kellett a következőt, és hozzá egy üveg bort is. :)
★★★★★

5 hozzászólás
>!
Sippancs P
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Egy kicsit most ellen megyek a nagy átlagnak és az értékelési százaléknak, ugyanis a három rész közül nekem ez tetszett a legkevésbé. Magával a cselekménnyel nem volt gond, ugyanolyan bájos, romantikus és humoros volt, mint az előző kötetek, viszont Lillian egy ponton nekem már túl sok volt. Nem mondom, legyen egy nő karakán és határozott, és olykor ne engedjen a 21-ből, de ahogy például a lóverseny során viselkedett… pff, nagyon nem tetszett! Ellenben Marcust imádtam. Tipikusan olyan ember, aki szabályok szerint és érzelmek nélkül éli az életét, mondván, hogy annak csak így van értelme, aztán amikor találkozik a megfelelő személlyel… na, onnantól kezdődnek a problémák. Olyan jó volt látni, ahogy apránként felengedett, és egy karót nyelt, hideg férfiból egy humoros, szerelmes férfi lett!

A könyv végével nagyon nem vagyok kibékülve, és egyelőre azt sem tudom elképzelni, hogy St. Vincent álmaim férfija legyen, de gondolom az írónő tartogat még meglepetéseket.

2 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Örök szerelem! ♥
Elvarázsol, megbabonáz, megnevettet. Magadról és minden másról elfeledkezve, állandó mosollyal arcodon olvasod, miközben ábrándosan sóhajtozol.
És mindezt egyetlen könyv teszi! Hát nem csodálatos?! ;)

2 hozzászólás
>!
gabiica P
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Nagyon tetszett. Izgalmas volt és érdekes. Lillian karakterét viccesnek és lenyűgözőnek találtam, szerintem nagyon jó párost alkotnak Marcussal.
Varázslatos volt, humoros, végig mosolyogtam, hiszen nagyon jó jeleneteket kaphattunk. A vége nagyon izgalmasra sikeredett, izgatottan vártam, hogy mi fog történni. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra!

>!
Nikyy18
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Egyszerűen imádtam ha lehetne akkor 10 csillagot adnék rá :) Marcus és Lillian teljesen különböznek egymástól de ennek ellenére aranyos párt alkottak. Sokat nevettem a szócsatáikon. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

>!
KönyvMoly_1989
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Nagyon jó kis kosztümös romantikus! :)
Az elején nem volt szimpatikus éppen aktuális párosunk, de a végére nagyon megszerettem őket! Marcus imádnivaló. Romantikus, szenvedélyes, mindenkivel szembeszáll a szeretett nőért… Ahhh… Imádtam a gesztusait, a kedvességét! :)
Lillian makacs, akaratos, büszke, igazi amerikai lány, jó volt olvasni, hogy mennyire nem érdekelték a szabályok és hagyta érvényesülni a saját egyéniségét.
A borító szerintem szörnyű lett, az egész sorozatból ezé a részé az, amitől húztam a szám… :/

A következő végre Evie könyve lesz, alig várom, hogy elkezdhessem!!! :)

2 hozzászólás
>!
ncsn87
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Teljesen a hatása alatt vagyok még most is… Ha az első részre öt csillagot adtam és kedvenc lett, akkor erre millió csillagot adok a kedvenc jelző mellé. IMÁDTAM!!!! ♥♥♥
Nem bírtam magammal, úgy loptam rá időt meló közben is, hogy olvashassam. :D Már régen izgultam ennyire, már régen zúgtam bele ennyire egy férfi karakterbe és zártam be egy sorozatot a szívembe. ♥♥♥ A fordítás továbbra is fantasztikus.
Az első rész óta tudtam, hogy Marcus lesz a végzetem és igazam lett. *.* ♥ Gyere és kérd meg a kezemet légysziii! Bármire hajlandó vagyok! :D Imádom az ilyen okos, titokzatos és kiismerhetetlen férfiakat. De a női főszereplő is közel került a szívemhez. Lillian egy talpraesett, vagány, szókimondó, tojik a szabályokra és az etikettre típus. :D Imádom a csajt! *.* A humor is végig dominált, nem tudtam nem mosolyogni az egész könyv alatt.
A vége meg… Vért izzadtam és szanaszét izgultam magamat. :D A grófnét minimum máglyán égettem volna el… St. Vincent, te gazember… Nyitott vagyok a megbocsátásodra és a könyörgésedre a következő részben. :D Evie, remélem megtalálod végre a boldogságot! Ide a folytatással, de azonnal!
Köszi @BeccasBubbles, hogy tartottad bennem a lelket. :-* ;D

17 hozzászólás
>!
Csoszi P
Lisa Kleypas: Ősszel történt

Komolyan mondom, örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatra. Egyre jobban tetszik! Marcus, azaz Lord Westcliff már az előző részekben is szerepet kapott. Eddig is kedveltem, és kíváncsian vártam az ő történetét. Na, ebben a részben még jobban csíptem. Amikor a makacs, önfejű, angol arisztokratát játszotta, vagy éppen előtört belőle a szenvedélyes férfi, bizony olvadoztam egy sort, akárcsak a regény hősnője. Lillian-tól nem sokat vártam. Pontosabban nem sok jót. Éppen ezért kellemesen csalódtam benne. Megkedveltem ezt a nagyszájú, a társasági szabályokat nem ismerő, vagy éppen figyelmen kívül hagyó amerikai lányt, aki képes volt meglepetéseket okozni. Ők ketten nagyszerű páros alkottak. Vonzották és taszították egymást, tele voltak szenvedéllyel. A szócsatáikat nem tudtam megállni nevetés nélkül. Az öreg grófné, Marcus anyja egy valódi gonosz boszorkány. Remélem, a későbbiek során már nem fog felbukkanni. Itt is jóval többet szerepelt, mint kellett volna. Sajnos St. Vincent-ben a végén óriásit csalódtam, így egy kicsit kétségekkel vágok bele a negyedik kötetbe.

>!
GABO, Budapest, 2016
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063001 · Fordította: Tóth Gizella

Népszerű idézetek

>!
Evika82 P

– Szélesebb terpeszben álljon – utasította Westcliff –, hogy egyenletesen oszoljon el a testsúlya. Jó. Most pedig a kezeket… közelebb a testhez. Mivel az ütő néhány centivel hosszabb a kelleténél, feljebb kell megfognia…
– De én szeretem a nyele végénél fogni! – tiltakozott Lillian.
– De az ütő hosszú önnek – erősködött a gróf –, ezért túl nagy a lendülete, mielőtt beleütne a labdába…
– Szeretem a hosszú ütőt – vitatkozott Lillian, de közben feljebb csúsztatta kezét a nyélen. – Ami azt illeti, minél hosszabb, annál jobb.
Hallotta, hogy az egyik istállófiú kuncogni kezd, és gyanakodva odapillantott, mielőtt Westcliffre nézett. A férfi kifejezéstelen arccal nézett vissza rá, de a tekintetében nevetés csillant.
– Mi ebben a mulatságos? – akarta tudni Lillian.
– Fogalmam sincs – felelte Westcliff faarccal, és újra a dobó felé fordult.

>!
Zina

Csatlakoztak Daisyhez, aki St. Vincent láttán felvonta a szemöldökét.
– Ön meg honnan bújt elő? – kérdezte.
– Mivel az anyám még él, megkérdezheti tőle – felelte kedvesen a vicomt. – De kétlem, hogy tudná.
– St. Vincent! – csattant fel Westcliff immáron másodszor az est folyamán. – Ők ártatlan lányok.
– Valóban? Milyen érdekes! Rendben, akkor megpróbálok az illem határain belül maradni… Miről lehet egy ártatlan lánnyal beszélgetni?
– Szinte semmiről – felelte Daisy durcásan, megnevettetve a férfit.

171. oldal

>!
ncsn87

– Én sohasem vagyok nagyképű – jelentette ki Marcus […]
– Akkor minek nevezed azt, amikor úgy beszélsz, mint aki mindent jobban tud, és bárki, aki ellentmond neked, az idióta.
– Az esetek többségében azok az emberek, akik ellentmondanak nekem, történetesen tényleg idióták. Nem tehetek róla.

293. oldal

7 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P

– …Nincs annál ijesztőbb számomra, mint elmenni egy estélyre, és szembenézni egy teremnyi olyan emberrel, akiket nem ismerek.
– Drágám – mondta Daisy lágyan –, ha legközelebb szembe kell nézned egy teremnyi idegennel, gondolj arra, hogy néhányan közülük barátok, akik csak arra várnak, hogy rájuk találj.

Kapcsolódó szócikkek: Daisy Bowman · Evangeline "Evie" Jenner
>!
miaow 

– Elárulná, miért ivott körtepálinkát napközben?
– Mert nem tudtam kinyitni a sherryt.

258. oldal

>!
Via_BertaღVivienღ P

– Jóságos ég, ember, mi célt szolgálna a józan ész, ha nem azt, hogy megóvjon
minket az ösztönök sugallta ostobaságoktól?

>!
Via_BertaღVivienღ P

– Mi a csuda ütött önbe? – sziszegte élesen Lillian, kicsit meglökve Marcust.
Marcus tehetetlenül rázta a fejét.
– Sajnálom – suttogta reszelős hangon, noha pontosan tudta, mire készül. – Istenem, tényleg sajnálom…
Aztán a szája a lány szájára tapadt, és úgy csókolta, mintha az élete függne tőle.

>!
Via_BertaღVivienღ P

– Az Éj asszonyát lehet, hogy kedvelni fogja.
– Így hívják? – nézett rá döbbenten Annabelle.
– Egy éjszaka nyíló orchideáról kapta a nevét – magyarázta Lillian.
– Remek – mondta cinikusan Annabelle –, már aggódtam, hogy egy szajháról
nevezték el.

>!
Sippancs P

Marcus halk, gúnyos hangot hallatott, mintha Bowman kisasszony hibái olyan szembeszökőek lennének, hogy sorolni sem kell őket.
– Manipulatív.
– Akárcsak te, drágám – mormolta Livia.
A férfi úgy tett, mintha meg sem hallotta volna.
– Hatalmaskodó.
– Ahogy te is.
– Öntelt.
– Mint te – vágta rá Livia.
Marcus mogorván rámeredt.
– Azt hittem, Bowman kisasszony hibáiról beszélünk, nem az enyémekről.

21. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Csatlakoztak Daisyhez, aki St. Vincent láttán felvonta a szemöldökét.
– Ön meg honnan bújt elő? – kérdezte.
– Mivel az anyám még él, megkérdezheti tőle – felelte kedvesen a vikomt. – De kétlem, hogy tudná.


A sorozat következő kötete

Wallflowers sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Diana Gabaldon: Az idegen
Julia Quinn: Ma éjjel táncolnék
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit
J. A. Redmerski: A soha határa
Tiffany Reisz: Az úrnő
Laurelin Paige: Found in You – Sehol se talállak
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség