Ördöngös ​tavasz (Ravenel család 3.) 226 csillagozás

Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Egy ​petrezselymet áruló, különc ifjú hölgy…

A legtöbb elsőbálozó lány arról álmodik, hogy férjet talál magának. Lady Pandora Ravenelnek azonban egészen más tervei vannak. Az ambiciózus szépségnek semmi kedve a londoni báli szezonhoz, annál szívesebben maradna otthon, hogy megszervezze és beindítsa társasjátékgyártó vállalkozását. Az egyik fényes bálon azonban botrányos helyzetben találja magát egy kivételesen jóképű idegennel.

Egy cinikus aranyifjú…

Gabriel, Lord St. Vincent éveken át sikerrel kerülte el a házasság révébe vezető csapdákat, ám végül egy olyan lázadó szellemű ifjú hölgy horgára akad, akinél keresve sem találhat magának kevésbé megfelelő feleséget. Pandorában fel sem merül, hogy hozzámenjen, Gabrielt azonban ellenállhatatlanul vonzza az eleven természetű lány, és mindent megtesz azért, hogy a magáénak mondhassa, fittyet hányva arra, hogy kényszer szülte házasságuk akár pokolinak is bizonyulhat.

Egy veszélyes terv…

Pandora… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
GABO, Budapest, 2018
432 oldal · ISBN: 9789634067092 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065166 · Fordította: Gázsity Mila

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Marcus Marsden, Westcliff grófja · Evangeline "Evie" Jenner · Pandora Ravenel · Gabriel Challon, Lord St. Vincent · Michael Ivo Challon


Kedvencelte 29

Most olvassa 9

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 65


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Ó, hát kinek neve St.Vincent, engem az csak elbűvölni tud! :D Olyan jó volt újra olvasni Sebastian és Evie életéről. Kiderült, hogy még mindig ugyanannyira oda vannak egymásért, és boldogan élnek. Van egy csomó gyerekük, unokáik…. ^-^
Gabriel, a fiuk, tökéletesen hozza a Challon bájt. Minjdárt megszerettem, amint felbukkant. Egyáltalán nem olyan szoknyapecér, mint az apja volt, de attól még igenis tudja, mitől döglik a légy. :D
Pandora viselkedésétől egy kicsit tartottam, féltem, hogy már-már túl makacs lesz, de szerencsére kellemesen csalódtam. Igaz, nem adta könnyen magát a leányzó, de sokkal szórakoztatóbb volt, és kedvesebb, mint amire az elején számítottam. Nagyon tetszett, amikor Ravenel-ék meglátogatták a Challon családot. Ilyen családban szerintem én is eléldegéltem volna. Phoebe-re már most nagyon-nagyon kíváncsi vagyok. Alig várom, hogy megjelenjen a könyve. *-*
Ebben a részben volt egy kis drámai feszültség is a könyv vége felé, ami nem teljesen oldódott meg, így szerintem minél hamarabb neki is kezdek a folytatásnak, hogy kiderítsem, mi jön még. :)

3 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Annyira szeretem, hogy az írónő összeköti valamiképpen a sorozatait, hiszen Gabriel St. Vincent nem más, mint a Wallflower sorozatból megismert Sebastian és Evie fia. Így legalább bepillantást nyerhetünk az ő boldogságukba is, hogy harminc év házasság után is mennyire odavannak egymásért. A fő szál azonban Pandora, aki mindig bajba keveredik. Most is jóhiszeműsége az oka, hogy egy kanapé „foglya” lesz, és a segítőkész Gabriellel botrányba keveredik.
Teljesen megértettem, hogy mi a baja Pandorának a férjhez menéssel. Ilyen báty és apa mellett felnőve, senki sem akar kiszolgáltatottá vállni. Gabrielt azonban lenyűgözi a lány elevensége, és már nemcsak a botrány elkerülése miatt akarja feleségül venni. Nagyon aranyos, helyenként humoros történelmi romantika, cseppnyi izgalommal.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

„Te vagy a mindenem. Miattad forog a föld, és miattad követi reggel az éjszakát.”

Mit mondjak? Hogy tetszett? Nem mondom, mert a tetszett szó közel sem tudja kifejezni azt az elragadtatást, amit most érzek.
Gabriel legalább ugyanolyan lehengerlő, mint az édesapja. ;)
Rajongok ezért a sorozatért ugyanúgy, mint LK minden eddig megjelent sorozatáért. Egyszerűen zseniális az írónő, ahogy a romantikát, a humort, a mély érzelmeket és az izgalmat ötvözi.

Ethan, Ethan… De nagyon várom, hogy közelebbről is megismerhesselek. ;)

6 hozzászólás
>!
Illatos_Hópehely P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

De szeretnék ebben a korban élni.
Akkor még olyan udvariasak voltak a férfiak, olyan szépen beszéltek a hölgyekkel.
Nem mondom, amikor kellett oda tették magukat, ha értitek mire gondolok :D
De ettől a bugyogótól kivagyok teljesen, na meg Gabriel, Lord St. Vincent-től is :)
Tetszik, hogy a vége felé mindig összekapcsolódik a következő résszel.
Kíváncsi vagyok Ethan részére, mert elég szimpatikus ;)

6 hozzászólás
>!
Sippancs P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Lord St. Vincent és Lord St. Vincent? Istenem, a mennybe kerültem!

*Kata elvonul, és tovább sikongat örömében*

>!
Csoszi
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Véleményem szerint ez a sorozat legjobb része. Pandora eddig nem volt a kedvencem a hiperaktivitása, a hebrencssége miatt, de ebben a kötetben nagyon megszerettem. Csavaros gondolkodásmódja, nagyszerű ötletei, kitartása, függetlenségre törő igénye mind-mind becsülendő. Közben az is kiderült, hogy 140 évvel ezelőtt egy arisztokrata nő, miután férjhez ment, gyakorlatilag megszűnt létezni spoiler, legalábbis Angliában, illetve hogy egy mai szemmel szinte nevetséges ok, vagy akár egy félreértés miatt odalett egy fiatal nő jó híre. Pandorának komoly döntést kell hoznia spoiler. A férfi főhős, Gabriel karakterét tökéletesen eltalálta az írónő. Külön öröm, és egyúttal meglepetés volt számomra, hogy a szülei spoiler történetét korábban már olvashattam, és most ismét találkozhattam velük. Ebben az esetben elmondható, hogy bizony nem esett messze az alma a fájától :) Érdekességnek tartottam, hogy a könyvben megjelenik az írek függetlenségi törekvése, valamint a végén az írónő jegyzetei spoiler.

>!
GABO, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065166 · Fordította: Gázsity Mila
>!
B_Vivien_Kitti P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Jajj ezek a St.Vincentek!!!!
Imádtam a részt!
Pandora néha túl kelekótya volt és nem tudom elképzelni, hogy majd egyszer hercegné lesz és egy háztartást vezet, de nagyon aranyos és bájos lány.
Gabriel le sem tagadhatná a származását! :) határozottan miatta és a visszatérő szereplőink miatt lett 5*-os a történet. Igaz, hogy Gábriel örökölt az anyja szerénységéből és jó lelkűségéből, de kapott bőven az apja komisz, pajzán, aranyifjú vonásaiból :)
A szülei… istenem hogy imádom őket még mindig! :)
A történet sokszor okozott mosolygós pillanatokat, kellően romantikus. Itt kaptunk egy viszonylag nagyobb volumenű problémát, melyet éppen csak fel vezetett Kleypas és az első felvonást zárta csak le. Van egy olyan érzésem, hogy komoly problémákkal fogunk meg találkozni a következő részben.
Kiváncsi vagyok, hogy vajon a többi Wallflovers gyerek is kap-e történet.
Mivel Westcliff is feltűnik a színen egy picikét örömmel venném, ha mondjuk West kifogná az egyik lányát! :D az csúcs lenne!!!
álmodik a nyomor, de ez van :D

15 hozzászólás
>!
perpetua P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Nem lehet rosszat írni a Ravenel famíliáról, mindannyian belopják magukat a szívembe. :)
Pandora különösen kíváncsi voltam már, akadtak már romantikus hősnők, akik nem vágytak házasságra, de éreztem, hogy ő valahogy más lesz közöttük is, és a párja csak hab volt a tortán. *-* Annyira jó dolog, hogy összeérnek a szálak, régi kedvenceink újra felbukkannak, a Wallflowers sorozatban Evie-ék voltak a kedvenceim, és most megbizonyosodhattam, hogy még most is boldogan élnek. :)
No, de kanyarodjunk vissza. Pandora igazi vadóc, nincs ezen mit finomítani. És pont ettől lett még érdekesebb személyiség. Igyekszik megfelelni a felé támasztott elvárásoknak, ha más nem szeretett testvére miatt, de őt nem lehet ennyire korlátozni, mert elsorvad ez a különleges teremtés. Néhol csapongó gondolatait szórakoztató volt végig követni és társasjátékok iránti szenvedélyét maximálisan átéreztem. Szívesen próbál ki új dolgokat és szeret tanulni is. Gabriel-lel való kapcsolata során öröm volt nézni, ahogy a szerelem művészetébe engedi bevezetni magát.
És ha már Gabriel, egyből azzal kezdem, hogy imádtam, hogy mindkét szülőjének a személyisége felfedezhető volt benne. Visszaköszönt Evie barátságos természetét és apja nagyon is jó értelemben vett féktelenségét. Hamar felméri a helyzetet, és rájön, hogyan hódíthatja meg a vad leányzót, és nem akarja megváltoztatni.
A történethez most is leírhatom a szokásos nagy pozitívumomat, hogy kicsit mindig az elvárástól különböző ütemben haladnak az események, most is képes volt meglepetést okozni ez a zseniális írónő. Már csak az érdekel, vajon Cassandra is főszerepbe kerül egyszer?

10 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Mit is mondhatnék erről a könyvről? Tőszavakban annyit, hogy cuki történet, szerethető szereplők, vicces párbeszédek, a kor szellemiségének ellentmondó női emancipáció és egy gyönyörű borító…
Az különösen tetszett, hogy Lisa Kleypas könyvei – nemcsak az egyes sorozatok – összefonódnak, ebben a kötetben kaptunk némi betekintést a Wallflowers – széria Sebastian és Evie párosának további sorsába. Ha Pandora és Gabriel nem is vált a kedvenc párosommá, azért a szívembe zártam őket :)

>!
kocybaba P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Kleypas veszélyes! Megint feltartóztathatatlanul darálom sorozatot, bár hogy is álltam volna meg, mikor megláttam ki lesz Pandora párja?! Gabriel St. Vincent nem is okozott csalódást, az apjának és anyjának tökéletes keveréke. Imádni való volt látni, ahogy Pandora, ez a nem mindennapi, roppant független, hajthatatlan teremtés akaratlanul is az újjai köré csavarta. Eleven és kissé különc párost alkottak, ami csak még elragadóbbá tette őket. Izgalmas és érdekes volt róluk olvasni, ahogy a történetükbe szőtt társadalmi problémákról is. A habot a tortán pedig korábbi szereplők szolgáltatták: Westcliff, Evie, Lord St. Vincent!*-* Minden velük töltött oldal egy ajándék volt. Nem is tudom mi lesz velem, ha a sorozat végére érek…

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Odilia

99. A férfiak olyanok, mint a csokoládébonbon. Mindig a legtetszetősebbnek a legpocsékabb a tölteléke.

252. oldal - 14.fejezet (Gabo, 2018)

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Veszélyes teremtések ezek a kis petrezselyemárus lányok. Csak óriási körültekintéssel szabad közelíteni hozzájuk. Csendben üldögélnek egy sarokban, teljesen elhagyottnak és kétségbeesettnek tűnnek, ám valójában szirének, akik a vesztükbe csalják a férfiakat. Észre sem veszed, mikor rabolják el a szívedet… aztán már mindörökre az övék lesz.
Egy petrezselymet áruló lány sosem adja vissza a szíved.

67. oldal

8 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Úgy látom, ön megmentésre szorul. Nem lenne kedve itt hagyni a csőcseléket, és bejönni velem? A hercegné alig várja, hogy megismerhesse. – Látva a megrettent lány habozását, még hozzátette: – Teljességgel megbízható személy vagyok. Voltaképpen már-már egy angyal. Pillanatok alatt meg fog szeretni.
– Vigyázzon – figyelmeztette St. Vincent gunyoros hangon Pandorát, miközben begombolta a mellényét. – Apám olyan, akár a hamelni patkányfogó, a hiszékeny nők bárhová követik.
– Ez egyáltalán nem igaz – tiltakozott a herceg. – Követnek engem a nem hiszékenyek is.

107. oldal

>!
Madama_Butterfly P

Akadnak ifjú hölgyek, akiknek nem életük fő célja a férjfogás.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Pandora… – nyögte rekedten, miközben vadul dobogó szívéhez szorította. – Annyira szeretlek, hogy azt elviselni is alig lehet. Te vagy a mindenem. Miattad forog a föld, és miattad követi reggel az éjszakát. Te vagy a kankalin jelentése, és miattad találták fel a csókolózást. Miattad ver a szívem.

392. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Drága fiam, az a legtermészetesebb, hogy meg leszel lepve. Egy nő bármikor képes lesz meghökkenteni azzal, hogy mi mindenre képes. Az egész életedet eltöltheted annak kiderítésével, hogy mi izgatja, mi érdekli, de sosem tudhatsz meg róla mindent. Mindig akadnak újabb dolgok. Minden nő kész rejtély. Nem megértenünk, hanem élveznünk kell őket.

68. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Mondja csak, édesem, csókolták már meg önt?
Pandora gyomra ettől összerándult, mintha zuhanni kezdett volna. Némán bámult fel Gabrielre. A teljes szókincse semmivé lett. A feje mintha doboz lett volna, amelyben összevissza betűk lötyögnek.
A férfi ajka mosolyra húzódott a megkövült csend hallatán. – Gondolom, ez azt jelenti, hogy nem. – Szempillái megrebbentek, amikor lenézett a lány szájára. – Vegyen nagy levegőt, mert különben a végén még elájul az oxigénhiánytól, és így lemarad az egészről.

128-129. oldal

4 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P

– A csókja minden képzeletet felülmúlóan izgató volt – suttogta. – Életem hátralevő részének minden éjszakáján arról a délutánról fogok álmodni, amikor a vágásban utamat állta egy sötétfürtű szépség, és felperzselte a lelkemet. Vén koromban, amikor elmémet átadtam már a végromlásnak, még mindig emlékezni fogok arra, milyen édes tűzben égett ajka az enyém alatt, s akkor azt mondom majd magamnak: „az volt ám a csók”.

166-167. oldal

>!
Xoxoribizli P

– Vigyázzon – figyelmeztette St. Vincent gunyoros hangon Pandorát, miközben begombolta a mellényét. – Apám olyan, akár a hamelni patkányfogó, a hiszékeny nők bárhová követik.
– Ez egyáltalán nem igaz – tiltakozott a herceg. – Követnek a nem hiszékenyek is.

107. oldal

>!
Madama_Butterfly P

Tények és megfigyelések
1. Amikor az emberek úgy vélik, folt esett a tisztességünkön, az semmiben sem különbözik attól, ha valóban folt esik rajta, azt leszámítva, hogy még mindig nem tudtunk meg semmi érdekeset.
2. Ha a jó hírünk romokban hever, akkor mindössze két lehetőség áll előttünk: halál vagy házasság.
3. Minthogy ragyogó egészségnek örvendek, az első lehetőség nem tűnik túl valószínűnek.
4. Másrészt viszont nem lehet teljességgel kizárni egy rituális önfeláldozási jelenetet Izlandon.
5. Lady Berwick a házasságot javasolja, és azt hajtogatja, hogy Lord St. Vincent „vérvonala kiváló”. Minthogy ugyanezt a megjegyzést tette egy ízben, amikor Lord Berwickkel tenyészlovat vásároltak az istállójuk számára, el kell tűnődnöm azon, hogy vajon Lord St. Vincent fogait is tüzetesen megvizsgálta-e.
6. Lord St. Vincentnek a jelentések szerint metresze van.
7. A „metresz” szó úgy hangzik, mintha a „matrac” és „ketrec” szavakból gyúrták volna össze.

Kapcsolódó szócikkek: Pandora Ravenel

A sorozat következő kötete

Ravenel család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Lorraine Heath: Mindent egy lapra
Sylvia Day: Idegen a férjem
Sylvia Day: Büszkeség és gyönyör
Erin Watt: Cifra palota
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék