Ördöngös ​tavasz (Ravenel család 3.) 348 csillagozás

Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Egy ​petrezselymet áruló, különc ifjú hölgy…

A legtöbb elsőbálozó lány arról álmodik, hogy férjet talál magának. Lady Pandora Ravenelnek azonban egészen más tervei vannak. Az ambiciózus szépségnek semmi kedve a londoni báli szezonhoz, annál szívesebben maradna otthon, hogy megszervezze és beindítsa társasjátékgyártó vállalkozását. Az egyik fényes bálon azonban botrányos helyzetben találja magát egy kivételesen jóképű idegennel.

Egy cinikus aranyifjú…

Gabriel, Lord St. Vincent éveken át sikerrel kerülte el a házasság révébe vezető csapdákat, ám végül egy olyan lázadó szellemű ifjú hölgy horgára akad, akinél keresve sem találhat magának kevésbé megfelelő feleséget. Pandorában fel sem merül, hogy hozzámenjen, Gabrielt azonban ellenállhatatlanul vonzza az eleven természetű lány, és mindent megtesz azért, hogy a magáénak mondhassa, fittyet hányva arra, hogy kényszer szülte házasságuk akár pokolinak is bizonyulhat.

Egy veszélyes terv…

Pandora… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
GABO, Budapest, 2018
432 oldal · ISBN: 9789634067092 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065166 · Fordította: Gázsity Mila

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Marcus Marsden, Westcliff grófja · Evangeline "Evie" Jenner · Gabriel Challon, Lord St. Vincent · Devon Ravenel · Pandora Ravenel · Michael Ivo Challon


Kedvencelte 46

Most olvassa 3

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 63


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Számomra eddig a sorozat csúcspontja. Végignevetgéltem, de közben izgultam is, váratlan és kalandos, valamint egészen jópofa. Pandora egy izgalmas jelenség, engem Gabriel nem fogott meg különösebben, de együtt kifejezetten aranyosak. Kicsit zavart, hogy a Wallflower sorozatot nem olvastam és van bőven itt visszacsatolás. Már látom, hogy az lesz a következő. Legközelebb ellenőrzöm az időrendet.

zuna19>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

A Ravenelek mindig is híresek voltak a heves vérmérsékletükről.
Köszönöm szépen – hálálkodott morcosan Gabriel. – Így már cseppet sem lepődöm majd meg, ha jövendő utódaim szarvval és patával születnek.

Számomra eddig ez a történet és főszerplő páros volt a legszerethetőbb. Tehát mindenben ez viszi nálam a pálmát.
Azt tudtam, hogy az ikrek közül Pandora természetileg közelebb áll majd hozzám, de nem gondoltam, hogy ennyire szerethető lesz. Pozitívan csalódtam az írónőben. Igazán vagány karaktert alkotott.
Nem minden bálba menő lány szeretne Hamupipőke lenni.
Gabriel is az első perctől megvett. Ez a rész humoros és izgalmasra sikeredett. Élvezet volt olvasni.

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Ó, hát kinek neve St.Vincent, engem az csak elbűvölni tud! :D Olyan jó volt újra olvasni Sebastian és Evie életéről. Kiderült, hogy még mindig ugyanannyira oda vannak egymásért, és boldogan élnek. Van egy csomó gyerekük, unokáik…. ^-^
Gabriel, a fiuk, tökéletesen hozza a Challon bájt. Minjdárt megszerettem, amint felbukkant. Egyáltalán nem olyan szoknyapecér, mint az apja volt, de attól még igenis tudja, mitől döglik a légy. :D
Pandora viselkedésétől egy kicsit tartottam, féltem, hogy már-már túl makacs lesz, de szerencsére kellemesen csalódtam. Igaz, nem adta könnyen magát a leányzó, de sokkal szórakoztatóbb volt, és kedvesebb, mint amire az elején számítottam. Nagyon tetszett, amikor Ravenel-ék meglátogatták a Challon családot. Ilyen családban szerintem én is eléldegéltem volna. Phoebe-re már most nagyon-nagyon kíváncsi vagyok. Alig várom, hogy megjelenjen a könyve. *-*
Ebben a részben volt egy kis drámai feszültség is a könyv vége felé, ami nem teljesen oldódott meg, így szerintem minél hamarabb neki is kezdek a folytatásnak, hogy kiderítsem, mi jön még. :)

3 hozzászólás
N_niki96 P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

– Nem pózolok. A ruhám beleakadt a pamlagba. Igazán lekötelezne, ha kiszabadítana!
– A ruhából vagy a pamlag fogságából? – tudakolta feléledő érdeklődéssel az idegen.

off

Édes istenem! Hát mi volt ez? Annyira jó volt, hogy a szavaimat is nehezen találom. ♥

Pandora nagy kedvenc. Különc, kedves, igazi egyéniség. Sajnálom, ami vele történt, de neki is meg kell tapasztalni az élet nehézségeit, sajnos az emberekben nincs annyi jóság mint benne. Annyira evidens, hogy az ő kompromitációja is végtelenül szerencsétlen.

Most ide küldök ezer szivecskét és a szívem összeszorul Sebastian és Evie megjelenésétől. ♥ Ők a legnagyobb kedvenceim. A legeslegnagyobbak.
Ki gondolta volna, akkor amikor Sebastian el akarta rabolni Lilliant, hogy harminc év elteltével is izzik közte és Evie közt a levegő, pedig már nagyszülők.
Ha lehet még jobban szeretem őket, mint mikor fiatalok voltak. Az már csak hab a tortán, hogy a Wallflower több szereplője is megjelenik. ♥♥

Annyira szeretem a vidéki helyszíneket is.

Gabrielt is nehéz lenne nem szeretni, ez családi örökség lehet. A jelleme pont annyira erős, hogy el tudja fogadni Pandorát.

Írnék még, de azon kívül, hogy ez egy csoda és a St. Vincentek minden nemzedékét a szívembe zártam, nehéz is lenne mit mondani.

Ezt el kell olvasni! ♥♥♥♥♥

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Annyira szeretem, hogy az írónő összeköti valamiképpen a sorozatait, hiszen Gabriel St. Vincent nem más, mint a Wallflower sorozatból megismert Sebastian és Evie fia. Így legalább bepillantást nyerhetünk az ő boldogságukba is, hogy harminc év házasság után is mennyire odavannak egymásért. A fő szál azonban Pandora, aki mindig bajba keveredik. Most is jóhiszeműsége az oka, hogy egy kanapé „foglya” lesz, és a segítőkész Gabriellel botrányba keveredik.
Teljesen megértettem, hogy mi a baja Pandorának a férjhez menéssel. Ilyen báty és apa mellett felnőve, senki sem akar kiszolgáltatottá vállni. Gabrielt azonban lenyűgözi a lány elevensége, és már nemcsak a botrány elkerülése miatt akarja feleségül venni. Nagyon aranyos, helyenként humoros történelmi romantika, cseppnyi izgalommal.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

„Te vagy a mindenem. Miattad forog a föld, és miattad követi reggel az éjszakát.”

Mit mondjak? Hogy tetszett? Nem mondom, mert a tetszett szó közel sem tudja kifejezni azt az elragadtatást, amit most érzek.
Gabriel legalább ugyanolyan lehengerlő, mint az édesapja. ;)
Rajongok ezért a sorozatért ugyanúgy, mint LK minden eddig megjelent sorozatáért. Egyszerűen zseniális az írónő, ahogy a romantikát, a humort, a mély érzelmeket és az izgalmat ötvözi.

Ethan, Ethan… De nagyon várom, hogy közelebbről is megismerhesselek. ;)

6 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Pandora, Te kis nyughatatlan, makrancos, feminista nőszemély! Te lettél a kedvenc Ravenel szereplőm!
Engedjétek meg, hogy kivételesen a női karakterről áradozzak! Semmi bajom Gabriellel, csodásan viselkedett, de szerintem Pandora uralta az egész könyvet. Tetszett, hogy tisztában volt saját hibáival, és az is, hogy nem akarta másnak beállítani magát. Sajnos a kor még nem állt készen egy ilyen céltudatos és független nőre… Mintha ebben a részben feltűnően nagy hangsúlyt fektetett volna az írónő a korhű ábrázolásra. Építészet, orvostudomány, politika, terén is részletes leírásokat kaptam.
A romantikus szál most is tipikus Lisa Kleypas! Öt csillag, csont nélkül!

>!
GABO, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065166 · Fordította: Gázsity Mila
Simon_Ziti>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Ilyen nőket a világra!
Határozott, saját tervekkel, elkepzelésekkel. Aztán sokunkkal megtörtént már, hogy a váratlan fordulatok minket is megváltoztatnak.
Nem volt ez másként főszereplőnkkel sem, és be kell vallani, hogy milyen jót tett neki.
A történetben sok a vívódás, s láthatjuk azt, hogy milyen sokat jelent egy biztos pont az életünkben. Arról már nem is beszélve, hogy egy szeretett család mennyit!

1 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

De szeretnék ebben a korban élni.
Akkor még olyan udvariasak voltak a férfiak, olyan szépen beszéltek a hölgyekkel.
Nem mondom, amikor kellett oda tették magukat, ha értitek mire gondolok :D
De ettől a bugyogótól kivagyok teljesen, na meg Gabriel, Lord St. Vincent-től is :)
Tetszik, hogy a vége felé mindig összekapcsolódik a következő résszel.
Kíváncsi vagyok Ethan részére, mert elég szimpatikus ;)

6 hozzászólás
Sippancs P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Lord St. Vincent és Lord St. Vincent? Istenem, a mennybe kerültem!

*Kata elvonul, és tovább sikongat örömében*


Népszerű idézetek

Odilia>!

99. A férfiak olyanok, mint a csokoládébonbon. Mindig a legtetszetősebbnek a legpocsékabb a tölteléke.

252. oldal, 14. fejezet (Gabo, 2018)

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Veszélyes teremtések ezek a kis petrezselyemárus lányok. Csak óriási körültekintéssel szabad közelíteni hozzájuk. Csendben üldögélnek egy sarokban, teljesen elhagyottnak és kétségbeesettnek tűnnek, ám valójában szirének, akik a vesztükbe csalják a férfiakat. Észre sem veszed, mikor rabolják el a szívedet… aztán már mindörökre az övék lesz.
Egy petrezselymet áruló lány sosem adja vissza a szíved.

67. oldal

8 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!

– Úgy látom, ön megmentésre szorul. Nem lenne kedve itt hagyni a csőcseléket, és bejönni velem? A hercegné alig várja, hogy megismerhesse. – Látva a megrettent lány habozását, még hozzátette: – Teljességgel megbízható személy vagyok. Voltaképpen már-már egy angyal. Pillanatok alatt meg fog szeretni.
– Vigyázzon – figyelmeztette St. Vincent gunyoros hangon Pandorát, miközben begombolta a mellényét. – Apám olyan, akár a hamelni patkányfogó, a hiszékeny nők bárhová követik.
– Ez egyáltalán nem igaz – tiltakozott a herceg. – Követnek engem a nem hiszékenyek is.

107. oldal

2 hozzászólás
Xoxoribizli>!

– Vigyázzon – figyelmeztette St. Vincent gunyoros hangon Pandorát, miközben begombolta a mellényét. – Apám olyan, akár a hamelni patkányfogó, a hiszékeny nők bárhová követik.
– Ez egyáltalán nem igaz – tiltakozott a herceg. – Követnek a nem hiszékenyek is.

107. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Drága fiam, az a legtermészetesebb, hogy meg leszel lepve. Egy nő bármikor képes lesz meghökkenteni azzal, hogy mi mindenre képes. Az egész életedet eltöltheted annak kiderítésével, hogy mi izgatja, mi érdekli, de sosem tudhatsz meg róla mindent. Mindig akadnak újabb dolgok. Minden nő kész rejtély. Nem megértenünk, hanem élveznünk kell őket.

68. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Pandora… – nyögte rekedten, miközben vadul dobogó szívéhez szorította. – Annyira szeretlek, hogy azt elviselni is alig lehet. Te vagy a mindenem. Miattad forog a föld, és miattad követi reggel az éjszakát. Te vagy a kankalin jelentése, és miattad találták fel a csókolózást. Miattad ver a szívem.

392. oldal

Szelén >!

– Milyen remek, hogy ezentúl a családunk tagja lesz, Pandora. De figyelmeztetnem kell, mostantól fogva a hercegnével együtt a saját gyerekünknek tekintjük, és ennek megfelelően el is kényeztetjük.
– Én nem elkényeztetve vagyok – tiltakozott a közelben álló Ivo. – Édesanya szerint én egy kincs vagyok.

1 hozzászólás
Madama_Butterfly>!

Akadnak ifjú hölgyek, akiknek nem életük fő célja a férjfogás.

Tóth_Orsolya_3 P>!

– A csókja minden képzeletet felülmúlóan izgató volt – suttogta. – Életem hátralevő részének minden éjszakáján arról a délutánról fogok álmodni, amikor a vágásban utamat állta egy sötétfürtű szépség, és felperzselte a lelkemet. Vén koromban, amikor elmémet átadtam már a végromlásnak, még mindig emlékezni fogok arra, milyen édes tűzben égett ajka az enyém alatt, s akkor azt mondom majd magamnak: „az volt ám a csók”.

166-167. oldal

perpetua P>!

– Azért sír, mert hozzám akar jönni. Erről van szó?
– Nem. Azért sírok, mert nem akarok nem hozzámenni önhöz.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Ravenel család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Eloisa James: Az én hercegem
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Julia Quinn: A herceg és én
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Cassandra Clare: Aranylánc
B. N. Toler: Lélekvesztők
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: A beosztott