Ördöngös ​tavasz (Ravenel család 3.) 125 csillagozás

Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Egy ​petrezselymet áruló, különc ifjú hölgy…

A legtöbb elsőbálozó lány arról álmodik, hogy férjet talál magának. Lady Pandora Ravenelnek azonban egészen más tervei vannak. Az ambiciózus szépségnek semmi kedve a londoni báli szezonhoz, annál szívesebben maradna otthon, hogy megszervezze és beindítsa társasjátékgyártó vállalkozását. Az egyik fényes bálon azonban botrányos helyzetben találja magát egy kivételesen jóképű idegennel.

Egy cinikus aranyifjú…

Gabriel, Lord St. Vincent éveken át sikerrel kerülte el a házasság révébe vezető csapdákat, ám végül egy olyan lázadó szellemű ifjú hölgy horgára akad, akinél keresve sem találhat magának kevésbé megfelelő feleséget. Pandorában fel sem merül, hogy hozzámenjen, Gabrielt azonban ellenállhatatlanul vonzza az eleven természetű lány, és mindent megtesz azért, hogy a magáénak mondhassa, fittyet hányva arra, hogy kényszer szülte házasságuk akár pokolinak is bizonyulhat.

Egy veszélyes terv…

Pandora… (tovább)

Eredeti mű: Lisa Kleypas: Devil in Spring

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
GABO, Budapest, 2018
432 oldal · ISBN: 9789634067092 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065166 · Fordította: Gázsity Mila

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Marcus Marsden, Westcliff grófja · Evangeline "Evie" Jenner · Pandora Ravenel · Gabriel Challon, Lord St. Vincent · Michael Ivo Challon


Kedvencelte 16

Most olvassa 6

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 64


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Ó, hát kinek neve St.Vincent, engem az csak elbűvölni tud! :D Olyan jó volt újra olvasni Sebastian és Evie életéről. Kiderült, hogy még mindig ugyanannyira oda vannak egymásért, és boldogan élnek. Van egy csomó gyerekük, unokáik…. ^-^
Gabriel, a fiuk, tökéletesen hozza a Challon bájt. Minjdárt megszerettem, amint felbukkant. Egyáltalán nem olyan szoknyapecér, mint az apja volt, de attól még igenis tudja, mitől döglik a légy. :D
Pandora viselkedésétől egy kicsit tartottam, féltem, hogy már-már túl makacs lesz, de szerencsére kellemesen csalódtam. Igaz, nem adta könnyen magát a leányzó, de sokkal szórakoztatóbb volt, és kedvesebb, mint amire az elején számítottam. Nagyon tetszett, amikor Ravenel-ék meglátogatták a Challon családot. Ilyen családban szerintem én is eléldegéltem volna. Phoebe-re már most nagyon-nagyon kíváncsi vagyok. Alig várom, hogy megjelenjen a könyve. *-*
Ebben a részben volt egy kis drámai feszültség is a könyv vége felé, ami nem teljesen oldódott meg, így szerintem minél hamarabb neki is kezdek a folytatásnak, hogy kiderítsem, mi jön még. :)

3 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Annyira szeretem, hogy az írónő összeköti valamiképpen a sorozatait, hiszen Gabriel St. Vincent nem más, mint a Wallflower sorozatból megismert Sebastian és Evie fia. Így legalább bepillantást nyerhetünk az ő boldogságukba is, hogy harminc év házasság után is mennyire odavannak egymásért. A fő szál azonban Pandora, aki mindig bajba keveredik. Most is jóhiszeműsége az oka, hogy egy kanapé „foglya” lesz, és a segítőkész Gabriellel botrányba keveredik.
Teljesen megértettem, hogy mi a baja Pandorának a férjhez menéssel. Ilyen báty és apa mellett felnőve, senki sem akar kiszolgáltatottá vállni. Gabrielt azonban lenyűgözi a lány elevensége, és már nemcsak a botrány elkerülése miatt akarja feleségül venni. Nagyon aranyos, helyenként humoros történelmi romantika, cseppnyi izgalommal.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

„Te vagy a mindenem. Miattad forog a föld, és miattad követi reggel az éjszakát.”

Mit mondjak? Hogy tetszett? Nem mondom, mert a tetszett szó közel sem tudja kifejezni azt az elragadtatást, amit most érzek.
Gabriel legalább ugyanolyan lehengerlő, mint az édesapja. ;)
Rajongok ezért a sorozatért ugyanúgy, mint LK minden eddig megjelent sorozatáért. Egyszerűen zseniális az írónő, ahogy a romantikát, a humort, a mély érzelmeket és az izgalmat ötvözi.

Ethan, Ethan… De nagyon várom, hogy közelebbről is megismerhesselek. ;)

6 hozzászólás
>!
Sippancs P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Lord St. Vincent és Lord St. Vincent? Istenem, a mennybe kerültem!

*Kata elvonul, és tovább sikongat örömében*

>!
B_Vivien_Kitti P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Jajj ezek a St.Vincentek!!!!
Imádtam a részt!
Pandora néha túl kelekótya volt és nem tudom elképzelni, hogy majd egyszer hercegné lesz és egy háztartást vezet, de nagyon aranyos és bájos lány.
Gabriel le sem tagadhatná a származását! :) határozottan miatta és a visszatérő szereplőink miatt lett 5*-os a történet. Igaz, hogy Gábriel örökölt az anyja szerénységéből és jó lelkűségéből, de kapott bőven az apja komisz, pajzán, aranyifjú vonásaiból :)
A szülei… istenem hogy imádom őket még mindig! :)
A történet sokszor okozott mosolygós pillanatokat, kellően romantikus. Itt kaptunk egy viszonylag nagyobb volumenű problémát, melyet éppen csak fel vezetett Kleypas és az első felvonást zárta csak le. Van egy olyan érzésem, hogy komoly problémákkal fogunk meg találkozni a következő részben.
Kiváncsi vagyok, hogy vajon a többi Wallflovers gyerek is kap-e történet.
Mivel Westcliff is feltűnik a színen egy picikét örömmel venném, ha mondjuk West kifogná az egyik lányát! :D az csúcs lenne!!!
álmodik a nyomor, de ez van :D

15 hozzászólás
>!
perpetua P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Nem lehet rosszat írni a Ravenel famíliáról, mindannyian belopják magukat a szívembe. :)
Pandora különösen kíváncsi voltam már, akadtak már romantikus hősnők, akik nem vágytak házasságra, de éreztem, hogy ő valahogy más lesz közöttük is, és a párja csak hab volt a tortán. *-* Annyira jó dolog, hogy összeérnek a szálak, régi kedvenceink újra felbukkannak, a Wallflowers sorozatban Evie-ék voltak a kedvenceim, és most megbizonyosodhattam, hogy még most is boldogan élnek. :)
No, de kanyarodjunk vissza. Pandora igazi vadóc, nincs ezen mit finomítani. És pont ettől lett még érdekesebb személyiség. Igyekszik megfelelni a felé támasztott elvárásoknak, ha más nem szeretett testvére miatt, de őt nem lehet ennyire korlátozni, mert elsorvad ez a különleges teremtés. Néhol csapongó gondolatait szórakoztató volt végig követni és társasjátékok iránti szenvedélyét maximálisan átéreztem. Szívesen próbál ki új dolgokat és szeret tanulni is. Gabriel-lel való kapcsolata során öröm volt nézni, ahogy a szerelem művészetébe engedi bevezetni magát.
És ha már Gabriel, egyből azzal kezdem, hogy imádtam, hogy mindkét szülőjének a személyisége felfedezhető volt benne. Visszaköszönt Evie barátságos természetét és apja nagyon is jó értelemben vett féktelenségét. Hamar felméri a helyzetet, és rájön, hogyan hódíthatja meg a vad leányzót, és nem akarja megváltoztatni.
A történethez most is leírhatom a szokásos nagy pozitívumomat, hogy kicsit mindig az elvárástól különböző ütemben haladnak az események, most is képes volt meglepetést okozni ez a zseniális írónő. Már csak az érdekel, vajon Cassandra is főszerepbe kerül egyszer?

10 hozzászólás
>!
kocybaba P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Kleypas veszélyes! Megint feltartóztathatatlanul darálom sorozatot, bár hogy is álltam volna meg, mikor megláttam ki lesz Pandora párja?! Gabriel St. Vincent nem is okozott csalódást, az apjának és anyjának tökéletes keveréke. Imádni való volt látni, ahogy Pandora, ez a nem mindennapi, roppant független, hajthatatlan teremtés akaratlanul is az újjai köré csavarta. Eleven és kissé különc párost alkottak, ami csak még elragadóbbá tette őket. Izgalmas és érdekes volt róluk olvasni, ahogy a történetükbe szőtt társadalmi problémákról is. A habot a tortán pedig korábbi szereplők szolgáltatták: Westcliff, Evie, Lord St. Vincent!*-* Minden velük töltött oldal egy ajándék volt. Nem is tudom mi lesz velem, ha a sorozat végére érek…

5 hozzászólás
>!
ladydark
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Egy nagyon jó könyv ismét.
Meg volt benne minden, hogy kellemes és izgalmas szórakozást nyújtson.
Külön örültem, hogy Evie és Sebastian is feltűntek a könyvben, jó volt újra hallani felőlük.
Gabriel nagyon emlékeztetett az ifjú Sebastianra, ez jól el volt találva.
Az írónő beletartozik azon kevesek közé, akiknek az utószavát is elolvasom. Mindig élvezem, a könyv megalkotásával kapcsolatos történeteit, illetve a kis recepteket amit az utószóhoz csatol.

>!
Evika82 P
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Már az első oldalak olvasásakor letörölhetelen vigyor ült az arcomra, ugyanis ráöbbentem, hogy Gabriel, Evie és Sebastian fia, az írónő másik sorozatából. Az ő párosukat imádtam, és reménykedtem benne, hogy a fiuk története sem fog csalódást okozni. Szerencsére így is lett. Nagyon tetszett Gabriel hozzáállása Pandora különc személyiségéhez és a különc dolgaihoz. Izgalmas párost alkottak ők ketten. Szenvedélyesek, cukik, sőt egyszer-egyszer viccesek is voltak együtt.

>!
l_moni
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Ragadd meg a pillanatot és dönts szíved szerint, mert sose tudhatod, hogy mi az amit elmulasztasz mert az eszedre hallgattál.

Két teljesen különböző ember akik egymásra találnak és akik hirtelen mindent jelentenek egymásnak.
Nagyon jó könyv volt. Külön öröm volt olvasni Eviekről :) még olyan szívesen tekintettem volna bele az életükbe, de a többiekébe is.
Pandora és Gabriel :)
Ezek a petrezselymet áruló fiatal hölgyek nagyon veszélyesek a fiatal, házasulandó korban lévő jóképű nemesekre (is).
Tetszett, hogy Gabriel elfogadta Pandorát úgy, ahogy van. Nem akarta megváltoztatni, csak szeretni és óvni őt mindentől és mindenkitől.
Tetszett az évődésük, a szóváltásaik. A családjuk hozzáállása.
Egyszerűen, jó volt.


Népszerű idézetek

>!
Odilia P

99. A férfiak olyanok, mint a csokoládébonbon. Mindig a legtetszetősebbnek a legpocsékabb a tölteléke.

252. oldal - 14.fejezet (Gabo, 2018)

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Veszélyes teremtések ezek a kis petrezselyemárus lányok. Csak óriási körültekintéssel szabad közelíteni hozzájuk. Csendben üldögélnek egy sarokban, teljesen elhagyottnak és kétségbeesettnek tűnnek, ám valójában szirének, akik a vesztükbe csalják a férfiakat. Észre sem veszed, mikor rabolják el a szívedet… aztán már mindörökre az övék lesz.
Egy petrezselymet áruló lány sosem adja vissza a szíved.

67. oldal

8 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Úgy látom, ön megmentésre szorul. Nem lenne kedve itt hagyni a csőcseléket, és bejönni velem? A hercegné alig várja, hogy megismerhesse. – Látva a megrettent lány habozását, még hozzátette: – Teljességgel megbízható személy vagyok. Voltaképpen már-már egy angyal. Pillanatok alatt meg fog szeretni.
– Vigyázzon – figyelmeztette St. Vincent gunyoros hangon Pandorát, miközben begombolta a mellényét. – Apám olyan, akár a hamelni patkányfogó, a hiszékeny nők bárhová követik.
– Ez egyáltalán nem igaz – tiltakozott a herceg. – Követnek engem a nem hiszékenyek is.

107. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Drága fiam, az a legtermészetesebb, hogy meg leszel lepve. Egy nő bármikor képes lesz meghökkenteni azzal, hogy mi mindenre képes. Az egész életedet eltöltheted annak kiderítésével, hogy mi izgatja, mi érdekli, de sosem tudhatsz meg róla mindent. Mindig akadnak újabb dolgok. Minden nő kész rejtély. Nem megértenünk, hanem élveznünk kell őket.

68. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Mondja csak, édesem, csókolták már meg önt?
Pandora gyomra ettől összerándult, mintha zuhanni kezdett volna. Némán bámult fel Gabrielre. A teljes szókincse semmivé lett. A feje mintha doboz lett volna, amelyben összevissza betűk lötyögnek.
A férfi ajka mosolyra húzódott a megkövült csend hallatán. – Gondolom, ez azt jelenti, hogy nem. – Szempillái megrebbentek, amikor lenézett a lány szájára. – Vegyen nagy levegőt, mert különben a végén még elájul az oxigénhiánytól, és így lemarad az egészről.

128-129. oldal

4 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P

– A csókja minden képzeletet felülmúlóan izgató volt – suttogta. – Életem hátralevő részének minden éjszakáján arról a délutánról fogok álmodni, amikor a vágásban utamat állta egy sötétfürtű szépség, és felperzselte a lelkemet. Vén koromban, amikor elmémet átadtam már a végromlásnak, még mindig emlékezni fogok arra, milyen édes tűzben égett ajka az enyém alatt, s akkor azt mondom majd magamnak: „az volt ám a csók”.

166-167. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Pandora… – nyögte rekedten, miközben vadul dobogó szívéhez szorította. – Annyira szeretlek, hogy azt elviselni is alig lehet. Te vagy a mindenem. Miattad forog a föld, és miattad követi reggel az éjszakát. Te vagy a kankalin jelentése, és miattad találták fel a csókolózást. Miattad ver a szívem.

392. oldal

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit

– El innen! – kiáltotta a bosszús családanya. – Sipirc! Itt minden túl édes nektek. Pontosan ezért kaptatok mindannyian egyszerű piskótát a vacsora végén.
– De a piskóta szinte csak levegőből áll – morogta az egyik fiú, miközben zsebre vágott egy mandulás süteményt.
Gabriel elfojtott egy mosolyt, majd az öccséhez fordult. – Ivo, nem arról volt szó, hogy erre a társaságra te vigyázol? – kérdezte lehalkítva a hangját. – Ideje lenne megmutatni, hogy vannak vezetői tulajdonságaid.
– Már megmutattam – világosította fel Ivo. – Én vezettem őket ide.

142. oldal

>!
vgabi SP

A herceg rámosolygott, majd könnyedén megérintette a vállát, és lehajolt, hogy homlokon csókolja. – Milyen remek, hogy ezentúl a családunk tagja lesz, Pandora. De figyelmeztetnem kell, mostantól fogva a hercegnével együtt a saját gyerekünknek tekintjük, és ennek megfelelően el is kényeztetjük.
– Én nem elkényeztetve vagyok – tiltakozott a közelben álló Ivo. – Édesanya szerint én egy kincs vagyok.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

13. Lord St. Vincentnek saját glóriája van, azzal jár-kel.

Ennek a férfianak egyszerűen mindenből túl sok jutott. Szépség, gazdagság, intelligencia, előkelő származás, férfierőtől duzzadó egészség.

14. Bizonyos személyek létezése bizonyíték arra, hogy a világegyetemben nincs igazság.

97. oldal


A sorozat következő kötete

Ravenel család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Danielle Steel: Fenség
Sylvia Day: Idegen a férjem
Cassandra Clare: A hercegnő
Mary Jo Putney: A néma virág
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék
M. Leighton: Down to You – Rajtad áll
Christina Dodd: A sötétség lángjai
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya