Ördöngös ​tavasz (Ravenel család 3.) 295 csillagozás

Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Egy ​petrezselymet áruló, különc ifjú hölgy…

A legtöbb elsőbálozó lány arról álmodik, hogy férjet talál magának. Lady Pandora Ravenelnek azonban egészen más tervei vannak. Az ambiciózus szépségnek semmi kedve a londoni báli szezonhoz, annál szívesebben maradna otthon, hogy megszervezze és beindítsa társasjátékgyártó vállalkozását. Az egyik fényes bálon azonban botrányos helyzetben találja magát egy kivételesen jóképű idegennel.

Egy cinikus aranyifjú…

Gabriel, Lord St. Vincent éveken át sikerrel kerülte el a házasság révébe vezető csapdákat, ám végül egy olyan lázadó szellemű ifjú hölgy horgára akad, akinél keresve sem találhat magának kevésbé megfelelő feleséget. Pandorában fel sem merül, hogy hozzámenjen, Gabrielt azonban ellenállhatatlanul vonzza az eleven természetű lány, és mindent megtesz azért, hogy a magáénak mondhassa, fittyet hányva arra, hogy kényszer szülte házasságuk akár pokolinak is bizonyulhat.

Egy veszélyes terv…

Pandora… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
GABO, Budapest, 2018
432 oldal · ISBN: 9789634067092 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065166 · Fordította: Gázsity Mila

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Marcus Marsden, Westcliff grófja · Evangeline "Evie" Jenner · Devon Ravenel · Gabriel Challon, Lord St. Vincent · Pandora Ravenel · Michael Ivo Challon


Kedvencelte 38

Most olvassa 5

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 63


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Számomra eddig a sorozat csúcspontja. Végignevetgéltem, de közben izgultam is, váratlan és kalandos, valamint egészen jópofa. Pandora egy izgalmas jelenség, engem Gabriel nem fogott meg különösebben, de együtt kifejezetten aranyosak. Kicsit zavart, hogy a Wallflower sorozatot nem olvastam és van bőven itt visszacsatolás. Már látom, hogy az lesz a következő. Legközelebb ellenőrzöm az időrendet.

zuna19>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

A Ravenelek mindig is híresek voltak a heves vérmérsékletükről.
Köszönöm szépen – hálálkodott morcosan Gabriel. – Így már cseppet sem lepődöm majd meg, ha jövendő utódaim szarvval és patával születnek.

Számomra eddig ez a történet és főszerplő páros volt a legszerethetőbb. Tehát mindenben ez viszi nálam a pálmát.
Azt tudtam, hogy az ikrek közül Pandora természetileg közelebb áll majd hozzám, de nem gondoltam, hogy ennyire szerethető lesz. Pozitívan csalódtam az írónőben. Igazán vagány karaktert alkotott.
Nem minden bálba menő lány szeretne Hamupipőke lenni.
Gabriel is az első perctől megvett. Ez a rész humoros és izgalmasra sikeredett. Élvezet volt olvasni.

2 hozzászólás
DarknessAngel >!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Ó, hát kinek neve St.Vincent, engem az csak elbűvölni tud! :D Olyan jó volt újra olvasni Sebastian és Evie életéről. Kiderült, hogy még mindig ugyanannyira oda vannak egymásért, és boldogan élnek. Van egy csomó gyerekük, unokáik…. ^-^
Gabriel, a fiuk, tökéletesen hozza a Challon bájt. Minjdárt megszerettem, amint felbukkant. Egyáltalán nem olyan szoknyapecér, mint az apja volt, de attól még igenis tudja, mitől döglik a légy. :D
Pandora viselkedésétől egy kicsit tartottam, féltem, hogy már-már túl makacs lesz, de szerencsére kellemesen csalódtam. Igaz, nem adta könnyen magát a leányzó, de sokkal szórakoztatóbb volt, és kedvesebb, mint amire az elején számítottam. Nagyon tetszett, amikor Ravenel-ék meglátogatták a Challon családot. Ilyen családban szerintem én is eléldegéltem volna. Phoebe-re már most nagyon-nagyon kíváncsi vagyok. Alig várom, hogy megjelenjen a könyve. *-*
Ebben a részben volt egy kis drámai feszültség is a könyv vége felé, ami nem teljesen oldódott meg, így szerintem minél hamarabb neki is kezdek a folytatásnak, hogy kiderítsem, mi jön még. :)

3 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Annyira szeretem, hogy az írónő összeköti valamiképpen a sorozatait, hiszen Gabriel St. Vincent nem más, mint a Wallflower sorozatból megismert Sebastian és Evie fia. Így legalább bepillantást nyerhetünk az ő boldogságukba is, hogy harminc év házasság után is mennyire odavannak egymásért. A fő szál azonban Pandora, aki mindig bajba keveredik. Most is jóhiszeműsége az oka, hogy egy kanapé „foglya” lesz, és a segítőkész Gabriellel botrányba keveredik.
Teljesen megértettem, hogy mi a baja Pandorának a férjhez menéssel. Ilyen báty és apa mellett felnőve, senki sem akar kiszolgáltatottá vállni. Gabrielt azonban lenyűgözi a lány elevensége, és már nemcsak a botrány elkerülése miatt akarja feleségül venni. Nagyon aranyos, helyenként humoros történelmi romantika, cseppnyi izgalommal.

Szilvi00 P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Pandora, Te kis nyughatatlan, makrancos, feminista nőszemély! Te lettél a kedvenc Ravenel szereplőm!
Engedjétek meg, hogy kivételesen a női karakterről áradozzak! Semmi bajom Gabriellel, csodásan viselkedett, de szerintem Pandora uralta az egész könyvet. Tetszett, hogy tisztában volt saját hibáival, és az is, hogy nem akarta másnak beállítani magát. Sajnos a kor még nem állt készen egy ilyen céltudatos és független nőre… Mintha ebben a részben feltűnően nagy hangsúlyt fektetett volna az írónő a korhű ábrázolásra. Építészet, orvostudomány, politika, terén is részletes leírásokat kaptam.
A romantikus szál most is tipikus Lisa Kleypas! Öt csillag, csont nélkül!

>!
GABO, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065166 · Fordította: Gázsity Mila
Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

„Te vagy a mindenem. Miattad forog a föld, és miattad követi reggel az éjszakát.”

Mit mondjak? Hogy tetszett? Nem mondom, mert a tetszett szó közel sem tudja kifejezni azt az elragadtatást, amit most érzek.
Gabriel legalább ugyanolyan lehengerlő, mint az édesapja. ;)
Rajongok ezért a sorozatért ugyanúgy, mint LK minden eddig megjelent sorozatáért. Egyszerűen zseniális az írónő, ahogy a romantikát, a humort, a mély érzelmeket és az izgalmat ötvözi.

Ethan, Ethan… De nagyon várom, hogy közelebbről is megismerhesselek. ;)

6 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

De szeretnék ebben a korban élni.
Akkor még olyan udvariasak voltak a férfiak, olyan szépen beszéltek a hölgyekkel.
Nem mondom, amikor kellett oda tették magukat, ha értitek mire gondolok :D
De ettől a bugyogótól kivagyok teljesen, na meg Gabriel, Lord St. Vincent-től is :)
Tetszik, hogy a vége felé mindig összekapcsolódik a következő résszel.
Kíváncsi vagyok Ethan részére, mert elég szimpatikus ;)

6 hozzászólás
Sippancs P>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Lord St. Vincent és Lord St. Vincent? Istenem, a mennybe kerültem!

*Kata elvonul, és tovább sikongat örömében*

Csoszi>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Véleményem szerint ez a sorozat legjobb része. Pandora eddig nem volt a kedvencem a hiperaktivitása, a hebrencssége miatt, de ebben a kötetben nagyon megszerettem. Csavaros gondolkodásmódja, nagyszerű ötletei, kitartása, függetlenségre törő igénye mind-mind becsülendő. Közben az is kiderült, hogy 140 évvel ezelőtt egy arisztokrata nő, miután férjhez ment, gyakorlatilag megszűnt létezni spoiler, legalábbis Angliában, illetve hogy egy mai szemmel szinte nevetséges ok, vagy akár egy félreértés miatt odalett egy fiatal nő jó híre. Pandorának komoly döntést kell hoznia spoiler. A férfi főhős, Gabriel karakterét tökéletesen eltalálta az írónő. Külön öröm, és egyúttal meglepetés volt számomra, hogy a szülei spoiler történetét korábban már olvashattam, és most ismét találkozhattam velük. Ebben az esetben elmondható, hogy bizony nem esett messze az alma a fájától :) Érdekességnek tartottam, hogy a könyvben megjelenik az írek függetlenségi törekvése, valamint a végén az írónő jegyzetei spoiler.

>!
GABO, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065166 · Fordította: Gázsity Mila
_Leelan_>!
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz

Jajj ezek a St.Vincentek!!!!
Imádtam a részt!
Pandora néha túl kelekótya volt és nem tudom elképzelni, hogy majd egyszer hercegné lesz és egy háztartást vezet, de nagyon aranyos és bájos lány.
Gabriel le sem tagadhatná a származását! :) határozottan miatta és a visszatérő szereplőink miatt lett 5*-os a történet. Igaz, hogy Gábriel örökölt az anyja szerénységéből és jó lelkűségéből, de kapott bőven az apja komisz, pajzán, aranyifjú vonásaiból :)
A szülei… istenem hogy imádom őket még mindig! :)
A történet sokszor okozott mosolygós pillanatokat, kellően romantikus. Itt kaptunk egy viszonylag nagyobb volumenű problémát, melyet éppen csak fel vezetett Kleypas és az első felvonást zárta csak le. Van egy olyan érzésem, hogy komoly problémákkal fogunk meg találkozni a következő részben.
Kiváncsi vagyok, hogy vajon a többi Wallflovers gyerek is kap-e történet.
Mivel Westcliff is feltűnik a színen egy picikét örömmel venném, ha mondjuk West kifogná az egyik lányát! :D az csúcs lenne!!!
álmodik a nyomor, de ez van :D

15 hozzászólás

Népszerű idézetek

Odilia>!

99. A férfiak olyanok, mint a csokoládébonbon. Mindig a legtetszetősebbnek a legpocsékabb a tölteléke.

252. oldal, 14. fejezet (Gabo, 2018)

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Veszélyes teremtések ezek a kis petrezselyemárus lányok. Csak óriási körültekintéssel szabad közelíteni hozzájuk. Csendben üldögélnek egy sarokban, teljesen elhagyottnak és kétségbeesettnek tűnnek, ám valójában szirének, akik a vesztükbe csalják a férfiakat. Észre sem veszed, mikor rabolják el a szívedet… aztán már mindörökre az övék lesz.
Egy petrezselymet áruló lány sosem adja vissza a szíved.

67. oldal

8 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!

– Úgy látom, ön megmentésre szorul. Nem lenne kedve itt hagyni a csőcseléket, és bejönni velem? A hercegné alig várja, hogy megismerhesse. – Látva a megrettent lány habozását, még hozzátette: – Teljességgel megbízható személy vagyok. Voltaképpen már-már egy angyal. Pillanatok alatt meg fog szeretni.
– Vigyázzon – figyelmeztette St. Vincent gunyoros hangon Pandorát, miközben begombolta a mellényét. – Apám olyan, akár a hamelni patkányfogó, a hiszékeny nők bárhová követik.
– Ez egyáltalán nem igaz – tiltakozott a herceg. – Követnek engem a nem hiszékenyek is.

107. oldal

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!

– Drága fiam, az a legtermészetesebb, hogy meg leszel lepve. Egy nő bármikor képes lesz meghökkenteni azzal, hogy mi mindenre képes. Az egész életedet eltöltheted annak kiderítésével, hogy mi izgatja, mi érdekli, de sosem tudhatsz meg róla mindent. Mindig akadnak újabb dolgok. Minden nő kész rejtély. Nem megértenünk, hanem élveznünk kell őket.

68. oldal

Xoxoribizli>!

– Vigyázzon – figyelmeztette St. Vincent gunyoros hangon Pandorát, miközben begombolta a mellényét. – Apám olyan, akár a hamelni patkányfogó, a hiszékeny nők bárhová követik.
– Ez egyáltalán nem igaz – tiltakozott a herceg. – Követnek a nem hiszékenyek is.

107. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Pandora… – nyögte rekedten, miközben vadul dobogó szívéhez szorította. – Annyira szeretlek, hogy azt elviselni is alig lehet. Te vagy a mindenem. Miattad forog a föld, és miattad követi reggel az éjszakát. Te vagy a kankalin jelentése, és miattad találták fel a csókolózást. Miattad ver a szívem.

392. oldal

Madama_Butterfly>!

Akadnak ifjú hölgyek, akiknek nem életük fő célja a férjfogás.

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Mondja csak, édesem, csókolták már meg önt?
Pandora gyomra ettől összerándult, mintha zuhanni kezdett volna. Némán bámult fel Gabrielre. A teljes szókincse semmivé lett. A feje mintha doboz lett volna, amelyben összevissza betűk lötyögnek.
A férfi ajka mosolyra húzódott a megkövült csend hallatán. – Gondolom, ez azt jelenti, hogy nem. – Szempillái megrebbentek, amikor lenézett a lány szájára. – Vegyen nagy levegőt, mert különben a végén még elájul az oxigénhiánytól, és így lemarad az egészről.

128-129. oldal

4 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!

– A csókja minden képzeletet felülmúlóan izgató volt – suttogta. – Életem hátralevő részének minden éjszakáján arról a délutánról fogok álmodni, amikor a vágásban utamat állta egy sötétfürtű szépség, és felperzselte a lelkemet. Vén koromban, amikor elmémet átadtam már a végromlásnak, még mindig emlékezni fogok arra, milyen édes tűzben égett ajka az enyém alatt, s akkor azt mondom majd magamnak: „az volt ám a csók”.

166-167. oldal

perpetua P>!

– Azért sír, mert hozzám akar jönni. Erről van szó?
– Nem. Azért sírok, mert nem akarok nem hozzámenni önhöz.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Ravenel család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Lorraine Heath: Mindent egy lapra
Sylvia Day: Idegen a férjem
Sylvia Day: Büszkeség és gyönyör
Erin Watt: Cifra palota
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék