Nem ​múló varázs (Wallflowers 1.) 659 csillagozás

Lisa Kleypas: Nem múló varázs

A férfinak adta az ártatlanságát…

Lady Aline Marsden neveltetése egyetlen célra irányult: hogy előnyös házasságot kössön saját társadalmi osztályának egy tagjával. Ehelyett önként odaadta az ártatlanságát az apja birtokán szolgáló John McKennának. A szenvedély hevében elkövetett vétkük megbocsáthatatlan volt… Johnt elküldték a birtokról, Aline-nak pedig a londoni társaságból száműzve, vidéken kellett élnie.

…és a férfi a szerelmét vette el.

McKenna időközben meggazdagodott és visszatért… szemtelenül jóképű és igézőbb, mint valaha. Könyörtelen tervvel érkezett: bosszút akar állni a nőn, aki összezúzta a szerelemről szőtt álmait. De a varázslat kettejük közt fényesebb lánggal ég, mint a kezdet kezdetén. McKennának döntenie kell, véghezvigye-e a bosszúját, vagy kockára tegyen mindent első és egyetlen szerelméért.

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
GABO, Budapest, 2016
364 oldal · ISBN: 9789634063360 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2016
362 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061854 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

John McKenna · Marcus Marsden, Westcliff grófja · Gideon Shaw · Lady Aline Marsden · Lady Olivia ’Livia’ Marsden · Lord Adam Sandridge

Helyszínek népszerűség szerint

Hampshire · Stony Cross


Kedvencelte 47

Most olvassa 10

Várólistára tette 334

Kívánságlistára tette 287

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: Nem múló varázs

Lisa Kleypas a műfaj egyik legjobbja. Olyan tehetséggel ír, hogy az ember lánya úgy érzi, ő is részese a történetnek. Most ráadásul két románcot kaptunk egy kötetben. Mind a Mardsen lányok, mind a férfi hősök – McKenna és Gideon – nagyon kedvelhetőek voltak. Bár abban az időben egy 31 éves hajadon már matrónának számított. Az írónő remekül vegyítette az évődő párbeszédeket a forró jelenetekkel. (Kiskorú riadó). Egy szó, mint száz, ez a könyv minden romantikát kedvelőt elvarázsol. Mindezt a nagyszerű Tóth Gizella fordításában.
(Nem az első, hanem igazából a Wallflower sorozat 0,5 része)

nicosia P>!
Lisa Kleypas: Nem múló varázs

„Lady Aline több volt mint amiről McKenna valaha is álmodott, mégis úgy tűnt, hogy egymásban megtalálják mindazt amire csak szükségük lehet. Aztán a lány árulást követ, és minden szertefoszlik.
A vágy, hogy jogos bosszút álljon erősebbnek bizonyult mindennél, ezért McKenna visszatér, hogy elvegye azt, ami őt illeti.
Aline, bár származása és neveltetése előkelő, sohasem kapja meg azt a szeretetet és törődést, amire vágyik. Amikor McKenna felbukkan Aline számára felcsillan a remény, hogy több is lehet, mint testvér és háziasszony, de ehhez fel kell fednie titkai, és le kell győznie McKenna büszkeségét.
Egy gyermekkori szerelem legyőzheti-e a társadalmi különbségeket és a múlt árnyait?”

Szeretem Kleypas írásait, és általában a témaválasztásait is, de ez most kissé lagymatag volt. Aline egy kedves, helyes lány, nagyjából értettem is a viselkedését, de hozzá képest McKenna olyan mint a dörzspapír. Annyit azonban kétségtelenül elért a regény, hogy érdekeljen a folytatás, főként Marcus története. Lilian és Gideon mellékszálát szeretettem, talán kicsit jobban is mint a fővonalat.

Xoxoribizli>!
Lisa Kleypas: Nem múló varázs

Eddig valahogy irtóztam a romantikus könyvektől, nagyon félve indultam neki ennek a sorozatnak. Nem nagyon bírom a nyálas könyveket, ezért a romantikusok kiestek nálam a kosárból. NAGYON-NAGYON BÁNOM, HOGY EDDIG ENNYIRE CSEKÉLY FIGYELMET SZENTELTEM ENNEK A MŰFAJNAK
Lehet, hogy más könyvvel nem így jártam volna, de ez valami fantasztikus volt!
Végig izgultam az egészet! Nem egyszer volt sírásközeli élményem is.
Nagyon tetszett Aline személyisége, de a húga még ezen is túltett. Sajnáltam, hogy ő nem jutott nagyobb szerephez a könyvben.
McKenna pedig… hát… igazi Férfi :)
Sosem gondoltam, hogy pont egy romantikus könyv főhőséről fogom ezt írni, mert a túl érzelmes pasikat egyszerűen nem tudom valamiért féfri számba venni, de az ő karaktere annyira férfias volt… Talán a büszkesége volt a kulcs. :) Odavoltamérte! ♡ ♡ ♡

25 hozzászólás
DarknessAngel>!
Lisa Kleypas: Nem múló varázs

Annyira jó volt! ^^ Lisa Kleypas-t minden egyes könyve után egyre jobban szeretek.
A Nem múló varázs egy nagyon édes és szeretnivaló történet, amiben nem csak Aline és McKenna életének alakulását figyelhetjük meg, hanem Gideonét és Liviáét is. Kettejüket még jobban meg is szerettem, mint a főszereplő párost. Imádtam, hogy Gideon milyen édesen viselkedett Livia közelében, mindig mosolyogtam, ha róluk olvastam. :)
Viszont hazudnék, ha azt állítanám, McKenna nem vett le szintén a lábamról. Őt is sikerült megkedvelnem, még akkor is, ha olyan vaksi volt és nem vette észre, mennyire szereti még őt Aline. Igaz, Aline sem könnyítette meg a dolgát. Elég sok fölösleges pillanattól fosztotta meg kettejüket a félelme miatt, de a végén csak összejött a dolog, és ez a fontos.
Ó, és hogy még Harry Rutledge és a szállodája is meg lett említve… imádtam! Már csak a bolondos Hathawayek hiányoztak. :D

Sippancs P>!
Lisa Kleypas: Nem múló varázs

Mielőtt kezembe vettem volna a könyvet, 3 és fél szempont garantálta, hogy nem fogok csalódni benne:
1. Lisa Kleypas írta.
2. Tóth Gizella fordította.
3. Történelmi romantikus.
+0,5: Gyönyörű a borítója.
Hát, így legyen ötösöm a lottón!

Imádtam kívül-belül, az első szótól az utolsóig, és csakis legekben tudok róla beszélni!
Számomra maga volt a tökély, a varázslat, a nagybetűs Szerelem, egy olyan történet, amitől az ember lányának szárnyra kap a lelke.
Jöhet a folytatás!

1 hozzászólás
N_niki96 P>!
Lisa Kleypas: Nem múló varázs

Végre megismerkedtem Lisa Kleypassal.
Jaj, de örülök ennek az ismertségnek.

Történelmi romantikushoz képest a stílusa, nyelvhasználata és a karakterei is elég modernek, de mindez nem vett el semmit a regény értékéből.

Igazából nem is egy cselekményt kaptunk, hanem ez a történet egyszerre volt McKenna és Aline, valamint Livia és Shaw története.
Megfordult a fejemben, hogy akár külön történetet is kaphatnának, de szerintem a leírt műbe pont ennyi kellett.

Ebben a regényben elég komoly témákat feszeget az írónő (pl.: alkoholizmus), mégis egységesen jó stílusban ír.

Humoros történet, szerethető karakterek, amely bemutatja, hogy megéri küzdeni és mindig jár második esély. (Kicsit emlékeztetett Julia Quinn Minden és a holdjára.)
McKennát az elejétől a végéig értem és megértem, ezért bennem nem volt rossz érzés vele kapcsolatban.

Egyre ritkább az a történet, ahol végig ki vagyok békülve a szereplőkkel, de ebben ez is megvalósult.

Örültem a vidéki helyszínnek és érdekes az amerikai álomról olvasni.

Annyira megszerettem őket, hogy olvastam volna még a házasságukról és az amerikai életükről.
Remélem Liviáékról még olvashatok valamelyik következő részben.

Imádtam, jöhet a következő! ♥

Ui.: Valaki tudja miért Wallflowers a sorozat neve? Van egy elméletem erről, de jó lenne tudni a pontos okot. :)

3 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: Nem múló varázs

„Nem számít, hová megyek, sohasem szűnök meg szeretni téged.”

Örökre és mérhetetlenül szerelmes lettem!
A könyvbe, de legfőképpen John Mckenna-ba. *-*
Lisa Kleypas neve számomra végérvényesen egyet jelent a tökéletes történelmi romantikával. ;)

6 hozzászólás
Szami81>!
Lisa Kleypas: Nem múló varázs

Pont ez kellett most nekem :) Olyan könyv, aminél nem veszed észre, hogy már hajnal kettő van, mert egyszerűen nem álmosodsz el.
Lisa Kleypas annyi szenvedélyt, érzelmet, energiát tud belevinni a sorok közé, hogy az ember egyetlen szót sem akar elmulasztani. A +18-as részek is igényesek, szépek, perzselőek, anélkül, hogy közönségesek vagy akár múltszázadian régiesek lennének. És bár a konfliktusok 99%-a elkerülhető lenne, ha a szereplők őszintén megbeszélnének elsőre mindent (de akkor milyen unalmas lenne a könyv :)) , és legszívesebben az ember néha jól nyakon vágná őket, azért valahogy minden karakter hús-vér és szerethető.

Külön örültem, hogy az a Tóth Gizella fordította, akinek többek közt Julie Garwood és Nora Roberts könyveit is köszönhetjük.

2 hozzászólás
Kriszta_89 P>!
Lisa Kleypas: Nem múló varázs

Vágytam egy jó kis történelmi romantikusra, ehelyett kaptam egy igazi se veled se nélküled történetet „némi” szexel fűszerezve. A könyv első fele még tetszett is, nem sok bajom volt vele, de a második részénél úgy éreztem ez több, mint egy hisztis dráma és mintha egy viktoriánus kori Káma-Szútrát olvastam volna.
Aline úgy idegsített, amire kevés ember képes, ezzel a szeretlek de mégse, gyere ide takarodj és ez az odaadom magam neked, de mégse csak felhúzom az agyad szituációkkal a hajam téptem már ki.
Az írónő pedig túlont túl próbált irodalmi lenni a hasonlataival és megszemélyesítéseivel főként a szexualitás terén, amik számomra ezáltal nevetségessé váltak. Példa okárét a „rugalmas szőrzet melyre lehajtotta fejét” nem értem, nem is akarom megtudni milyen lehet az amelyik már rugalmas….. vagy éppen „a férfiak számára az óvszerhasználat olyan, mintha én egy szalvétán keresztül próbánék vacsorázni”… vizuális típus vagyok, számomra elég viccesen festett ez :D Tudnék még mit említeni, de nagyon szexuálpszichológusba mennék át és elég 18+ lenne:D
Aline nagy titkát is elnagyoltnak éreztem, nem tudtam tőle lerágni a tíz körmöm és már alig vártam, hogy elmondja szegény McKenna-nak. Én azt a szerencsétlen embert már eskü sajnáltam és mondtam volna neki ott az ajtó lépj ki és keress mást. Aki viszont szimpatikus volt és megmentette a regényt számomra az Lídia, az ő története tetszett és ő valamivel határozottabb is. Igaz úgy éreztem ez egy töltelék szál lenne így az első részben, de zene volt füleimnek.
Sajnálom, hogy nem leltem barátságra ezzel a sorozattal, nem volt rossz, de jobban idegesített, mint kellett volna.

25 hozzászólás
Simon_Ziti>!
Lisa Kleypas: Nem múló varázs

Másodszori olvasásra sokkal inkább átéltem a szereplők fájdalmat. Úgy tapasztalom, hogy első olvasásra minden könyvnek csak a felszínét súrolom.
Míg másodszor már a mögöttes érzelmeket, üzeneteket is észlelem.
Bizony itt volt mit észrevenni. Egy olyan szereplővel nem talalkoztunk, akinek a múltjában nem lett volna valami folt. Voltak nagy harcok, de győzött a mindent elsöprő szerelem.
Meglepődtem, hogy mennyi részletet elfelejtettem belőle. Aline testvérére nem is emlékeztem.
Még mindig kedvenc sorozat.


Népszerű idézetek

Cheril>!

Sem a végtelen sivatag, sem az eget ostromló bércek, sem a legmélyebb tenger,
Sem szavak, könnyek vagy néma félelem,
Nem tarthat vissza semmi sem, hogy Hozzád visszatérjek.

291. oldal

Cheril>!

– Aludj te is – mormolta Aline a férfi mellkasát cirógatva.
– Nem – mondta McKenna, és mosolyogva puha csókot nyomott a lány halántékára. Hangja rekedt volt az érzelmektől. – Nem, amikor az ébrenlét sokkal több csodát tartogat, mint bármilyen álom.

357. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John McKenna · Lady Aline Marsden
DarknessAngel>!

– Az ember sohasem tudhatja igazán, mi lakozik a másik szívében, kisasszony.

229. oldal

DarknessAngel>!

A nő pörgött-forgott, mint egy eltévedt Hamupipőke, akinek még azelőtt eltűnt a báli ruhája, hogy elért volna a bálba.

136. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Aline – suttogta, könyörtelenül félretéve minden büszkeségét. – Félek attól, hogy mivé válok, ha nem kellek neked.

Kapcsolódó szócikkek: John McKenna
Cheril>!

– Senkihez sem megyek férjhez, McKenna, csak hozzád – suttogta. – És ha valaha is elhagysz, egész életemre magányos maradok.
McKenna lehajolt hozzá.
– Aline – mondta halk, imádságnak is beillő hangon –, sohasem foglak elhagyni, hacsak te magad el nem küldesz.

31. oldal - 32.oldal

Kapcsolódó szócikkek: John McKenna · Lady Aline Marsden
Tóth_Orsolya_3 P>!

– Nem számít, hová megyek, sohasem szűnök meg szeretni téged. Mondd, hogy te is így érzel, Aline! Istenem, nem élhetek reménysugár nélkül.

Kapcsolódó szócikkek: John McKenna
DarknessAngel>!

Ezernyi kérdés tolakodott az elméjébe. Tudni akarta, ki ez a nő, mit keres itt, cukorral issza-e a teáját, mászott-e fára kislánykorában, és milyen volt az első csókja…

136. oldal

Diana_Z I>!

– Az összes igazán élvezetes dolog az életben árt az embernek, s még élvezetesebbek, ha túlzásba viszed őket.

Kapcsolódó szócikkek: Lord Adam Sandridge

A sorozat következő kötete

Wallflowers sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Cassandra Clare: Aranylánc
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Eloisa James: Az én hercegem
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék
Jennifer Donnelly: A tearózsa
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak