Love ​In The Afternoon (Hathaways 5.) 84 csillagozás

Lisa Kleypas: Love In The Afternoon Lisa Kleypas: Love In The Afternoon

As ​a lover of animals and nature, Beatrix Hathaway has always been more comfortable outdoors than in the ballroom. Even though she participated in the London season in the past, the classic beauty and free-spirited Beatrix has never been swept away or seriously courted.and she has resigned herself to the fate of never finding love. Has the time come for the most unconventional of the Hathaway sisters to settle for an ordinary man – just to avoid spinsterhood?

Captain Christopher Phelan is a handsome, daring soldier who plans to marry Beatrix's friend, the vivacious flirt Prudence Mercer, when he returns from fighting abroad. But, as he explains in his letters to Pru, life on the battlefield has darkened his soul – and it's becoming clear that Christopher won't come back as the same man. When Beatrix learns of Pru's disappointment, she decides to help by concocting Pru's letters to Christopher for her. Soon the correspondence between Beatrix and Christopher develops into… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
350 oldal · ASIN: B003Q6DGC4
>!
Piatkus, UK, 2010
336 oldal · ISBN: 9780749953096

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Leo Hathaway · Cam Rohan · Kev Merripen · Beatrix Hathaway · Amelia Hathaway · Catherine (Cat) Marks · Captain Christopher Phelan · Rye Cohan (Riley Cole)

Helyszínek népszerűség szerint

Hampshire


Kedvencelte 13

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: Love In The Afternoon

Mi mást is érdemelne Beatrix története, mint 5 csillagot! Csak előbb kellett volna nekifognom eredetiben, ahelyett, hogy várom a csodát, hogy egyszer kiadják itthon is. Nagyon jól szórakoztam végig, Bea ugyanaz az állatbolond lány, aki volt, csak azóta eltelt már néhány év, és fiatal nővé érett. Christopherrel való kapcsolata pedig amolyan Cyrano de Bergerac szerű fordulattal kezdődik, amikor barátnője nevében kezd el levelezni. A hős katona pedig poszttraumás stressz szindrómával tér haza a Krími háborúból, és egyetlen vágya, hogy a levelek íróját minél hamarabb feleségül vegye. Úgyhogy Bea rendesen bajban van, mert Christopher hamar rádöbben, hogy az üresfejű Pru nem lehet álmai asszonya. Adott az alapkonfliktus, de nem lenni ennyire jó a sztori, ha Cam Rohan, Leo és Merripen kimaradtak volna az eseményekből. Sok humoros helyzetet teremt Bea szókimondása, pl. amikor szemtől szembe lesolymozza Chris nagyapját. Nem hiába az egyik legjobb sorozata az írónőnek.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: Love In The Afternoon

Teljesen és visszavonhatatlanul szerelmes vagyok ebbe a sorozatba.
Beatrix története is csodálatos volt, LK ismét zseniálisat alkotott.
Nagyon drukkolok, hogy a sorozatot újra kiadják idehaza, és az utolsó két részt is elhozzák nekünk magyarul.

1 hozzászólás
Sippancs P>!
Lisa Kleypas: Love In The Afternoon

A szívem, a szívem! Christopher Phelan, teljesen megbolondítottad!
Akárcsak Beatrix, ez a történet is nagyon különleges helyet foglalt el a szívemben. Valahol már az első pár levélváltás alkalmával beleszerettem, aztán jött Albert a sérült lelkű gazdájával, és én végleg elvesztem. Egy percig sem volt kérdéses, hogy Prunak mi lesz a sorsa, ahogy annak sem, hogy előbb-utóbb kiderül Bea turpissága. És bármennyire is úgy gondolta Christopher, nem kellett ide sem bosszú, sem különösebb nyomozás, csak pár elejtett mondat és egy lakatlan házikó az erdő mélyén. ;)
A korábbi szereplők közül Cam és Leo remekelt, a könnyem folyt azon a jeleneten, mikor leültek Christopherrel tárgyalni. (Azok a roma közmondások! :))
Annyira szeretném a polcomon látni ezt a könyvet (is) magyarul!

2 hozzászólás
kocybaba P>!
Lisa Kleypas: Love In The Afternoon

Istenem, de örülök, hogy olvashattam ezt részt! L.K. megint csak úgy brillírozott és hozta utánozhatatlan stílusát. Már jó ideje érdekelt, hogy vajon a különc, állatbarát, természetszerető Bea milyen társat fog kapni, de azt nem gondoltam volna, hogy egy csalóka levelezésnek köszönhetően egy katonában találja meg a párját. Rafinált ötlet volt így közel hozni őket és hamar bizonyságot nyert, hogy a háborúban lelkileg megtört Phelan kapitánynál más nem is lehetett volna tökéletesebb számára. Frenetikusak voltak együtt, alig tudtam betelni velük, a boldogságomat pedig csak tovább tetézték a korábbi szereplők, Cam, Leo, Amelia, a kis Rey… Lángra gyúltam, olvadoztam, folytak a könnyeim a nevetéstől a könyv során. Ennél jobb befejező kötetről álmodni sem mertem volna, és a különc Hathaway-ek (is) végérvényesen és visszavonhatatlanul belopták magukat a szívembe.:)

latenight_reader P>!
Lisa Kleypas: Love In The Afternoon

Nem vagyok benne biztos, hogy megfelelően szavakba tudom önteni, hogy mennyire magával ragadott ez a rész. Ódákat tudnék zengeni Beatrix és Christopher kapcsolatáról, mert annyira jó párost alkotnak ők ketten. Nem is értem, hogy ezt és a megelőző részt, egyszerűen, miért nem hajlandó valaki kiadni. Azt kell, hogy mondjam, ez a történet merőben más volt, mint a többi. Rengeteg fájdalom és szenvedés jutott nekünk, de mégis ettől szép az egész. Imádtam azokat a leveleket, amik alapján kettejük története elkezdődött és a köztük lévő kémiát is. Christopher lett számomra a nagybetűs FÉRFI, a sorozat összes többi férfi karakteréhez hasonlítva (na jó… Leóval, azért kénytelen megosztozni a dobogó első helyén). A háborúban átélt borzalmak és az azt követő önmarcangolás közepette is megmaradt egy érző embernek, pont olyannak, akit Bea mindig is megérdemelt. Tudnék még csöpögni, de inkább nem teszem. Aki teheti olvassa és szeresse ezt a könyvet és természetesen a Hathaway-eket, mert Lisa ismét csodát alkotott.

Zsuzsanna_Makai>!
Lisa Kleypas: Love In The Afternoon

– Arra ébredtem rá, h hiányoztak nekem ezek a Hathawayek.
Rém vicces, és szórakoztató egy banda. Újra kéne olvasnom ôket is.
Nagyon jókat szórakoztam a dumáikon, de persze hangosan is röhögtem párszor, pl amikor az ikrek kutyarágcsát ettek, v amikor megállapították, h Bea annyit tud az „óvatosan”-ról, h hogy kell betûzni.
Persze kihagyhatatlan a sün, mint házi kedvenc megemlítése…
– Második nekifutásra sem volt ez másképp, annyit azért még hozzátennék, h sajnálom, h nem érte meg a sorozat vége, h kiadják.

_Leelan_ P>!
Lisa Kleypas: Love In The Afternoon

Valahol mélyen reménykedem még a GABO kiadó ígéretében, hogy elhozzák nekünk újra és teljes egészében ezt a sorozatot.
Végre eljött az egyik legérdekesebb és legkülönlegesebb Hathaway története is! Nagyon kiváncsi voltam rá, elég régóta kerülgettem.
Féltem, hogy elfelejtem kik voltak, milyen rokoni szálak kapcsolódnak, kik az ismerősök stb.
Szerencsére épp egészséges és nem zavaró mennyiségben jelentek meg a korábbi szereplők, ami most jól jött Nekem! :D a történet aranyos, romantikus volt. Volt benne vicces jelenet bőven! Beatrix gondoskodott róla! :D
Captain Phelan pedig, a már ebben a sorozatban megszokott, érdekes, több rétegű, érdekes, keresztet cipelő férfi.
Nagyon jó a kettejük dinamikája!
Imádtam őket együtt! A civódást, a kutyust, a vicces, komikus helyzeteket.
Talán a bonyodalom az, ami gyengere sikerült. Olyan… erőltetett volt.
Azért jó lenne magyarul a polcomon látni! ♥️

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Lisa Kleypas: Love In The Afternoon

Hathaways 5

Ez nagyon cuki könyv volt, nagyon szerettem és nagyon tetszett.
A főszereplő lányka egyből belopta magát a szívembe, annyira kedves, érző szívű és mégis határozott karakán természetű volt, ráadásul szép is, aminek ő maga semmi jelentőséget nem tulajdonított. Egy jó szándékú más nevében való levelezés, háborúban részt vevő katonával érdekes helyzetet teremtett és nagy bonyodalmakat okozott.
A férfi főszereplő is nagyon szimpatikus volt, a valamikor léha fiatalembert megtörte a háború és egy teljesen más ember tért vissza a frontról, tele reménnyel és várakozással, csak éppen egy másik sekélyes hölgy kegyeit keresve.
Úgyhogy volt bonyodalom elég, mire felderültek a titkok és sikeresen egymásra találtak a főszereplők.
Az előző részek is nagyon jók voltak, mindet nagyon szerettem, mert az egész család imádni való.

1 hozzászólás
Trice29>!
Lisa Kleypas: Love In The Afternoon

Nagyon hálás vagyok, hogy olvashattam a sorozat záró részét. Tudtam, hogy Beatrix jelleme már önmagában is elegendő a biztos szórakozásra, ez így is lett. Phelan méltó társa lett, még tovább növelve rajongásomat az írónő iránt. Ez a család elvarázsolt, szívesen követném további sorsukat ♥

perpetua P>!
Lisa Kleypas: Love In The Afternoon

Lezárult ez a sorozat is, és összességében újra csodás élményeket köszönhetek Lisa-nak. A kissé furcsa Beatrix és Christopher kedvencekké nem váltak, de mindenképp aranyos volt az ő egymásra találásuk is. Tetszett ez a levelezős sztori, Bea „barátnője” már kevésbé. :/ Örülök, hogy Pru keveset szerepelt, szörnyen felszínes csaj. Szurkoltam, hogy mikor és hogyan lepleződik le a titok, de maga a történet azért nem volt végig lebilincselő. Mindenesetre nagy örömmel töltöttem az időt a Hathaway család minden tagjával most is, és így válok el boldogan tőlük, hogy tudom, mindenkire rátalált a boldogság. :)


Népszerű idézetek

NightStar>!

Merripen approached Christopher, shook his hand with a strong grip, and gave him an appraising glance. “Rohan says you’re not bad, for a gadjo,” he said. “And Beatrix says she loves you, which inclines me to let you marry her. But I’m still considering it.”

“If it makes any difference,” Christopher said, “I’m willing to take all of her animals.”

Merripen considered that. “You can have her.”

Kapcsolódó szócikkek: Captain Christopher Phelan · Kev Merripen
NightStar>!

Rye regarded her speculatively. „ Auntie? ”

„Yes? ”

„ Are you ever going to marry? ”

„ I hope so, Rye. But I have to find the right gentleman first. ”

„ If no one else will marry you, I will when I'm grown up. But only if I'm taller, because I wouldn't want to look up at you. ”

Kapcsolódó szócikkek: Beatrix Hathaway · Rye Cohan (Riley Cole)
könyvmolygirl>!

Bending his head over hers, Leo murmured, „When I give you away at the altar, Bea, I want you to remember something. I'm not really giving you away. I'm merely allowing him the chance to love you as much as the rest of us do.”

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leo Hathaway
Amren>!

“I hope you were polite to her.”
“Not especially,” he admitted.
“What did you say to her?”
He scowled into his teacup. “I insulted her hedgehog,” he muttered.
Audrey looked exasperated. “Oh, good God.”

Tufuka>!

If you can learn to stop expecting impossible perfection, in yourself and others, you may find the happiness that has always eluded you.

Amren>!

Beatrix had met Christopher Phelan on two occasions, the first at a local dance, where she had judged him to be the most arrogant man in Hampshire. The next time she had met him was at a picnic, where she had revised her opinion: he was the most arrogant man in the entire world.

Amren>!

Beatrix grinned. “Practice your letters, then. And you’ll be able to read lots of adventure stories.”
“But if I spend my time reading about adventures,” Rye said, “I won’t actually be having them.”

Kapcsolódó szócikkek: Beatrix Hathaway · Rye Cohan (Riley Cole)
Amren>!

“I must be having a dream,” he told the squirming kid absently. “A very odd dream about Beatrix Hathaway and goats . . .”
“I have her!” the masculine voice called out. “Beatrix, I told you the pen needed to be made taller.”
“She didn’t leap over it,” came Beatrix’s protest, “she ate through it.”

OrbisLacteus P>!

Aristotle taught that stars are made of a different matter than the four earthly elements — a quintessence — that also happens to be what the human psyche is made of.
Which is why man’s spirit corresponds to the stars. Perhaps that’s not a very scientific view, but I do like the idea that there’s a little starlight in each of us.

45. oldal

Tufuka>!

“With all due respect,” Christopher muttered, “this conversation is leading nowhere. At least one of you should point out that Beatrix deserves a better man.”
“That’s what I said about my wife,” Leo remarked. “Which is why I married her before she could find one.” He smiled slightly as he contemplated Christopher’s glowering face. “So far, I haven’t been all that impressed by your flaws. You drink more than you should, you have trouble controlling your impulses, and you have a temper. All of those are practically requirements in the Hathaway family.

Kapcsolódó szócikkek: Captain Christopher Phelan · Leo Hathaway

Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Hoyt: Duke of Sin
Diana Gabaldon: Outlander
Paullina Simons: The Bronze Horseman
Julia Quinn: Just Like Heaven
Sarah MacLean: Nine Rules to Break When Romancing a Rake
Julia Quinn: What Happens in London
Eloisa James: When Beauty Tamed the Beast
Johanna Lindsey: Fires of Winter
Gayle Callen: Return of the Viscount