Légy ​az őrangyalom (Bow-Street Runners 1.) 234 csillagozás

Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

Egy gyilkossági kísérletet követően gyönyörű fiatal nőt fognak ki a jéghideg Temzéből. Csodával határos módon életben marad, bár minden emlékét elveszíti. Ő Vivien Duvall, London legexkluzívabb kurtizánja. Az eset felderítését a legendás nyomozóra, Grant Morganra bízzák, aki azonnal házába fogadja a zavarodott Vivient. A szerelmet hírből sem ismerő Grant személyes bosszúra készül a rossz hírét keltő kurtizán ellen, miközben látszólag London legfelsőbb köreiben nyomoz a tettes után. Idővel azonban a bosszú szenvedélybe, az érzéki vágy szerelembe csap át, miközben Vivien feltáruló múltja is meglepő fordulatokat tartogat…

Lisa Kleypas huszonegy éves kora óta több mint tizenhat romantikus bestsellert írt. Világszerte nagy sikerű történetei csábításról, érzéki vágyról, intrikáról és bosszúról szólnak, kritikusai a női lélek rejtelmeinek egyik legnagyobb ismerőjeként ünneplik a szerzőt.

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542874 · Fordította: Darvas Eszter

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Morgan Grant


Kedvencelte 22

Most olvassa 2

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

Így 12 Kleypas könyvvel a hátam mögött talán mondhatom azt, hogy nem ez az írónő legkiemelkedőbb története (és nem is a legszebb borító), de ha először ezt olvastam volna, akkor is azt állítanám, hogy kilóra megvett magának az írónő. Nekem ugyanis nagyon bejött ez az erősebb krimi szál, ami jóformán az egész történetet átitatta, és azzal sem volt gondom, hogy Vivien nem az a tipikus szűz lányka. (Még ha utóbb ki is derül spoiler.) Szerintem tökéletesen kiegészítették egymást a morózus, égimeszelő Grant nyomozóval, és a Bow Street sötét, rossz hírű világához is remekül passzoltak.
Jöhet a következő rész Cannon rendőrbíróval!

3 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

Első olvasásom az írónőtől, de sajnos nem aratott túl nagy sikert ez a könyv. :( Nagyon kiszámítható volt a történet, és a csavar egyáltalán nem okozott akkora meglepetést. Vivien annyira furcsa volt, hogy tudtam, hogy spoiler Grant férfiúi büszkesége csorbát szenved azt hiszi, hogy na majd móresre tanítja a leányzót, de persze spoiler
A gyilkos személye is elég egyszerűre sikeredett, mert abszolút nem kell gondolkodni, nincsenek csavarok pontosan az a gyilkos spoiler akire gondolni fogsz kedves olvasó. :)
Őszintén jobbat vártam, de próbálkozni fogok még az írónővel hátha más könyve betalál majd.

7 hozzászólás
Diana_Z I>!
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

Gondoltam egymás után végzem ki a sorozat részeit, és utólag értékelek. Ez az oka annak, hogy az első részre csak 3,5 csillagot adtam. Ha nem ismerném a többi részt, akkor ez az értékelés magasabb lenne, mert igenis, ez egy jó történet.
Ami engem nem fogott meg, az Vivien karaktere. A többi részben szereplő hölgyhöz képest ő egy kis széplelkű nebáncs virágnak tűnt. Hangsúlyozom, hogy a többiekhez képest.
Egyébként egy remek sorozat ez, és sztem komoly ellenfele JQ némely sorozatának. Nálam biztosan újraolvasós lesz.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

Bow-Street Runners 1

Nagyon jó történet volt, tetszett, viszont a borítója nem sikerült a legszebbre.
Valamikor régen már olvastam, de nem nagyon emlékeztem a cselekményre.
A szereplők szimpatikusak voltak, a női főszereplőnek keserves múlt jutott osztályrészül. Érdekes szerelmi történet volt, krimi szállal, egy kicsit kiszámítható, de ez engem cseppet sem zavart. Különös iróniája a sorsnak, hogy a volt kurtizán és egy legendás Bow-Street-i nyomozó talált egymásra a történetben.
Remekül szórakoztam a könyv olvasásakor. Imádom a szerző könyveit, mindegy milyen műfajban íródnak.

Valeria729 P>!
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

Alapvetően tetszett, kikapcsolódásnak tökéletes. A gyilkos személyére elég könnyen rájöttem, ami egyáltalán nem zavart, az már annál inkább, hogy Grant sokáig nem gyanakodott rá.

latenight_reader P>!
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

Kezdetben kifejezetten tetszett a felvetés, hogy ezúttal egy kurtizán és egy rang nélküli, ámbár a társaságban mégis nagyra tartott férfié lesz a főszerep.
A történet meglehetősen érdekfeszítően indult a Temzéből kifogott félig halott nő megtalálásával. Grant Morgan, a Bow-Street mondhatni sztár nyomozója egyből felismerte a hölgyben a hírhedt kurtizánt Vivien Duvall-t, aki anno mélyen megsebezte büszkeségét. Természetesen aggódott a nőért, de mégis ott motoszkált benne, hogy eljött a várva várt alkalom, hogy megbüntesse a kisasszonyt az őt ért sérelmek végett. Azonban, balszerencséjére vagy inkább szerencséjére, a hölgy semmire sem emlékezett az elmúlt éjszaka történései és a saját személyével kapcsolatban. Mivel a nő nagyon elveszettnek érezte magát és kiszolgáltatottnak, Grant a múltban történtek ellenére befogadta, és megfogadta, hogy gondját viseli a hölgynek és kézre keríti az elkövetőt. Ahogy szépen lassan haladtunk előre a történetben, egyre nyilvánvalóbbá vált Grant számára, hogy a nő nem az akinek ő korábban hitte, hiszen sokkal többnek és ártatlanabbnak bizonyult, mint egy rossz hírű kurtizán, akit csak a pénz foglalkoztat. Igazából, már a kezdetektől fogva sejthető volt, hogy mi lesz a nagy csavar a történet során, de nem mondhatnám, hogy tetszett a kivitelezése. spoiler
Szóval, ha ez másképp történik, akkor még szerettem is volna, hiszen maga az alaptörténet igazán jó volt, de emiatt muszáj kevesebbre értékelnem a könyvet, mert nagy ellenérzéseket váltott ki belőlem ez a pár oldal.

kocybaba P>!
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

Lisa Kleypas-ra tudom, mindig számíthatok és ez most sem volt másképp. Ugyan nem ez volt a legerősebb könyve és messze nem olyan tekervényes vagy csavaros, hogy óriási meglepetést okozzon, de ettől még hozta a már megszokott nagyon is szerethető stílusát. Jót tett a sztorinak, hogy ráerősített a krimi szálra és az egyben a románccal hibátlanul működött. A huzakodó, marcona Grant nyomozó és Vivian is kedvemre valóak voltak és bírtam, hogy nem sokat teketóriáztak.
Azt hiszem, a Bow Street-i nyomozókkal is igencsak jóban leszek!:)

Kitti_Kinczer>!
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

Egek miért vártam ennyit vele?! Úgy féltem elkezdeni, mert szerettem az írónő Wallflowers sorozatát, aggódtam, hogy csalódni fogok, mert ez esetleg kevésbé fog tetszeni, vagy vontatott lesz. De szerencsére nem így volt.
Tetszett a szereplőket is nagyon megkedveltem, izgalmas volt és egyedi.
Nagyon tetszett, hogy itt nem volt egyik szereplő sem túl erkölcsös és túl prűd.
Grant nagyon szimpatikus lett számomra, esküszöm az egyik kedvenc könyves pasim lett. spoiler
Vivien karakterét nem szerettem, olvastam értékeléseket, sokan írták és könyv elején nem értettem, én kedveltem, aztán ez meg változott egy elég hatalmas fordulatnál, nem kedveltem Vivient, a végén kifejezetten megvetettem és haragudtam rá. spoiler
Nagyon imádtam! Remek kikapcsolódást nyújtott és izgalmas volt, persze kivétel a gyilkos kiléte, arra már az elején rájöttem, de nem is az volt benne a rejtély.

Paulina_Sándorné P>!
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

Jó volt visszamenni Angliának ebbe az időszakába. Érdekes volt ekkor még a nyomozók világa is. Grant szimpatikus volt, bár néha idegesítően viselkedett. A házvezetőnőjét bírtam. „Vivien” eleinte nem volt szimpatikus, bár sajnáltam. De rájöttem az előítélet vezetett engem is, mint Grant-et. Tetszett, ahogy alakult köztük a kapcsolat. Jó volt Grant nyomozása. Amikor kiderültek a dolgok, meglepődtem.

Silverlight>!
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

Számomra nem egy teljesen megszokott olvasmány az írónőtől. Természetesen is a tömény romantikáé a főszerep, mégis teljesen más. A félreértések vígjátéka az egész történet, s bőven akad hely a bosszú témakörének is. Grant személyes kérdésnek tekinti, hogy megbüntessen egy kurtizánt, s ehhez megkapja a megfelelő lehetőséget. Azonban elfelejtette azt, hogy nem minden az, aminek látszik. Szórakoztató történet, de nem mondható túl fordulatosnak. Ellenben a rejtély dobott rajta valamit. Összességében tetszett, de olvastam már jobbat is az írónőtől.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542874 · Fordította: Darvas Eszter

Népszerű idézetek

janka0416>!

A múltadhoz nincs közöm… de én akarok lenni a jövőd.

259. oldal

Light_House>!

– Megegyeztünk, hogy egy hétig maradok.
– Letelt az egy hét.
– Pontosan két és fél nap telt el – tájékoztatta Victoria.
– Nekem egy egész évnek tűnt.
… – Te is hiányoztál nekem – ismerte be egy mosollyal.

383. oldal

Volk P>!

– Nos – jegyezte meg –, úgy látom, Mr. Morgan végre szerelembe esett.
– Elég csúnya esés volt – tette hozzá Ross száraz iróniával. – Szegény nyomorult.
A házvezetőnő kerek képén gyengéd mosoly ömlött el. – Egy szép napon, uram, egy apró botlás, és talán ön is megismeri azt az állapotot, amelyben Mr. Morgan leledzik.
– Előbb vágom el a saját torkom – felelte a főbíró higgadtan.

337. oldal

Volk P>!

– A fogadóiroda a Russell Street mögötti sikátorban… ezt hallania kell… – A vad zihálás beléfojtotta a szót, leszegett fejjel kapkodott levegő után.
– Mondja már, a pokolba is! – csattant fel Grant. – Majd aztán vesz levegőt.

318. oldal

Volk P>!

– Mintha a külsőnek bármi köze lenne ahhoz, hogy hogy a rossebbe végzi az ember a munkáját!

59. oldal

Volk P>!

– Milyen érzés, ha az ember ilyen magas? – kérdezte.
– Állandó fejfájással jár – felelte Morgan szárazon, és félretette a könyvet. – London összes szemöldökfájával közeli ismeretségben vagyok.
Vivien mosolya együtt érzőre váltott. – Biztos nyakigláb kisfiú volt.
– Akár egy majom gólyalábon – biccentett a férfi, nevetést fakasztva a másikból.

124. oldal

janka0416>!

Grant a homlokához nyomta az ajkát, és Vivien érezte a mosolyát a bőrén. – Higgy nekem… az egyetlen hely a világon, ahol lenni akarok, az a hely, ahol te vagy.

258. oldal

Volk P>!

A férfit nem lepte meg a hír, hiszen tudta, hogy Cannon egy kandallócsempét is képes lenne vallomásra bírni.

359. oldal

Sippancs P>!

Hogyan lehet szeretni valakit, s közben egyáltalán nem érteni?

371. oldal

Kicsicsillag123 >!

– Szíveket összezúzni nem nehéz. Miss Duvall. Sokkalta nagyobb kihívást jelent fenntartani a másik ember szerelmét, mint elveszíteni.


A sorozat következő kötete

Bow-Street Runners sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel
Kristen Ashley: A nyomozó
Amanda Quick: Hazugságok kertje
Jennifer Ashley: Gyilkosság a cselédfertályban
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
M. Z. Chapelle: Párizstól keletre
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd