Lady ​Sophia szeretője (Bow-Street Runners 2.) 208 csillagozás

Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

A nő bosszúra szomjazott… és szerelmet talált.

Lady Sophia bármit megtenne, hogy az ágyába csalogassa a megközelíthetetlen Ross Cannont, London legkívánatosabb férfiját. Szeretné bemocskolni Sir Ross jó hírét, és olyan botrányt akar, amiről egész London beszél. Ezért behízelgi magát a rettegett rendőrbíró életébe, beköltözik a házába, és nap mint nap őrült vágyakat ébreszt a férfiban. Az érzéki csábító bosszúra szomjazik, csupán arra nem számít, hogy ő is beleszeret abba, aki egykor tönkretette öccse életét. Egy ismeretlen rosszakaró azonban mindkettőjük boldogságának útjába áll, és a londoni alvilág is mozgolódni kezd a közelgő esküvő hírére…

Lisa Kleypas huszonegy éves kora óta több mint tizenhat történelmi-romantikus bestsellert írt. Világszerte nagy sikerű történetei csábításról, érzéki vágyról, intrikáról és bosszúról szólnak, kritikusai a női lélek rejtelmeinek egyik legnagyobb ismerőjeként ünneplik a szerzőt.

Eredeti megjelenés éve: 2002

Ulpius-ház, Budapest, 2009
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542539 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Morgan Grant

Nikolett0907 P>!
Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

"Sophia sokáig hallgatott, keze nem mozdult Ross szorításában. Végül dallamos, megnyugtató suttogással elénekelte a dalt:
„ Ha rám talál az igaz szerelem,
Övé lesz minden nappalom, éjjelem;
Zúgnak majd harangok, peregnek dobok,
S szerelemnek ezer örömöt adok. „”

Azt hiszem, már senki nem fog csodálkozni, hogy az első könyvem az írónőtől egy sorozat második kötetét jelenti.
Egyszerűen nem nézem meg, csak elkezdem olvasni és utána nem lehet abba hagyni, legalább is ennél a kötetnél ez történt.
Annyira ideges lettem mikor rájöttem, megint egy olyan korban játszódik, ahol a virágnyelv a divat, de legnagyobb meglepetésemre, nagyon ízlésesen lett tálalva és egyáltalán nem zavart.
Sőt teljesen beletudtam élni magam, és annyira a hatása alá kerültem, hogy még a könyv befejezése után is csak ezen járt minden gondolatom.
Fantasztikus volt a karakterek színessége, és a csavar is jónak bizonyult, bár én sejtettem, hogy ez lesz a végkimenetele.
Talán amit negatívként éltem meg, hogy főhősnőnk a végére kényes lett és nagyon követelőző, én értem, hogy miért, csak ezt akkor sem tesszük meg a másikkal, főleg akkor nem ha szeretjük….
Ellenben ez a bizonyos családtag érdeklődésem tárgya lett, a legjobban rá vagyok kíváncsi, bár azt hozzá kell tennem, hogy elfogom olvasni az első könyvet is.
Tehát új kedvenc írót avattam, és igyekszem minden eddig megjelent, magyar, vagy akár angol történetét elolvasni.

És ezúton szeretném megköszönni drága barátnőmnek, @Demise , hogy volt olyan cuki és kölcsönadta ezt a kincset. ♥

Kedvenc, ajánlom!

Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

Most egy kicsit ellen megyek a nagy átlagnak, ugyanis nekem az első rész jobban tetszett. Ez valahogy túl átlagos, túl kiszámítható volt. Annak ellenére, hogy Sir Ross karakterét nagyon szerettem, sokszor éreztem azt, hogy csak egy helyben toporgunk, és nem halad előre a történet. Valamiért Lady Sophia karaktere sem volt rám akkora hatással, mint „Vivien”, azon viszont meglepődtem, hogy spoiler.
A befejezés miatt nagyon kíváncsi vagyok Nick könyvére, hogy hogyan válik belőle tisztességes tolvajfogó, de szerintem alszok előtte még párat, mert egy kicsit besokalltam a történelmi romantikusoktól.

Diana_Z I>!
Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

A legjobb része a sorozatnak. Amit hiányoltam az előző részben Vivientől, azt itt megkaptam Sophiatól. Nem az a sóhajtozós ájulós kisasszony.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

Bow-Street Runners 2

Gyönyörű borító, színvonalas tartalom.
Ezt nagyon jó volt újra olvasni, régen olvastam még könyvtárból, akkor is nagyon tetszett, most is imádtam minden sorát. L. K. az egyik kedvenc szerzőm a történelmi romantikus műfajban.
Remek karakterek, párbeszédek, múltbéli titkok, sok izgalom és félreértés és persze a szerelem és erotika volt a történetben.
Nagyon bírtam a karakán hölgyet és a komoly lordot, szóval cseppet sem bántam meg az újraolvasást.

kocybaba P>!
Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

Ismét egy hamisítatlan LK élmény! Egy pindurival jobban tetszett ez a páros, mint az előző, ugyanis fergetes volt, amilyen ügyesen Sophia beette magát a bíró életébe, Sir Ross pedig olyan talpig férfi volt, aki egyből háremtagnak minősült. A bonyodalmak ellenére is stabil kapcsolatot alkottak, édesek voltak együtt, és szerettem, hogy ez alkalommal nem a krimi szál, hanem az érzelmek és a szenvedély kerekedett felül. Jöhet majd Nick!:)

latenight_reader P>!
Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

Hűha….amikor az előző részben olvastam Sir Ross Cannon-ról nem éppen erre számítottam.
Ott egy szolid, önmagtartoztató emberről olvashattunk, erre itt már az első oldal első mondata bumm bele a közepébe stílusban megalapozza a könyv további 400+ oldalát. Mert ez bizony nem egy visszafogott könyv, már ami az erotikát illeti. De hogyan is lehettem ilyen kis naiv, hiszen már a könyv címe sem egy szemérmes kapcsolatról árulkodik. És ha ezek alapján azt hinné az ember, hogy csak erről szólt a fáma, akkor nagyon téved. Mert persze, majdnem minden fejezetre jutott egy-egy pikánsabb jelenet, ettől függetlenül mégis kaptunk egy izgalmas, ámbár eléggé kiszámítható, de mégis összetett történetet. Már az, hogy Sophia nem egy ártatlan szűz arisztokrata lányka felkeltette az érdeklődésemet és hát Sir Ross-ról is kiderült, hogy nem az a félszeg fajta. Szerethetőek voltak mindketten. És ha ez még mindig nem lenne elég, kaptunk melléjük egy új és érdekes szereplőt, Nick Gentry személyében, akiről nekem egyből Tommy Shelby és a Peaky Blinders ugrott be.
Szóval azt kell, hogy mondjam, ez a rész kifejezetten tetszett és alig várom, hogy a következőben Gentry-t is jobban megismerhessem.

Zsuzsanna_Makai>!
Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

Évekkel ezelôtt olvastam a sorozat elsô részét, de nem tetszett annyira, h rávegyem magam a folytatásra.
Így utólag belátom, hülye ötlet volt nem folytatni.
Tetszett nagyon. Jók voltak karakterek is. Ross is, és Sophia is összetett karakter volt, mindig tudtak újat mutatni, amivel nem csak engem, egymást is meglepték. Ross anyja, és nagyapja is jó arcok voltak.
A John-os csavarra ráéreztem.
Ami igazán tetszett Sophia karakterében, h talpraesett, tökös csaj volt. Intézkedett, ha arra volt szükség.

Kitti_Kinczer>!
Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

Leakartam venni fél csillagot, mikor a könyv felénél jártam, mert úgy éreztem, hogy az első rész jobban tetszett egy picivel, de most, hogy végig olvastam és becsuktam könyvet képtelen voltam rá, hogy a maximálisnál kevesebb adjak egy Kleypas műre! Nem is érdemelte volna meg a lepontozást.
Nagyon tetszett, az első részben is szimpatikusnak találtam Sir Ross Cannon karakterét, de nem hittem, hogy ennyi minden rejlik benne :D Shophiáról pedig azt hittem, hogy nem lesz szimpatikus a könyv elején is ezt gondoltam. Azt hittem majd végig tépelődni a könyvet, és olvashatom a belső drámáját, de nem így lett, megkedveltem.
Szimpatikus páros voltak, nagyon élveztem minden sorát a történetnek.
Izgalmas és lebilincselő storyt kaptunk újra, de hát ezt már megszoktam az írónőtől :)
Ebben a részben is volt egy nagy csavar, de megint csak az elején kaptunk egy kis utalást rá, és nekem elég volt annyi, hogy rájöjjek a történet nagy meglepetésére, de ennek ellenére is nagyon izgalmas fordulatokat tartogatott. spoiler

anikho>!
Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

Tudtam, hogy Sir Ross nem rossz parti! ;)

Ez a konok férfi és Sophia párosa, valami remek volt. Nagyon örültem, hogy Sophia belátta, hogy szereti a férfit, és feladta a bosszúhadjáratát. Nagyon ellenszenvessé vált volna, hogy meglépte volna ezt az árulást.
Ross egy alfa. Nem tudok belekötni. Úriember, erős és szenvedélyes férfi. Akit a törvényesség és az igazság vezérel. Sosem bántotta Sophiát, teljesen elfogadta olyannak, amilyen.
Odavoltam meg vissza a szerelmük alakulásától!

Vajon Nick könyve milyen lesz?

Paulina_Sándorné P>!
Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

Az első könyvem az írónőtől, de meg kell mondjam nem csalódtam. Kellemes történet, megfelelő mennyiségű romantikával és egy kis izgalommal fűszerezve. Szimpatikusak voltak a szerepelők – Ross és Sophia összeillő párost alkotnak. Nem volt elnyújtva, mint a rétes a történetük, hanem haladt szépen spoiler. Tetszett Ross viselkedése, valahogy mindig tudta, hogy mit kell mondania.

Caledonia >!

-Nem vagyok basáskodó – felelte higgadtan Sir Ross –, csak véletlenül tisztában vagyok vele, hogy kinek mi a legjobb.

Sippancs P>!

– Két dolog van, Brewer, amit egy férfi sosem tehet: nem várakoztathat meg egy nőt, és nem állíthatja, hogy megérti.

Sippancs P>!

– Vannak bizonyos dolgok, amiket a férfi rögtön lát, ha egy nőre néz.

anikho>!

– Nem mehet egyedül – szögezte le Ross nyersen. – A környéken minden kéjsóvár bugris és élvhajhász alak magát fogja zaklatni.
– Általában Eliza is egyedül szokott járni, és még sosem érte bántódás.
– Mivel nem válaszolhatok erre úgy, hogy ne tennék valami kedvezőtlen megjegyzést Elizára, inkább nem is mondok semmit.

janka0416>!

Linley elmosolyodott a lány nyilvánvaló érdeklődése láttán.
– A seb nem lesz gyulladt és kellemetlen szagú, ha tisztán tartják, bár hogy ennek mi az oka, senki sem tudja. Ezért tartom az eszközeimet és a kezemet is a lehető legtisztábban.
– És a méz miért kell?
– Kiváló sebzáró kenőcs, elősegíti a gyógyulást. És a kötszer sem ragad a sebbe, amikor kicserélik.
– És a pálinka?
– Azért kértem, mert szomjas vagyok – felelte vidáman Linley, és elismerősen kortyolt egyet a kitűnő minőségű italból.

Aoimomo P>!

– Úgy látom a Bow Street egész jól megvan nélkülem.
Helyettese gúnyos pillantást vetett rá.
– Nem mondaná, ha látná, mennyi munka halmozódott fel az asztalán. A mellemig ér a kupac. Törtem magamat, ahogy csak bírtam, de így is elmaradtam vele. Most azonban, hogy végre megjött, haza megyek. Fáradt vagyok, éhes vagyok, és napok óta nem voltam a feleségemmel, egyszóval úgy éltem, mint maga, és egy perccel sem bírom tovább.

Kapcsolódó szócikkek: Morgan Grant
Cintia_ >!

– Miért van az, Eliza, hogy amikor végre érdekel valami, amiről pletykál, maga a javulás útjára lép?

Kiskosar>!

Ross vágyát – akárcsak bármelyik férfiét – sokkal inkább az korbácsolta fel, ami rejtve maradt, mint amit felfedtek.

Caledonia >!

– Emlékszem, hogy volt benne valami, amit érdemes volt megmenteni.

janka0416>!

„ Ha rám talál az igaz szerelem,
Övé lesz minden nappalom, éjjelem;
Zúgnak majd harangok, peregnek dobok,
S szerelemnek ezer örömöt adok. "

Bow-Street Runners sorozat · Összehasonlítás