Karácsonyéj ​a Péntek kikötőben (Friday Harbor 1.) 212 csillagozás

Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

EGY ​KISLÁNYNAK CSALÁD KELLENE

Egy esőtől síkos éjszakán a hatéves Holly elvesztette az egyetlen embert, aki addig gondoskodott róla: szeretett édesanyját, Victoriát. Azóta egy szót sem szól.

EGY SZÓLÓ FÉRFINAK FELESÉG KELLENE

Mark Nolannak mi sem hiányzott kevésbé, mint egy hatéves kislány. Hamarosan mégis ráébred: bármire kész lenne, hogy a gyermek életét újra teljessé tegye. A húga végrendelete megmondta, mit kell tennie: Senki sem jöhet szóba, csak te. Kezdetnek csak szeressed. A többi majd jön magától.

NÉHA CSAK EGY KIS VARÁZSLAT HIÁNYZIK…

Miután Maggie Conroy egy év házasság után elvesztette a férjét, nem hisz benne, hogy újra szerelemre találhat. Annál inkább hisz a képzelet varázserejében. Amióta játékboltot vezet, abban élhet, amit szeret. És amikor összetalálkozik Holly Nolannal, egy olyan kislányt lát maga előtt, akinek nagyon hiányzik egy kis varázslat.

HOGY VALÓRA VÁLJANAK… (tovább)

Karácsonyeste Friday Harborben címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
204 oldal · ISBN: 9789633830079 · Fordította: Balogh Dániel
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633831496 · Fordította: Balogh Dániel

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Maggie Conroy · Mark Nolan


Kedvencelte 18

Most olvassa 5

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Pár hete bukkantam a könyvre. Azóta vártam, hogy időm legyen és elolvashassam. Fülszöveg alapján én azt hittem, hogy több történet lesz benne. Nagyon fáradt lehetett az agyam mint mostanában mindig, mivel azért a rövidsége miatt kapcsolhattam volna már akkor is, hogy ez így lesz kerek 1 történet.
Tegnap mikor elindítottam az olvasást vettem észre, hogy a könyvhöz tartozik film is. Amit én már láttam és anno szerettem is. Igaz nagyon habos babos volt az egész. Talán túlságosan is csöpögős, mint általában a karácsonyi Hallmark filmek. Pár éve azért jó volt, na. :D
Kevés kapcsolódási pontot láttam közöttük. A könyv jobb volt sokkal. Csak hát rövid nagyon, de azért cuki.

20 hozzászólás
Gorkie>!
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Első könyvem Lisa Kleypastól. Tulajdonképpen, a Karácsonyi téma miatt esett rá a választásom, de biztosan fogok még tőle olvasni.
Már az elején beszippantott a történet, rettentő kíváncsi voltam, mit hoz ki egy éppen árvává vált kislány és 2 megrögzött agglegény együttéléséből. Jelentem, nagyszerű történetet kerekített belőle.
Mark Nolan és testvére ölébe pottyan egy kislány, aki innentől kezdve, teljesen megváltoztatja az életüket. A gyász és a hat éves, tündéri Holly végül összekovácsolja őket. A két fivér mindent megtesz, hogy Holly semmiben se szenvedjen hiányt. Csak egy valamit nem tudnak pótolni, bárhogy igyekeznek, egy édesanyát.
Maggie Conroy egy játékboltot működtet, látszólag, minden rendben az életben, de lassan kiderül, hogy igen súlyos terhet cipel.

Gyorsan haladtam a történettel, nehéz volt letenni, hamar megszerettem a szereplőket is. A vége viszont egy kicsit összecsapottnak tűnt. Ezért nem 5 csillag.

Nagyon tetszett Lisa Kleypas stílusa, gördülékeny, gyorsan olvasható, szerethető. A karakterei is belopták magukat a szívembe. Nagyon szívesen olvasnék még a másik 2 Nolan fivérről 1-1 könyvet. :)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633831496 · Fordította: Balogh Dániel
4 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

A két történelmi romantikus után ez egy nagy kitérő volt, de nagyon tetszett.
Volt benne gyerek, kutya, jó pasi és egy nagy adag varázslat. :)
Kleypas it is megcsillogtatta a humoros oldalát is :)

6 hozzászólás
DarknessAngel >!
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Nagyon édes kis történet, ami emlékezteti ez embert, hogy néha igenis hinni kell az apró csodákban. :)
Holly igazán aranyos kislány, tetszett, hogy milyen könnyen megtalálták Maggie-vel a közös kapcsolatot. Mark szintén bejövős pasi – jól helytállt az egész apuka dologban. A történet rövid, és egyszerű, mégis teljesen a helyén van. Nem volt hiányérzetem semmivel kapcsolatban, tökéletes volt egy kis kikapcsolódásra.

kocybaba P>!
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Nagyon kis szívhez szóló mini Kleypas alkotás volt ez, ahol minden szereplőnek meg volt a maga tragédiája, mégsem volt egyáltalán nyomasztó. Valószínűleg, mert egy csipetnyi varázslattal és megannyi édességgel voltak meghintve az oldalak, melyek egy lassú égésű szerelmet öleltek fel, egy tüneményes kislánnyal és egy különc kutyával, amik az egyértelmű siker receptjei.
Szeretettel várom a többi Nolan tesó könyvét is.:)

Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Ez most nagyon kellett a lelkemnek!
Mert igenis létezik VARÁZSLAT! ♥

Nefi P>!
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Tetszett. Nagyon jó férfi karakter, jó női karakter. Még a történet is jó, a végén volt egy kis hiányérzetem, mert a befejezés olyan banális lett. De amúgy ezt leszámítva perfect.

ladydark>!
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Ez egy szívet melengető történet volt.
Lisa Kleypas bizonyította, hogy nem csak a történelmi romantika terén tud kitűnően alkotni. Ahogyan azt is, hogy aki tőle vesz könyvet a kezébe, az nem fog csalódni.
Minden sorát élveztem, faltam az oldalakat, csak sajnos túl rövid volt a könyv, olvastam volna még. Igaz a karácsonyról csak az utolsó pár oldalon esett szó, viszont akkor tényleg igazi karácsonyi hangulat lett. Holly pedig imádni való volt, az írónő ráadásul egy kissé csúnya de szerethető kutyust is belecsempészett, ami aztán csak hab volt a tortán.

Odilia>!
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Első benyomásom, hogy nagyon vékony :)
A második, hogy élőben gyönyörű a borító.
Harmadik, hogy hiába vékony, még nagy betűkkel is írták :(

Ez a könyv rövid, de annál szebb. Igazi karácsonyi varázs :) Nincs benne erőszak, káromkodás, konfliktus…. ezek után kérdezhetnétek mi van akkor benne?
Szeretet, szerelem, elmúlás, gyász, újrakezdés….. és mindez gyönyörűen becsomagolva.
Olvasás közben előkerült a forralt bor – mert az illik hozzá a kandalló előtt olvasva a fotelban, mert nem az üdítő nyári limonádé, hanem a forrón testes vörös bor és a gyönyörűen becsomagolt finomabbnál finomabb szaloncukrok jutnak róla eszembe.
Jót tesz a léleknek :) Néha szükség van ezekre a könyvekre :) kedvenc könyvvé avattam :)

Na kedves molytársam csak annyit akartam mondani: Olvasd el, és szerezz magadnak pár nyugodt órát a karácsonyi őrületben :)

1 hozzászólás
kiruu P>!
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Mit éreztem, amikor először megláttam?
Ez miiiiiii? Ilyen vékony, és 3500 Ft? Hát hülyének néznek engem? Nem normális, hogy egy ekkora kis szutyok könyv ennyibe kerül, amikor egy 400 oldalas, csak 3000 Ft. Ja, és csak azért lett több mint 200 oldal, mert tele van megjelent könyvajánlásokkal. Kb. 190 oldal. Óriási betűtípus, és nagy sorköz. Többet nem rendelek ulpiustól. csak Ward könyvet
Mit éreztem, amikor elolvastam a Prológust?
Istenemdehihetetlenülcukihátmindjártmegzabálom. Csodás. Angyali. Tökéletes.
Mit éreztem, az 50. oldal körül?
Mark egy szexisten, és hálistennek nem tökéletes pasi. Azokból túl sok van a könyvekben. Mindent megtesz a kis Hollyért, akinek senki, ismétlem senki épeszű nem tud ellenállni. A leghalálibb kislány, akiről valaha olvastam, és hogy milyen erős… Imádom. És, hogy nem beszélt egy darabig, csak miután találkozott Maggie-vel. Nagyon ötletes volt, és aranyos. Esküszöm én is elkezdtem hinni a mesékben, és újra kislány lehettem, szárnyakkal és szoknyával. Maggie nagyon aranyos, cuki, tökéletes anya… Olyan, akit még akkor sem tudnál utálni, ha.. á, szinte semmilyen esetben. Sam nagyon szimpi, nem kell mindenkinek nagymenő társasági életet élni. Őszintén örültem volna két ilyen apukának, mert ahogy Hollyval bántak.. perfect.
Mit éreztem a 150. oldal körül?
Gyerünk már ti idióták. Mark egy kicsit lehetne erőszakosabb, Maggie pedig okosabb. A szeme előtt van egy haláli kislány, egy csudajó pasi, egy remek barát, egy kutya, akinek nem tudom a nevét, és egy szerető, csodálatos család. Jézusom! Mindjárt vége?! Mamiiiiiiiiiiiii! Mondd neki, hogy ne legyen vége, mami. Léciiiiii. Nem akarom, hogy vége legyen.
Mit éreztem közvetlenül az utolsó mondat után?
Ó, hogy rohadna meg Lisa Kleypas! Ez mi? Mi ez a vég? Nem. No. Non. Nein. Nem tudom, milyen nyelven mondjam még el. Miééééért? Még. Még. Még. Még. Még. Még. Még. Még… amíg anyu be nem jött, hogy 'Mit csinálsz? Jól vagy? Mi történt? Miért nézel arra a könyvre úgy, mint akit meg akarsz ölni? Nem ez jött délután? Már el is olvastad? Ó, visszakaptad az Ónixot? Akkor ezt el is viszem…' Köszi, anyu. MEGŐRÜLÖK.
Nem kell semmi extrát várni a könyvtől. Ha azt akarsz keresd máshol. Ez egy csodálatos történet, egy csodálatos kislány, csodálatos kívánságáról.
Ó, és a kutya haláli. :D Imádom. Szerzek egy bulldogot.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

pingvin1>!

– Imádok főzni – tette hozzá.
– Akkor van bennünk valami közös.
– Maga is szeret főzni?
– Nem, én enni szeretek.

73. oldal

kiruu P>!

– Reggelente – felelt a férfi – úgy rohanok a pörkölőbe, mint háború után a katona az elveszett szerelméhez.

68.

Odilia>!

Apja egy nagy, szögletes kanapé egyik szélén ült, ölében egy alvó csecsemővel. Amikor Maggie belépett, pillantása rögtön a lánya karjában tartott fánkos dobozra esett.
– A kedvenc lányom – szólalt meg.
– Szia, Apu!
Maggie lehajolt, homlokon csókolta és az ölébe tette a dobozt. Apja beletúrt, kiválasztott egy juharcukros-baconos fánkot, és elragadtatott arckifejezéssel majszolni kezdte.
– Gyere, ülj le ide. És vedd át a gyereket, mert ehhez mind a két kezem kell.
Maggie óvatosan eligazította a vállán a csecsemő meleg, álomsúlyos testét.
– Kié? – kérdezte közben. – Nem ismerem meg.
– Fogalmam sincs. Csak a kezembe nyomta valaki.
– De a te unokád?
– Meglehet.

83-84. oldal

nykyriana>!

Miután a falakat legipszkartonozták és bevakolták, Hollyra bízták a festék színét. Természetesen rózsaszínt választott.
– Legalább korhű – jegyezte meg Mark, emlékeztetve Samet, hogy a viktoriánusnak mondott színminták közül válogattak.
– Istentelenül kiscsajos – közölte Sam. – Ahányszor csak belépek abba a rózsaszín fürdőbe, utána úgy érzem, muszáj valami férfiasat csinálnom.
– Hát bármit is értesz ezalatt, csináld odakint, hogy ne kelljen néznünk.

cassiesdream>!

Arra pedig nincs szabály, hogy mit kell csinálni, ha elveszítünk valakit, akit szerettünk. Csak el kell fogadni, hogy a veszteség mindig velünk marad, mintha emlékeztető cédula lenne a kabátunk bélésébe tűzve. De attól még létezik öröm. Akár boldogság is.

30-31. oldal

Odilia>!

Kedves Mikulás!

Idén csak egy dolgot kérek
Egy anyut
Légy szíves ne felejtsd el, hogy most a friday harborban lakok
köszönöm

szeretettel
Holly

(prológus)

cassiesdream>!

Vannak olyan kockázatok, amiket egynél többször nem merészel felvállalni az ember.

78. oldal

monalisa>!

A szerelem nem választás dolga. Választás legfeljebb az lehet, hogy mihez kezdünk vele.

195-196. oldal

pingvin1>!

Szeretem tudni, hogy egy csésze kávéban olyan helyek ízei rejlenek, ahová a legtöbben sohasem juthatunk el. A Kilimandzsáró alsó lejtői Tanzániában… az indonéz szigetvilág… Kolumbia, Etiópia, Brazília, Kamerun…
Szeretem tudni, hogy egy kamionsofőr is ihat ugyanolyan finom kávét, mint egy milliomos.
És a legjobban szeretem a szertartást. Összehozza a barátokat, tökéletes lezárása a vacsorának… és olykor még egy gyönyörű nőt is felcsábíthat a lakásomra.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brazília · Etiópia · Kamerun · kávé · Kolumbia · Tanzánia

A sorozat következő kötete

Friday Harbor sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6 és 1/2. – Mia karácsonya