Érzéketlen ​aranyifjú (Ravenel család 1.) 185 csillagozás

Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

A sors fintora…
Devon Ravenel, London legelbűvölőbb élvhajhász aranyifja grófi címet és birtokot örököl. Újonnan szerzett, magas társaságbeli rangja azonban nem kívánt felelősségekkel jár… és jó néhány meglepetéssel is szolgál. A birtokot jelentős adósság terheli, s a néhai gróf három ártatlan húga még mindig ott él a házban… ahogy Kathleen, Lady Trenear is. A szép fiatal özvegy éles esze és elszántsága Devonéval vetekszik.

A két vasakarat összecsap…
Kathleen pontosan tudja, hogy nem szabad megbíznia egy olyan gátlástalan gazemberben, mint amilyen Devon. Lehetetlen lenne azonban tagadnia a heves vonzalmat kettejük között – Devon pedig, miután először a karjába zárta, megesküszik arra, hogy bármit megtesz, csak övé legyen a nő. Amikor Kathleen azon kapja magát, hogy egyre inkább enged Devon tapasztalt, vágykeltő csábításának, már csak egyetlen kérdés marad:
Képes lesz-e megtagadni a szívét az általa ismert legveszedelmesebb férfitól?

Eredeti mű: Lisa Kleypas: Cold-Hearted Rake

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
GABO, Budapest, 2018
476 oldal · ISBN: 9789634066965 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2018
476 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065043 · Fordította: Gázsity Mila

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Helen Ravenel · Rhys Winterborne · Devon Ravenel · Weston Ravenel · Lady Kathleen Trenear · Pandora Ravenel · Cassandra Ravenel


Kedvencelte 19

Most olvassa 15

Várólistára tette 146

Kívánságlistára tette 151

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Örülök, hogy Lisa Kleypas nem tűnt el a süllyesztőben (az Ulpius csődje után), és a Gabo kiadó szép sorban adagolja nekünk a könyveket, ráadásul kis várakozással a részek között. Nagyon bírom az írónő stílusát, a jellemábrázolásait, a történetvezetését. Mindenkit nagyon bírtam a történetben, Pandora és Cassandra szertelenségét, Helen komolyságát, és West is korhelyből szimpatikus fiattalemberré válik. Csak valahogy Kathleen és Devon kapcsolata nem volt tökéletes. Kathleen nekem is sokszor az agyamra ment, megértem, hogy nem bízott Devonba, de grófnéhoz képest akkora szája volt, mint egy kofának. Ő akarta megmondani, hogy Helennek ki udvarolhat, pedig aztán ehhez köze nem volt.
spoiler Remélem a következő részre már meg tudom adni a maximumot, mert Rhys és Helen története nagyon érdekel.

4 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Még egy sorozattal bövül a kedvencek listája. Ez a harmadik sorozat amit az ironötöl olvasok, és elég változo a séma. Az elsöt imádtam, a másodikat utáltam, és ezt megint csak imádom. A karakterek szimpik voltak, bár érdekes modon nem a föszereplök voltak a kedvencek, hanem West és az ikrek. Totál zakkantak a lányok, imádtam öket. A föszereplökkel sem volt semmi bajom, bár Kathleen sokszor indokolatlanul volt idiota. A vége egyrészt tetszett, az a rész ahol szerelmet vallanak egymásnak, másrészt nem tetszett ami Helennel történt. De gondolom ez is megoldodik a folytatásban :)

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Már meg sem lépődöm. Lisa Kleypas egyszerűen zseniális.
Faltam a lapokat. A szereplők mindegyike egy kincs, olyan jó lett volna még velük tölteni az időt. Az ikrek a vidámságukkal, szeleburdiságukkal, humorukkal tették felejthetetlenné a történetet. Hogy mennyit nevettem rajtuk és velük!
És West! Nagyon remélem, hogy ő is kap egy külön könyvet.
Devon és Kathleen párosát pedig annyira nagyon szerettem. *-*
És ez az epilógus! Szent ég, ide gyorsan a következő résszel! Rhys, van egy sanda gyanúm, hogy sokkal de sokkal több vagy, mint aminek mutatod magad. *-*

20 hozzászólás
>!
Sippancs P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Mivel már ellőttem minden időutazós és imádatomat kifejezős jelzőt az írónő korábbi könyveinél, ami egyébként erre a történetre – és gyanítom, hogy az egész sorozatra is – igaz, ezért engedtessék meg, hogy most csak ennyit írjak: Lisa Kleypast minden nőnemű lénynek receptre!
És Weston Ravenel, te átokfajzat, nagyon várlak! ;)

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Lisa Kleypas könyveknél már el se kell olvasnom a tartalmat, anélkül is tudom, hogy nagyszerű lesz. *-* Most is annyira jó volt olvasni Devon és Kathleen történetét. Megismerhettük és mindjárt meg is szerethettük Westont, Cassandrat, Pandorat és Helent. Nekem az ikrek inkább keltették egy 12 éves benyomását, 19 helyett, de sebaj. :D Imádom mind a kettejüket, mert annyira bohókásak és elevenek. Helen pedig épp a csöndessége, kedvessége és visszafogottsága miatt szimpatikus igazán. Nagyon örülök, hogy a következő rész róla szól.
Devon és Kathleen kapcsolata az elején teljesen felvillanyozott. Tetszettek a szócsatáik, és ahogy kerülgették egymást. Egy csomó romantikus jelenetnél olvadoztam. Viszont a vége felé már kezdett túl elnyújtott lenni az egész. Kathleen mindenbe belekötött, Devon pedig csak idegeskedett, holott én már csak azt szerettem volna, ha végre összejönnek.
Szerencsére a vége pontosan megadta, amire vágytam, így panaszra nincs okom. :)

>!
Madama_Butterfly P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Lisa Kleypas a történelmi romantika egyik legjobb művelője, ez van. Aki szereti ezt a műfajt, úgyis tudja miről beszélek, aki meg nem, az olvasson tőle! :D
Szerethető karakterek, humoros és vicces jelenetek, meg persze a kötelező romantikus szál és sz elmaradhatatlan bonyodalmak tömkelege… nekem ez itt és most tetszett!
Jó is sorozatindító kötet ez, kíváncsian várom a folytatásokat!

>!
Trice29 P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Annyira szeretem Lisa történeteit! Hihetetlen, hogy mennyire magas minőséget hoz minden sorozatában. Ez is ilyen, magával ragadott. Kivétel nélkül megszerettem az egész családot, az ikrek szórakozott viselkedését, Helen csöndes kedvességét, West jól leplezett mélységeit.
Devon és Kathleen pedig egy nagyon ütős páros. Tetszett a forró temperamentumuk, a csípős nyelvük és a nagy szívük.
A kalandokról külön litániát tudnék írni, de nem spoilerezek, a lényeg az, hogy lekötötte a figyelmemet az egész könyv az utolsó szóig, nem változtatnék semmin és nagyon várom a következőt! Kedvenc ♥

4 hozzászólás
>!
ncsn87
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Hát ez eszméletlenül jó volt! ♥♥♥ Igaz, hogy lassan indult, de én így tarottam tökéletesnek.
Kleypas zseniális. Bármit is ír, mindig élvezet olvasni. Elvarázsol, rabul ejt. ♥
A női karaktereit is nagyon szeretem, de a férfiak… Vadak, szenvedélyesek, makacsok. Imádom őket! ♥
Kathleen és Devon tökéletesek voltak egymásnak. Együtt tanultak meg élni és szeretni. ♥
West is nagy változásokon ment keresztül. Nagyon megkedveltem a férfit. ♥
Abbahagyom, mielőtt lassan csak szívekből fog állni az értékelésem. :D De hát Kleypas ezt hozza ki belőlem. :D
Volt benne kellő mennyiségű humor is. Az írónő ebben sem hazudtolta meg magát. spoiler
A vége meg… A szívem összetört értük… :( Rhys valahogy már az elején rabul ejtett. Nagy, robusztus, kreol bőrű, sötét hajú, kiismerhetetlen… A zsánerem. :D Szóval szedje össze magát! Helen a legjobbat érdemli. Úgy drukkolok nekik! ♥
Még jó, hogy a második rész már a polcomon vár rám! :D

20 hozzászólás
>!
ap358 P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Gyönyörűen megírt romantikus történet.
Lisa Kleypas szűzként meglepett a korra, az emberek életére vonatkozó részletes leírások, és a romantika terén lassabb, de annál erőteljesebb történetvezetés. Egyszerűen fantasztikus volt!
Mindent szereplő szerethető, ki a szeleburdisága, ki a jellemváltozása vagy éppen a humora, csendessége miatt.
Devon és Kathleen az elején nagyon ütős párost alkotott. Izzott köztük a levegő, és élvezet volt olvasni a szócsatáikat.
A könyv közepe táján egy kicsit ellaposodott számomra ez az erős kapocs, de Helen mentette a helyzetet. Előre felcsigázta az érdeklődésemet a folytatásra. Az meg külön élvezet, hogy a sorozat ilyen gyorsan megjelent egymás után, nem kell hónapokat, éveket várnom, egyből kezembe vehettem a második részt.
A végére már irritált Kathleen merev, mindenbe beleütöm az orrom viselkedése, a kezdeti szenvedélyes makacssága idegesítő kotnyeleskedésbe ment át, ezért az egy csillag levonás. Devon is hirtelen hozott döntést, mintha az írónő is hagyná veszni ezt a párost és inkább Rhys-el szeretne már foglalkozni. Akárcsak én. Jöhet a folytatás.

>!
perpetua P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Még mindig kezdőnek számítok Lisa Kleypas fronton, de egyszerűen imádtam ezt a regényt is, akárcsak anno a Wallflowers sorozatot. Nagyon szeretem, hogy sose sablonos a dolgok menete. Mármint a legfőbb elemek persze sorban jönnek, véletlen találkozás, udvarlás és a többi. De mindig meglepő helyen bukkannak fel olyan csavarok, amiket mondjuk, a könyv végére várnék. Kicsit mindig máshogy folynak az események mint várnám és ez mindenképp felüdülés. Sok kellemes jelenet volt a regényben, már most megismerhettük az egész Ravenel családot, kiválaszthattuk jövőbeli kedvenceinket, akiknek várhatjuk saját regényüket.
Devon nem vágyott a grófi címre és terhet se akart a nyakába venni, de Kathleen miatt vagy hatására kezdi máshogy látni a dolgokat. Megmutatja hősiesebb jellemét is, a beképzelt és túlságosan magabiztos agglegény mellett. Szép lassan kezdi lerombolni a nő köré épített falakat és mindketten máshogy látják a világot az után, hogy találkoztak.
Rövid előzetest is kaptunk a következő regényből és ez így még érdekesebb volt. Nagyon szerettem ezt a regényt.


Népszerű idézetek

>!
Madama_Butterfly P

….aki azt állította, hogy a nevetés a legjobb gyógymód, az valószínűleg sosem törte el egyetlen bordáját sem.

4 hozzászólás
>!
Sippancs P

– De nekem muszáj megtudnom, hogyan végződik a történet – tiltakozott Helen.
Winterborne felkacagott.
(…)
– No, ez van, ha valaki sok regényt olvas.

25. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Helen Ravenel · olvasás · Rhys Winterborne
3 hozzászólás
>!
Sippancs P

– Árulja már el, hogy miért tette! – A nő ugyanakkor ért le a lépcső aljára, mint a fiatalember, és eléperdült, hogy ne iszkolhasson tovább. – Nagyon kérem, magyarázza el, miféle eszelős elgondolás miatt szabadított be a házba egy disznót!
A sarokba szorított West kénytelen volt bevallani az igazat. – Hát… nem sokat gondolkodtam a dolgon. John Potter farmján jártam, és épp készült leselejtezni a malacot, merthogy túl kicsi.
– Amennyire tudom, az effajta ritkítás bevett gyakorlat – vetette oda kurtán a nő.
– De az aprócska jószág rám nézett! – tiltakozott a fiatalember. – És mintha mosolygott volna.
Minden malac így néz ki. A szájuk vonala ugyanis felfelé ível.
– Nem tehetek róla, haza kellett hoznom.

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: disznó · Weston Ravenel
1 hozzászólás
>!
Sippancs P

Az embernek néha már az előtt is szeretnie kell valamit, hogy az méltóvá válna rá.

2. fejezet

>!
Sippancs P

– Az emberi szívről több tudományos tényt is ismerek… ezek közül az egyik az, hogy jóval könnyebb egy szívet teljesen megállítani, mint abban megakadályozni, hogy egy nem megfelelő személyt szeressen.

18. fejezet

>!
Sippancs P

– A vágy mindig erősebb késztetést jelent a félelemnél – (…).

25. fejezet

>!
miaow

Milyen gondosan bánt mindig a könyvekkel! Ezek voltak a társai, a szórakozása, az ablak, melyen át kiláthatott a világra.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Ravenel · könyv
>!
krisztin1 P

– Miről diskurál az ember özvegyekkel? – akarta megtudni Devon.
– Semmiről, ami szomorúnak, megdöbbentőnek vagy illetlenül humorosnak számít.
– De akkor nem marad semmi, amiről beszélgethetnék!
– Hála az égnek! – suttogta némi hévvel Kathleen, mire a férfi elvigyorodott.

Kapcsolódó szócikkek: Devon Ravenel · Lady Kathleen Trenear
>!
krisztin1 P

– (…) Mi lenne, ha holnap lőnénk néhány nyírfajdot?
– Mesésen hangzik – jegyezte meg Devon. – Igazán élvezném, ha azzal kezdhetném a napot, hogy legyilkolok valamit.

Kapcsolódó szócikkek: Devon Ravenel · Weston Ravenel
>!
Sippancs P

– Nőtől sose kérj elnézést. Azzal csak megerősíted, hogy hibáztál, és ezzel még inkább felbőszíted őket.

1. fejezet


A sorozat következő kötete

Ravenel család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Mary Robinette Kowal: Üvegbűbáj
Courtney Cole: Ha elhagysz
Amy Ewing: A fehér rózsa
Catherine Anderson: A lélek dala
Georgia Cates: A szerelem szépsége
Alexandra Ripley: Scarlett
Priscille Sibley: Csillagpor