Érzéketlen ​aranyifjú (Ravenel család 1.) 26 csillagozás

Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

A sors fintora…
Devon Ravenel, London legelbűvölőbb élvhajhász aranyifja grófi címet és birtokot örököl. Újonnan szerzett, magas társaságbeli rangja azonban nem kívánt felelősségekkel jár… és jó néhány meglepetéssel is szolgál. A birtokot jelentős adósság terheli, s a néhai gróf három ártatlan húga még mindig ott él a házban… ahogy Kathleen, Lady Trenear is. A szép fiatal özvegy éles esze és elszántsága Devonéval vetekszik.

A két vasakarat összecsap…
Kathleen pontosan tudja, hogy nem szabad megbíznia egy olyan gátlástalan gazemberben, mint amilyen Devon. Lehetetlen lenne azonban tagadnia a heves vonzalmat kettejük között – Devon pedig, miután először a karjába zárta, megesküszik arra, hogy bármit megtesz, csak övé legyen a nő. Amikor Kathleen azon kapja magát, hogy egyre inkább enged Devon tapasztalt, vágykeltő csábításának, már csak egyetlen kérdés marad:
Képes lesz-e megtagadni a szívét az általa ismert legveszedelmesebb férfitól?

Eredeti mű: Lisa Kleypas: Cold-Hearted Rake

>!
GABO, Budapest, 2018
476 oldal · ISBN: 9789634066965 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2018
476 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065043 · Fordította: Gázsity Mila

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Cassandra Ravenel · Devon Ravenel · Helen Ravenel · Kathleen, Lady Trenear · Rhys Winterborne · Weston Ravenel


Kedvencelte 2

Most olvassa 7

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 109

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Már meg sem lépődöm. Lisa Kleypas egyszerűen zseniális.
Faltam a lapokat. A szereplők mindegyike egy kincs, olyan jó lett volna még velük tölteni az időt. Az ikrek a vidámságukkal, szeleburdiságukkal, humorukkal tették felejthetetlenné a történetet. Hogy mennyit nevettem rajtuk és velük!
És West! Nagyon remélem, hogy ő is kap egy külön könyvet.
Devon és Kathleen párosát pedig annyira nagyon szerettem. *-*
És ez az epilógus! Szent ég, ide gyorsan a következő résszel! Rhys, van egy sanda gyanúm, hogy sokkal de sokkal több vagy, mint aminek mutatod magad. *-*

20 hozzászólás
>!
Sippancs P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Mivel már ellőttem minden időutazós és imádatomat kifejezős jelzőt az írónő korábbi könyveinél, ami egyébként erre a történetre – és gyanítom, hogy az egész sorozatra is – igaz, ezért engedtessék meg, hogy most csak ennyit írjak: Lisa Kleypast minden nőnemű lénynek receptre!
És Weston Ravenel, te átokfajzat, nagyon várlak! ;)

2 hozzászólás
>!
Trice29 P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Annyira szeretem Lisa történeteit! Hihetetlen, hogy mennyire magas minőséget hoz minden sorozatában. Ez is ilyen, magával ragadott. Kivétel nélkül megszerettem az egész családot, az ikrek szórakozott viselkedését, Helen csöndes kedvességét, West jól leplezett mélységeit.
Devon és Kathleen pedig egy nagyon ütős páros. Tetszett a forró temperamentumuk, a csípős nyelvük és a nagy szívük.
A kalandokról külön litániát tudnék írni, de nem spoilerezek, a lényeg az, hogy lekötötte a figyelmemet az egész könyv az utolsó szóig, nem változtatnék semmin és nagyon várom a következőt! Kedvenc ♥

4 hozzászólás
>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit 
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Ravenel család 1

Nagyon kedves, könnyed hangvételű történet volt, nagyon tetszett.
Nem volt benne semmi hátborzongató, izgalmas kaland, mégis pörgős volt, olvastatta magát. Nagyon hamar elfogyott és szerintem egy kicsit hirtelen lett vége, bár megfelelő volt a befejezés, teljesen lezárt, nem maradtak kérdéseim, csak szívesen olvastam volna még.
Mindenesetre megtudhattuk, hogy a szerelem miképpen változtathat meg egy kőszívű felelőtlen embert, aki mereven elzárkózik megállapodástól és családalapítástól, érző szívű felelős, akár idegen emberekért is önfeláldozó hős férfiúvá.
A kuzin özvegyét és nagyon szimpatikusnak találtam, igazán karakán hölgy volt és jól beolvasott néhányszor az újdonsült lordnak rávilágítva borzasztó természetére.
Igen, Devon nem csak egy lepusztult grófságot és grófi címet örökölt minden gondjával, hanem egy özvegyet és a volt gróf eladósorban lévő 3 húgát is.
Nagyon tetszett, hogy ez sok gonddal járó örökség a lord lump öccséből is felelősségteljes urat varázsolt.
Mindenkinek ajánlom, aki könnyű, kedves és humoros történetre vágyik. Sziporkázó párbeszédeket és mély érzelmeket találhat, csipetnyi erotikával fűszerezve.

>!
Evika82 P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Ez a könyv Kleypas rajongóknak kötelező! :D
A megszokott színvonalat kaptam az egyik kedvenc töri romi írómtól.:)
Kaptam két erős egyéniségű főszereplőt, akiknek élvezettel olvastam az összecsapásairól, vitáiról. Devonban már a könyv elején éreztem, hogy több van, mint elsőre látszik… A könyv végére kibontakozik az igazi jelleme, ami igazán kedvemre való. Az írónő olyan mesterien vezette fel Helen és Winterborne történetét, hogy alig várom, hogy az ő könyvüket is olvashassam. ;)
Biztos nem fog csalódást okozni az a kötet sem. :)

>!
miaow
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Egyszerűen csak Kleypas.
Hja, a név magáért beszél: a regény olyan belefeledkezős, magával ragadós, kuncogtatós, fordulatos, izgulós, drukkolós, azonnali folytatásért sikítós. S lehetetlen nem kedvelni minden egyes szereplőt. Sőt, a fiúk benne igazán telitalálatok, nem csupán a két Ravenel-fivér, hanem a következő kötet hőse, Mr. Winterborne is. Már előre érzem a zsigereimben, hogy az is ütős sztori lesz… Az ömlengést ezennel befejeztem, átadom magam a türelmetlen várakozásnak, bár nagy szerencsénkre – az idegeket megnyugtatandó, s az elvonási tüneteket orvosolandó – hamarosan jön is már a második kötet. Köszönjük, kedves kiadó.

>!
Kathreen
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Az eleje nagyon tetszett, ahogy Devon rájön, hogy fel kell nőnie a grófi címhez, hogy már nem csak magáért és az öccséért tartozik felelősséggel, hanem több száz emberért. És West, akinek csak egy kis feladat kellett és máris más ember lett, nagyon várom az ő történetét.
Kathleen-nel voltak igazán problémáim, a folytonos szabálykövetés, az én mindent jobban tudok mentalitása miatt a végére nagyon elegem volt belőle. Igazán meg se hallgatta Devon-t sok esetben, csak mondta a magáét, nem is értettem mit csípett Devon benne. Az elhunyt férj húgait is mindig úgy próbálta irányítani, ami szerinte a jó, így igazán meg se kérdezte Helen-t mit szeretne, ő csak eldöntötte, hogy neki ez nem jó, pont. Ezt tette be nálam a kaput.
Összességében egy olvasható történelmi romantikus, és nagyon várom a következő kötetet, ami ha jól láttam Helen-ről szól majd.

1 hozzászólás
>!
Gajdos_Brigitta
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Csodás, mint mindig. Nagyon várom a folytatást. Egy – két szereplőt nem sikerült megismerni, de gondolom majd a következő részekben. Ha tippelnem kéne akkor szerintem valamelyik részben, gondolom a negyedikben a vadóc és a másik aranyifjú is egymásra talál. Úgy várom már. Egyébként kellemes kis romantikus irodalom. Szerintem benne azt a nagy rózsaszín lufit, a szerelemről, a hősökről. A testi szerelmet is olyan szépen írja le.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– De nekem muszáj megtudnom, hogyan végződik a történet – tiltakozott Helen.
Winterborne felkacagott.
(…)
– No, ez van, ha valaki sok regényt olvas.

25. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Helen Ravenel · olvasás · Rhys Winterborne
3 hozzászólás
>!
Sippancs P

– Árulja már el, hogy miért tette! – A nő ugyanakkor ért le a lépcső aljára, mint a fiatalember, és eléperdült, hogy ne iszkolhasson tovább. – Nagyon kérem, magyarázza el, miféle eszelős elgondolás miatt szabadított be a házba egy disznót!
A sarokba szorított West kénytelen volt bevallani az igazat. – Hát… nem sokat gondolkodtam a dolgon. John Potter farmján jártam, és épp készült leselejtezni a malacot, merthogy túl kicsi.
– Amennyire tudom, az effajta ritkítás bevett gyakorlat – vetette oda kurtán a nő.
– De az aprócska jószág rám nézett! – tiltakozott a fiatalember. – És mintha mosolygott volna.
Minden malac így néz ki. A szájuk vonala ugyanis felfelé ível.
– Nem tehetek róla, haza kellett hoznom.

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: disznó · Weston Ravenel
1 hozzászólás
>!
Sippancs P

– Az emberi szívről több tudományos tényt is ismerek… ezek közül az egyik az, hogy jóval könnyebb egy szívet teljesen megállítani, mint abban megakadályozni, hogy egy nem megfelelő személyt szeressen.

18. fejezet

>!
Sippancs P

– A vágy mindig erősebb késztetést jelent a félelemnél – (…).

25. fejezet

>!
Sippancs P

Az embernek néha már az előtt is szeretnie kell valamit, hogy az méltóvá válna rá.

2. fejezet

>!
miaow

Milyen gondosan bánt mindig a könyvekkel! Ezek voltak a társai, a szórakozása, az ablak, melyen át kiláthatott a világra.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Ravenel · könyv
>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit 

Ravenel család 1

A nő szófogadóan felemelte a dobozka tetejét. A belsejét vörös bársonnyal bélelték ki, s amikor félrehúzta a védőrétegként szolgáló vászondarabkát, egy hosszú láncra függesztett apró aranyórát pillantott meg, melynek tokját virágokat és leveleket ábrázoló, finom gravírozás díszítette. Felnyitható üvegfedelén át fehér zománc számlapot látott, fekete mutatókkal.
– Az anyámé volt – szólalt meg a férfi. – Egyedül ez maradt meg. Sosem használta. – A hangja enyhén ironikussá vált. – Az idő számára sosem volt fontos.
Kathleen csüggedten nézett fel. Már szóra nyitotta volna a száját, ám Devon gyengéden az ajkára szorította az ujjait.
– Időt kapsz tőlem – mondta lepillantva. Keze az álla alá siklott, hogy felemelhesse a fejét, és a nő kénytelen legyen rá nézni. – Csak egy módon bizonyíthatom be, hogy szeretlek, és hű leszek hozzád egész életemben. Mégpedig azzal, hogy szeretni foglak, és hű leszek hozzád egész életemben. Még ha nem is akarsz engem. Még ha úgy döntesz is, hogy nem kívánsz velem lenni. Neked adom mindazt az időt, ami az életemből hátravan. Esküszöm, hogy ettől a perctől fogva nem nyúlok más nőhöz, és rajtad kívül senki másnak nem adom a szívem. Még ha hatvan éven át kell is várnom, annak egyetlen perce sem lesz elvesztegetett idő… mert mindegyiket azzal töltöm, hogy szeretlek.

337.338. oldal

>!
Sippancs P

– Nőtől sose kérj elnézést. Azzal csak megerősíted, hogy hibáztál, és ezzel még inkább felbőszíted őket.

1. fejezet

>!
miaow 

– Jöjjön be, Sutton – szólt ki Devon.
– A ruhái, uram.
– Köszönöm. Tegye csak le az ágyra.
– Ne adjam fel önre?
– Ma inkább ne.
– Egyedül készül felöltözni? – kérdezte zavartan az inas.
– Úgy értesültem, erre bizonyos férfiak képesek – felelte gunyorosan Devon.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Devon Ravenel
>!
miaow 

Asszonyom!

Minden férfi esetében van egy határ, amit nem kíván átlépni.
Nálam ezt a határt a kinti árnyékszék testesíti meg.
A vízvezeték szerelése folytatódik.

Trenear

113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Devon Ravenel

A sorozat következő kötete

Ravenel család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Julianne Donaldson: Blackmoore
Judith McNaught: Földi mennyország
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit
Mary Jo Putney: A néma virág
Julia Quinn: Lent délen, édes…
Amanda Quick: A szerető