Érzéketlen ​aranyifjú (Ravenel család 1.) 314 csillagozás

Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

A sors fintora…
Devon Ravenel, London legelbűvölőbb élvhajhász aranyifja grófi címet és birtokot örököl. Újonnan szerzett, magas társaságbeli rangja azonban nem kívánt felelősségekkel jár… és jó néhány meglepetéssel is szolgál. A birtokot jelentős adósság terheli, s a néhai gróf három ártatlan húga még mindig ott él a házban… ahogy Kathleen, Lady Trenear is. A szép fiatal özvegy éles esze és elszántsága Devonéval vetekszik.

A két vasakarat összecsap…
Kathleen pontosan tudja, hogy nem szabad megbíznia egy olyan gátlástalan gazemberben, mint amilyen Devon. Lehetetlen lenne azonban tagadnia a heves vonzalmat kettejük között – Devon pedig, miután először a karjába zárta, megesküszik arra, hogy bármit megtesz, csak övé legyen a nő. Amikor Kathleen azon kapja magát, hogy egyre inkább enged Devon tapasztalt, vágykeltő csábításának, már csak egyetlen kérdés marad:
Képes lesz-e megtagadni a szívét az általa ismert legveszedelmesebb férfitól?

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
GABO, Budapest, 2018
472 oldal · ISBN: 9789634066965 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2018
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065043 · Fordította: Gázsity Mila

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Rhys Winterborne · Helen Ravenel · Weston Ravenel · Devon Ravenel · Pandora Ravenel · Lady Kathleen Trenear · Cassandra Ravenel


Kedvencelte 28

Most olvassa 9

Várólistára tette 189

Kívánságlistára tette 124

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Örülök, hogy Lisa Kleypas nem tűnt el a süllyesztőben (az Ulpius csődje után), és a Gabo kiadó szép sorban adagolja nekünk a könyveket, ráadásul kis várakozással a részek között. Nagyon bírom az írónő stílusát, a jellemábrázolásait, a történetvezetését. Mindenkit nagyon bírtam a történetben, Pandora és Cassandra szertelenségét, Helen komolyságát, és West is korhelyből szimpatikus fiattalemberré válik. Csak valahogy Kathleen és Devon kapcsolata nem volt tökéletes. Kathleen nekem is sokszor az agyamra ment, megértem, hogy nem bízott Devonba, de grófnéhoz képest akkora szája volt, mint egy kofának. Ő akarta megmondani, hogy Helennek ki udvarolhat, pedig aztán ehhez köze nem volt.
spoiler Remélem a következő részre már meg tudom adni a maximumot, mert Rhys és Helen története nagyon érdekel.

6 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Még egy sorozattal bövül a kedvencek listája. Ez a harmadik sorozat amit az ironötöl olvasok, és elég változo a séma. Az elsöt imádtam, a másodikat utáltam, és ezt megint csak imádom. A karakterek szimpik voltak, bár érdekes modon nem a föszereplök voltak a kedvencek, hanem West és az ikrek. Totál zakkantak a lányok, imádtam öket. A föszereplökkel sem volt semmi bajom, bár Kathleen sokszor indokolatlanul volt idiota. A vége egyrészt tetszett, az a rész ahol szerelmet vallanak egymásnak, másrészt nem tetszett ami Helennel történt. De gondolom ez is megoldodik a folytatásban :)

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Már meg sem lépődöm. Lisa Kleypas egyszerűen zseniális.
Faltam a lapokat. A szereplők mindegyike egy kincs, olyan jó lett volna még velük tölteni az időt. Az ikrek a vidámságukkal, szeleburdiságukkal, humorukkal tették felejthetetlenné a történetet. Hogy mennyit nevettem rajtuk és velük!
És West! Nagyon remélem, hogy ő is kap egy külön könyvet.
Devon és Kathleen párosát pedig annyira nagyon szerettem. *-*
És ez az epilógus! Szent ég, ide gyorsan a következő résszel! Rhys, van egy sanda gyanúm, hogy sokkal de sokkal több vagy, mint aminek mutatod magad. *-*

20 hozzászólás
>!
Sippancs P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Mivel már ellőttem minden időutazós és imádatomat kifejezős jelzőt az írónő korábbi könyveinél, ami egyébként erre a történetre – és gyanítom, hogy az egész sorozatra is – igaz, ezért engedtessék meg, hogy most csak ennyit írjak: Lisa Kleypast minden nőnemű lénynek receptre!
És Weston Ravenel, te átokfajzat, nagyon várlak! ;)

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Lisa Kleypas könyveknél már el se kell olvasnom a tartalmat, anélkül is tudom, hogy nagyszerű lesz. *-* Most is annyira jó volt olvasni Devon és Kathleen történetét. Megismerhettük és mindjárt meg is szerethettük Westont, Cassandrat, Pandorat és Helent. Nekem az ikrek inkább keltették egy 12 éves benyomását, 19 helyett, de sebaj. :D Imádom mind a kettejüket, mert annyira bohókásak és elevenek. Helen pedig épp a csöndessége, kedvessége és visszafogottsága miatt szimpatikus igazán. Nagyon örülök, hogy a következő rész róla szól.
Devon és Kathleen kapcsolata az elején teljesen felvillanyozott. Tetszettek a szócsatáik, és ahogy kerülgették egymást. Egy csomó romantikus jelenetnél olvadoztam. Viszont a vége felé már kezdett túl elnyújtott lenni az egész. Kathleen mindenbe belekötött, Devon pedig csak idegeskedett, holott én már csak azt szerettem volna, ha végre összejönnek.
Szerencsére a vége pontosan megadta, amire vágytam, így panaszra nincs okom. :)

>!
Szilvi00 P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Új helyszín, új szereplők, egy másik évtized, de a színvonal, az szerencsére a régi. Lisa Kleypas stílusára csukott szemmel is ráismernék, nagyon szeretem és élvezem a történeteit! Gyorsan a szívembe zártam az egész társaságot, nem csak aktuális párosunkat. Mindenkire szánt egy kis időt az írónő, és tett arról, hogy kedvet kapjak a többi részhez is. Közben remek szórakozásban volt részem, bár a női főszereplő miatt, fél csillagot muszáj levonjak. Kathleen úgy osztotta az észt gyászról és illemről, mintha mindenki felett állt volna. Eközben Ő mit csinált? Hol a hintóban, hol az istállóban pajzánkodott. :DD Devon élvhajhász énjét igazából csak hírből ismerhettem meg. Hamar összekapta magát, és a birtok megmentése érdekében tett erőfeszítései miatt, gyorsan szimpatikussá vált számomra az aranyifjú. Nagy remények fűzök a második részhez!

>!
Madama_Butterfly P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Lisa Kleypas a történelmi romantika egyik legjobb művelője, ez van. Aki szereti ezt a műfajt, úgyis tudja miről beszélek, aki meg nem, az olvasson tőle! :D
Szerethető karakterek, humoros és vicces jelenetek, meg persze a kötelező romantikus szál és sz elmaradhatatlan bonyodalmak tömkelege… nekem ez itt és most tetszett!
Jó is sorozatindító kötet ez, kíváncsian várom a folytatásokat!

>!
Illatos_Hópehely P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

De régóta halogatom Lisa Kleypas könyveinek olvasását.
Jobb később, mint soha ;)
Tetszett a nyitó rész, bár Kathleen-nel voltak fenntartásaim.
Annyira tartotta magát az illemhez az elvárásokhoz, de seperc alatt megengedte Devonnak, spoiler
Én Devont egyáltalán nem tartottam gátlástalan gazembernek, sőt. Nekem első perctől nagyon szimpatikus volt.
Aki nagyon szimpi lett, az West kuzin és természetesen a szeleburdi ikrek :)
Jól láttam, hogy az 5. rész lesz West könyve?
Aki nagy fejtörést okozott az Winterborne, nagyon kíváncsi leszek, hogy hogy édesgeti maga mellé Helent ?

>!
kocybaba P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Máris sikerült az első részt olvasva Kleypas ezen sorozatára is úgy rábuknom, mint gyöngytyúk a takonyra. :D Annyira vérében van írás és élvezetes olvasni, hogy egyszerűen nem tudom behúzni a féket, ha az ő könyveiről van szó. Ezzel a kötettel is kitett magáért, egy csapásra megszerettem a szereplőit és csak úgy pörögtek az oldalak a kezeim közt. A jelenlegi páros is tetszett, egyedül Kathleen volt néha sok az akadékoskodásával, de amúgy remekül működtek együtt Devonnal. Végül 4 csillag csupán azért lett, mert valahogy rangsorolnom kell a részeket, és már itt éreztem a Rhys-es ízelítőből, hogy a folytatás túl fogja szárnyalni ezt.

7 hozzászólás
>!
Trice29 P
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú

Annyira szeretem Lisa történeteit! Hihetetlen, hogy mennyire magas minőséget hoz minden sorozatában. Ez is ilyen, magával ragadott. Kivétel nélkül megszerettem az egész családot, az ikrek szórakozott viselkedését, Helen csöndes kedvességét, West jól leplezett mélységeit.
Devon és Kathleen pedig egy nagyon ütős páros. Tetszett a forró temperamentumuk, a csípős nyelvük és a nagy szívük.
A kalandokról külön litániát tudnék írni, de nem spoilerezek, a lényeg az, hogy lekötötte a figyelmemet az egész könyv az utolsó szóig, nem változtatnék semmin és nagyon várom a következőt! Kedvenc ♥

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Madama_Butterfly P

….aki azt állította, hogy a nevetés a legjobb gyógymód, az valószínűleg sosem törte el egyetlen bordáját sem.

4 hozzászólás
>!
Sippancs P

– De nekem muszáj megtudnom, hogyan végződik a történet – tiltakozott Helen.
Winterborne felkacagott.
(…)
– No, ez van, ha valaki sok regényt olvas.

25. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Helen Ravenel · olvasás · Rhys Winterborne
3 hozzászólás
>!
Sippancs P

– Az emberi szívről több tudományos tényt is ismerek… ezek közül az egyik az, hogy jóval könnyebb egy szívet teljesen megállítani, mint abban megakadályozni, hogy egy nem megfelelő személyt szeressen.

18. fejezet

>!
Sippancs P

Az embernek néha már az előtt is szeretnie kell valamit, hogy az méltóvá válna rá.

2. fejezet

>!
Sippancs P

– A vágy mindig erősebb késztetést jelent a félelemnél – (…).

25. fejezet

>!
Sippancs P

– Árulja már el, hogy miért tette! – A nő ugyanakkor ért le a lépcső aljára, mint a fiatalember, és eléperdült, hogy ne iszkolhasson tovább. – Nagyon kérem, magyarázza el, miféle eszelős elgondolás miatt szabadított be a házba egy disznót!
A sarokba szorított West kénytelen volt bevallani az igazat. – Hát… nem sokat gondolkodtam a dolgon. John Potter farmján jártam, és épp készült leselejtezni a malacot, merthogy túl kicsi.
– Amennyire tudom, az effajta ritkítás bevett gyakorlat – vetette oda kurtán a nő.
– De az aprócska jószág rám nézett! – tiltakozott a fiatalember. – És mintha mosolygott volna.
Minden malac így néz ki. A szájuk vonala ugyanis felfelé ível.
– Nem tehetek róla, haza kellett hoznom.

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: disznó · Weston Ravenel
1 hozzászólás
>!
Arianrhod MP

– Meséljek az orchideákról? – tudakolta váratlanul Lady Helen. Aztán válaszra sem várva kényelmesebben elhelyezkedett, és folytatta: – A szó eredete a görög mitológiára megy vissza. Orkhisz egy szatír és egy nimfa fia volt. Egy Bacchus tiszteletére rendezett ünnepségen túl sok bort ivott, és megpróbálta ráerőltetni magát az egyik papnőre. Bacchus haragra gerjedt, és Orkhiszt darabokra tépette. Teste darabkáit szétszórták a világban, és ahol egy-egy földet ért, ott orchidea sarjadt belőle.

Kapcsolódó szócikkek: Dionüszosz · orchidea
>!
miaow P

Milyen gondosan bánt mindig a könyvekkel! Ezek voltak a társai, a szórakozása, az ablak, melyen át kiláthatott a világra.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Ravenel · könyv
>!
Sippancs P

– Nőtől sose kérj elnézést. Azzal csak megerősíted, hogy hibáztál, és ezzel még inkább felbőszíted őket.

1. fejezet

>!
kkata76 P

Az öcsém szerda délben érkezik meg az altoni vasútállomásra. Remélem, el tud küldeni érte valakit, mivel abban biztos vagyok, hogy senki más nem szeretné hazavinni.
Trenear

125. oldal


A sorozat következő kötete

Ravenel család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Szívtelen
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
J. A. Redmerski: A soha határa
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?