Éjfélig ​vagy enyém (Hathawayek 1.) 312 csillagozás

Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Cam Rohan egy londoni játékkaszinó titokzatos igazgatója, akit már untatnak szép, de unalmas szeretői. Életébe ekkor lép be Amelia, aki gondját viseli árván maradt húgainak, miközben csélcsap bátyját keresi a londoni alvilágban. Leo ugyanis váratlanul nemesi címet és egy romos vidéki birtokot örököl, a kúria rendbehozatala azonban Amelia feladata marad. Rohan követi a lányt vidéki birtokukra, ahol már semmi sem szabhat gátat a köztük kirobbanó szenvedélynek. Szerelmük beteljesedik, amikor is felbukkan a lány egykori szerelme, aki annak idején cserbenhagyta, és a múlt mindkettőjük életére mázsás súlyként nehezedik.
Lisa Kleypas huszonegy éves kora óta több mint tizenhat történelmi-romantikus bestsellert írt. Világszerte nagy sikerű történetei csábításról, érzéki vágyról, intrikáról és bosszúról szólnak, kritikusai a női lélek rejtelmeinek egyik legnagyobb ismerőjeként ünneplik a szerzőt.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543673 · Fordította: Sándor Adél

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Leo Hathaway · Kev Merripen · Cam Rohan · Winnifred Hathaway · Amelia Hathaway · Beatrix Hathaway · Poppy Hathaway


Kedvencelte 45

Most olvassa 5

Várólistára tette 141

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Xoxoribizli P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Kicsit sok volt nekem a csávózás meg a gádzsik.
Szegény Camet sokáig csak úgy tudtam elképzelni emiatt, mint Győzikét… hát így nem volt valami nagy élmény
A forró jelenetekkel is volt némi kivetnivalóm, gondolom a fordítás cseszte el, de utálom mikor ilyen kacifántosan van leírva és még ráadásul szörnyen árnyalt is.
Erről pedig a 10 dolog amit utálok benned c. film jutott eszembe, az igazgatónő az „égbemeredő szafaládékkal” :')
Ezeket leszámítva nagyon jó volt. :)

5 hozzászólás
Nikyy18>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Nagyon jó érzés volt újra olvasni és belecseppenni a Hathawayek világába. Amelia és Cam aranyos párt alkottak. Sokat nevettem a civakodásaikon. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Viktória_Erdei >!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Minden szereplőt kedveltem, kivéve Leo-t. Oké, hogy gyászol, de néha már sok volt. Egyáltalán nem érdekli mi van a családjával. Win és Merripen kapcsolatára kíváncsi leszek, hogy fog beteljesedni. Kikapcsolódásnak tökéletes.

1 hozzászólás
fuszi P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Valahogy ez most nem fogott meg annyira. Számomra ez a felejthető történet, amit leginkább a karakterei színesítenek meg és maga a család akikről még biztosan fogok olvasni. A két főszereplő között izzott a levegő és mind a ketten elég határozott, egyedülálló és meglepően üdítő jelenségek. Érdekes volt olvasni, hogy már régen is mennyi előítélet jött elő az emberekből ha a cigányokról volt szó, mégis és határozottan megkedveltem Rohant és örülök, hogy már ő is a családhoz tartozik.
Mindenesetre a következő kötet nagyon izgalmasnak tűnik, úgyhogy valamikor mindenképpen folytatni fogom.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Mindenkinek ajánlom olvasási válság esetén. Szórakoztató, olvasmányos, humoros és egyedi. Nem egy átlagos családot ismerhetünk meg a Hathaweyek személyèben. Leo kivételével mindenkit kedveltem, még Merripent is bár nekem állandóan a Maripent jutatta eszembe. Nem maga a törtènet különleges, hanem a szereplői. Cam Rohan sem egy mindennapi figura és az udvarlása is egyedi.

24 hozzászólás
Felixa P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Ez valami üdítő olvasmány volt! :) Annyira érdekfeszítő volt a történet, hogy alig vártam már a végkifejletet. Le sem akartam tenni… Persze ehhez jócskán hozzájárult a két főszereplő és a cseppet sem átlagosnak mondható família is. Az egész könyvet körüllengi a báj, a humor és az izgalom is. Plusz unikum a roma hagyományok belecsempészése az alapsztoriba.
Legkedvesebb családtagom Beatrix… Spot felbukkanásakor hangosan nevettem. Ezzel a húzással lopta be magát Bea a szívembe… :))
Igazán szórakoztató és élvezetes olvasmány! (A borító viszont egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet…)
Azonnal kérem a következőt!!! Csupán egyetlen baj van ezzel, de az nagyon súlyos: nem tudom sehonnan sem beszerezni… :(

l_moni>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Cam, hmmm micsoda pasi!
Amelia meg micsoda nő!
Tetszett!
Tetszett, ahogy Cam és Amelia civakodtak, hogy megbeszélték a dolgokat :)
Amelia lánytestvérei szenzációsak. Leora már nem mondható ez, Ő még az utálatos kategóriába tartozik.
Cam „szerencsétlensége” :) Szíves örömest átvenném tőle :D

Nehéz téma könnyed köntösben. Egy jól nevelt úri lány és egy cigány fiatalember szerelme. Ma is kiveri sokaknál a biztosítékot, hát még a múltban. Amikor is olyan merevek voltak az emberek, ragaszkodtak nagyon a szabályaikhoz. Örömmel olvastam volna epilógust, hogy miként birkóztak meg együtt az előítéletekkel, miként alakul a közös életük. Remélem a folytatásban lesz róluk is szó :)

perpetua P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Idén még nem is olvastam Lisa Kleypas-tól, pedig annyira szeretem a stílusát. :)
Nagy öröm számomra, hogy nem kell még elengedni a Wallflowers és Ravenel sorozatok szereplóit, hiszen a Hathawey család mellett ők is felbukkannak itt. Cam Rohan már meg-megjelent több részben, és nekem nagyon tetszett, hogy vele egy kis „cigány vonal” is belopózott a sorozatba. Mindig szeretek a megszokott karakterektől eltérő származású szereplőkkel megismerkedni, hiszen általuk sok újdonságot láthatok. Persze nem helyeződik át a hangsúly Cam örökségének megismerésére, Amelia és az ő kapcsolata marad a középpontban, viszont akadnak „ismeretterjesztő” mondatok, amik színesítik a könyvet.
Egyre nehezebb számomra szereplőket jellemezni, hiszen van egy jól bevált recept, azt használják az alkotók és ritkábban találkozok eltérő főhősökkel. Cam-et nem kötik korlátok, szinte szabályok nélkül éli életét, szeretteihez, barátaihoz hűséges és bármikor segítségükre siet. Amelia szüleik elvesztése után magára vállalja a családfő szerepét, ezzel saját magát gubóba zárja és nem törődik önmaga boldogságával. Ezt a gubót piszkálja meg Cam, és segít neki máshogy látni a világot. Szerettem őket együtt, ehhez kétség sem fér. :)
Nem vált kedvenccé az írónő könyvei között, vannak sokkal kiemelkedőbb párosok, de ha nem is siettem el, jó döntés volt belekezdeni ebbe a sorozatba is.

kocybaba P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Miért nem mondta nekem azt eddig senki, hogy a Hathaway-ek sorozata időben a Wallflowers után játszódik?!
Megdöbbenve vettem tudomásul, és úgy örültem, mint majom farkának mikor újra összefuttam a drága Lord St. Vincent-Evie és Westcliff-Lillian párossal, tetejébe egészen tartalmas ideig. Már önmagában ezért is rajongtam ezért a kötetért, de természetesen Rohan és Amelia sem volt mellettük elhanyagolható. A Hathaway-ek különös, de összetartó egy família, Leo kivételével minden tagját kedveltem. Rohan pedig a roma/cigány származása miatt volt érdekes, valamint a kettősség miatt, ami benne lakozott. Durva, hogy már akkoriban is milyen előítételek éltek velük szemben. De csak megtalálta a helyét, és szerencse, hogy ilyen népes a család, így még jó pár rész garantált. Azt hiszem új kedvenc sorozat van kinézőben.:)

_Leelan_ P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Jó volt,jó volt, de a végére egy kissé ellaposodott.
Cam egy jó pasi, de nekem elhalványul Westcliff és úgy általában a másik sorozat pasijai mellett :)
Amélia nagyon szereti a családját, kellemes, erős karakter.
Bevezető kötetként hozta a kívánt színvonalat,kíváncsi vagyok a következő részekre.
Bár Leo itt elég gyenge férfiként mutatkozik meg, mégis nagyon kíváncsi vagyok rá. Jobban, mint Merripenre.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

NightStar>!

– Merripen? – A hangja feszültségről árulkodott.
– Igen?
– Sejted, ugye, hogy ha a bátyámnak még nem sikerült elpusztítania magát, akkor én lövöm le, amikor megtaláljuk?
– Magam adom a kezébe a pisztolyt.

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Hathaway · Kev Merripen
Blue_Nadine P>!

– Ha szabad megkérdeznem, milyen nőkkel szoktál ágyba bújni?
– Mit ért azon, hogy milyen?
– Szépekkel vagy mindenapiakkal?
– Szépekkel, azt hiszem.
– Hát itt van a kutya elásva – mondta St. Vincent szenvtelen hangon. – Az egyszerű nők sokkal élvezetesebbek. A hálánál nincs jobb afrodiziákum.
– De ön mégis egy gyönyörű nőt vett feleségül.
St. Vincent szelíden elmosolyodott.
– A feleség, az egészen más tészta. Jóval több vesződséggel jár, de megéri, mert sokszorosával viszonozza a törődést. Melegen ajánlom a figyelmedbe a feleségeket. Különösen az ember sajátját.

25. oldal

NightStar>!

– Ön Amelia, akire tegnap lövöldöztek?
– Én, milady.
– Annyira örülök, hogy a gróf nem ölte meg. Pedig, tudja, ritkán téveszt célt.
A gróf enyhe mosollyal fogadta felesége szemtelenséget, mint aki már hozzászokott az ilyesmihez.
– Nem Hathaway kisasszonyra céloztam – mondta nyugodtan.
– Kevésbé veszélyes hobbit választhatnál – javasolta Lady Westcliff. – Madárfigyelést, lepkegyűjtést. Egy kicsit méltóságteljesebbet, mint a robbantgatás.

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Hathaway
NightStar>!

Minden beszélgetés félbeszakadt. A vendégek tekintetét követve Cam észrevett valamit – egy gyíkot? –, amely cikcakkban siklott a mártáscsészék és sótartók közt. Habozás nélkül utánanyúlt, elkapta az állatkát, és a két marka közé zárta. A gyík dühödten kapálózott odabenn.
– Megvan – mondta szelíden.
A félig ájult lelkészné halkan nyögve dőlt hátra a székén.
– Ne bántsa! – szólalt meg hangosan aggodalmaskodva Beatrix Hathaway. – Családi háziállat.
A vendégek gyülekezete Cam összezárt tenyeréről a Hathaway kislány mentegetőző arcára nézett.
– Háziállat? Nahát, akkor semmi baj – mondta nyugodtan Lady Westcliff, és az asztal túl végére nézett, ahol férje visszafogott semlegességben ült. – Már azt hittem, valami újfajta angol ínyencséget tálalunk.

Kapcsolódó szócikkek: Beatrix Hathaway · Cam Rohan
Szelén>!

– Ha halálra akarod inni magad – mondta Amelia higgadtan Leónak –, szeretném, ha kevésbé költséges helyen tennéd.
– De ha egyszer vikomt vagyok – válaszolt nyeglén Leo. – Stílusosan kell tennem,
különben mit szólnak majd az emberek?
– Azt, hogy őrült pazarló vagy, és akár egy majom is megkaphatta volna ezt a címet.
A jóképű fiatalemberből a mondat vigyort csalt elő.
– Azt hiszem, a hasonlat nem valami hízelgő a majomra nézve.

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Hathaway · Leo Hathaway
rebeka_kovács>!

– Szegény Merripen. – Egy pohár vizet emelt az ajkához. Amikor Merripen megpróbálta visszautasítani, erősködve rázta meg a fejét. – De, muszáj. Tudnom kellett volna, hogy nagyon rossz beteg vagy. Igyál, szívem, vagy kénytelen vagyok valamit énekelni.
Amelia elnyomott egy mosolyt, amikor Merripen engedelmeskedett.
– Nem is énekelsz olyan rémesen, Poppy. Apa mindig azt mondta, hogy úgy énekelsz, mint a madár.
– Papagájra gondolt – mondta rekedten Merripen, fejét Poppy karján nyugtatva.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kev Merripen · Poppy Hathaway
Reika>!

– Isten legyen irgalmas annak, aki az ön útjába áll. Ugye, szereti eligazítani mások életét?
– Csak akkor, ha nyilvánvaló, hogy én jobban csinálom, mint ők. Miért mosolyog?

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Hathaway · Cam Rohan
Szelén>!

– Te mindenkit és mindent irányítani akarsz. És a családon kívül senkiben sem bízol.
Olyan vagy, mint a tüskésdisznó. Képtelenség a tüskéiden átjutni.
– De ha nekem így jó – háborodott fel Amelia. –Egy tüskés rágcsálóhoz hasonlítják az embert, amikor pedig a hátralévő életemet tettem arra fel, hogy vigyázzak a családomra…
– Senki nem kérte ezt tőled.
– Márpedig valakinek csinálnia kell. Én vagyok a legidősebb Hathaway.
– Leo a legidősebb.
– Én vagyok a legidősebb józan Hathaway.

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Hathaway · Leo Hathaway · Poppy Hathaway
krisztin1>!

– Minden intelligens férfinak előbb-utóbb fel kell adnia a szabadságát – felelt St. Vincent. – Az agglegényélettel az a baj, hogy túlságosan könnyű. És ez unalmassá teszi. Egyetlen igazi kihívás létezik, a házasság.

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian Challon, Lord St. Vincent

A sorozat következő kötete

Hathawayek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brenda Joyce: Vándor szívek
Kalapos Éva: Kéz a kézben
Henry Murger: Bohémvilág
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Julie Garwood: A menyasszony
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Margit Sandemo: Örvényben
Iny Lorentz: A bűn lányai
Mary Jo Putney: Selyem és árnyék