Éjfélig ​vagy enyém (Hathawayek 1.) 356 csillagozás

Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Cam Rohan egy londoni játékkaszinó titokzatos igazgatója, akit már untatnak szép, de unalmas szeretői. Életébe ekkor lép be Amelia, aki gondját viseli árván maradt húgainak, miközben csélcsap bátyját keresi a londoni alvilágban. Leo ugyanis váratlanul nemesi címet és egy romos vidéki birtokot örököl, a kúria rendbehozatala azonban Amelia feladata marad. Rohan követi a lányt vidéki birtokukra, ahol már semmi sem szabhat gátat a köztük kirobbanó szenvedélynek. Szerelmük beteljesedik, amikor is felbukkan a lány egykori szerelme, aki annak idején cserbenhagyta, és a múlt mindkettőjük életére mázsás súlyként nehezedik.
Lisa Kleypas huszonegy éves kora óta több mint tizenhat történelmi-romantikus bestsellert írt. Világszerte nagy sikerű történetei csábításról, érzéki vágyról, intrikáról és bosszúról szólnak, kritikusai a női lélek rejtelmeinek egyik legnagyobb ismerőjeként ünneplik a szerzőt.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543673 · Fordította: Sándor Adél

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Leo Hathaway · Cam Rohan · Kev Merripen · Beatrix Hathaway · Amelia Hathaway · Poppy Hathaway · Winnifred Hathaway


Kedvencelte 47

Most olvassa 4

Várólistára tette 143

Kívánságlistára tette 90

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Lisa Kleypas szerintem minden hideg téli bekuckózós estéhez jól illik. Nekem ez volt tőle az első könyvem, és a mai napig szeretem. Valószínűleg azért, mert más. Persze ebben is vannak grófok, meg grófnék, de feszegeti a megszokott határokat, ráadásul történetileg is egy leheletnyivel több. Mindig több. Szinte minden könyve ad plusz információt egy társadalmi jelenségről (itt épp a cigányságról), hogy mennyire hitelesen azt nem tudnám megmondani, de mindenképpen szórakoztatóan.

Xoxoribizli>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Kicsit sok volt nekem a csávózás meg a gádzsik.
Szegény Camet sokáig csak úgy tudtam elképzelni emiatt, mint Győzikét… hát így nem volt valami nagy élmény A forró jelenetekkel is volt némi kivetnivalóm, gondolom a fordítás cseszte el, de utálom mikor ilyen kacifántosan van leírva és még ráadásul szörnyen árnyalt is.
Erről pedig a 10 dolog amit utálok benned c. film jutott eszembe, az igazgatónő az „égbemeredő szafaládékkal” :')
Ezeket leszámítva nagyon jó volt. :)

5 hozzászólás
N_niki96 P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

– A tied leszek – suttogta. – A tied leszek, kis kolibrim. A végzeted vagyok – akkor is, ha ezt még nem ismered be.

Nagyon vártam, hogy folytathassam Lisa további sorozataival az ismerkedést. Így következtek a különc, lármás, végtelenül szerethető Hathawayek.

Bennük sem kellett csalódnom. A hab a tortán pedig a Wallflowersben megismert néhány karakter visszatérése volt. St. Vincent, Marcus és persze Cam, aki ebben a kötetben főszerepet kapott. ♥

A különc Cam megtalálta a saját családját, akiknek gondját viselheti. Jaj, de ezt milyen gondoskodással tudja megtenni. ♥

Bevezető kötet lévén megismerjük a család összes tagját és a köztük lévő kapcsolatokat, így már sejteni lehet a Merripen és Win közötti érzéseket, amik a következő kötetben kibontakoznak.

Egyedül az nem tetszett, hogy Amelia mennyire érzéketlenül elutasító volt.

Imádom Lisa könyveiben, hogy nem sablon szerint dolgozik. Feszeget minden sorozatában valami olyan központi témát, amivel történelmi romantikusok esetében ritkán találkozunk. Ebben a sorozatban ez a cigányság/korabeli cigányság kérdése. Szembesülnünk kell azzal, hogy a korabeli társadalom mennyi ítélkező. off

Ezt is imádtam! ♥

Nikyy18>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Nagyon jó érzés volt újra olvasni és belecseppenni a Hathawayek világába. Amelia és Cam aranyos párt alkottak. Sokat nevettem a civakodásaikon. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Viktória_Erdei P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Minden szereplőt kedveltem, kivéve Leo-t. Oké, hogy gyászol, de néha már sok volt. Egyáltalán nem érdekli mi van a családjával. Win és Merripen kapcsolatára kíváncsi leszek, hogy fog beteljesedni. Kikapcsolódásnak tökéletes.

1 hozzászólás
fuszi P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Valahogy ez most nem fogott meg annyira. Számomra ez a felejthető történet, amit leginkább a karakterei színesítenek meg és maga a család akikről még biztosan fogok olvasni. A két főszereplő között izzott a levegő és mind a ketten elég határozott, egyedülálló és meglepően üdítő jelenségek. Érdekes volt olvasni, hogy már régen is mennyi előítélet jött elő az emberekből ha a cigányokról volt szó, mégis és határozottan megkedveltem Rohant és örülök, hogy már ő is a családhoz tartozik.
Mindenesetre a következő kötet nagyon izgalmasnak tűnik, úgyhogy valamikor mindenképpen folytatni fogom.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Mindenkinek ajánlom olvasási válság esetén. Szórakoztató, olvasmányos, humoros és egyedi. Nem egy átlagos családot ismerhetünk meg a Hathaweyek személyèben. Leo kivételével mindenkit kedveltem, még Merripent is bár nekem állandóan a Maripent jutatta eszembe. Nem maga a törtènet különleges, hanem a szereplői. Cam Rohan sem egy mindennapi figura és az udvarlása is egyedi.

24 hozzászólás
l_moni>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Cam, hmmm micsoda pasi!
Amelia meg micsoda nő!
Tetszett!
Tetszett, ahogy Cam és Amelia civakodtak, hogy megbeszélték a dolgokat :)
Amelia lánytestvérei szenzációsak. Leora már nem mondható ez, Ő még az utálatos kategóriába tartozik.
Cam „szerencsétlensége” :) Szíves örömest átvenném tőle :D

Nehéz téma könnyed köntösben. Egy jól nevelt úri lány és egy cigány fiatalember szerelme. Ma is kiveri sokaknál a biztosítékot, hát még a múltban. Amikor is olyan merevek voltak az emberek, ragaszkodtak nagyon a szabályaikhoz. Örömmel olvastam volna epilógust, hogy miként birkóztak meg együtt az előítéletekkel, miként alakul a közös életük. Remélem a folytatásban lesz róluk is szó :)

perpetua P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Idén még nem is olvastam Lisa Kleypas-tól, pedig annyira szeretem a stílusát. :)
Nagy öröm számomra, hogy nem kell még elengedni a Wallflowers és Ravenel sorozatok szereplóit, hiszen a Hathawey család mellett ők is felbukkannak itt. Cam Rohan már meg-megjelent több részben, és nekem nagyon tetszett, hogy vele egy kis „cigány vonal” is belopózott a sorozatba. Mindig szeretek a megszokott karakterektől eltérő származású szereplőkkel megismerkedni, hiszen általuk sok újdonságot láthatok. Persze nem helyeződik át a hangsúly Cam örökségének megismerésére, Amelia és az ő kapcsolata marad a középpontban, viszont akadnak „ismeretterjesztő” mondatok, amik színesítik a könyvet.
Egyre nehezebb számomra szereplőket jellemezni, hiszen van egy jól bevált recept, azt használják az alkotók és ritkábban találkozok eltérő főhősökkel. Cam-et nem kötik korlátok, szinte szabályok nélkül éli életét, szeretteihez, barátaihoz hűséges és bármikor segítségükre siet. Amelia szüleik elvesztése után magára vállalja a családfő szerepét, ezzel saját magát gubóba zárja és nem törődik önmaga boldogságával. Ezt a gubót piszkálja meg Cam, és segít neki máshogy látni a világot. Szerettem őket együtt, ehhez kétség sem fér. :)
Nem vált kedvenccé az írónő könyvei között, vannak sokkal kiemelkedőbb párosok, de ha nem is siettem el, jó döntés volt belekezdeni ebbe a sorozatba is.

Aoimomo P>!
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém

Cam Rohan majdnem akkora Szent Grál, mint Roark, és most én is meggyőződhettem ennek az igazáról.
A Hathaway család éppen olyan szerethető, mint a Ravenelek vagy a Wallflowers szereplőgárdája, gyorsan otthon is éreztem magam közöttük. Ez részben annak köszönhető, hogy Stony Cross Park mellé költöztek. Igen, Morcos Marcus szomszédai, aki az egyik kedvencem volt anno. De, ha valaki esetleg St. Vincent fan lett off, nos… ők is kössék be magukat, mert Cam-hez mindkettő jár ebben a csomagban, és már indulhat is a nosztalgia vasút.
A Hathaway család problémás, de ettől lesznek érdekesek, szerethetőek és viccesek.
off.
Amelia és Cam nagyszerű páros, bár azt hiszem ez nagyobb részt Cam érdeme, de ha valaki még gondolkozik, hogy adjon-e esélyt nekik, akkor csak ajánlani tudom, mert egy igazi kikapcsolódás ez a könyv!


Népszerű idézetek

NightStar>!

– Merripen? – A hangja feszültségről árulkodott.
– Igen?
– Sejted, ugye, hogy ha a bátyámnak még nem sikerült elpusztítania magát, akkor én lövöm le, amikor megtaláljuk?
– Magam adom a kezébe a pisztolyt.

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Hathaway · Kev Merripen
Blue_Nadine>!

– Ha szabad megkérdeznem, milyen nőkkel szoktál ágyba bújni?
– Mit ért azon, hogy milyen?
– Szépekkel vagy mindenapiakkal?
– Szépekkel, azt hiszem.
– Hát itt van a kutya elásva – mondta St. Vincent szenvtelen hangon. – Az egyszerű nők sokkal élvezetesebbek. A hálánál nincs jobb afrodiziákum.
– De ön mégis egy gyönyörű nőt vett feleségül.
St. Vincent szelíden elmosolyodott.
– A feleség, az egészen más tészta. Jóval több vesződséggel jár, de megéri, mert sokszorosával viszonozza a törődést. Melegen ajánlom a figyelmedbe a feleségeket. Különösen az ember sajátját.

25. oldal

Reika>!

– Isten legyen irgalmas annak, aki az ön útjába áll. Ugye, szereti eligazítani mások életét?
– Csak akkor, ha nyilvánvaló, hogy én jobban csinálom, mint ők. Miért mosolyog?

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Hathaway · Cam Rohan
1 hozzászólás
Szelén>!

– Ha halálra akarod inni magad – mondta Amelia higgadtan Leónak –, szeretném, ha kevésbé költséges helyen tennéd.
– De ha egyszer vikomt vagyok – válaszolt nyeglén Leo. – Stílusosan kell tennem,
különben mit szólnak majd az emberek?
– Azt, hogy őrült pazarló vagy, és akár egy majom is megkaphatta volna ezt a címet.
A jóképű fiatalemberből a mondat vigyort csalt elő.
– Azt hiszem, a hasonlat nem valami hízelgő a majomra nézve.

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Hathaway · Leo Hathaway
NightStar>!

– Ön Amelia, akire tegnap lövöldöztek?
– Én, milady.
– Annyira örülök, hogy a gróf nem ölte meg. Pedig, tudja, ritkán téveszt célt.
A gróf enyhe mosollyal fogadta felesége szemtelenséget, mint aki már hozzászokott az ilyesmihez.
– Nem Hathaway kisasszonyra céloztam – mondta nyugodtan.
– Kevésbé veszélyes hobbit választhatnál – javasolta Lady Westcliff. – Madárfigyelést, lepkegyűjtést. Egy kicsit méltóságteljesebbet, mint a robbantgatás.

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Hathaway
NightStar>!

Minden beszélgetés félbeszakadt. A vendégek tekintetét követve Cam észrevett valamit – egy gyíkot? –, amely cikcakkban siklott a mártáscsészék és sótartók közt. Habozás nélkül utánanyúlt, elkapta az állatkát, és a két marka közé zárta. A gyík dühödten kapálózott odabenn.
– Megvan – mondta szelíden.
A félig ájult lelkészné halkan nyögve dőlt hátra a székén.
– Ne bántsa! – szólalt meg hangosan aggodalmaskodva Beatrix Hathaway. – Családi háziállat.
A vendégek gyülekezete Cam összezárt tenyeréről a Hathaway kislány mentegetőző arcára nézett.
– Háziállat? Nahát, akkor semmi baj – mondta nyugodtan Lady Westcliff, és az asztal túl végére nézett, ahol férje visszafogott semlegességben ült. – Már azt hittem, valami újfajta angol ínyencséget tálalunk.

Kapcsolódó szócikkek: Beatrix Hathaway · Cam Rohan
N_niki96 P>!

– Rettenetesen, elképesztően érdekesnek találom magát. Szeretném kinyitni, mint egy könyvet, és lapról lapra végigolvasni.

rebeka_kovács>!

– Szegény Merripen. – Egy pohár vizet emelt az ajkához. Amikor Merripen megpróbálta visszautasítani, erősködve rázta meg a fejét. – De, muszáj. Tudnom kellett volna, hogy nagyon rossz beteg vagy. Igyál, szívem, vagy kénytelen vagyok valamit énekelni.
Amelia elnyomott egy mosolyt, amikor Merripen engedelmeskedett.
– Nem is énekelsz olyan rémesen, Poppy. Apa mindig azt mondta, hogy úgy énekelsz, mint a madár.
– Papagájra gondolt – mondta rekedten Merripen, fejét Poppy karján nyugtatva.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kev Merripen · Poppy Hathaway
krisztin1>!

– Minden intelligens férfinak előbb-utóbb fel kell adnia a szabadságát – felelt St. Vincent. – Az agglegényélettel az a baj, hogy túlságosan könnyű. És ez unalmassá teszi. Egyetlen igazi kihívás létezik, a házasság.

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian Challon, Lord St. Vincent

A sorozat következő kötete

Hathawayek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Aranylánc
Eloisa James: Az én hercegem
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk
Papp Csilla: Szerelem újraírva
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Vi Keeland: A beosztott
Corinne Michaels: Mondd, hogy megvársz