Csábíts ​el pirkadatkor (Hathawayek 2.) 285 csillagozás

Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor

Anglia ​az 1840-es években…

Az Éjfélig vagy enyém című regényben megismert népes Hathaway család második leánya, Win éppen csomagol. Gyenge tüdeje miatt Franciaországba utazik, ahol egy híres klinika jó eredményeket ért el a tüdőbaj gyógyítása terén. Ám Win szíve nehéz – fáj otthagynia Kev Merripent, a mogorva, zárkózott cigány fiatalembert, akibe kislánykora óta szerelmes.

Annak idején a szabadelvű Hathaway szülők magukhoz vették az összevert, magára hagyott fiút, s a gyerekek együtt nőttek fel, bár Merripen mindig kívülállónak tartotta magát. Az ok, ami miatt felnőttként a családnál maradt, az volt, hogy a szülők váratlan halála után felelősséget érzett a hátramaradt gyermekekért, ám legfőképpen Win iránti elfojtott, kínzó szerelme késztette maradásra.

Win két év múltán, immár sugárzó ifjú hölgyként, megerősödve tér haza. A szerelem kettejük között csak még erősebben izzik, ám a beteljesülésig nemcsak a gyökereikből eredő kulturális különbségeket kell… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
412 oldal · ISBN: 9789632547633 · Fordította: Darvas Eszter
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632545912 · Fordította: Darvas Eszter

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Leo Hathaway · Cam Rohan · Kev Merripen · Beatrix Hathaway · Amelia Hathaway · Catherine (Cat) Marks · Poppy Hathaway · Winnifred Hathaway


Kedvencelte 47

Most olvassa 3

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor

Vártam ezt a történetet, és jó is volt. Nagyon sokat nevetgéltem közben. Ami nekem nem tetszett igazán a Kev elhatározása volt, de legalább következetesen kitartott mellette. Szerettem a szereplőket, jó volt, hogy régi ismerősök is felbukkantak, kifejezetten kedves és laza olvasmány volt.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor

„Szeretlek, mert te vagy a válasz minden kérdésre, amit csak a szívem feltehet.”

Még mindig ez a kedvenc részem a sorozatból.
Merripen, te pedig mindig is örök szerelem leszel! *-*

3 hozzászólás
N_niki96 P>!
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor

– Lángoljon akár ezer évig a pokol összes tüze, még az sem ér fel az irántad való érzéseim egyetlen percével.

A sorozat előző kötete esetében már sokat szóltam arról, hogy mennyire megkedveltem a családot.

Ez a kötet egyértelműen Kevé és Winé.

Kev egy makacs, önfejű, makrancos, visszahúzódó, elképesztően nagy szívű karakter.
Olyan mély érzéseket táplál Win iránt, hogy könnyeket csalt a szemembe.
Az ő szerelmük talán még erősebb is lesz, mert két megtört lélek összekapcsolódása.
Kev gyermekkora borzasztóbb, mint amin bármely gyereknek keresztül kellene mennie.
Az elejétől sejtem, hogy valami kapcsolat lehet Cam és Kev között, és nagyon örültem az ebből kialakult végkifejletnek.
Megérdemelték, hogy tudomást szerezzenek a múltjukról.

Végül Kev a féltékenységnek engedve elrabolta szerelmet (bár nem kellett különösem megerőltetnie magát).

Szeretem őket! ♥

kocybaba P>!
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor

Nem gondoltam volna, hogy ilyen is lesz, de Merripen az első L.K. férfifőhős, akit a legszívesebben jól meglegyintettem volna! Irgalmatlanul kemény diónak bizonyult, de azért ettől még nem szerettem kevésbé ezt a részt. Win a türelmével és törékenységét meghazudtoló erejével kivételes volt, valamint kitartásával, amit Merripen felé tanúsított. Sokszor a Ravenel család Helenje jutott róla eszembe.:) És ha már egyik másik családnál tartunk, nagyon örültem Hunték felbukkanásának is. Imádom ezeket a kis kereszteződéseket, átfutásokat az írónő sorozatai közt. Fantasztikusan ír, nagy hatással van rám, és úgy tűnik szokásommá vált/ik, hogy egyes jelenetektől nem tudok szabadulni. Ezúttal a kedvenc Win bizonyos spoiler lett. Felejthetetlen volt.:D Tehát ismét remekül szórakoztam, és bár nem volt fenékig tejfel ez a rész, egy szemernyit sem bántam, hogy elolvastam. :)

felícia97>!
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor

Nos azt hiszem kénytelen leszek cáfolni azon korábbi állításomat,hogy a történelmi romantikusok általában nem szoktak eget rengetően izgalmasak lenni,de ennek a könyvnek a második felében annyi minden történt hirtelen,hogy komolyan azt sem tudtam,hol áll a fejem. :D Ahhoz hogy értékelni tudjam a történetet két fő szempontra kell bontanom.Először a Win- Merripen szálra térnék ki.Már nagyon kíváncsi voltam arra,hogy alakul az ő kapcsolatuk,és részben azt is kaptam amire számítottam.Néhol már kicsit soknak éreztem ugyan a gyötrődésüket,de a történet hátterét tekintve végül is illett a helyzethez.Win nagyon szimpatikus karakter akit,már az első részben is kedveltem,és ez az érzés itt még inkább elmélyült.Merripen már nehezebb szereplőnek bizonyult,és bár a múltját tekintve meg lehet érteni a viselkedését,de ez mindenre azért nem mentség.Jóval keményebb és makacsabb karakter ő az eddigi urakhoz viszonyítva,ami nem azt jelenti hogy őt nem szerettem,mindössze kicsit lassabban sikerült közel kerülnie hozzám.Win kedves és csendes jellemével pedig tökéletesen illik Merripen-hez,és tökéletes párost alkotnak.Ha csak kettőjüket kellene néznem akkor, 4 és fél csillagot adnék,mert sokkal jobban is szólhatott volna róluk a történet,hiszen most ők a főszereplők.És itt jön a másik szempont:a család többi tagjának kiemelt szereplése.Ez ha csak a főhősökre gondolok igazságtalannak tűnik,viszont rettenetesen örültem a sok Cam-Amelia résznek és a többi testvér szereplésének is,és összességében Win és Merripen kapcsolatában is fontos szerepet játszottak,és bizony így lett igazán teljes a történet.És ha mindehhez még hozzáadom a könyv második felében lezajló cselekményeket akkor megint csak ott vagyok hogy nem adhatok 5 csillagnál kevesebbet,mert annyira jó volt.Cam még mindig hatalmas kedvenc és az is marad,de végre Leo-ra se lehet panaszom,sőt egyre jobban megszeretem őt,na meg a különc kis családját. :))Az epilógus is nagyon jól sikerült,bár lehetett volna hosszabb és ha már a könyv egészét tekintjük akkor az első rész párosa is kaphatott volna jelentősebb szerepet,de szerintem ez már csak az én személyes agymenésem. :D Jöhet Poppy része,Kleypas meg végérvényesen mehet a kedvenc írók közé.:)

Aoimomo P>!
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor

Még egy kicsit több szívfájdalom és komolyan elgondolkoztam volna rajta, hogy egy CoHo-t olvasok, álnéven kiadva :P
De még épp időben vettek vissza a vergődésből, hogy a végén azt mondhassam, én ezt szerettem.
Nagyon messze áll tőlem a roma kultúra megértése, és egy picit ijesztőnek találom Merripen mániákus ragaszkodását, ezt az eleve elrendelést, amit Win iránt érez. Tiszta szerencse, hogy kölcsönös :P
Azt hiszem a Hathaway családban tényleg mindenki picit furcsa, de a lehető legjobb értelemben.

catilde>!
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor

Win-t és Kev-et már az előző részben megismerhettem és már akkor nagyon megszerettem őket. Nem csalódtam a történetükben. Kev továbbra is adja a csökönyös szamarat, de így is csak szerethető, mert érezhető hogy valami történt vele gyerekként, ami miatt arra jutott, hogy nem érdemel szeretetett.
Doktor nekem sem volt szimpatikus. A végén még persze egy jó nagy izgalom volt,de utána minden a helyére került. Epilógus <3

angelmanna>!
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor

Nagyon drukkoltam Win és Merripen párosáért, és az ő történetükre nagyon kíváncsi voltam.
Nagyon szerettem olvasni róluk, bár a férfit sokszor fejbe csaptam volna makacsságáért. Őszintén örültem amikor megadta magát az érzéseinek, és végre spoiler
Win pozitív csalódás, és még mindig meglep a Hathaway lányok bátorsága. Keményen küzdenek, és nem adják fel. A fordulat is tetszett a könyvben, mert így még volt egy kis dráma is a cselekményben.

Én szeretem ha egy történetben tiltott, vagy egy kicsit megtagadt szerelemről, erős, sóvárgó vágyódásról olvashatok, úgyhogy ez az igényem ebben a könyvben tökéletesen ki lett elégítve. Merripen számomra első osztályú férfikarakter volt. Titokzatos, kemény, és makacs, ám sírig hű szerelmes.
Kedvenc lett ez a rész.

Sippancs P>!
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor

Nem gondoltam volna, hogy az első részt felül lehet múlni, de Kleypas bebizonyította, hogy nincs lehetetlen.
Imádtam Win és Merripen történetét! A sérült lelkű férfiak mindig is a gyengéim voltak, ezért már az első kötetben éreztem, hogy Merripen biztos befutó lesz nálam. És nem is tévedtem. Sokszor a szívem szakadt meg érte, máskor pedig, pl. a „lányrablás” esetében, szívesen lettem volna Win helyében. ;)
Win karaktere is teljesen levett a lábamról. Franciaország után egy életerős és bátor nő lett belőle, aki le sem tagadhatná, hogy Hathaway vér csörgedezik az ereiben!
A mellékszereplők közül Leoban csalódtam a legpozitívabban (mi lesz itt még Miss Marksszal?! ;)), de azért Beatrix életébe és állatimádatába is jó volt egy picit jobban belelátni.
Ami pedig a történetet illeti, rengeteget nevettem (kedvenc jelenet, mikor Merripen „jókívánságait” Cam tolmácsolja dr. Harrownak :)), rengeteget izgultam, és sokakkal ellentétben engem egyáltalán nem zavart a nyűglődés, kerülgetés és „akarom, aztán mégsem” gondolatok, mert ez a könyv így volt jó, ahogy volt.
Jöhet a következő!

6 hozzászólás
latenight_reader P>!
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor

Azt kell, hogy mondjam, hogy sikerült nagyon megszerettem a Hathaway családot is. Merripen és Win kapcsolata szerelem volt első látásra. Már a kezdetektől fogva támogatták és ápolták egymást, ha úgy adódott. Egyikük élete sem alakult könnyen és az egyetlen biztos pontnak mindig a másik bizonyult. Ennek ellenére éveken át rejtegették érzéseiket és a rengeteg hátráltató tényező miatt, már-már úgy tűnt, hogy ez a szerelem soha be sem teljesedhet. Természetes voltak kiszámítható események a történet során spoiler, de mégis szórakoztató volt és néhol egész megható. Ez alkalommal a Hunt családot láthattuk viszont, ami szintén jó érzésekkel töltött el. Habár Kev és Win volt ezúttal a főszereplő, én mégis Leo és Marks szóváltásait szerettem a legjobban. Alig várom, hogy az ő történetük is kiteljesedjen.


Népszerű idézetek

Blue_Nadine>!

[…] – Hajlandó vagy tehát bocsánatot kérni Merripen? [Winnifred]
Rohan csavart egyet Merripen karján.
Tedd meg, az ördögbe is – dünnyögte Rohan. – A család kevéért.
Kev haragosan nézett az orvosra és cigányul mondta:
– Szarok én terád.
– Ami annyit tesz – mondta Rohan sietősen –, „kérem, nézze el nekem a félreértést, és váljunk el barátokként”.
– A legrútabb betegségben leld halálodat! – folytatta Kev továbbra is cigány nyelven, a nyomaték kedvéért.
– Nyersfordításban: – így Rohan – „Legyen mindig tele a kertje szép, kövér sündisznókkal.” Ami, hadd tegyem hozzá, a cigány hagyományban áldást jelent.

125-126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cam Rohan · Kev Merripen · Winnifred Hathaway
Blue_Nadine>!

– A helyedben nem tenném. Legalábbis amíg le nem csillapodik. Nagyon haragszik rád. [Leo]
– Miért? [Merripen]
– Hogy miért? – Leo szája megrándult. – Gondban vagyok, hogy mivel is kezdjem a szédítően bőséges arzenálból. Ha eltekintünk a ma reggeltől, vegyük például azt a tényt, hogy soha nem írtál neki?
– Igenis, hogy írtam – méltatlankodott Kev.
– Egyszer – hagyta helyben Leo. – A birtok ügyeiről. Win megmutatta nekem a levelet. Sosem feledem azt a szárnyaló prózát, ahogy a keleti kapu mentén húzódó földdarab trágyázásáról írsz. Meg kell mondanom a birkaszarról szóló rész kis híján könnyeket csalt a szemembe, oly érzelmesnek találtam, és…

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kev Merripen · Leo Hathaway
2 hozzászólás
N_niki96 P>!

– Furcsa egy élet, nem igaz? […] Mert a mi számunkra az otthon nem egy épület, sátor vagy szekér… a mi otthonunk a család.

Kapcsolódó szócikkek: család
5 hozzászólás
Bagneso>!

– Ugye elzártuk az ezüstöt? […]
Phral – felelte Cam vidáman –, arra semmi szükség. Ők a családunk.
– Éppen azért szeretném elzárni előlük az ezüstöt.

367. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cam Rohan · Kev Merripen
Blue_Nadine>!

– Hová, hová? – kérdezte lustán Rohan. – Csak nem a szabóddal van találkád? Vagy a helyi kávéházba készülsz, hogy ott eszmét cserélj a legfrissebb politikai történésekről?
– Ha fel akar bosszantani – közölte vele Kev –, ne fáradjon. Számomra már az is bosszantó, ha levegőt vesz.
– Nézd el nekem. Megpróbálnék leszokni róla, de nagyon rákaptam az ízére.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cam Rohan · Kev Merripen
Ercsusz>!

– Win – így Leo –, felgyújtod az egész rohadt házat, alighogy újjáépítettük. Add ide azt a gyufát!
Win eltökélten rázta a fejét.
– Mi ez, valami újsütetű tavaszrítus? – ripakodott rá Leo. – Éves házégetés? Térj észre, Win!

339. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leo Hathaway · Winnifred Hathaway
zia P>!

– Hagyjuk ezt most – mondta Beatrix türelmetlenül, és kikapta Leo kezéből a menyétet. – Eredj be, és segíts Mr. Rohannek!
– Segítsek? De miben?
– Meg kell állítani Merripent, különben megöli Dr. Harrow-t.
– Máris itt tartunk? – kérdezte Leo tompa hangon, és besietett a szalonba.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beatrix Hathaway · Cam Rohan · Leo Hathaway
N_niki96 P>!

– A nők többsége végzetesen vonzódik a korhely férfiakhoz.


A sorozat következő kötete

Hathawayek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: Rossz kor
Cassandra Clare: A herceg
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
L. J. Shen: A szégyentelen
Renáta W. Müller: TestVÉR 2
Helen Hoang: Amit a szív diktál
L. J. Shen: Vagány
L. J. Shen: Az ördög feketét visel