Chasing ​Cassandra (The Ravenels 6.) 7 csillagozás

Lisa Kleypas: Chasing Cassandra Lisa Kleypas: Chasing Cassandra

New York Times bestselling author Lisa Kleypas returns with the next dazzling romance in the Ravenels series.

Rich and powerful railway magnate Tom Severin has everything in the world—except a wife.

The woman he desires, the beautiful Lady Cassandra Ravenel, is the most desirable prize in the London marriage market. But even though Cassandra is intrigued by Severin’s charisma and potent charm, she would never consider him as a husband. Her dream is to marry for love—the one thing he can never give her. An unexpected catastrophe, however, threatens to destroy Cassandra’s reputation, and gives Severin the opportunity he’s been waiting for. As always, Severin gets what he wants.

The chase for her hand is over. But the chase for her heart is just beginning.

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
HarperAudio, New York, 2020
ASIN: B07W5X529V · Felolvasta: Mary Jane Wells
>!
Avon, New York, 2020
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062371942
>!
Avon, New York, 2020
384 oldal · ISBN: 9780062371959 · ASIN: B07SD14DH3

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Weston Ravenel · Tom Severin


Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Lisa Kleypas: Chasing Cassandra

Pandora és Cassandra tagadhatatlanul két kis ördögfióka volt, csupa fantázia és csupa csíny. Miután Hampshire-ben nevelkedtek, egy békés birtokon, Londont egyfajta óriási játszótérnek tekintették.

Szerettem ezt a sorozatot olvasni. Igaz még szívesen folytattam volna tovább a történeteket.

nope P>!
Lisa Kleypas: Chasing Cassandra

Nagy reményekkel kezdtem bele a könyvbe és habár csalódni nem csalódtam, összességében azért nem vagyok annyira elégedett, mint lehetnék.
Mostanság a történelmi romantikusok mind egy sablonra készülnek. Adódik valamilyen szituáció, amiben meg tudnak ismerkedni a felek, aztán relatíve gyorsan kialakul köztük valami, összeházasodnak, valami bonyodalom közbejön, megoldódik minden és végtelen boldogság. Esetleg még a valami bonyodalom és a házasság történhet fordított sorrendben, de ha rövidek akarunk lenni, ennyivel össze is lehet foglalni a könyveket. Ehhez képest kellemes változatosság volt, hogy Cassandra és Tom csak kerülgeti egymást, hónapok telnek el úgy, hogy ne beszéljenek, ne találkozzanak, annak ellenére, hogy a vonzalom egyértelmű és kölcsönös már az elejétől kezdve. Az őket összehozó bonyodalom is egészen jól sikerült, illetve meglepő volt, hogy a lezárás előtt nem kaptunk semmilyen nagyobb katasztrófát. Egyrészt kellemes felüdülés volt, hogy ez a könyv egy kicsit más, a másik oldalon viszont az utolsó 25% már csak sziruposra sikeredett – némileg unalmas – happy end volt.

Tom karakterfejlődésében láttam még gyenge pontokat. Indulunk onnan, hogy ő öt dolgot tud érezni, semmi többet. Aztán teljesen rákattan Cassandrára és onnantól már nincs megállás a boldog befejezésig. Ezzel nem is lenne baj, de ha már egy elég erős komplexusokkal küzdő karakter került a középpontba, elvártam volna az írónőtől, hogy kicsit utána nézzen, hogy is működik, ha valaki bizonyos traumák után próbálja újra összerakni magát. Ha valaki éveken át elfojt és saját maga elől is titkol dolgokat, alig hiszem, hogy ennyire könnyen, gyakorlatilag segítség nélkül átlendülne mindenen. Ezt a vonalat ki lehetett volna dolgozni kicsit jobban, hogy ha nem is életszerű, de legalább kicsit hihetőbb legyen.

A karakterépítés egyébként a megszokott, ilyen téren nem éreztem hiányosságokat. Cassandra számomra talán egy picit túl tökéletes, de összességében azért elég szerethető szereplő. Tom már az előző kötetetekben is nagyon szimpatikus volt, örültem, hogy elolvashattam a történetét, viszont Bazzle vitte nálam a prímet. Egyszer igazán kaphatna ő is egy saját regényt…

Összességében azt kell mondjam, hogy jó volt, kellemes kikapcsolódás, ugyanakkor romantikus regény létére választékos a nyelvezete, úgyhogy idegen nyelv gyakorlásnak is tökéletesen megfelelt. Kedvenc talán nem lesz, de biztosan újra fogom még olvasni, ha valami aranyos romantikusra vágyom.

tigi5 IP>!
Lisa Kleypas: Chasing Cassandra

Egyelőre felemás érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban.
Jó, mint a Kleypas történelmi romantikusai általában, ugyanakkor számomra ez volt a leggyengébb rész a sorozatból. Valahogy lapos. Nincs igazi izgalom, túl egyszerűen, túl simán mennek a dolgok. El sem mondhatom, hogy meglepődtem, amikor egyszer csak vége lett. Én még vártam, hogy történjék valami.
A hősökkel sem vagyok igazán elégedett. A borító gyönyörű, de ha igaz, ahogy Cassandra magát látja… :) Tom pedig, ahhoz képest, hogy nem hisz a szerelemben spoiler.
Ezzel együtt kellemes, aranyos történet, akik szeretik Kleypast, a Raveneleket, véletlenül se hagyják ki. :)


Népszerű idézetek

nope P>!

Not for the first time, Tom reflected there was no understanding women. It wasn't that they were illogical. Just the opposite. Their logic was of a higher order, too complex and advanced to submit to a complete proof calculus.

Kapcsolódó szócikkek: Tom Severin
tigi5 IP>!

Your body isn’t an ornament designed for other people’s pleasure. It belongs to you alone. You’re magnificent just as you are.

228. oldal

nope P>!

I’m older than him on the inside, by decades. My soul is a raisin.

Kapcsolódó szócikkek: Weston Ravenel

A sorozat következő kötete

The Ravenels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Diana Gabaldon: Voyager
Elizabeth Hoyt: Duke of Sin
Julianne Donaldson: Heir to Edenbrooke
Gail Carriger: Heartless
Maya Banks: Never Seduce a Scot
Sarah MacLean: A Scot in the Dark
Eloisa James: When Beauty Tamed the Beast
Julie Garwood: Ransom
Julia Quinn: The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever