Cassandra ​meghódítása (Ravenel család 6.) 208 csillagozás

Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindennek ​ára van…
Tom Severin vasútmágnás elég gazdag és hatalmas ahhoz, hogy azonnal kielégítse minden vágyát. Bármi vagy bárki az övé, ha úgy kívánja. Tökéletes feleséget találni egyszerűnek tűnik, és attól a pillanattól fogva, hogy Tom megpillantja Lady Cassandra Ravenelt, elhatározza, hogy megszerzi magának. De a gyönyörű és okos Cassandra legalább annyira eltökélt, hogy csakis szerelemből megy férjhez… s a szerelem az egyetlen, amit a férfi nem tud megadni neki.
Mindennek, kivéve őt…
Severin a legellenállhatatlanabb és legvonzóbb férfi, akivel Cassandra valaha találkozott, még ha a szíve megfagyott is. De ő nem szeretne a mindig győzelemre játszó, könyörtelen ember rohanó világában élni. Amikor egy újdonsült ellenség majdnem tönkreteszi Cassandra jó hírét, Severin megragadja a lehetőséget, amelyre várt. Mint mindig, most is megkapja, amit akar… vagy mégsem? Van egy lecke, amelyet Tom Severinnek még meg kell tanulnia új menyasszonyától.
Sohase becsülj… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
GABO, Budapest, 2021
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635661138 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2021
368 oldal · ISBN: 9789635662074 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Weston Ravenel · Devon Ravenel · Pandora Ravenel · Tom Severin · Cassandra Ravenel


Kedvencelte 18

Most olvassa 2

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 45


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása

Amikor elolvastam a tartalmát tudtam, hogy kiváncsi vagyok arra, ahogy Tom Severin megőrül. Ebben nem is csalódtam, nagyon szimpatikus volt a történet ezen része. A könyvnek jó a humora, Cassandra és Tom már az előző regényekben is kedves szereplővé lépett elő, kettejük párosa pedig nagyon jól működött. Remek volt az is a regényben, hogy nagyon sok és alapos korrajzot mutat, sok érdekes kiegészítő információt kapunk, időnként kinyitottam a google-t, hogy rákeressek egy-egy ruhára vagy helyszínre, szóval ismét csak több volt mint egy átlagos romantikus regény. Ami picit hiányzott az a helyzetből adódó konfliktus teljes hiánya. A cselekmény persze bonyolódott a végén, de túl hamar és egyszerűen megoldódott minden, mintha kissé elfáradt volna a végére a mesélő.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása

Lisa Kleypastól olvasni mindig élmény. A történetei nagyon bájosak a nem mindennapi szereplőikkel, ahogy a romantika a humor és az erotika keveredik bennük. Tom Severin eleinte nem volt szimpatikus ( azok a fránya bányajogok), de nem lehet nem kedvelni a maga furcsa világszemléletével és a „seldonos” beszólásaival. Tetszett ahogy Cassandra könyveket ajánlgatott neki, amiből fura következtetésekre jutott, és ahogy eldöntötte, hogy elég neki ötféle érzelem. Cassandra azonban szép lassan megpuhította szegényt ( bár a Bazzle szálat kicsit túlzásnak tartottam). Szép volt, hogy a szerző összegyűjtötte az egész Ravenel bandát, mindenki megkapta a maga boldogságát.

DarknessAngel >!
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása

Jó volt visszatörni a Ravenel családhoz. Lisa Kleypas történelmi romantikusai eddig mindig jó kedvre derítettek. Szerencsére most is egyből megfogott a történet. Tom egy igazán kedvelhető férfinak tűnik, és szerintem is tökéletesen passzolnak Cassandrával. Nem is értem a nő, hogy nem látta be hamarabb, hogy Tom igenis képes lesz belészeretni, hisz mindig annyi ranjongással és kedvességel fordult hozzá. Én már a legelején elvesztem Cassandra helyett is.
Ami viszont meglepett, hogy nem volt semmi nagyobb konfliktus a két főszereplő között. Ez persze nem is baj, csak hirtelen meg is feledkeztem róla, erre mikor befejeztem a könyvet, csak néztem, hogy: „Ennyi volt?” Túl rövidnek tűntek a boldogságban eltöltött percek, mivel előtte hosszadalmasabb ideig tartott az udvarlás. Szívesen olvastam volna még kicsit többet a párosról.

Niki_néni_olvas P>!
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása

– Istenem, ön mindent szó szerint vesz?
– Mérnök vagyok.

off

Kicsit nehéz szívvel kezdtem bele az utolsó eddig magyarul megjelent kötetbe. Alig várom, hogy a többit is olvashassuk fordításban!

Cassandra része pörgős, izgalmas és imádnivaló volt.

Tom Severin a (kicsit) úriember vasútmágnás megpillantja Cassandrát testvére esküvőjén és meglátja benne a tökéletes feleséget. Ám arra nem számított, hogy Cassandrát nem elégíti ki azaz öt érzés, amit a repertoárja tartalmaz. És persze a Ravenal tesók is elég egyértelműen tiltakoznak ellene.

Tom elengedi a dolgot. Legalább is azt hiszi. Ám nem tudja kiverni a fotografikus memóriájából a lányt, aki szintén megpróbál tovább lépni. Sajnos egy még kevésbé úriembernek esik áldozatul. spoiler

Szegény fiúnak rá kellett jönnie, hogy lehet két számjegyű különböző érzelemmel is rendelkezik, ami igazi megrázkódtatás lehetett neki.
Na, de itt a mi Cassandránk, aki nagy klasszikusok segítségével segít neki megérteni az érzéseit.
Így kerül sor még egy esküvőre Eversby Prioryban.

Aki több értékelésemet olvasta, az már rájöhetett, hogy alapvetően nem vagyok egy kritikus ember, de ebbe a sorozatba nem is tudnék belekötni, ha kritikusabb lennék sem.

Bárcsak azt mondhatnám, hogy Tom Severin csak Cassandrát hódította meg, de vele együtt engem is! ♥

Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása

Megint egy gyöngyszemet olvashattam Lisa Kleypastól.
Severin és Cassandra párosa ugyanúgy elbűvölt, mint az eddigi kedvenc párosom, Winterborne és Helen története.
Bazzle, te drága kis gyerkőc, annyira szeretnivaló vagy! *-*
Határozottan kedvenc lett ez a rész is, ami persze nem olyan meglepő, hiszen Lisa Kleypasról beszélünk! ;)
És nem győzök hálálkodni a @gabokiado-nak, amiért elhozza nekünk Kleypas könyveit. Csúcsszuperek vagytok! *-*

3 hozzászólás
Simon_Ziti>!
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása

Az előző kötetekből nem is tudhattuk meg, hogy Cassandra mennyire bájos, jószívű teremtés. Többször emlegette ő is, hogy mindenki egy kalap alá vette Pandoraval. Milyen igaz, mennyire hajlamosak vagyunk másokat valaki harsány személyiségéhez hasonlítani, miközben csak meg kellene ismerni.
Cassandranak még az is sikerült, hogy az előző részekben szereplő Tomot is igazán szerethető személyiséggé varázsolja.
Bazzel szerepe, pedig üdévé varázsolta a felgyülemlő monotonítást.

kocybaba P>!
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása

Ehhez nem kellett sok, pár oldal és a könyv engem máris sikerrel meghódított. Tom elképesztő figura volt a hatalmas intellektusával és hogy képtelen volt hagyományos módon szemlélni bármit is. Cassandraval szemben mégsem volt esélye, megpuhult mint a vaj napon. Nagyon kellemes párosítást alkottak, a leányzó is jól vette az akadályokat és nagyon tetszett, ahogy játékos formában megjelentek benne az irodalmi klasszikusok, ráadásul Bazzle – a kisfiú – még tovább édesítette az amúgy is elbűvölő történetüket. Az izgalmi faktort azért lehetett volna még növelni, nem ilyen egyszerűen letudni a bonyodalmakat, de így is garantált LK-os féle kikapcsolódást nyújtott, amit olyan rövidnek éreztem. Ujjak keresztben, remélem jönni fog a következő rész is!:)

Csoszi>!
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása

Imádom a sorozatot, de ez a rész egy picit elmaradt a korábbiak mögött. Nem volt benne túl sok fordulat, izgalom. Sőt, azt kell, hogy mondjam időnként még unatkoztam is egy kicsit. Tom Severin tök fura fazon. Egyáltalán nem tudtam hova tenni. Kedvenc részek: spoiler és spoiler.

Zsuzsanna_Makai>!
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása

Tom Severin messze magasan a kedvencem a sorozatból, az irodalmi ízlésén, és véleményén jókat derültem. Nekem is van egy kb ilyen ismim, néha bizony el kell gondolkodnom, hogy juthatott erről a dologról arra a következtetésre, nem mindig értem meg.
Természetesen Tom Sawyer volt rögtön a következő. Nálam Verne nyert.

perpetua P>!
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása

Az öt csillagot végül nem adtam meg, de nem kellett sok hozzá és csak próbáltam nem teljesen elfogultságomban vakon csillagozgatni. Ennek ellenére ki merem jelenteni, hogy ez a kedvenc történelmi romantikus sorozatom, pedig a Wallflowers is nagyon a szívemhez nőtt, de valahogy a Ravenelek kicsit előrébb vannak. A párosítás nagyon tetszett, már kezdtem aggódni Cassandra jövőjéért, hiszen már két egész könyv eltelt testvére szerelembe esése óta. :D Nehéz váltás lehet, hogy egyik napról a másikra nincs melletted minden percben az a személy, aki számodra a legfontosabb. Magányos lehet, főleg hogy hiába nyitsz új emberek felé, valahogy mindig falakba ütközöl. Ekkor toppan be az életébe Tom, a lehető legkülöncebb ember és végre megdobogtatja a szívét. Boldogságuk egyedüli akadálya a férfi konoksága, miszerint ő nem képes szeretni. Nekem tetszett, hogy úgy tűnt mindkét fél elfogadja, hogy nincs közös jövőjük, aztán egy váratlan esemény mégis újra közel sodorja őket egymáshoz. Külön a stílust, párbeszédeket, szereplőket felesleges dicsérni, mert ez mind alap az írónőtől, ezért volt igazi élmény ezt a kötetet is olvasni.
Az a fél csillag levonásnak a történet az oka. Szerettem minden elemét, csakis az a gond, hogy ennél egy picit tartalmasabb dolgot szerettem volna, több eseménnyel. Pár plusz fejezet, jelenet valószínűleg pont elég is lett volna, tényleg nem sokkal többre vágytam. Illetve azért az meglepett, hogy a fülszöveg által felvázolt történések ennyivel később következtek be. Még ha apró cselekményleírás be is csúszik, jellemzően korai eseményeket vázol fel. Ez nem tudom mennyire volt szerencsés.


Népszerű idézetek

Niki_néni_olvas P>!

– Istenem, ön mindent szó szerint vesz?
– Mérnök vagyok.

Queen001 P>!

– Nincs olyan, hogy vénlány.
– M-minek nevezne egy középkorú hölgyet, aki sohasem ment férjhez?
– Nő elvekkel? – javasolta West.

11. oldal

Annamari1002>!

— Kik tértek vissza? – kérdezte szórakozottan.— A tetvek.
Tom meglepetten pislogva emelte fel a fejét.
— Tessék?
— Bazzle tetvei — pontosított Barnaby komoran.
— Bazzle is velük van, vagy úgy döntöttek, hogy csak úgy maguktól beugranak?

181. oldal, 13.fejezet

Niki_néni_olvas P>!

Mivel magától képtelen volt megoldani ezt a paradoxont, úgy döntött, hogy az ilyen esetekben ismert szaktekintélyhez fordul tanácsért: Jane Austinhoz.

SICSI>!

– Ó, ön aztán nehéz eset, nemde? Szerintem el kellene olvasnia a Meggyőző érveket, hogy megtudja, mi közös van önben és Wentworth kapitányban.
– Valószínűleg nem sok – mondta Tom-, mivel én létezem, ő meg nem.

2 hozzászólás
Könyveslány P>!

– De a könyvekben az életről írnak. Egy regényben gyakran több igazság van, mint ezernyi újságcikkben vagy tudományos folyóiratban. Olvasás közben kis időre azt képzelheti, hogy valaki más… és így többet tudhat meg azokról, akik különböznek öntől.

Niki_néni_olvas P>!

– Sokat olvastam. Nem hiszi, hogy tanulhatunk a könyvekből?
– Semmi olyat, aminek a való élethez köze van.
– De a könyvekben az életről írnak. Egy regényben gyakran több igazság van, mint ezernyi újságcikkben vagy tudományos folyóiratban. Olvasás közben kis időre azt képzelheti, hogy valaki más… és így többet tudhat meg azokról, akik különböznek öntől.
– Beismerem, tévedtem – mondta. – Látom, el kell olvasnom egyet.

Niki_néni_olvas P>!

– Gondolja, hogy talán a magány lehet? – javasolta segítőkészen.
– Nem, nem arról van szó. – Severin töprengőnek tűnt. – Minek nevezi azt, amikor minden unalmas és értelmetlen, és még azok is, akiket jól ismer, olyanok, mint az idegenek?
– Magány – mondta Devon szárazon.

K_Kata99 P>!

Azok a férfiak, akik történelmet írnak, ritkán jó férjek.

64. oldal

Cintia_ >!

– Tudja, hogy sohasem voltam az a szentimentális fajta.
– Úgy érti, olyan, akinek emberi érzései is vannak? – kérdezte West marón.
– Vannak érzéseim. – Tom kicsit hallgatott. – Amikor úgy akarom.

Kapcsolódó szócikkek: Tom Severin · Weston Ravenel

A sorozat következő kötete

Ravenel család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn – Shonda Rhimes: Sarolta királyné
Sophie Irwin: Hozományvadász hölgyek kézikönyve
Julia Quinn: Esküvő lesz
Eloisa James: Az én hercegem
Gayle Callen: Sosem látott férj
Colleen Hoover: Verity
Jennifer Ashley: Lord Cameron bűnei
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Lucy Score: Amin sosem leszünk túl
Claire Kingsley: Az álbarátnő