90. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Az ​ördög télen (Wallflowers 4.) 296 csillagozás

Lisa Kleypas: Az ördög télen

A ​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy szövetkezik egyetlen közös cél érdekében, hogy minden női furfangot és praktikát bevetve férjet találjanak maguknak. Sikerül-e a harmadik „férjvadásznak” is a házasság révébe eveznie?

Evangeline Jenner, a legfélénkebb „férjvadász” napról napra közelebb kerül a gazdagsághoz. Ahhoz azonban, hogy örökségét élvezni tudja, ki kell szabadulnia a gátlástalan rokonok karmai közül. Evie felkeresi a közismerten korhely Lord St. Vincentet, és rendkívüli ajánlatot tesz neki: arra kéri a férfit, vegye őt feleségül.

Sebastian olyan hírnévre tett szert, hogy ha egy tisztességes hajadon akár csak fél percre kettesben marad vele, már tönkre is van téve. Ez a bűbájos leányzó mégis megjelenik nála… gardedám nélkül, hogy felajánlja a kezét. Kétségtelen, hogy a szépségre jó szemű arisztokrata sokkal rosszabbul is járhatna.

Evie azonban feltételhez köti az ajánlatát: a nászéjszaka után többé nem hál vele. Sohasem… (tovább)

Eredeti mű: Lisa Kleypas: Devil in Winter

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
GABO, Budapest, 2016
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063247 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Marcus Marsden, Westcliff grófja · Cam Rohan · Evangeline "Evie" Jenner · Daisy Bowman · Annabelle Peyton


Kedvencelte 59

Most olvassa 5

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 63


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Jobban tetszett, mint az előző rész, de nem lett a kedvencem.
A történet jól indul, nagyon tetszett az utazás Gretna Greenbe, de a kaszinóba való beköltözés után kezdett számomra ellaposodni a történet, és már nem olvastam olyan szívesen.
A főszereplőket hamar meg lehetett kedvelni, bár az előző rész befejezése után ezzel kapcsolatban voltak kétségeim, de úgy tűnik feleslegesen. Evie és Sebastian nagyon aranyos párost alkottak együtt.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Nagyon, nagyon jó történet volt. Itt ért össze a két sorozat (Hathawayek) Cam Rohan által. Az egész sztori alatt szépség és a szörnyeteg érzésem volt, ahogy a naív, szégyenlős Evie megszelidíti London legismertebb korhelyét. Sebastiannek sikerűlt visszalopnia magát a szìvembe, pedig az előző rész végén nagyon haragudtam rá. Cam pedig egy olyan helyes fiúként mutatkozik be, hogy kár lett volna őt az írónőnek veszni hagyni. Egy újabb kedvenc történelmi romantikus. :)

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Ohhh…
Lisa Kleypas könyveinek már törvényszerű mellékhatása az álmodozó sóhajtozás. Az írónő mindig képes ámulatba ejteni. Nem hittem volna az előző részek olvasása után, hogy megkedvelem Sebastiant. Megkedvelnit mondtam volna? Minő szerény kifejezése annak, amit a könyv végére Sebastian iránt éreztem. Mert mi mást tehettem volna, mint hogy teljesen belehabarodok? ;)
Minden héten szeretnék legalább egy Kleypas regényt olvasni. ;)

2 hozzászólás
>!
Sippancs P
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Ahh, Istenem, elvesztem. Az előző könyv végén azt mondtam, hogy nem tudom elképzelni, hogy Sebastian álmaim férfija legyen, de most… most csak őt akarom! Méghozzá hatalmas adagokban, reggel, délben, este! Ha kell, leszek én Evie2, és akár még a vörös hajat is bevállalom, sőt, megtanulhatok rendesen is viselkedni, csak legyen enyém ez a férfi! És azt mondtam már, hogy én akarok lenni Lady St. Vincent, ugye?!

Számomra ez a könyv a legek könyve volt, vagyis az eddig megjelent négy rész közül a legjobb, a legletehetetlenebb, a legmeghatóbb és a legszerethetőbb. Annyira remekül összerakott benne az írónő mindent, és én annyira imádtam! Az alapsztori már önmagában is megérte a pénzét, nagyon szeretem, amikor két ennyire ellentétes ember talál egymásra egy történetben, de a fiatal Cam, mint mellékszereplő…? Jézusom! Ennél jobbat Lisa nem is tehetett volna velünk! (Bár ha belegondolok, valószínűleg ez a sorozat előbb jelent meg, mint a Hathawayek.)

Nem is kérdéses az 5 csillag és az, hogy rányomtam a „Kedvencem” gombra.
Nagyon várom Daisy könyvét!

3 hozzászólás
>!
Xoxoribizli P
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Nem mondom, hogy nem volt izgalmas.
DE!
Nekem egy férfi csak akkor remegjen, ha fázik….

„Komolyan, valaki megmondhatná St.Vincentnek, hogy élő közhely lett belőle, megtestesítője mindannak, amit a jó útra tért korhelyekről mondanak.”

5 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Én már nem is tudom, melyik könyv a kedvencem a sorozatból, mert eddig mindegyik nagyszerű! *-* Simán kezdhetném úgy az összes értékelésemet, hogy imádtam, mert tényleg!
Tudtam, hogy több van Evie-ben, mint a félénk, dadogós lány. Bebizonyosodott, hogy mennyire határozott és erős személyiség. Nagyon örülök, hogy végül Sebastian lett a férje, mert az előző részben nagyon megkedveltem a pasit, igaz a végére csalódnom is kellett benne, amiatt amit Lillannal művelt. De szerencsére itt minden bűnét jóvátette.
Cam is szerepelt, (Hathaway sorozat), ami külön plusz pont. :) Ha nem olvastam volna az ő könyvét, akkor még reménykednék is, hogy talán Daisy-vel jön össze.
Nemcsak a borító, hanem a történet is csodaszép. Biztos még újra fogom olvasni.

>!
KönyvMoly_1989 P
Lisa Kleypas: Az ördög télen

IMÁDTAM!!!

Annyira éreztem, hogy ez lesz a legjobb rész! :)
10 csillagos abszolút kedvenc!
Rajongok a „rosszfiúkért”, mint St. Vincent, istenem, a gyengéim! És az a fojtott erotikus, szenvedélyes légkör közte és Evie között…
Túl rövid volt, úgy olvastam volna még!
Izgalmas, romantikus, érzéki történet volt, csak úgy pörögtek a lapok!
Evie – ben már kezdetektől ott volt a potenciál és nem is csalódtam, a Wallflowers sorozat – eddigi – favorit főhősnője lett számomra! :)

Sebastian St. Vincent, téged pedig hivatalosan is befogadtalak a képzeletbeli háremembe! :)

3 hozzászólás
>!
Orsi999
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Az előző kötet már nagyon kíváncsivá tett, így nem is volt kérdés, hogy elolvasom-e ezt a részt is.
Egy kicsit gyengébbnek tűnik ez a rész. Hiányoltam a humort és szinte túl sok volt benne a dráma. Nagyon izgalmasan indult, de voltak benne hullámvölgyek, amikor eléggé monotonná vált.
Lord St. Vincent-et az előző rész után nem nagyon kedveltem, de most kezdtem újra a szívembe zárni. Evie karaktere, már az elejétől kezdve szimpatikus volt, és örülök, hogy nem kellett csalódnom benne. Úgy érzem, hogy nekik pont egymásra volt szükségük.

>!
oldmoviegirl01 P
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Nem először fordul elő, hogy egy történelmi romantikus sorozat legjobbnak ítélt része nekem kevésbé tetszik. Annyira vártam már Evie történetét, nagyon kíváncsi voltam a félénk, folyton a háttérbe húzódó, dadogós, családja által megfélemlített lány megerősödésére. Lehet, hogy túl nagy elvárásokkal kezdtem a regénybe, de nekem pont az előzőekben leírt folyamatok erőteljesebb, részletesebb kibontása hiányzott. A Gretna Greenig tartó nagy utazás kalandosra, Evie és Sebastian között kialakuló ragaszkodás pedig igazán romantikusra sikerült.
A történet nagy nyertese Sebastian lett, akit finoman szólva nem kedveltem az előző rész végén, azt pedig mindig nagyon szeretem, ha az előző részek főszereplői aktív részesei a jelenlegi pár történetének.
A picinyke csalódottság ellenére továbbra is szeretem L.Kleypas történeteit, különösen ezt a sorozatot.

>!
gabiica P
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Nagyon jó volt. Kétségkívül ez lett a kedvenc részem a sorozat eddigi könyvei közül.
Nagyon vártam már Evie történetét, hiszen sokszor felbukkant a korábbi kötetekben, és számomra nagyon érdekes karakternek tűnt.
Azt kaptam, amit vártam: a dadogós, szerény lány felszabadult, boldog nővé érett a könyv során.
Nagyon tetszett Sebastian is. Bár az előző rész végén szinte megutáltam, most újra megkedveltem, hiszen teljesen más oldalát mutatta be.
Jó volt megismerni újabb szereplőket, Cam Rohan belopta magát a szívembe.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– Gondoltál már valaha arra, hogy dolgozz?
– Minek? – nézett rá értetlenül a férfi.
– Hogy pénzt keress.
– Jóságos isten, dehogy! A munka kellemetlen módon megzavarná a magánéletemet. Ráadásul csak ritkán kelek fel déli tizenkettő előtt.

77. oldal

3 hozzászólás
>!
Sippancs P

Evie-t megpillantva a barátnői hölgyekhez egyáltalán nem illő sikolyokkal futottak hozzá, és Evie is nevetve visítozott, ahogy hárman szoros kört alkotva összeölelkeztek, és boldogan puszilkodtak. A három izgatott fiatal nő addig kiabált és sikoltozott, amíg valaki be nem rontott a szobába.
Cam tágra nyílt szemmel, erősen zihálva érkezett. Rémülten nézett körül, és egyetlen pillantással felfogta a helyzetet. Karcsú teste lassan ellazult.
– A fenébe! – morogta – Azt hittem, baj van.
– Minden rendben van, Cam – nyugtatta meg sugárzó mosollyal Evie, miközben Annabelle továbbra is átölelve tartotta. – Csak a barátnőim vannak itt.
– Disznóöléskor sem hallottam még ilyen visítást – jegyezte meg fanyarul Cam, Sebastian felé pillantva.

206. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cam Rohan · Evangeline "Evie" Jenner
5 hozzászólás
>!
Cheril

– Nagyon kevés olyan dolog van, ami nem lehet a tiéd… amíg van bátorságod kinyújtani érte a kezed.

147. oldal

>!
miaow P

– Jézusom! Ugye, ezt nem mondod komolyan?
– Cigány vagyok – felelte Cam tárgyilagosan. – Még szép, hogy hiszek a szellemekben.
– Csak félig vagy cigány… ami alapján azt feltételezném, hogy a másik feledbe legalább minimális józanság és értelem szorult.
– A másik ágon ír vagyok – mondta Cam bocsánatkérő hangon.
Jézusom! – mondta újra St. Vincent, és a fejét csóválva elsietett.

140-141. oldal

>!
Edina_Bégány_Bosnakoff

– Nincs szükségem a segítségére, k-köszönöm…
– Karoljon belém! – ismételte meg a férfi a felszólítást, a hangja kedves volt, de kiérződött belőle az acélos akarat. – Nem fogom hagyni, hogy leessen a lépcsőn, és kitörje a nyakát, még mielőtt a hintóig érnénk. Nem olyan könnyű gazdag örökösnőhöz jutni manapság. Kemény munka lenne pótolni önt.

25. oldal

>!
miaow P

– Ha isteni kegyelemre vagyok utalva – suttogta –, nagy a baj… hacsak nem találunk valami korrupt angyalt, akit lefizethetünk.

249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian Challon, Lord St. Vincent
>!
Sippancs P

Bármilyen más körülmények közt Evie tiltakozott volna a bánásmód ellen, most azonban meg sem mukkant, amikor a férfi eligazította a szoknyáját, és a téglát a lábához dugta.
– Óóóó… – sóhajtott fel, és beleborzongott a gyönyörűségbe, ahogy a finom meleg körülölelte fagyos lábujjait. – S-soha semmi nem volt ilyen jó…
– Más nők is folyton ezt mondogatják nekem – felelte a férfi mosollyal a hangjában.

35. oldal

8 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P

A nagymamám mindig azt mondta nekem, sohase fordulj vissza egy új útról… nem tudhatod, milyen kalandok várnak rád.

Kapcsolódó szócikkek: Cam Rohan
>!
krisztin1 P

(…) a szív titkaira nem mindig van logikus válasz. Néha két független lélek törései válnak olyan kapoccsá, amely összetartja őket.

Kapcsolódó szócikkek: Marcus Marsden, Westcliff grófja

A sorozat következő kötete

Wallflowers sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás
Nora Roberts: Északi fény
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Susan Wiggs: Téli varázs
Nora Roberts: Piruett
Richard Paul Evans: Kegyelem
Eowyn Ivey: A hóleány
Charles Martin: Hegyek között
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!