Az ​ördög télen (Wallflowers 4.) 500 csillagozás

Lisa Kleypas: Az ördög télen

A ​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy szövetkezik egyetlen közös cél érdekében, hogy minden női furfangot és praktikát bevetve férjet találjanak maguknak. Sikerül-e a harmadik „férjvadásznak” is a házasság révébe eveznie?

Evangeline Jenner, a legfélénkebb „férjvadász” napról napra közelebb kerül a gazdagsághoz. Ahhoz azonban, hogy örökségét élvezni tudja, ki kell szabadulnia a gátlástalan rokonok karmai közül. Evie felkeresi a közismerten korhely Lord St. Vincentet, és rendkívüli ajánlatot tesz neki: arra kéri a férfit, vegye őt feleségül.

Sebastian olyan hírnévre tett szert, hogy ha egy tisztességes hajadon akár csak fél percre kettesben marad vele, már tönkre is van téve. Ez a bűbájos leányzó mégis megjelenik nála… gardedám nélkül, hogy felajánlja a kezét. Kétségtelen, hogy a szépségre jó szemű arisztokrata sokkal rosszabbul is járhatna.

Evie azonban feltételhez köti az ajánlatát: a nászéjszaka után többé nem hál vele. Sohasem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
GABO, Budapest, 2016
344 oldal · ISBN: 9789634064206 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2016
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063247 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Marcus Marsden, Westcliff grófja · Cam Rohan · Evangeline "Evie" Jenner · Lillian Bowman · Annabelle Peyton · Daisy Bowman

Helyszínek népszerűség szerint

Hampshire


Kedvencelte 101

Most olvassa 1

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Sebastian és Evie külön-külön borzalmas, de együtt ragyogó párost alkotnak. Az ő történetük talán a legrendhagyóbb, és a legmulatságosabb. Ugyanakkor a történet a közepe felé mégis ellaposodik. Nem mondom, hogy nincs benne cselekmény, de valahogy mégsem az igazi. Kicsit sajnáltam hogy nincs maximálisan kihasználva a szereplők és a helyzet adta lehetőség, de összességében mégis szerettem ezt a részt.

Nymeria96>!
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Jobban tetszett, mint az előző rész, de nem lett a kedvencem.
A történet jól indul, nagyon tetszett az utazás Gretna Greenbe, de a kaszinóba való beköltözés után kezdett számomra ellaposodni a történet, és már nem olvastam olyan szívesen.
A főszereplőket hamar meg lehetett kedvelni, bár az előző rész befejezése után ezzel kapcsolatban voltak kétségeim, de úgy tűnik feleslegesen. Evie és Sebastian nagyon aranyos párost alkottak együtt.

Niki_néni_olvas P>!
Lisa Kleypas: Az ördög télen

„A szerelmem a tiéd.” ♥

Istenem, hát mi volt ez?!
Sebastian az eszményi férfi karakterekről szóló képzeletbeli listám élmezőnyébe verekedte magát (szó szerint). ♥

Szkeptikus voltam Sebastiannal kapcsolatban az előző kötet miatt, de bebizonyította, hogy van szíve (és esze).

Nem tudtam, nem imádni ezt a kötetet. Kellően szórakoztató, izgalmas és végtelenül romantikus volt. ♥

Evie karakterére már korábban is felfigyeltem, annyira éreztem, hogy jóval több van benne, mint amennyit a rokonai elnyomásában mutatott magából. Remek példa is arra, hogy előbb meg kellene ismerni az embert és csak utána véleményt kialakítani róla.

Olyan szép megoldást választott azzal az írónő, hogy Evie dadogása fokozatosan alábbhagyott, ahogy egyre inkább biztonságban érezte magát a házasságban.

A szívem csordultig telt szeretettel attól a figyelemtől és odaadástól, amit egymás iránt éreztek.

Greta Greenből haza felé még azt hihettük, hogy Evie megmenekült talán a rokonoktól, de ez csak egy névleges házasság lesz. Aztán arcul csapta őket a valóság és a saját érzéseik.

Azt gondolhatnánk St. Vincentről, hogy ha egyszer házasságra lép az maximum a testiségről fog szólni, de ezt gyönyörűen megcáfolták.

Annyira izgultam érte a támadás után, mint ha tényleg ismerném. ♥

És milyen barát ez a Marcus? A barátságuk majdnem annyira megérintett, mint a kialakuló szerelem.

Mellékszereplőkben is nagyon erős történet. Camről is szeretnék még olvasni, nagyon megnyerő jellem.

És végül a lányok. Úgy örültem, ahogy a végén együtt láthattam őket, imádom az ilyen barátságokat. Remélem Eviékhez is beköszönt a gyermekáldás és láthatjuk Sebastiant apaként.

Még akarok belőlük! Már most könnyezem, hogy lassan vége a sorozatnak. :(

Gyere Daisy, adjuk el azokat a petrezselymeket végleg! ♥

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Nagyon, nagyon jó történet volt. Itt ért össze a két sorozat (Hathawayek) Cam Rohan által. Az egész sztori alatt szépség és a szörnyeteg érzésem volt, ahogy a naív, szégyenlős Evie megszelidíti London legismertebb korhelyét. Sebastiannek sikerűlt visszalopnia magát a szìvembe, pedig az előző rész végén nagyon haragudtam rá. Cam pedig egy olyan helyes fiúként mutatkozik be, hogy kár lett volna őt az írónőnek veszni hagyni. Egy újabb kedvenc történelmi romantikus. :)

Sippancs P>!
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Ahh, Istenem, elvesztem. Az előző könyv végén azt mondtam, hogy nem tudom elképzelni, hogy Sebastian álmaim férfija legyen, de most… most csak őt akarom! Méghozzá hatalmas adagokban, reggel, délben, este! Ha kell, leszek én Evie2, és akár még a vörös hajat is bevállalom, sőt, megtanulhatok rendesen is viselkedni, csak legyen enyém ez a férfi! És azt mondtam már, hogy én akarok lenni Lady St. Vincent, ugye?!
Számomra ez a könyv a legek könyve volt, vagyis az eddig megjelent négy rész közül a legjobb, a legletehetetlenebb, a legmeghatóbb és a legszerethetőbb. Annyira remekül összerakott benne az írónő mindent, és én annyira imádtam! Az alapsztori már önmagában is megérte a pénzét, nagyon szeretem, amikor két ennyire ellentétes ember talál egymásra egy történetben, de a fiatal Cam, mint mellékszereplő…? Jézusom! Ennél jobbat Lisa nem is tehetett volna velünk! (Bár ha belegondolok, valószínűleg ez a sorozat előbb jelent meg, mint a Hathawayek.)
Nem is kérdéses az 5 csillag és az, hogy rányomtam a „Kedvencem” gombra.
Nagyon várom Daisy könyvét!

8 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Ohhh…
Lisa Kleypas könyveinek már törvényszerű mellékhatása az álmodozó sóhajtozás. Az írónő mindig képes ámulatba ejteni. Nem hittem volna az előző részek olvasása után, hogy megkedvelem Sebastiant. Megkedvelnit mondtam volna? Minő szerény kifejezése annak, amit a könyv végére Sebastian iránt éreztem. Mert mi mást tehettem volna, mint hogy teljesen belehabarodok? ;)
Minden héten szeretnék legalább egy Kleypas regényt olvasni. ;)

2 hozzászólás
Simon_Ziti>!
Lisa Kleypas: Az ördög télen

A sorozat legmozgalmasabb része. Egy percig nem unatkozik az olvasó.
A szereplőknek annyi hibájuk van, hogy egy mondatba bele se lehetne sűríteni, mégis szerethetőek, ettől emberiek. A történet középpontjában Evie es Sebasian áll, akik mindketten megküzdenek félelmeikkel, a nehezségek leküzdése pedig valódi beteljesedést ígér nekik.
Összességeben ez a rész tetszett a legjobban. off

Xoxoribizli>!
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Nem mondom, hogy nem volt izgalmas.
DE!
Nekem egy férfi csak akkor remegjen, ha fázik….

„Komolyan, valaki megmondhatná St.Vincentnek, hogy élő közhely lett belőle, megtestesítője mindannak, amit a jó útra tért korhelyekről mondanak.”

5 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Lisa Kleypas: Az ördög télen

IMÁDTAM!!!

Annyira éreztem, hogy ez lesz a legjobb rész! :)
10 csillagos abszolút kedvenc!
Rajongok a „rosszfiúkért”, mint St. Vincent, istenem, a gyengéim! És az a fojtott erotikus, szenvedélyes légkör közte és Evie között…
Túl rövid volt, úgy olvastam volna még!
Izgalmas, romantikus, érzéki történet volt, csak úgy pörögtek a lapok!
Evie – ben már kezdetektől ott volt a potenciál és nem is csalódtam, a Wallflowers sorozat – eddigi – favorit főhősnője lett számomra! :)

Sebastian St. Vincent, téged pedig hivatalosan is befogadtalak a képzeletbeli háremembe! :)

3 hozzászólás
DarknessAngel>!
Lisa Kleypas: Az ördög télen

Én már nem is tudom, melyik könyv a kedvencem a sorozatból, mert eddig mindegyik nagyszerű! *-* Simán kezdhetném úgy az összes értékelésemet, hogy imádtam, mert tényleg!
Tudtam, hogy több van Evie-ben, mint a félénk, dadogós lány. Bebizonyosodott, hogy mennyire határozott és erős személyiség. Nagyon örülök, hogy végül Sebastian lett a férje, mert az előző részben nagyon megkedveltem a pasit, igaz a végére csalódnom is kellett benne, amiatt amit Lillannal művelt. De szerencsére itt minden bűnét jóvátette.
Cam is szerepelt, (Hathaway sorozat), ami külön plusz pont. :) Ha nem olvastam volna az ő könyvét, akkor még reménykednék is, hogy talán Daisy-vel jön össze.
Nemcsak a borító, hanem a történet is csodaszép. Biztos még újra fogom olvasni.


Népszerű idézetek

Cheril>!

– Nagyon kevés olyan dolog van, ami nem lehet a tiéd… amíg van bátorságod kinyújtani érte a kezed.

147. oldal

miaow P>!

– Jézusom! Ugye, ezt nem mondod komolyan?
– Cigány vagyok – felelte Cam tárgyilagosan. – Még szép, hogy hiszek a szellemekben.
– Csak félig vagy cigány… ami alapján azt feltételezném, hogy a másik feledbe legalább minimális józanság és értelem szorult.
– A másik ágon ír vagyok – mondta Cam bocsánatkérő hangon.
Jézusom! – mondta újra St. Vincent, és a fejét csóválva elsietett.

140-141. oldal

miaow P>!

– Ha isteni kegyelemre vagyok utalva – suttogta –, nagy a baj… hacsak nem találunk valami korrupt angyalt, akit lefizethetünk.

249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian Challon, Lord St. Vincent
1 hozzászólás
Sippancs P>!

– Gondoltál már valaha arra, hogy dolgozz?
– Minek? – nézett rá értetlenül a férfi.
– Hogy pénzt keress.
– Jóságos isten, dehogy! A munka kellemetlen módon megzavarná a magánéletemet. Ráadásul csak ritkán kelek fel déli tizenkettő előtt.

77. oldal

3 hozzászólás
Sippancs P>!

Evie-t megpillantva a barátnői hölgyekhez egyáltalán nem illő sikolyokkal futottak hozzá, és Evie is nevetve visítozott, ahogy hárman szoros kört alkotva összeölelkeztek, és boldogan puszilkodtak. A három izgatott fiatal nő addig kiabált és sikoltozott, amíg valaki be nem rontott a szobába.
Cam tágra nyílt szemmel, erősen zihálva érkezett. Rémülten nézett körül, és egyetlen pillantással felfogta a helyzetet. Karcsú teste lassan ellazult.
– A fenébe! – morogta – Azt hittem, baj van.
– Minden rendben van, Cam – nyugtatta meg sugárzó mosollyal Evie, miközben Annabelle továbbra is átölelve tartotta. – Csak a barátnőim vannak itt.
– Disznóöléskor sem hallottam még ilyen visítást – jegyezte meg fanyarul Cam, Sebastian felé pillantva.

206. oldal

5 hozzászólás
Edina_Bégány_Bosnakoff>!

– Nincs szükségem a segítségére, k-köszönöm…
– Karoljon belém! – ismételte meg a férfi a felszólítást, a hangja kedves volt, de kiérződött belőle az acélos akarat. – Nem fogom hagyni, hogy leessen a lépcsőn, és kitörje a nyakát, még mielőtt a hintóig érnénk. Nem olyan könnyű gazdag örökösnőhöz jutni manapság. Kemény munka lenne pótolni önt.

25. oldal

krisztin1>!

– Minek olvasószoba, ha senki sem olvas benne? – háborgott Daisy. – Különben is, el sem tudok képzelni izgalmasabb elfoglaltságot, mint az olvasás. Hiszitek vagy sem, a szívem is hevesebben dobog, ha elmélyülök egy érdekfeszítő történetben.

Kapcsolódó szócikkek: Daisy Bowman · olvasás
Tóth_Orsolya_3 P>!

A nagymamám mindig azt mondta nekem, sohase fordulj vissza egy új útról… nem tudhatod, milyen kalandok várnak rád.

Kapcsolódó szócikkek: Cam Rohan
Sippancs P>!

Bármilyen más körülmények közt Evie tiltakozott volna a bánásmód ellen, most azonban meg sem mukkant, amikor a férfi eligazította a szoknyáját, és a téglát a lábához dugta.
– Óóóó… – sóhajtott fel, és beleborzongott a gyönyörűségbe, ahogy a finom meleg körülölelte fagyos lábujjait. – S-soha semmi nem volt ilyen jó…
– Más nők is folyton ezt mondogatják nekem – felelte a férfi mosollyal a hangjában.

35. oldal

8 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Wallflowers sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig
Talia Hibbert: Kezdj élni, Chloe Brown!
Karády Anna: A füredi földesúr
Bakos R. Laura: Megélt életek
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni
Billy O'Callaghan: Szerelmem, Coney Island