Apja ​lánya (Ravenel család 5.) 89 csillagozás

Lisa Kleypas: Apja lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lisa ​Kleypasnak, a New York Times bestsellerszerzőjének sziporkázó történetében egy gyönyörű, fiatal özvegy épp azzal a férfival talál rá a szenvedélyre, akivel igazán nem kellene…

Bár Lady Clare, a gyönyörű fiatal özvegy még sosem találkozott West Ravenellel, abban egészen biztos, hogy a férfi egy komisz, nyavalyás, erőszakos fráter, aki a bentlakásos iskolában pokollá tette Phoebe néhai férjének az életét, és ezt a nő sosem fogja megbocsátani neki. Phoebe egy családi esküvőn megismerkedik egy remek megjelenésű és képtelenül elbűvölő idegennel, aki mellett tüzes-jeges hullámokban tör rá a vágy. Amikor a férfi bemutatkozik, kiderül róla, hogy nem más, mint… West Ravenel.

West múltja nem mondható makulátlannak, de ezért sosem mentegetőzik, és nem keres kifogásokat. Azonban attól a perctől fogva, hogy megismeri Phoebe-t, ellenállhatatlan vágy emészti… emellett tudatában van annak a keserű igazságnak is, hogy egy Lady Clare-hez hasonló nő társadalmi szempontból is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
GABO, Budapest, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634068761 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2019
392 oldal · ISBN: 9789634069195

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Evangeline "Evie" Jenner · Weston Ravenel · Devon Ravenel · Phoebe Challon, Lady Clare


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 59

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lisa Kleypas: Apja lánya

Hol a következő rész?
Csak mert Lisa Kleypasból soha nem lehet elég.
Kedvenc most nem lett ez a rész, de a sziporkázó humor és az édes gyerkőcök miatt nem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni. És ne felejtkezzünk el az idősebbik Lord St.Vincent elbűvölő sármjáról sem. Szent ég! Ez a pasi még mindig lehengerlő… *-*
Természetesen West és Phoebe párosát is nagyon szerettem, csak West lehetett volna egy kicsit határozottabb is.

Nagyon várom a 6. részt. Remélem, jövőre azt is elhozza nekünk a Gabo kiadó.

1 hozzászólás
>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Lisa Kleypas: Apja lánya

Ravenel család 5

Ez megint egy eszméletlenül jó rész volt, imádtam minden sorát.
Igazi második esély könyv volt, a volt lumpen West Ravenel fiú és egy fiatal özvegy szerelmi története. Mindketten sokat vívódtak a tagadhatatlan vonzalom ellenére. Eléggé szükséges volt a család befolyására, hogy legyőzzék kétségeiket és engedjenek a mindent elsöprő szerelemnek.
Sok vicces jelenet is volt a történetben, igencsak meg kellett fékeznem magamat az idézetkiírásban, ki lehetett volna írni a fél könyvet.
A női főszereplő apja, Kingston hercege, az előző sorozat egyik főszereplő fenegyereke, most is hozta szeretetre méltó formáját, teljesen odavoltam érte.
A gyerekek is imádni valóak voltak és a fekete macskáért is odavoltam.
Nagyszerű olvasmány volt és tekintve az író által létrehozott kiterjedt családot, remélem lesz még sok-sok rész, amikben újabb és újabb párok találnak egymásra.

>!
Zsuzsanna_Makai
Lisa Kleypas: Apja lánya

Miután rájöttem, h hiányoznak nekem a Hathaway-ek, most megértettem, h igazából a Ravenel-ek is hiányoztak.
Lisa Kleypas miatt bukok egy csomó kihívást idén. Nem bírok mástól olvasni…
Nagyon tetszett ez a rész is! Méltó, humorban gazdag folytatása a sorozatnak.
Tetszett, h Phoebe milyen hamar meg tudta változtatni a véleményét, és felülemelkedni az elôítéletein.
Westont az elsô rész óta imádom, amikor kimentette a testvérét a vízbôl, és azt mondta neki, h csak azért tette, nehogy ô örökölje a grófi címet…
Justin józan paraszti esze, és ösztönös intelligenciája jóval több volt, mint amire egy négyévestôl számítani lehet, de aztán ha jobban belegondolok, a herceg a nagyapja, az anyjának az apja, minden világos.
A kedvencem tôle az volt, amikor közölte, h tudja h nem tarthatja meg a macskát, a baj csak az, h a macska akarja megtartani ôt.

>!
perpetua P
Lisa Kleypas: Apja lánya

Nagy bánatomra nem tudom itt is megadni az öt csillagot, mint az első négy kötetre és nagyon sajnálom, hogy pont ez a rész nem kapja meg.
Ennek ellenére nagyon örülök, hogy megszületett ez a könyv is. West-et és Phoebe-t nagyon szerettem, a közöttük lévő kapcsolatot most is gyönyörűen átadta az írónő. Az igazi rajongók szíve csak úgy repeshetett, hogy a Wallflowers szereplők is többször feltűnnek, sőt egyesek többször is. Jó volt látni, hogy Evie és Sebastian között ennyi év után is lobog a szenvedély és a szerelem.
A fél csillag levonás pedig a történet miatt van. Annyival érdekesebb sztorikat tud megálmodni Lisa, és méltatlanul egyszerű történetet kapott ez a páros. A felvezetés nagyon jól indult, Phoebe hosszú évek óta látatlanul is gyűlöli West-et, aki néhai férje életét megkeseríti. Azt tudtam, hogy miután megismeri ő is ráébred, hogy mennyire más ember lett a férfi, nem vártam, hogy a könyv végéig haragban lesznek, de nem voltak kiaknázva a szituációban rejlő lehetőségek. A gyúlöllek/szeretlek kapcsolatokat imádom, annyival érdekesebbek, mint egy egyszerű meglátlak és megszeretlek típusúak. Itt elég rövidre volt zárva a dolog, és másra kezdtünk fókuszálni egymásra találásuk akadályaként. Amit szintén el tudtam volna nézni, ha nem ilyen egyszerűen rendeződnek el a dolgok. Az eddigi részekben kisebb-nagyobb rejtélyek végigfutottak a történetben, itt ezt is hiányoltam.
Sajnos csak panaszkodok, úgy látom, de hát tényleg nagyon sajnálom, mert többet vártam. Viszont egy pillanatig se tagadom, és nem véletlenül kap 4,5 csillagot a történet, hogy ezt is öröm volt olvasni. Az írónő verhetetlen a történelmi romantikusok gyártásában, igazi élvezet olvasni a regényeit. Ahogy írtam is, West és Phoebe kapcsolata remek volt, csodálatos volt szemtanúja lenni kapcsolatuk kibontakozásának, mindketten nagyon megérdemelték a boldogságot.
Csupán az volt a baj, hogy túl magasan volt már a léc, és nehéz mindig megugrani. :D

>!
Trice29 P
Lisa Kleypas: Apja lánya

Valamiért teljesen ismerős volt ez a történet, mintha már olvastam volna. Ettől függetlenül tetszett, bár West-től több humort vártam volna. Phoebe és a gyerekek igazán szerethetőek voltak. A kiscica pedig cukiiii :o) Remélem Tom történetét is olvashatjuk, egyre kíváncsibb vagyok rá ♥

>!
Bagneso
Lisa Kleypas: Apja lánya

Imádom ezeket a Lisa Kleypas teremtette világokat, nincs még egy olyan történelmi romantikus történet, mint az általa álmodottak, amikben szívesebben kalandozom és élem bele magam! :) Westhez az előző részben nagyon meghozta a kedvemet az írónő, és szinte remegve vártam, hogy olvashassam a történetét, arról nem is szólva, hogy a párjául kiszemelt hölgynek hála, régi kedvenceim (ismét) bőven kivették a részüket a cselekményből. Összességében minden soráért odavoltam ennek a résznek! :) West hozta, amit vártam, és szerettem is érte, bár kicsit bosszantott a berögzült makacsságával, de szerencsére Phoebe bízonyította, hogy tényleg az apja lánya, és nem hagyta annyiban a dolgukat. A gyerkőcök abszolút kiütötték a cukiság mérőt, Sebastian nagypapa pedig engem ütött ki megint a sármjával, mert teljesen odavagyok az idősebb és érettebb kiadásáért! :) Mindig öröm visszatérni a már jól ismert vidéki helyszínekre is, ahol mindig akadnak vicces és kalandos események, mint most is, és persze mindig van megfelelő alkalom és hely egy légyotthoz is. Azt pedig eddig is tudtam, hogy Kleypas ért az érzékiséghez, de hogy mennyire, arról ismét megbizonyosodhattam, mert én még nem olvastam annál erotikusabb borotválásról, mint amihez ebben a könyvben volt szerencsém. :) Szóval, minden tekintetben abszolút az elégedettségem a történetet illetően, csak azt sajnálom, hogy még messze a következő kötet megjelenése, de bízom benne, hogy azt is elhozza majd a kiadó, mert ez a Tom Severin is nagyon érdekel már! ;)

3 hozzászólás
>!
turanett P
Lisa Kleypas: Apja lánya

Na igen! Végre West is megérkezett.Humorban és sármos férfiakban sem volt hiány. De a kedvencen, Phoebe, kisfia, Juston volt. Annyira cuki gyerkőc. Már az elején, hogy oda volt Westért, nem véletlen, a gyerekek a legjobb ember ismerők. :) West és Phoebe nagyon jó párost alkottak, csak sajnáltam, hogy a a férfi ennyire határozatlan. Itt is megjelent a „kedvenc” mondatom, „Én nem érdemlem meg őt”. Edwardon nagyon kiakadtam. Persze sejtettem, hogy vaj van a füle mögött, de még egy ekkora sunyi tetűt! A végén hiányoltam egy kis epilógust, az még kellett volna a kis lelkemnek,de mindennek ellenére nagyon tetszett. Főleg, hogy az eddigi szereplők is kaptak egy kis szösszenetet. :)

>!
B_Vivien_Kitti P
Lisa Kleypas: Apja lánya

Kleypas az egyik kedvenc írónőm, így nem csoda, hogy most is számomra jó könyvet tudott írni :)
Igaz, hogy inkább 4,75 lenne az a csillag, mert Phoebe néhány tulajdonsága idegesített.
Túlságosan naiv volt, és ez a vak hűség a halott férje iránt kissé nyálasan és irritálóan volt ábrázolva.
Ettől eltekintve azonban nekem tetszett a történet.
Kleypas eddigi könyvei közül szerintem ezen mosolyogtam a legtöbbet, hála Justinnak.
Imádtam West-Justin jeleneteket. Olyan édesek és viccesek voltak!
A szívem mindig megdobban, ha egy ilyen jeles és erős férfit lát gyermekkel. És West különösen jó apa figura.
Imádtam St.Clare családot, azt, hogy Sebastian ilyen sokat szerepelt!
A történet édes, romantikus és vicces.
Igazi Kleypas csemege! :)

>!
anikho
Lisa Kleypas: Apja lánya

Szerettem olvasni, csak úgy, mint a többi kötetet.
Ámbár.. szerettem volna, ha West kicsit a keményebb és karakánabb formáját hozta volna. Akkor igazán lehengerlő is lehetett volna. Ha az a volna, ne lett volna….

Phoebe személyiségével, személyével nem volt problémám, külön örültem neki, hogy könnyedén átsiklott a múlt sérelmein. Nagyon féltem, hogy ezen fogunk lovagolni fejezeteken keresztül… de szerencsére nem.
A fiúk aranyosak voltak, csak úgy mint a nagyapjuk! :D Jajajajj Sebastian… , még mindig valami eszméletlen.
Nagyon meglepődtem, hogy Phoebe egyik legjobb barátnője, Marcus lánya, bár gondolhattam volna. Olvastam volna még Westcliffről is.. Telhetetlen vagyok.

West és Lady Clare kapcsolata a kellő iramban haladt és alakult, felesleges drámák nélkül. Azonban, hogy mondtam is korábban, sokszor úgy nézett ki, hogy a lány fut a férfi után.. :D Hát hol az a férfi, akiért olvadozni kezdünk, aki ostromolja a főszereplő mellett, a mi szívünket is?

Előre is nagyon várom Cassandra és Tom sztoriját. Bízom benne, hogy a @gabokiado jóvoltából jövő ősszel már a kezemben tarthatom. :)

>!
ncsn87
Lisa Kleypas: Apja lánya

„ Nincs egyetlen porcikád sem, amely ne lenne szép. Ezek a jelek arról beszélnek, hogy jól élted az életedet, hogy kockázatot vállaltál, és két csodát hoztál a világra. Azt jelzik, hogy szerettek és szerettél.”

Kleypas könyveit olyan olvasni, mintha hazaértem volna, olyan megnyugtató, finom, hívogató. Kevés erotikus regény tud vele vetekedni, pedig sok erotikát nem tartalmaz, de mégis sokkal perzselőbb, mint a többi. A kor varázsa és ahogy az írónő a szavakkal bánik… Mindennel felér! *.* ♥ Nem tudok többet mondani. Kleypasból sohasem lehet elég vagy sok. ♥
Imádtam ezt a részt is. Kedvencem lett.
Phoebe és West… hmmm… Isteni párost alkottak! Annyira perszelő, tüzes volt az egész. Nem akartam letenni.
A gyerekek, főleg Justin annyira cukik voltak. Azok a megszólalások, amiket levágott. Feküdtem a röhögéstől. Az anyukájuk nagyon szépen nevelte őket.
A párosunk igazán megérdemelte már a boldogságot. Bár Westet néha megcsapkodtam volna, hogy térjen már észhez. :D
Azért meg külön piros pont, hogy többet szerepeltek a Wallflowers sorozat karakterei. Sebastian, még mindig imádlak! ♥
Egy dolgot nem tudok megbocsátani a fordításnak, ami egyébként szuper volt szerintem, hogy egyfolytában fütykösöztek benne… Engem annyira kizökkentett, amikor éppen egy fincsi rész kellős közepén voltam… :D
Epekedve várom a következő részt! ♥

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
ncsn87

– Justin, attól tartok, nem tarthatod meg a macskát.
– Ó, hát ezt már tudtam.
– Nagyszerű. Nos, akkor…
– Csakhogy, tudod, mama, az a helyzet, hogy a cica szeretne megtartani engem.

139. oldal

2 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Mert néha a rejtély több örömöt nyújt, mint maga a válasz.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian Challon, Lord St. Vincent
>!
Aoimomo P

-Az ön helyében szót fogadnék a lányomnak, Ravenel! – szólalt meg Phoebe háta mögött Sebastian.
– Amikor utoljára megpróbáltam megtagadni tőle valamit, sikoltozni kezdett, és legalább egy órán át abba sem hagyta.
A megjegyzés megtörte a pillanat varázsát. – De apa! – tiltakozott nevetve a nő, és kissé elfordult, hogy a válla felett felnézhessen a hercegre. – Hiszen akkor kétéves voltam!
– De a hatása még mindig nem múlt el.

>!
perpetua P

– Ahányszor csak belép, mindannyian tisztán halljuk, hogy dobban meg a szíved.

193. oldal

>!
perpetua P

– A kedvesség akkor jelent igazán valamit, ha olyan embereket részesítünk benne, akik nem szolgáltak rá.

52. oldal

>!
perpetua P

– Időnként mindannyian úgy táncolunk, ahogy valaki fütyül, és legfeljebb abban reménykedhetünk, hogy a dallam a kedvünkre való.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Devon Ravenel · Weston Ravenel
>!
ncsn87

– Jelen pillanatban vonzalmat tudnék érezni bármely kilencven év alatti nő iránt – vágott vissza West. – Még nem ért véget a tavaszi tenyészidő, és a birtok minden jószága hetek óta boldogan párzik. Kivéve engem. Tudod egyáltalán, hogy mióta nem voltam nővel? Minden áldott reggel egészségügyi vészhelyzetre ébredek.

100. oldal

>!
perpetua P

– Ez csak véletlenül alakult így – hallotta meg a feje felett Mr. Ravenel ziháló hangját.
– Igen – hebegte kábán a nő. – Értem.
– A könyv leesett… én utánanyúltam… az ön ajka pedig útban volt…

153. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Úgy tűnik, kölcsönvettük az egyik macskájukat. Szeretnénk visszaszolgáltatni, de folyton a nyomunkban van. Nem tudna véletlenül tanácsot adni, hogyan érhetnénk el, hogy ne kövessen bennünket?
– Ha rá tudnék venni erre egy macskát, akkó' az mán kutya lenne.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Phoebe Challon, Lady Clare
>!
perpetua P

Nincs annál jobb, mint amikor az ember olyasmihez jut hozzá, amit nem érdemelt meg.

216. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Lark: A fehér felhő földjén
Stephanie Laurens: Henrietta tévedése
Julie Garwood: A menyasszony
Robin LaFevers: Sötét diadal
Kate Quinn: A császár szeretője
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl
Heather Graham: A szürkekabátos
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett