Apja ​lánya (Ravenel család 5.) 143 csillagozás

Lisa Kleypas: Apja lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lisa ​Kleypasnak, a New York Times bestsellerszerzőjének sziporkázó történetében egy gyönyörű, fiatal özvegy épp azzal a férfival talál rá a szenvedélyre, akivel igazán nem kellene…

Bár Lady Clare, a gyönyörű fiatal özvegy még sosem találkozott West Ravenellel, abban egészen biztos, hogy a férfi egy komisz, nyavalyás, erőszakos fráter, aki a bentlakásos iskolában pokollá tette Phoebe néhai férjének az életét, és ezt a nő sosem fogja megbocsátani neki. Phoebe egy családi esküvőn megismerkedik egy remek megjelenésű és képtelenül elbűvölő idegennel, aki mellett tüzes-jeges hullámokban tör rá a vágy. Amikor a férfi bemutatkozik, kiderül róla, hogy nem más, mint… West Ravenel.

West múltja nem mondható makulátlannak, de ezért sosem mentegetőzik, és nem keres kifogásokat. Azonban attól a perctől fogva, hogy megismeri Phoebe-t, ellenállhatatlan vágy emészti… emellett tudatában van annak a keserű igazságnak is, hogy egy Lady Clare-hez hasonló nő társadalmi szempontból is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
GABO, Budapest, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634068761 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2019
392 oldal · ISBN: 9789634069195

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Challon, Lord St. Vincent · Evangeline "Evie" Jenner · Weston Ravenel · Devon Ravenel · Phoebe Challon, Lady Clare


Kedvencelte 8

Most olvassa 5

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 54


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: Apja lánya

Ez cuki volt. És értelmet nyert a borítón lévő fekete cica kiléte. Kleypas amúgy is szeret kisállatokat beleírni a történeteibe. Ez a macska egy igazi egyéniség volt. A kedvenc jeleneteim zömében szerepelt, amelyek a könyv elejében voltak. A történet az előző rész szerelmespárja (Gabriel és Pandora), esküvőjével kezdődik, ahol a szerző összeengedi a két családot. Phoebe rádöbben, hogy West nem is akkora gazember, és rendesen pattognak a szikrák. Aranyosak voltak ezek ketten, és Justin, Phoebe kisfia igazán zabálnivaló kis kölök. Kellemes lezáró része volt a sorozatnak, hozta a megszokott szintet.

4 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: Apja lánya

Hol a következő rész?
Csak mert Lisa Kleypasból soha nem lehet elég.
Kedvenc most nem lett ez a rész, de a sziporkázó humor és az édes gyerkőcök miatt nem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni. És ne felejtkezzünk el az idősebbik Lord St.Vincent elbűvölő sármjáról sem. Szent ég! Ez a pasi még mindig lehengerlő… *-*
Természetesen West és Phoebe párosát is nagyon szerettem, csak West lehetett volna egy kicsit határozottabb is.

Nagyon várom a 6. részt. Remélem, jövőre azt is elhozza nekünk a Gabo kiadó.

1 hozzászólás
DarknessAngel >!
Lisa Kleypas: Apja lánya

Nem kellett csalódnom, elvégre, aki Sebastian Challon leszármazottja, annak a könyve csak jó lehet. West-re már szintén nagyon kíváncsi voltam, hogy őt is jobban megismehessük a Ravenel családból. Nagyon szerethető volt mind a két főszereplő, és a kémia is megvolt közöttük. Imádtam Phoebe kisfiait, hogy Sebastian és Evie is jelen voltak, a romantikus jeleneteket, valamint a vicceseket.
Egyedül azt sajnálom, hogy a vége elkapkodott lett. Olyan itt-vagyok-szeretlek-bumm-vége befejezés. Ennél azért többet vártam volna. És a gyerekek is olyan keveset szerepeltek. Lisa igazán adhatott volna nekünk valami epilógust. Tényleg szívesen olvastam volna még.

Sippancs P>!
Lisa Kleypas: Apja lánya

Kicsit megijedtem az elején, hogy az egész történet arról fog szólni, hogy Phoebe nem tud túllépni a Henryt ért gyerekkori sérelmeken, és West okolja mindenért, aztán amikor elértünk ahhoz a bizonyos vacsorához és rögtönzött vershez, onnantól már csak vigyorra állt a szám. Annyira nagyon jó volt, annyira perzselő, szórakoztató, magával ragadó és letehetetlen! Gyakorlatilag olyan, mint maga West. :) És ha ez nem lenne elég, egy fekete macska, illetve az első számú Kleypas-férfim is újra és újra felbukkant a történetben, úgyhogy egy rossz szavam* sem lehet erre a részre.
5 csillag és kedvenc és awhhh! *nagyokat sóhajtozva álmodozik tovább*

*Pontosabban de, egy fordítási „szépség”. Miért kell egy felnőtt férfi spoiler hívni? Ha 5 éves lenne, még megérteném, de ebben a formában nevetségessé tette az összes erotikus jelenetet.

3 hozzászólás
zuna19 P>!
Lisa Kleypas: Apja lánya

Az Apja lánya megvett magának. Ismét egy színvonalas Lisa Kleypas könyv. Az orvosos krimi kicsit kisiklott szerintem (A szív doktora), de itt megint nagyon jót olvashattam.
West már az első kötet óta pedzegeti a fantáziámat. Szimpatikus karakter nagyon. Plusz, hogy Phoebe lett az ő párja, aki egy másik nagy kedvenc (korábbi) mellékszereplőm, teljesen boldogsággal töltött el. (Igaz egy kicsit össze kellett raknom a képeket az elején, de mikor rájöttem ki is Phoebe nagyon nagy mosoly volt az arcomon.)
Nem ez a kedvenc részem, de imádtam az elejétől a végéig.

kocybaba P>!
Lisa Kleypas: Apja lánya

Azt hittem, majd kiesik a szemem, mikor megláttam, hogy ismét egy újabb Ravenel és St. Vincent csemete párosé lesz a főszerep. Nem is kívánhattam volna ettől többet! Hah, vagy talán mégis, mert jutott még ebbe a részbe két tündéri gyerkőc, egy levakarhatatlan macska és extra ráadásképp egy-két Lord St. Vincent szemszögű fejezet. Hát csoda, hogy majdnem önkívületbe kerültem?! Aztán West se volt kutya, akinek Phoebe istenesen elkapta a tökeit. Rátermett egy nő volt és levegő csak úgy szikrázott köztük. Azt hiszem, akár végtelenítve is elbírnám viselni ezeket a könyveket, Kleypas egy akkora zseni.:)

Illatos_Hópehely P>!
Lisa Kleypas: Apja lánya

West történetére vártam az Érzéketlen aranyifjú óta, aztán jól megfeledkeztem róla.
Köszi Bea spoiler, hogy olvastad :)
Hiányzott West humora, lazasága, pimaszsága :)
Jó párost alkottak Phoebe-vel. Justin oltári aranyos kis srác volt, nagyon bírtam a beszólásait :) Szerintem az ő Westhez való viszonya is segített Phoebe-nek a döntésben.
Edward Larson egy igazi kis spoiler volt, még csak beszéltek róla, már akkor éreztem hogy valami nem stimmel nála.
Lord St. Vincent: hmmm, ő hozta a szokásos formáját.

Amit viszont nem értek, az az, hogy én úgy emlékszem, hogy az előző rész végén dr. Garrett Gibson és Ethan Ransom rendesen egymásra találtak, ebben a részben viszont volt egy ilyen rész: „Pandora így írt erről: „Helen nővérem eltökélte magában, hogy bemutatja egymásnak dr. Gibsont és West kuzinunkat. De nem hinném, hogy bármi kisülne a dologból, mivel dr. Gibson imádja a várost és utálja a teheneket.” Ez akkor hogy van ?

Látom még mindig lesz folytatás Tom Severin szereplésével. Mivel ő is egy elég érdekes személyiség, kíváncsi vagyok mit fog vele kezdeni Lady Cassandra :)

2 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Lisa Kleypas: Apja lánya

Ravenel család 5

Ez megint egy eszméletlenül jó rész volt, imádtam minden sorát.
Igazi második esély könyv volt, a volt lumpen West Ravenel fiú és egy fiatal özvegy szerelmi története. Mindketten sokat vívódtak a tagadhatatlan vonzalom ellenére. Eléggé szükséges volt a család befolyására, hogy legyőzzék kétségeiket és engedjenek a mindent elsöprő szerelemnek.
Sok vicces jelenet is volt a történetben, igencsak meg kellett fékeznem magamat az idézetkiírásban, ki lehetett volna írni a fél könyvet.
A női főszereplő apja, Kingston hercege, az előző sorozat egyik főszereplő fenegyereke, most is hozta szeretetre méltó formáját, teljesen odavoltam érte.
A gyerekek is imádni valóak voltak és a fekete macskáért is odavoltam.
Nagyszerű olvasmány volt és tekintve az író által létrehozott kiterjedt családot, remélem lesz még sok-sok rész, amikben újabb és újabb párok találnak egymásra.

Csoszi>!
Lisa Kleypas: Apja lánya

Ha kikapcsolódásra vágyom, akkor Kleypas könyveivel nem nyúlhatok mellé. Nagyon tetszett a Ravenel – sorozat ötödik része is, de az előző részekhez képest gyengébb volt, és alig történt benne valami. West-et eddig is kedveltem, és a saját könyvében sem okozott csalódást. Phoebe tökéletes társ a számára. Várom a folytatást :)

Zsuzsanna_Makai >!
Lisa Kleypas: Apja lánya

Miután rájöttem, h hiányoznak nekem a Hathaway-ek, most megértettem, h igazából a Ravenel-ek is hiányoztak.
Lisa Kleypas miatt bukok egy csomó kihívást idén. Nem bírok mástól olvasni…
Nagyon tetszett ez a rész is! Méltó, humorban gazdag folytatása a sorozatnak.
Tetszett, h Phoebe milyen hamar meg tudta változtatni a véleményét, és felülemelkedni az elôítéletein.
Westont az elsô rész óta imádom, amikor kimentette a testvérét a vízbôl, és azt mondta neki, h csak azért tette, nehogy ô örökölje a grófi címet…
Justin józan paraszti esze, és ösztönös intelligenciája jóval több volt, mint amire egy négyévestôl számítani lehet, de aztán ha jobban belegondolok, a herceg a nagyapja, az anyjának az apja, minden világos.
A kedvencem tôle az volt, amikor közölte, h tudja h nem tarthatja meg a macskát, a baj csak az, h a macska akarja megtartani ôt.


Népszerű idézetek

ncsn87>!

– Justin, attól tartok, nem tarthatod meg a macskát.
– Ó, hát ezt már tudtam.
– Nagyszerű. Nos, akkor…
– Csakhogy, tudod, mama, az a helyzet, hogy a cica szeretne megtartani engem.

139. oldal

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!

Mert néha a rejtély több örömöt nyújt, mint maga a válasz.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian Challon, Lord St. Vincent
Aoimomo P>!

-Az ön helyében szót fogadnék a lányomnak, Ravenel! – szólalt meg Phoebe háta mögött Sebastian.
– Amikor utoljára megpróbáltam megtagadni tőle valamit, sikoltozni kezdett, és legalább egy órán át abba sem hagyta.
A megjegyzés megtörte a pillanat varázsát. – De apa! – tiltakozott nevetve a nő, és kissé elfordult, hogy a válla felett felnézhessen a hercegre. – Hiszen akkor kétéves voltam!
– De a hatása még mindig nem múlt el.

perpetua P>!

– Ahányszor csak belép, mindannyian tisztán halljuk, hogy dobban meg a szíved.

193. oldal

perpetua P>!

– Időnként mindannyian úgy táncolunk, ahogy valaki fütyül, és legfeljebb abban reménykedhetünk, hogy a dallam a kedvünkre való.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Devon Ravenel · Weston Ravenel
krisztin1>!

– Daisy beszámolt az utolsó New York-i útjáról, és… ezt sosem találnád ki! Rémregényt ír, amelyben az egyik szereplőt rólad mintázza! Egy v-v-vámpír lesz az!
– Hmmm. Nem biztos, hogy tetszene nekem a gondolat, hogy valami rémregényben szerepeljek. Pontosan mit is csinál ez a szereplő?
– Jóképű, elegáns gazember, aki minden este beleharap a hitvese nyakába.
A férfi arca felderült. – Ó, akkor minden rendben.

miaow P>!

– Nem köszöntem meg neked eléggé, hogy annak idején az anyakönyvvezető hivatalában vetted el Kathleent – jegyezte meg West. – Tudnod kell, mennyire élveztem az esküvődet.
– Ott sem voltál.
– Pontosan azért élveztem annyira.

98-99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Devon Ravenel · Weston Ravenel
ncsn87>!

– Jelen pillanatban vonzalmat tudnék érezni bármely kilencven év alatti nő iránt – vágott vissza West. – Még nem ért véget a tavaszi tenyészidő, és a birtok minden jószága hetek óta boldogan párzik. Kivéve engem. Tudod egyáltalán, hogy mióta nem voltam nővel? Minden áldott reggel egészségügyi vészhelyzetre ébredek.

100. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Úgy tűnik, kölcsönvettük az egyik macskájukat. Szeretnénk visszaszolgáltatni, de folyton a nyomunkban van. Nem tudna véletlenül tanácsot adni, hogyan érhetnénk el, hogy ne kövessen bennünket?
– Ha rá tudnék venni erre egy macskát, akkó' az mán kutya lenne.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Phoebe Challon, Lady Clare
perpetua P>!

Nincs annál jobb, mint amikor az ember olyasmihez jut hozzá, amit nem érdemelt meg.

216. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Julianne Donaldson: Edenbrooke
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Jennifer Donnelly: A tearózsa
Julia Quinn: Ma éjjel táncolnék
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Julie Klassen: Lány a kapusházban
Johanna Lindsey: A szívvel ne dacolj!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Julia Quinn: Ami Londonban történt