A ​szív doktora (Ravenel család 4.) 217 csillagozás

Lisa Kleypas: A szív doktora

Egy ​nő, aki dacol a korszellemmel

Anglia egyetlen orvosnője, dr. Garrett Gibson épp olyan merész és független, mint bármelyik férfi – miért ne hajszolhatná az élvezeteket is épp úgy, akár egy férfi?

Eddig azonban még sosem érzett kísértést arra, hogy viszonyt kezdjen bárkivel. Ethan Ransom, a Scotland Yard hajdani nyomozója éppoly lovagias, mint amennyire titkolózó férfi – azt rebesgetik, hogy orgyilkos, akiről nem tudni, kihez lojális. Egyetlen vérpezsdítő éjszakára engednek ellenállhatatlan vonzalmuknak, hogy aztán végleg elváljanak.

Egy férfi, aki megszeg minden szabályt

Ravenel gróf el nem ismert, törvénytelen fiát, Ethant hidegen hagyja a társasági élet, a vakmerő és gyönyörű Garrett azonban rabul ejti. Bár megállapodnak abban, hogy egy varázslatos éjszakát követően nem találkoznak többé, a nő hamarosan belekeveredik a férfi mindezidáig legveszélyesebb kalandjába. Amikor a küldetés szerencsétlen véget ér, Garrettnek minden… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
GABO, Budapest, 2018
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634066972 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2018
424 oldal · ISBN: 9789634067184 · Fordította: Gázsity Mila

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Rhys Winterborne · Helen Ravenel · Weston Ravenel · Ethan Ransom · Dr. Garrett Gibson · Dr. William Havelock · Lady Kathleen Trenear


Kedvencelte 28

Most olvassa 8

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 55


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: A szív doktora

Nincs olyan Kleypas-könyv, amire négy csillagnál kevesebbet adtam, és ez a mű kivételesen izgalmas volt. Dr Garrett és a titokzatos Ethan Ransom tökéletesen kiegészítik egymást. A doktornő erős független nő, elhivatott a szakmáját tekintve, és képes magát megvédeni. Többnyire. Ethan azonban bebizonyítja neki, hogy más is létezik a munkán kívül. De mivel a férfi nyakig bele van merűlve egy politikai játszmába, nem sok esélyt ad kettőjüknek. Nagyon jó volt olvasni hőseink évődését, ahogy Garrett mindent tudományosan megmagyaráz. (Pl. erekció témakörben :)) Csak úgy pattogtak a szikrák kettejük között. West Ravenel szereplése pedig hab volt a tortán, nagyon bírtam csipkelődő, szarkasztikus humorát. Remélem, az ő könyve sem marad ki!

Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: A szív doktora

„…amíg csak élek, mindig ott akarok majd lenni, ahol te vagy.”

Lisa Kleypas csakis nagyszerű könyveket tud írni.
Ethan és Garrett története igencsak bővelkedett izgalmakban, és persze a megszokott romantikában is.
Külön öröm volt számomra, hogy West elég sokat szerepelt. Annyira nagyon várom és reménykedem benne, hogy jövőre az ő történetét is elhozza nekünk a Gabo Kiadó! Azért pedig, hogy nem kellett hónapokat, éveket várni a következő részekre, hatalmas köszönet a Kiadónak!

11 hozzászólás
DarknessAngel >!
Lisa Kleypas: A szív doktora

Egyszer sem csalódtam még! De komolyan. Lisa Kleypas mindig képes megnevettetni a karaktereivel, képes elérni, hogy újra, meg újra szerelembe essek a könyveivel.
Garrett és Ethan szerelme olyan szépen bontakozik ki a történetben. Mivel már a megismerekedésük se volt semmi, így itt is számítani lehetett pár igazán izgalmas kalandra. Ethan nem egyszer dobogtatta meg a szívem a gyönyörű beszédeivel, amiket csakis az ő doktorának szánt.
Jó volt West-ből is kapni egy keveset, most már egyre türelmetlenebb vagyok az ő könyvével kapcsolatban.
Ami még nagyon bejön ebben a sorozatban, azok az írónő megjegyzései a könyv végén, illetve a receptek. ^-^

Szilvi00 P>!
Lisa Kleypas: A szív doktora

Az általam olvasott Lisa Kleypas könyvek közül, ez volt eddig a legmozgalmasabb és a legizgalmasabb. Mintha egy múlt századbeli Jason Bourne-féle krimivel vegyített, szívet dobogtató, romantikus filmet „néztem” volna. Minden tiszteletem és elismerésem Dr. Gibsoné! A munkájában remekelt, cseppet sem romantikus megnyilvánulásaitól fülig ért a szám. Szerencsére Ethan nem vette zokon és nem hagyta, hogy anatómiai szakkifejezéseivel elfuserálja az érzéki jeleneteket. Öröm volt újra találkozni a nagy átalakuláson átesett West-tel. Az a kötet is bizonyítja, hogy az írónő nem egy kaptafára írja a történeteit. Pont ezért, úgy érzem, sosem fogom megunni Őt!

>!
GABO, Budapest, 2018
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634066972 · Fordította: Gázsity Mila
Illatos_Hópehely P>!
Lisa Kleypas: A szív doktora

Ez a rész méltó lezárása volt 2018-nak.
Eathon Ransom Hmm.
Hol van manapság olyan férfi, aki ilyen szerelmi vallomással veszi le a kiszemelt hölgyet a lábáról ? :
Az első pillanatban… amikor megláttalak, már tudtam, hogy egyedül te kellesz. Mindig is szerettelek. Ha megválaszthatnám a sorsomat, akkor sosem hagynálak el, egy percre sem. Acushla… te vagy a szívverésem, az éltető levegő… Nincs a világon nálad szebb és jobb… A földre vetett árnyékodat is napfénynek látom…

Imádtam ezt a sorozatot és nagyon várom West könyvét, mert egy kicsit kegyetlennek tartom az írónőt, hogy minden részben kaphattunk ugyan belőle egy darabot, de majd csak ezután kaphatunk teljes betekintést a West féle humorba, odaadásba :)

Sippancs P>!
Lisa Kleypas: A szív doktora

Vérzik a szívem ezért a részért, mert rettenetesen kíváncsi voltam Garrettre, de bárhonnan is nézem, ez most kicsit vérszegény volt. Ahogy indult a történet, az nagyon tetszett, aztán jött egy unalmasabb rész, majd Ethan spoiler újra felpezsdült a cselekmény, a vége azonban megint olyan semmilyen lett. Kicsit többet vártam Ethan grófi származásától is, a képnézegetős jelenet nekem erre kevés volt, West felbukkanása és humora viszont nagyot lendített a történeten, az az operálós rész… jaj, anyám!
Mindent összevetve ez most 4 csillag, mindamellett, hogy van egy életbevágóan fontos kérdésem: ha nekem is vörös a hajam, iskolázott vagyok, jó a humorom, ráadásul még a mezőgazdaságban is otthonosan mozgok, nem vehetném rá West, hogy engem válasszon feleségnek? ;)

zuna19 P>!
Lisa Kleypas: A szív doktora

Sajnos ez nem nyerte el a tetszésemet.
Érdekes mert a főszereplő páros kedvelhető. Én mégsem szerettem meg őket.
A történetet laposnak éreztem az elejétől a végéig. Tudom, hogy izgalmas volt a sztori és éppen ezért szeretnem kéne, de valahogy az az érzésem van ezzel kapcsolatban, hogy halálra untat az egész könyv. (De minden!)
Sajnálom, de a legjobb indulattal is csak 3,5 csillagot ér meg nekem.

Csoszi>!
Lisa Kleypas: A szív doktora

Azt hiszem, a negyedik részre sem lehet panasz. A történet igencsak bővelkedett izgalmakban. A két főszereplővel már találkoztam a korábbi kötetekben, és örültem, hogy most még jobban megismerhetem őket. Remek párost alkottak. Imádtam a szócsatáikat, évődéseiket. Sajnáltam, hogy a korábbi szereplők elég ritkán bukkantak fel, de szerencsére West Ravenel személye kárpótolt. Már nagyon várom, hogy róla is olvashassak.

>!
GABO, Budapest, 2018
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634066972 · Fordította: Gázsity Mila
_Leelan_ P>!
Lisa Kleypas: A szív doktora

Nagyon tetszett!
Az eddigi legkomolexebb Kleypas könyv.
Jó volt a nyomozós rész, a romantika és a finom erotika is.
Ami azonban a legjobban tetszett, az az egészségügyis része :)
A kezdeti orvostudomány és nővéreskedés nagyon közeláll hozzám, itt pedig veszett jól volt találva!
Egyszerűen fantasztikus! *-*
Garrett és Ethan… annyira tökéletes párost alkotnak! Igazán tetszett a közöttük levő izzás, vágy. Az, hogy két ennyire határozott és erős jellem együtt még erősebb jellemet ad.
Imádtam! ♥️

2 hozzászólás
l_moni>!
Lisa Kleypas: A szív doktora

Az írónő most se okozott csalódást. Garrett és Ethan olyan nagyon összeillik.
Velük izgultam, velük voltam boldog és bizony Garrettel aggódtam. Olvastam volna még róluk, olyan gyors lett a lezárás.
West… Nagyon kíváncsi vagyok az Ő történetére, olyan sokat változott és bizony előnyére.


Népszerű idézetek

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Mit gondol, én, a nyugalomban lévő özvegyember mégis miért csináltam bolondot magamból Mrs. Fernsby miatt egész addig, míg bele nem egyezett, hogy hozzám jöjjön?
– A kényelem miatt? – találgatott a nő.
– Te jó ég, dehogy! Abban aztán nincs a világon semmi kényelmes, amikor összekötjük az életünket valaki mással. A házasság olyan, mint a zsákbanfutó-verseny: talán sikerül rájönnünk, hogyan ugrándozhatunk el a célszalagig együtt, de annyi szent, hogy a zsák nélkül könnyebben menne a dolog.
– De akkor miért van rá szükség?
– Mert a létünk, még az intellektusunk is a szeretet körül forog. Enélkül szinte csak élettelen tárgyak lennénk.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Garrett Gibson · Dr. William Havelock
perpetua P>!

– Még egy jó tanács… Ha legközelebb önre lőnének… igyekezzen már elhajolni!

Kapcsolódó szócikkek: Weston Ravenel
perpetua P>!

– Van valami elbűvölő az akcentussal beszélő férfiakban, ugye?

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Garrett Gibson · Helen Ravenel
anikho>!

Néha csak a sötét sarkokban lehet elrejteni egy csepp varázslatot.

Tóth_Orsolya_3 P>!

Ethan Garrettre függesztette a tekintetét, és erőlködve tovább beszélt.
– Az első pillanatban… amikor megláttalak, már tudtam, hogy egyedül te kellesz. Mindig is szerettelek. Ha megválaszthatnám a sorsomat, akkor sosem hagynálak el, egy percre sem. Acushla… te vagy a szívverésem, az éltető levegő… Nincs a világon nálad szebb és jobb… A földre vetett árnyékodat is napfénynek látom…

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Garrett Gibson · Ethan Ransom
krisztin1>!

– Mindig is lesznek, akik azt mondják, hogy lehetetlen dolgokról álmodsz. De nem akadályozhatnak meg ezek valóra váltásában… csak ha te is egyetértesz velük.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Garrett Gibson
perpetua P>!

Csak egy erős férfi képes meghajolni egy nő előtt.

perpetua P>!

– Egy besavanyodott személy kioltja másokban a tüzet. Ön viszont az a fajta, aki lángot lobbant.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Garrett Gibson · Ethan Ransom
perpetua P>!

Ha volt dolog, ami ezen az éjszakán teljesen egyértelművé vált, az pontosan az, hogy a nő miféle veszélyt jelent a számára. Mellette egyszerűen nem volt önmaga… vagy talán az volt a baj, hogy nagyon is önmagát adta.

Kiwi>!

– Sőt – folytatta West – gyakorlatilag testvérnek számítunk, mivel az én vérem folyik az ereiben. Ethan zavartan rázta a fejét.
– Vérátömlesztés – magyarázta a fiatalember. – Tízunciányit kapott a negyvenkilences évjáratú Ravenelből.


A sorozat következő kötete

Ravenel család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Idegen a férjem
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Julia Quinn: Egy csók… és minden más
Erin Watt: Cifra palota
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?
Julia Quinn: Hogyan fogjunk örökösnőt
Sarah Waters: A szobalány
Joss Stirling: Storm és Stone
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély