A ​pártfogó (Travis testvérek 1.) 72 csillagozás

Lisa Kleypas: A pártfogó

Liberty Jones tizennégy és háromnegyed éves volt, amikor beleszeretett a tizenhét éves Hardy Catesbe. Hardyt azonban még a szerelem sem tartotta vissza attól, hogy megvalósítsa régi álmát, és örökre maga mögött hagyja a gyerekkori szegénységet. Elhagyja a várost… és az összetört szívű Libertyt. De Liberty is igazi túlélő… és mindenre elszánt, hogy jobb életet teremtsen magának és a kishúgának. Nagyvárosba költözik, állást talál, és egy nem remélt barátot Churchill Travis, a milliárdos iparmágnás személyében. S noha Churchill fia meg van győződve arról, hogy Liberty hozományvadász, aki gazdag partit keres magának, Churchill és Liberty kapcsolata sokkal mélyebbé válik, mint azt a legtöbb ember hinné. De amikor Liberty és a húga kezdene beleszokni az új életbe, Hardy ismét felbukkan…

Eredeti mű: Lisa Kleypas: Sugar Daddy

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
GABO, Budapest, 2019
436 oldal · ISBN: 9789634068044 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2019
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065876 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Liberty Jones · Hardy Cates · Gage Travis · Carrington Jones


Kedvencelte 8

Most olvassa 16

Várólistára tette 110

Kívánságlistára tette 112


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lisa Kleypas: A pártfogó

„…az életünk tele van hétköznapi csodákkal.”

Hogy én mennyire szerettem! *-*
Lisa Kleypas egy istennő.

6 hozzászólás
>!
Trice29 P
Lisa Kleypas: A pártfogó

Kicsit lassan indult, de aztán teljesen elsodort. A szereplők nagyon jól megformáltak, teljesen hihető hétköznapi, mégis különleges emberek. A történet semmi eget rengető, mégis a szívemhez ért. Határozottan folytatós ♥

>!
Nikyy18
Lisa Kleypas: A pártfogó

Nem erre számítottam. Kicsit lassú volt és néhol sok volt a leírás,de ennek ellenére tetszett történet. A szereplőket hamar megkedveltem érdekesek voltak. Kíváncsian várom a többi Travis történetét.

2 hozzászólás
>!
kocybaba P
Lisa Kleypas: A pártfogó

Az első gondolatom a könyvről: Húhúúú, új Kleypas! Jééé, ez nem történelmi romantikus, de fura! Ugye aki nem olvas fülszöveget és nem néz címkéket
A második: Hmmm ennél mintha kiforrottabb szokott volna lenni a stílusa, de ez akkor is Kleypas! Érted, Kleypas!
A harmadik: A fene! Mennyi felesleges leírás!? Áhh, de kit érdekel, olvasom!
Aztán később: Haladjunk már, haladjunk! Vééégre, ez kellett!
Zárógondolat: Mekkora mák, hogy kezdő kötet volt, ide a többivel! Ja és jajj, Hardy!

Összeszedettebben:
Tény, nem ez volt Kleypas legjobb könyve. Lassú folyamú, nagy utat bejáró történet volt, ami messziről indult. De így fogadtam el és azért élveztem azt, hogy Libertyt végigkísérhettem rajta. Becsülendő amilyen emberré vált és ha egy kis segítséggel is, de szépen kikaparta magának a gesztenyét. Megérdemelte a boldogságot és Traviséknél jobbat nem is találhatott volna a révbe éréséhez. Nagyon is folytatós.

>!
B_Vivien_Kitti P
Lisa Kleypas: A pártfogó

Elég sokáig tanakodtam azon, hogy vajon hány csillagot is adjak a könyvnek.
Elég sokáig a 3 sőt a 2 csillag is szoba jött.
Végül maradt a 3,5’csillag.
A könyvben nagyon sok a leírás, a kerülő utakon kifejtett vélemény.
Ahhoz hogy eljussunk A-ból B-be az írónő valamiért még érintette a C, D,E és meg az F pontokat is. Tök feleslegesen.
Mint mikor Az ember a jobb kezével vakarja meg a bal fülét.
Emiatt sokszor untam a könyvet. Főleg az első felében. Borzasztó hosszú volt. Egyszer félbe is hagytam és kerek három hétig hozzaá sem nyúltam.
Utána folytattam ott, ahol abbahagytam.
Szerencsére jól tettem.
Messze nem Kleypas legjobb könyve, elég gyenge, de értékes és megható, torok szorító gondolatokat irt meg az anyaságról, a felelősség vállalalásról, önzetlenségről és a testvéri szeretetről.
A könyv nagy része Liberty életéről, küzdelméről szól. Inkább érzem családregénynek, mintsem romantikusnak.
A szerelmi szál kusza és gyenge lábakon álló.
Gage érdekes karakter, sajnos alig ismertük meg. Pedig vonzó karakter.
Hardy… nagyon ambiciózus és törtető, de valahol útközben elhagyta a szívét.
Az igazán jó, romantikus részekből sajnos keveset kaptunk. A könyv második felében ismerjük meg alapból Gaget, és csak utolsó harmadban lesz Liberty és Gage között viszony. Ebbe a maradék harmadba be lett sűrítve a szex, féltékenység, Hardy, a vele töltött idő, Gage szerelme és Liberty megvilágosodása.
Ha már szerelmi háromszög van a történetben és Libety ide-oda csapong a két férfi között, kb.10 oldalon keresztül, akkor az lenne rendesen megírva. De így éppen csak kialakul valami Gage és Liberty között, aztán bumm… jön Hardy, két sorral lejjebb már vele csókolózik. Újabb tíz sor után Gage-el szexel. Ezek után találkozgat Hardyval és csókolózgatnak. Utána pedig hirtelen Gage mellett dönt.
Én azért ezt szebben is ki tudtam volna fejteni. Így kapkodós, alaptalan és fura lett Gageel a kapcsolata.
Elég gyenge Kleypas könyv.
Túl sok info, túl sok szál. Gyenge alapok és kusza kapcsolatok.
De nem tartok a sorozattól. Kleypas Wallflovers sorozatának elő részét sem szerettem, mégis kedvenc sorozatommá lett.
Remélem itt is így lesz, különben nagyon szomorú leszek!

11 hozzászólás
>!
Laura_Bakos
Lisa Kleypas: A pártfogó

Nagyon kíváncsi voltam a könyvre, mert tetszett a borító és a fülszöveg is.
Bátran ajánlom másoknak is.

>!
dezirel
Lisa Kleypas: A pártfogó

Érdekes, hogy amit általában a romantikus könyvek kedvelői szeretnek, azt én nem. És fordítva, mint most. Pedig volt itt mindenféle dráma, ami megszokott, csak valahogy sokkal szolidabban.
Mostanában azt vettem észre, hogy lassan egy romantikus könyv sincs már nyers erotika nélkül, elmosódott ez a határ. Pedig (legalábbis nekem) lenne igény a női történetekre, ahol a főszereplő nem a hátán fekve/ágyban/konyhaasztalon/falnak döntve tölti az ideje nagy részét… Kérem szépen itt egy kamasz lányból lesz lassan fiatal nő és a történet, bár nem túlfűtött, azért unalmasnak vagy hétköznapinak se mondanám. Iskola, barátok, család, később munka, gyereknevelés spoiler és igen pasik is. Gyerekkori nagy szerelem, nagy csalódás, rövidebb-hosszabb kapcsolatok. Családi titkok. Tragédiák. Tényleg minden, amivel egy romantikus könyvben találkoztam már, de valahogy mégsem éreztem klisésnek az egészet. Talán Liberty miatt. A döntései miatt. Ahogy az életét élte, ragaszkodva az elveihez, önmagához.
Nem nélkülözte azért ez a könyv az érzelmeket se, én nagyon is bele tudtam élni magam.
Ami egy picit lecsökkentette a rajongásomat, az a vége volt. Nagyon besűrűsödött, dráma dráma hátán. (találgattam, hogy mi miatt fog szétmenni a páros, mert anélkül nincs ilyen könyv ugye. Majdnem! Kleypas ebben is meg tudott lepni, nem pont úgy csavarta a szálakat, ahogy számítottam rá. )
Egy csipetnyi humorral, a végén kevesebb drámával, még akár kedvenc is lehetett volna.

2 hozzászólás
>!
Fire_bird 
Lisa Kleypas: A pártfogó

Tökéletes történet, mégha Liberty élete nem is volt sétagalopp. Vele együtt nőttem fel, vele együtt éltem át mindent, minden szívfájdalmat, minden veszteséget, minden boldog pillanatot. Liberty-t azonnal megszerettem. Sok tragikus sorsú szereplővel találkoztam már olvasásaim során, de valahogy úgy éreztem, hogy ő más, mint az eddig olvasott könyvek főhősnői. Különlegesen közel került a szívemhez.

Hardy egy igazi rosszfiú, a kemény, magabiztos külső viszont érző szívet takar. Szerettem olvasni, hogyan alakul Hardy és Liberty kapcsolata, hogyan mélyülnek el egymás iránti érzéseik. Hardy-nak sem adatott meg a könnyű élet, neki is meg kellett vívni a saját csatáitspoiler. Haragudtam rá, hogy így döntött, viszont alig vártam, hogy spoiler egymásra találjanak Liberty-vel.

Aztán jött Gage. Egy arrogáns seggfej. Viszont pillanatok alatt megszerettem őt is, és azt vettem észre, hogy szurkoltam neki és Liberty-nek, hogy összejöjjönek. És itt bajba kerültem. Rájöttem, hogy mindegy mi lesz a vége, spoiler örülni fogok neki, de ugyanakkor szomorú is leszek. Nem tudtam dönteni kit szeretnék jobban, Hardy-t vagy Gage-t, de tudtam, hogy az egyiket nagyon fogom sajnálni.

Mikor Hardy újra megjelent, azt éreztem, hogy talán egy nagyon picit Hardy felé húzott a szívem. Aztán inkább Gage. Óh a fene vinné el. Mindkettőt szerettem.
Tudtam, hogy az egyik pasi sérülni fog, és Liberty elveszíti az egyikőjüket. Teljesen átéreztem Liberty őrlődését, én se tudtam melyik pasit válasszam, melyiket szeressem jobban.

A végefelé azért már érezhető volt, hogy Liberty meghozta a döntést, csak nem volt hajlandó beismerni még saját magának se. spoiler

spoiler

spoiler

Alig várom, hogy olvashassam a következő részt és még jobban megismerhessem Hardy-t.

Azt hiszem, idei évem legnagyobb új kedvenc könyve. Szerelem volt első pillanattól kezdve, ahogy olvasni kezdtem. Teljesen beleszerettem a történetbe és a szereplőkbe is, úgy ahogy vannak, egytől egyig.

Az írónőtől ez volt az első könyv, amit olvastam. Teljesen levett a lábamról, bizonyította tehetségét, így biztos, hogy fogok még tőle olvasni. Kezdem is A kék szemű ördög-öt.

>!
anikho P
Lisa Kleypas: A pártfogó

Ez a történet éveket ölel fel. Kezdünk gyerekkorban, és felnőttek lesznek a végére a szereplőink. Nehezen szoktam meg a „gyermeki” narrációt, meg Lisától az E/1-et, de amint átlendültem, illetve kicsit idősebbek lettek a szereplők könnyebben ment az olvasás.

Meglepőnek találtam az alacsonyabb százalékot, de a sztorit olvasva már értem. Az írónőnek fel kellett építenie ezt a „családot”. Meg kellett szeretnünk Traviséket. Gage és Liberty kapcsolatának a felépítésére nem volt sok idő, hiszen a könyv második felében találkoztak csak. De ha olvasod, megérted, hogy előbb miért nem lehetett Gage-et belevenni Liberty életébe. Azonban ez a férfi kellett ennek a nőnek. Nem találok hibát Gage viselkedésében, sőt, csodálom is érte. Libertynek pedig több idő kellett, mire el tudta engedni a múltat, és rájött, hogy az a fontos és igazi, ami előtte van. A jelenben. És muszáj megragadnia a jelent, hogy lehessen jövője.

Hardy gyereknek és felnőttnek sem volt szimpatikus. Megmondom őszintén. Viszont tudom, hogy bele fogok szeretni, a következő kötetben, ami az övé lesz.

>!
ladydark
Lisa Kleypas: A pártfogó

Ez a könyv merőben más volt, mint amit eddig Lisa Kleypastól megszokhattunk.
Az elején nem is nagyon tudtam hava tenni, a cselekménye is lassan indult.
Inkább olvastatta magát női sors regényként, mint romantikusként, de azért a végére az is szépen felzárkózott.
Valamikor Liberty felnőtté válása után vett meg teljesen magának a könyv, és aztán végig élvezni tudtam. Hardy karakteréből bár nem kaptunk sokat, eddig egyáltalán nem tetszett. Kíváncsi vagyok a következő könyvre, amelyiknek ő a főszereplője. Érdekes volt, hogy akármennyi férfi karaktert is zsúfoltak a könyvbe, egyik sem tudott igazán főszereplővé válni, a leginkább azért mégiscsak Gage közelítette meg ezt a szintet.
Újfajta módja volt ez az írónő írásainak, nem erre számítottam, és bennem a könyv után maradtak kérdőjelek… Ki is tulajdonképpen a kishúg apja???

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
anikho P

Megtudtam, hogy Gage hároméves volt, amikor elvesztette az anyját, és utána nagyon
visszahúzódóvá vált. Nem igazán bízott az emberekben, és egy volt barátnője azt mondta, elkötelezettségfóbiája van.
Churchill nem volt jártas a pszichológusnyelvben, így nem tudta, ez mit jelent.
– Azt jelenti, hogy nem beszél az érzéseiről – magyaráztam –, vagy nem engedi meg, hogy sebezhetővé váljon. Meg azt, hogy fél attól, hogy valaki magához láncolja.
Churchill elképedt.
– Ez nem elkötelezettségi fóbia. Ez azt jelenti, hogy férfi.

>!
Fire_bird 

– (…) Ugye tudod, mi az a kompromisszum?
– Aha. Az, amikor nem úgy lesz, ahogy te akarod, és nem úgy lesz, ahogy én akarom, és senki sem boldog.

Kapcsolódó szócikkek: Carrington Jones · Liberty Jones
>!
Fire_bird 

– Hány éves vagy? Tizenkettő?
– Tizennégy és háromnegyed.
– Tizennégy és háromnegyed évesnek elég kicsi vagy – jegyezte meg Hardy felcsillanó szemmel.
– Nem is – vágtam vissza felháborodottan. – Idén végzek a suliban. Te hány éves vagy?
– Tizenhét és kétötöd.

Kapcsolódó szócikkek: Hardy Cates · Liberty Jones
>!
Fire_bird 

Kevés olyan férfi van, aki egy barátságos sértésből jó bevezető mondatot tud csinálni, de Hardy ezek egyike volt. Gonoszkodó, mégis elbűvölő mosolya elvette a szavak élét.

Kapcsolódó szócikkek: Hardy Cates
>!
Fire_bird 

Megrázó élmény volt együtt látni őket. Hardy mindig is óriásként élt a képzeletemben, s most meglepve láttam, hogy Gage ugyanolyan magas, bár soványabb. Szinte mindenben különböztek: neveltetésükben, hátterükben, tapasztalataikban… Gage általában betartotta a szabályokat mindenben, amiben benne volt a keze, és Hardy, aki gond nélkül megszegte őket, ha úgy felelt meg a céljainak. Gage, aki mindig a legokosabb volt a társaságban, és Hardy, aki megtévesztően lusta mosollyal közölte, hogy nincs más dolga, mint okosabbnak lenni a tárgyalópartnerénél.

Kapcsolódó szócikkek: Gage Travis · Hardy Cates · Liberty Jones
>!
anikho P

Nem számít, mekkora bajban vagy, egyedül is ki tudsz mászni belőle. Csak keményen kell dolgoznod, és használnod kell az eszed.

>!
anikho P

Valahányszor Gage Travis rám nézett, látszott rajta, hogy legszívesebben ízekre tépne. Nem haragjában, hanem lassan és módszeresen.

>!
krisztin1 P

– A félelem nem mindig rossz – mondta kedvesen. – Segít, hogy továbblépj. Segít, hogy megtegyél bizonyos dolgokat.

41. oldal

>!
Trice29 P

Randizni olyan, mintha maradékból próbálnánk vacsorát főzni.
Némelyik maradék, mint például a vagdalt vagy a banánpuding, csak
jobb lesz, ha van ideje érni. De másokat, mint például a fánkot vagy a
pizzát, legjobb, ha rögtön kidobja az ember. Nem számít, hogy
próbálod felmelegíteni, sohasem lesz olyan jó, mint frissen volt. Azt
reméltem, hogy Tom vagdaltnak bizonyul pizza helyett.

204

>!
Barbeq

– Nem vagyok kicsi – tiltakoztam.
Hardy mosolygott. Az árnyéka rám vetült, elfogva a fényt a káprázó szemem elől. Valami ismeretlen érzés kavargott bennem. Szerettem volna beljebb lépni az árnyékba, amíg a testünk összeér, szerettem volna, ha átölel.
– Tudod, Sadleknek igaza volt – jegyezte meg.
– Miben?
– Csak a baj van velem.
Tudtam. Riadtan zakatoló szívem tudta, akárcsak az elgyengült térdem és megremegő gyomrom.
– Szeretem a bajt – sikerült kinyögnöm, mire Hardy felkacagott.


A sorozat következő kötete

Travis testvérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. A. Redmerski: A soha határa
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
Cora Carmack: Színjáték
Kate Quinn: A császár szeretője
Laurelin Paige: Found in You – Sehol se talállak
Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között