A ​pártfogó (Travis testvérek 1.) 195 csillagozás

Lisa Kleypas: A pártfogó

Liberty Jones tizennégy és háromnegyed éves volt, amikor beleszeretett a tizenhét éves Hardy Catesbe. Hardyt azonban még a szerelem sem tartotta vissza attól, hogy megvalósítsa régi álmát, és örökre maga mögött hagyja a gyerekkori szegénységet. Elhagyja a várost… és az összetört szívű Libertyt. De Liberty is igazi túlélő… és mindenre elszánt, hogy jobb életet teremtsen magának és a kishúgának. Nagyvárosba költözik, állást talál, és egy nem remélt barátot Churchill Travis, a milliárdos iparmágnás személyében. S noha Churchill fia meg van győződve arról, hogy Liberty hozományvadász, aki gazdag partit keres magának, Churchill és Liberty kapcsolata sokkal mélyebbé válik, mint azt a legtöbb ember hinné. De amikor Liberty és a húga kezdene beleszokni az új életbe, Hardy ismét felbukkan…

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
GABO, Budapest, 2019
436 oldal · ISBN: 9789634068044 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2019
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065876 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Hardy Cates · Liberty Jones · Gage Travis · Carrington Jones


Kedvencelte 19

Most olvassa 9

Várólistára tette 120

Kívánságlistára tette 90

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lisa Kleypas: A pártfogó

Akárhogy is fanyalognak sokan ( köztük a fordító is) nekem ez a történet nagyon is tetszett. A romantika mellett tipikus női fejlődésregény (látszólag azért nem történik semmi). Liberty a szemünk előtt nő fel, csalódik, vállal felelősséget és esik szerelembe. Lucinda Riley és Kimberly Freeman könyvein edződött lelkemnek elég érdekes és izgalmas volt. Nem a szokásos Lisa Kleypas valóban, de ha ezt olvasod tőle először, akkor nem lesz hiányérzeted.

6 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Lisa Kleypas: A pártfogó

„…az életünk tele van hétköznapi csodákkal.”

Hogy én mennyire szerettem! *-*
Lisa Kleypas egy istennő.

6 hozzászólás
Tünde1>!
Lisa Kleypas: A pártfogó

Nagyon régóta szemeztem vele.Kicsit irreális volt,de remekül kikapcsolt.Kedveltem benne a női sors alakulását,a hirtelen jött változásokat,fordulatokat,teljesen kikapcsolt.Sajnos,a folytatása nincs meg.

Trice29 P>!
Lisa Kleypas: A pártfogó

Kicsit lassan indult, de aztán teljesen elsodort. A szereplők nagyon jól megformáltak, teljesen hihető hétköznapi, mégis különleges emberek. A történet semmi eget rengető, mégis a szívemhez ért. Határozottan folytatós ♥

Nikyy18>!
Lisa Kleypas: A pártfogó

Nem erre számítottam. Kicsit lassú volt és néhol sok volt a leírás,de ennek ellenére tetszett történet. A szereplőket hamar megkedveltem érdekesek voltak. Kíváncsian várom a többi Travis történetét.

2 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai >!
Lisa Kleypas: A pártfogó

Gyorsan olvasható, könnyen emészthető, és mégis megvolt benne a mélység. Többször elbőgtem magam rajta, igazából ha a mélységeket megemlítem, a magaslatokat is meg kell. Kicsit sajnáltam, h Marva már nem vett olyan mélységekig részt a lányok életében Houston után, és hogy Gage nem kapott a bársony tortából.
Kicsit tartottam ettől a könyvtől, egyrészt mert több, mint tíz éves, nem lehetett érezni semmi elavultságot benne, másrészt mert nem történelmi romantikus, szerencsére ezzel sem volt gond.
Igazából a felépítése tetszett. Egy teljesen jól összerakott fejlôdésregény volt, ami egy naív kislány kísér a felnôttéválásig. Elég kemény leckéket kap az élettôl. Igaz, támogatják, de csak a háttérbôl.

kocybaba P>!
Lisa Kleypas: A pártfogó

Az első gondolatom a könyvről: Húhúúú, új Kleypas! Jééé, ez nem történelmi romantikus, de fura! Ugye aki nem olvas fülszöveget és nem néz címkéket
A második: Hmmm ennél mintha kiforrottabb szokott volna lenni a stílusa, de ez akkor is Kleypas! Érted, Kleypas!
A harmadik: A fene! Mennyi felesleges leírás!? Áhh, de kit érdekel, olvasom!
Aztán később: Haladjunk már, haladjunk! Vééégre, ez kellett!
Zárógondolat: Mekkora mák, hogy kezdő kötet volt, ide a többivel! Ja és jajj, Hardy!

Összeszedettebben:
Tény, nem ez volt Kleypas legjobb könyve. Lassú folyamú, nagy utat bejáró történet volt, ami messziről indult. De így fogadtam el és azért élveztem azt, hogy Libertyt végigkísérhettem rajta. Becsülendő amilyen emberré vált és ha egy kis segítséggel is, de szépen kikaparta magának a gesztenyét. Megérdemelte a boldogságot és Traviséknél jobbat nem is találhatott volna a révbe éréséhez. Nagyon is folytatós.

ncsn87>!
Lisa Kleypas: A pártfogó

„Biztosan tudom, hogy ez a férfi szeret engem. Olyannak, amilyen vagyok. Feltétel nélkül. Elvárások nélkül. Ez is csoda. Az az igazság, hogy az életünk tele van hétköznapi csodákkal.
Nem kell messzire menni értük.”

Még most is a könnyeimet törölgetem. ♥ Annyira fantasztikus volt az egész! Egy csoda… A szívem csordultig van érzelmekkel. Kleypas megcsinálta, új szintre emelte a rajongásomat iránta. ♥♥♥
Nem tudom, hol kezdjem, mit mondjak… Tessék, megint sírok… Kleypas olyan dolgokra tudja rávilágítani az embert, amiket néha elfelejtünk a hétköznapokban értékelni, amikért elfelejtünk hálásak lenni. Nagyon szerencsésnek érzem magamat ott, ahol és akivel most vagyok, az életemért. Fura, mert régen érintett meg ennyire mélyen egy könyv. Az írónő hozzám szólt… Na jó, próbálok most már nem érzelmes lenni és lenyugodni. :D De tudtam, hogy ezt a könyvet nekem egyedül itthon nyugalomban kell befejeznem. Kicsit hülyének néztek volna a vonaton bőgve. :D

Picit izgultam, milyen lesz kortárs regényt olvasni tőle, de teljesen felesleges volt. Ez egy nagyon lassú lefolyású könyv és pont így tökéletes. Egy betűt nem hagynék ki belőle. Volt pont, amikor elgondolkodtam, hogy huh, haladhatna a sztori gyorsabban. De higgyétek el, a végére minden világossá válik. Nincs hiszti, felesleges dráma, felnőtt sztori felnőtteknek. Annyira jól felépítette. Végig leköt, izgulsz, félsz, nevetsz, szeretsz, gyűlölsz, megvetsz, csalódsz, megvilágosodsz… Egy szóval gyönyörű! Minden, amit leír, egy csoda!
Liberty és Gage, Churchill, Carrington, Hardy… Így egy teljes egész! spoiler
Kötlező olvasmány Kleypas rajngóknak és mindenki másnak is! Olvassátok, nem fogjátok megbánni! Hogy hogyan állhat ez a könyv ilyen alacsony százalékon, az számomra döbbenetes…
Jöhet is a következő rész, hiszen a főszereplő nagggyon uh… nem is mondok semmit! *.*

17 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Lisa Kleypas: A pártfogó

Elég sokáig tanakodtam azon, hogy vajon hány csillagot is adjak a könyvnek.
Elég sokáig a 3 sőt a 2 csillag is szoba jött.
Végül maradt a 3,5’csillag.
A könyvben nagyon sok a leírás, a kerülő utakon kifejtett vélemény.
Ahhoz hogy eljussunk A-ból B-be az írónő valamiért még érintette a C, D,E és meg az F pontokat is. Tök feleslegesen.
Mint mikor Az ember a jobb kezével vakarja meg a bal fülét.
Emiatt sokszor untam a könyvet. Főleg az első felében. Borzasztó hosszú volt. Egyszer félbe is hagytam és kerek három hétig hozzaá sem nyúltam.
Utána folytattam ott, ahol abbahagytam.
Szerencsére jól tettem.
Messze nem Kleypas legjobb könyve, elég gyenge, de értékes és megható, torok szorító gondolatokat irt meg az anyaságról, a felelősség vállalalásról, önzetlenségről és a testvéri szeretetről.
A könyv nagy része Liberty életéről, küzdelméről szól. Inkább érzem családregénynek, mintsem romantikusnak.
A szerelmi szál kusza és gyenge lábakon álló.
Gage érdekes karakter, sajnos alig ismertük meg. Pedig vonzó karakter.
Hardy… nagyon ambiciózus és törtető, de valahol útközben elhagyta a szívét.
Az igazán jó, romantikus részekből sajnos keveset kaptunk. A könyv második felében ismerjük meg alapból Gaget, és csak utolsó harmadban lesz Liberty és Gage között viszony. Ebbe a maradék harmadba be lett sűrítve a szex, féltékenység, Hardy, a vele töltött idő, Gage szerelme és Liberty megvilágosodása.
Ha már szerelmi háromszög van a történetben és Libety ide-oda csapong a két férfi között, kb.10 oldalon keresztül, akkor az lenne rendesen megírva. De így éppen csak kialakul valami Gage és Liberty között, aztán bumm… jön Hardy, két sorral lejjebb már vele csókolózik. Újabb tíz sor után Gage-el szexel. Ezek után találkozgat Hardyval és csókolózgatnak. Utána pedig hirtelen Gage mellett dönt.
Én azért ezt szebben is ki tudtam volna fejteni. Így kapkodós, alaptalan és fura lett Gageel a kapcsolata.
Elég gyenge Kleypas könyv.
Túl sok info, túl sok szál. Gyenge alapok és kusza kapcsolatok.
De nem tartok a sorozattól. Kleypas Wallflovers sorozatának elő részét sem szerettem, mégis kedvenc sorozatommá lett.
Remélem itt is így lesz, különben nagyon szomorú leszek!

14 hozzászólás
Violet_Finch_PMónika P>!
Lisa Kleypas: A pártfogó

Nem is tudom mit mondhatnék. Szeretem LK írásait,eddig szerintem minden könyvére amit olvastam 5 csillagot adtam. De ez…..
Untam,nem nőttek a szívemhez a szereplők se. Se Liberty ,se Gage,se Hardy…nekem ez a sorozat itt sajnos befejeződött. :( Tényleg sajnálom,de alig vártam hogy befejezzem….


Népszerű idézetek

Fire_bird>!

– (…) Ugye tudod, mi az a kompromisszum?
– Aha. Az, amikor nem úgy lesz, ahogy te akarod, és nem úgy lesz, ahogy én akarom, és senki sem boldog.

Kapcsolódó szócikkek: Carrington Jones · Liberty Jones
anikho>!

Megtudtam, hogy Gage hároméves volt, amikor elvesztette az anyját, és utána nagyon
visszahúzódóvá vált. Nem igazán bízott az emberekben, és egy volt barátnője azt mondta, elkötelezettségfóbiája van.
Churchill nem volt jártas a pszichológusnyelvben, így nem tudta, ez mit jelent.
– Azt jelenti, hogy nem beszél az érzéseiről – magyaráztam –, vagy nem engedi meg, hogy sebezhetővé váljon. Meg azt, hogy fél attól, hogy valaki magához láncolja.
Churchill elképedt.
– Ez nem elkötelezettségi fóbia. Ez azt jelenti, hogy férfi.

Fire_bird>!

– Hány éves vagy? Tizenkettő?
– Tizennégy és háromnegyed.
– Tizennégy és háromnegyed évesnek elég kicsi vagy – jegyezte meg Hardy felcsillanó szemmel.
– Nem is – vágtam vissza felháborodottan. – Idén végzek a suliban. Te hány éves vagy?
– Tizenhét és kétötöd.

Kapcsolódó szócikkek: Hardy Cates · Liberty Jones
Fire_bird>!

Kevés olyan férfi van, aki egy barátságos sértésből jó bevezető mondatot tud csinálni, de Hardy ezek egyike volt. Gonoszkodó, mégis elbűvölő mosolya elvette a szavak élét.

Kapcsolódó szócikkek: Hardy Cates
ncsn87>!

Férjemnek, Gregnek, aki az igaz szerelmem, a legjobb barátom, a kalandom, a vigaszom és szívem térképének iránytűje. Mert forrón ölel; mert mellette szépnek érzem magam; mert szórakoztató és okos; mert mindig a tökéletes bort választja; mert gondoskodik a családról, és mert mindig ő legérdekesebb személy a szobában.

Könyv eleji ajánlás

2 hozzászólás
krisztin1>!

– Mindig azt hittem, az a lényeg, hogy megtaláljuk a megfelelő társat. De igazából arról szól az egész, hogy megfelelő társat válasszuk, ugye? Jól választani, és aztán odaadni neki a szívem.

418. oldal

Tünde_JLT I>!

Flip leginkább egy túl nagyra nőtt, barátságos kutyára hasonlított, jóképű és lusta volt, alakuló sörhassal

kkata76 >!

A texasiakban fel sem merül, hogy vannak dolgok, amiket nem kell nyársra húzni vagy kirántani.

132. oldal

anikho>!

– Szóval most màr kész vagy eljönni velem valahová?
– Bàrhová kész vagyok elmenni veled.

Barbeq>!

Három-négy perc meglehetősen jelentéktelen az élet nagy forgatagában. Az emberek több száz percet vesztenek nap mint nap, közönséges dolgokra pazarolva. De néha ilyen rövid idő alatt is történhet valami, amire egész életedben emlékezni fogsz.


A sorozat következő kötete

Travis testvérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. A. Redmerski: A soha határa
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Rachel Vincent: Stray – Kóborok
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Jeaniene Frost: Síri csendben
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás