Harmincasok… ​és utána semmi? 26 csillagozás

Lisa Jewell: Harmincasok… és utána semmi?

Előfordult már veled, hogy eltűnődtél, vajon mi történhetett az első szerelmeddel? Képzeld el, hogy összefutsz vele az utcán tizenkét évvel azután, hogy utoljára láttad, és rádöbbensz, még mindig baromira bejön neked. Pontosan ez esik meg Dig Ryannel , amikor újra találkozik Delilah-val. Most azt képzeld el, hogy te vagy Nadine! Tizenöt éve vagy Dig legjobb barátja és ráébredsz, hogy szerelmes vagy belé. Delilah viszont maga volt a két lábon járó sorscsapás számodra a középiskolában, és most kiderül, hogy még mindig az. Amikor váratlanul felbukkan, azon kapod magad, hogy iszonyú féltékeny vagy, és elkezdesz gyerekes dolgokat művelni. Így például felhívod első pasidat, Phil-t.

>!
Vénusz & Mars, Budapest, 2003
366 oldal · ISBN: 9639262646 · Fordította: M. Szabó Csilla

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
bozs
Lisa Jewell: Harmincasok… és utána semmi?

Gyorsan egymás után olvastam ki Lisa Jewell két könyvét. Előszőr soknak tünt, de úgy az 50. oldal táján nagyon beleszerettem. Már teljesen megszoktam, hogy az írónőnek nagyon jó karakter ötletei vannak és most végre beleírt egy olyat is, akit lehetett utálni.
A borítón ez a női vádli annyira tetszik. El sem tudom képzelni hogy tud megtartani egy ilyen boka egy nőt.

>!
zakkant
Lisa Jewell: Harmincasok… és utána semmi?

Nagyon szórakoztató könyv volt a Harmincasok… és utána semmi? Lisa Jewelltől, szóval mindenkinek ajánlani tudom. Szerintem aki a háromx közelében van, és még nem találta meg a szerelmet, annak reményt adhat ez a könyv, és felnyithatja a szemét, hogy lehet, hogy az Igazi közelebb van hozzánk, mint azt hinnénk. Persze mivel ez egy kitalált történet volt, így voltak benne olyan húzások, amik túlzottan filmszerűvé tették, de még ez sem volt annyira sok.

Imádtam, hogy Londonban játszódik a könyv, és tipikus angol dolgok vannak benne. Kis házikók, vonatozás a külvárosba, hétvégi parkbajárós időtöltések (pl: sárkány eregetés, ami fontos momentum a könyvben és a lapok között is előbukkan egy-egy sárkány sziluett, piknikezés), sörözők és a Soho menő helyei, pubok, kocsmák vagy akár a sulik, ahol kötelező az egyenruha.

Óh és igen a tanulságok! Ezeket sikerült leszűrni a könyvből, de mindeközben jókat röhögtem a viccesebbnél viccesebb szituációkon.

Tanulságok1: Az exekkel sohasem kezdjük újra, még akkor sem ha 12 év után bukkannak fel. Egyszerűen ne! Tényleg ne! Az évek nem szépítenek semmit sem, ha a sors úgy akarta volna, akkor nem lennének exek, a káposzta sem jó felmelegítve.

Tanulságok2: A szerelem lehet, hogy ott van az orrod előtt és nem veszed észre, mert azt hiszed másba vagy szerelmes, aztán egyszer csak beléd csap a felismerés és rájössz, hogy eddig de idióta voltál.

Tanulságok3: Mindig vidd le a kutyád pisilni. Még akkor is, ha az csak egy kölcsön kutya.

Tanulságok4: Dohányozz kevesebbet, és ne igyál annyit péntek esténként, mert nem emlékszel, hogy kivel kötsz ki az ágyban.

Tanulságok5: Harmincon túl a macskajajok (legyen az alkoholtól, vagy drogtól) nagyon, nagyon, de nagyon fájnak.

Tanulságok6: Ha mástól fogadsz el randtippként egy étteremnevet, mindig nézd meg előtte a helyet és mérd fel a terepet. MINDIG!

Tanulságok7: Sose hagyd, hogy mások bulizzanak a lakásodban, amíg te nem vagy ott. Nem lesz jó vége.

Tanulságok8: Merd elmondani az érzéseidet, még akkor is, ha csak egy üzenetrögzítővel beszélsz.

Bővebben a blogon: http://zakkantolvas.blogspot.hu/2016/02/lisa-jewell-har…

>!
Lobo P
Lisa Jewell: Harmincasok… és utána semmi?

Viccesre sikerült a könyv, néhány jó jelenettel, tipikus szingli dolgokkal, de üdítőn. Kellemes hang Lisa Jewell-é és tartja a színvonalat a Ralph bulija után is.

>!
janette1002
Lisa Jewell: Harmincasok… és utána semmi?

Tetszett a könyv, viccesre sikerült, néhol nagyon jó jelenetekkel.


Népszerű idézetek

>!
krisztin1 P

Az idő múlása kegyetlenül el tud bánni az emberrel.

178. oldal

>!
nadetti

Ha van bármi még bosszantóbb, mint egy veleszületetten vékony lány, az csakis egy olyan veleszületetten vékony lány lehet, aki folyton az állítólagos kövérségéről szövegel.


Hasonló könyvek címkék alapján

Abbi Waxman: Új örömök kertje
Cally Taylor: A mennyország várhat
Jane Austen: Meggyőző érvek
Jane Austen: Jane Austen összes regénye 1-2.
Janet Quin-Harkin: Fele sem tréfa
Mary Westmacott: A rózsa és a tiszafa
Jane Austen: Tartózkodó érzelem
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Jodi Taylor: Semmi lány