Küzdelem (Vámpírnaplók 2.) 453 csillagozás

Lisa Jane Smith: Küzdelem

Damon: elhatározta, hogy megszerzi Elenát. Saját testvére életére tör, hogy az övé legyen a lány.
Stefan: elkeseredetten vágyik a hatalomra, hogy elpusztítsa Damont és megvédje Elenát. Kénytelen engedni vérszomjának.
Elena: a lány, aki bárkit választhatna, egy szerelmi háromszög kellős közepén találja magát… és megtörténhet a tragédia!
Kövesd a Vámpírnaplók titkát, ne maradj le az egyre drámaibb fordulatokról.
Küzdelem után árad a Harag.
Mivé fajul a szerelem? Mivé fajul a gyűlölet?

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
192 oldal · ISBN: 9789632458809 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
192 oldal · ISBN: 9789632458793 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452579 · Fordította: Farkas Veronika

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírnaplók

296 tag · 177 karc · Utolsó karc: 2020. június 22., 07:17 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Damon Salvatore · Stefan Salvatore · Elena Gilbert


Kedvencelte 42

Most olvassa 36

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Valahogy nem tudom megérteni, miért kell ilyen rövid kötetet kiadni?!
Már csak azért is bosszant, mert egyébként semmi bajom nem lenne Elena, Stefan és Damon felállással, de így nem sok mindent tudok meg, leszámítva a végét, mert az elég jóra sikeredett, hogy még a következő kötettel megpróbálkozzam.
A sorozatot még mindig nem láttam, valahogy többre tudom értékelni a könyvek olvasását, de ha ilyen minősíthetetlen, mint ahogy le van írva, akkor megint nem értem a „rajongást” körülötte.
Na mindegy, most félre teszem ismét, és majd egyszer folytatom.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452579 · Fordította: Farkas Veronika
7 hozzászólás
vighagika>!
Lisa Jane Smith: Küzdelem

A második rész még rövidebb mint az első, és szinte még kevesebb dolog történik benne, ez pedig igazán megnehezíti az értékelés megírását.
A történet nekem ismét nem volt elég kidolgozott, ezt mondjuk a fülszövegből is lehet már sejteni. Vicky karaktere például rendkívül érdekes lett volna a sok kirohanással, ha elég figyelmet fordít rá az író. De nem így tette.
Véleményem szerint az első és második kötetet felesleges volt különszedni (ha már ennyire összecsapott és kidolgozatlan mindkettő), hiszen időben is közvetlen egymás után játszódnak, valamint elég lett volna a második kötet végén található katarzis, az első rész hozzá képest elég unalmas volt.
Caroline-t és Tylert még jobban megutáltam, ennyire még a sorozatban sem voltak szörnyűek, pedig már ott sem voltak a kedvenceim. Egyedül Damon kárpótolt a sok negatívumért, ő ugyanis egyre nagyobb szerepet kapott. Imádtam a karakterét, pedig egyértelműen vannak vele problémák.
A naplóellopós rész szerintem egyenesen nevetséges volt, ráadásul már az elején sejteni lehetett (szerintem), hogy ki vagy kik áll(nak) mögötte. Arról nem is beszélve, hogy Stefant egyből gyilkosnak titulálták, csak mert új és még nem ismerik.
A kedvenc jelenetem a vacsorás volt, talán maga a képtelenség és Damon tette szerethetővé.
Teljes értékelés: http://lifenexttous.blogspot.com/2018/07/lisa-jane-smit…

Fleur_Rouge_Cerise>!
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Röviden és spoiler mentesen: Az inkompetens vámpírpojáca és az egocentrikus kis picsa románca folytatódik, de ezúttal csatlakozik hozzájuk egy mániákus pszichopata akinek fogalmunk sincs a motivációjáról, de valamiért neki nagyon meg kell szereznie Elenát akkor is ha a miértjére még ő maga sem jött rá. Hosszabban és spoileresebben blogon…

http://liliths-world.blogspot.hu/2013/02/vempajor-dajoriz.html

MJ.: Miért van az, hogy L.J. Smith könyveiben minden vámpír vonzódik a nyúlós, piros ételek után, mert az hasonlít a vérre? Én sem zabálok sarat, ha csokipudingra vágyok…

16 hozzászólás
RVivi P>!
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Ez valahogy jobb volt, mint az első rész. Bár ezt se nevezem remekműnek, de nem volt olvashatatlan. A szereplők még mindig irritálóak, sok röhejes dolog történik, de legalább kezd kibontakozni valami történetszerűség és nem csak a rinyálás megy. Hanem a kettő egyben. :D
Sajnálom, én egyszerűen Elena, Stefan és Damon kapcsolatát csak egy viccnek tudom felfogni. spoiler Viszont egy ilyen vég után végre érdekel a folytatás.

3 hozzászólás
diamondfox P>!
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Újra és újra szembesülök azzal, hogy meghazudtolom a Moly rendszerét a tetszési index-el :D
Most is, azt írja, hogy nekem ez 49%-ban tetszene, ehhez képest szerintem egy erős 3,5 csillagot adok rá! köveket később, köszönöm

Szóval nekem tetszett! Sokkal jobban bírom ezeket a vámpírokat, mint ami maradt a sorozatban. Jóval több képességük van, és Damont is jobban bírom egyébként, itt igazi rosszfiús testvért játszik, a sorozatban is nagyon bírom, de ott meg simán köcsög az elején. (Egyébként nálam csakis Ian Sommerhalderként nézhet ki Damon, láttam magam előtt Elenával beszélgetve, és megjelent a szája sarkában az a huncut mosoly ♥).
Történetileg nem épp egy nagy eresztés egyébként, de most látom, hogy ez ’91-es könyv. Kezdő vámpíros sztorinak meg nagyon jó! Pár nap alatt történnek meg a dolgok, nincs elhúzva, de olyan függővége lett, hogy ha nem lenne kinn nálam az is, igencsak csúnyán néznék rá.
Szóval nem kell leírni ezt a sorozatot, konkrétan kedvem támadt a filmsorozatot is újranézni :D

3 hozzászólás
Kizi>!
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Úgy álltam neki, hogy estig végzek. Volt ez úgy egy hete. suli
De nem bánom hogy eddig tartott, és hol a következő rész?!?
Esemény, éles helyzetek és Damon volt bőven. Egyre jobban érdekel a sztori, és remélem hamarosan be tudom szerezni a többi részt is! :)

1 hozzászólás
Brigi007>!
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Hmmm. Lehet, hogy az államvizsga közeledés miatt, de most többször is elgondolkodtam, hogy ennek a kihívásnak a teljesítése vajon megér-e nekem annyit, hogy ezt a könyvet tényleg kiszenvedjem. Aztán csak kiszenvedtem. Abban reménykedtem az első rész után, hogy ez majd azért jobb lesz, és tényleg jobb lett, vagy csak az elvárásaim voltak reálisabbak, nem tudom.

Ugyanakkor a másik könyvre 3 csillagot adtam, amit ma már nem értek, szóval levittem 2 és félre, de az értékelésemet olvasva, azon a köteten jót röhögtem, ezen nem, ez semmilyen volt. Azt hiszem, két mondat volt, ami tetszett, akár poén szintjén, akár megfogalmazásban. A sztori továbbra is harmatgyenge és vagy kiszámítható, vagy az embert nem is érdekli, hogyan folytatódik. A poénok laposak, vagy nem is poénok, csak gyenge próbálkozások.

De amire most jöttem csak rá, hogy az előző értékelésemből kihagytam! Hát a fordítói munka, könyörgöm! Azért, mert a szerző úgy fogalmaz, mint egy 14 éves, vajon a fordítónak is úgy kell? Tegyük fel, hogy elfogadom, hogy a lehető leghűebb módon kell visszaadni az eredeti művet, de azért, mert a szerző nem beszél magyarul, szerintem a fordítónak nem feltétlenül kellene úgy tennie, mintha ő se beszélne. Én elhiszem, hogy szarból nem lehet várat építeni, de azért vannak ebben a szép magyar nyelvben változatos szerkezetek, amiknek köszönhetően lehet úgy beszélni, mintha tényleg magyarok lennénk és nem kell minden oldalon lebutított, gyenge szókincsű, szóismétlésekkel tarkított szöveget tálalni. Leülhetsz, egyes.

21 hozzászólás
U_Viki>!
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Borzalmas volt. Azt az 1 csillagot az utolsó 20 oldalért és Damonért kapta.

ℕnabella>!
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Hűha, ez a történet mindig meg tud lepni. Egyszerre jó is és rossz is, hogy a könyv és a sorozat ennyire más, lényegében olyan, mintha két évadot átugrottunk volna, vagy nem tom… de tetszik. Nem egy részletét megmosolyogtam a könyvnek. Tetszik, hogy a könyvben még ennyire sok részlet is kiderül. :D Nem tudom miért szavazták le, tökre okés az egész. Damon még mindig nem érte el a szimpatikus kategóriát, de van karaktere, karizmája. Stefan személyisége kezd izgalmasabb lenni, Elena meg meglepett, főleg a végén. Már nagyon olvasnám a harmadik könyvet. Lényegében egy jelenet közepén ért véget a könyv. De izgalmas lesz, érzem, már most az! :D


Népszerű idézetek

Brigi007>!

– Előbb vágnám el a saját torkom – válaszolta Elena.
– Ez is csábító gondolat. De én annyival élvezetesebben tudnám csinálni.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena Gilbert
Fleur_Rouge_Cerise>!

Egy átlagos család, aki leül pulykát enni, gondolta. Egy enyhén kipirult vénlány nagynéni, aki azon aggódik, hogy a borsó szétfőtt és a zsemle odaégett, egy joviális leendő nagybácsi, egy aranyhajú kamasz unokahúg, és a csepűhajú kistestvére. Egy kékszemű szomszédfiú-karakter, egy eleven barátnő, és egy jóképű vámpír, aki éppen továbbadja a kandírozott édesburgonyát. Tipikus amerikai háztartás.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Elena Gilbert
5 hozzászólás
rlb_32557241>!

Damon ugyanúgy volt felöltözve, mint amikor először találkoztak: feketében. Puha, fekete csizma, fekete farmer, fekete pulóver és bőrdzseki. És úgy nézett ki, mint Stefan. Elena nem is értette, hogyan nem vette eddig észre. Ugyanolyan sötét haja volt, ugyanolyan világos bőre, és ugyanolyan felkavaróan jóképű volt. Csak a haja volt egyenes göndör helyett, a szeme fekete, akár az éjfél, a szája pedig kegyetlen.

8. oldal, 1.

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Elena Gilbert
1 hozzászólás
Babó_Buca P>!

A szíve úgy kalapált, mint egy ütvefúró…

69

Kapcsolódó szócikkek: Elena Gilbert
Babó_Buca P>!

…rájött, hogy az a harag, amit eddig érzett, semmi ahhoz képest, amire képes. Csak gyertyaláng volt a nap mellett.

106

Kapcsolódó szócikkek: Elena Gilbert
Babó_Buca P>!

Jól teszed, ha félsz tőlem; én vagyokna legveszedelmesbb dolog, amivel valaha találkoztál.

127

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore
victoria_m997>!

Nem bírom elviselni a gondolatot, hogy elveszíthetem.

104. oldal

victoria_m997>!

– (…) a gyilkosok romantikusak. Képzeld el, hogy az ő kezével a nyakad körül halsz meg. Kiszorítja belőled az életet, és az utolsó, amit látsz, az ő arca.

87. oldal

1 hozzászólás
Babó_Buca P>!

A lány elvörösödött. – Sue Carsonnak hívnak, és, izé… – Nagy levegőt vett, és kötelességtudóan folytatta. – És félek. Mert bárki is legyen az az őrült, még szabadlábon van. És lehet, hogy én leszek a következő. – Ezzel leült.

54

Babó_Buca P>!

– Matt, ne… kérlek. Stefan… Stefan retteg az orvosoktól.

39


A sorozat következő kötete

Vámpírnaplók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Larissa Ione: Elszabadult vágyak
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva
Rick Riordan: Athéné jele
Rachel Vincent: Halott lelkek
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Josephine Angelini: Istennő