Küzdelem (Vámpírnaplók 2.) 393 csillagozás

Lisa Jane Smith: Küzdelem

Damon: elhatározta, hogy megszerzi Elenát. Saját testvére életére tör, hogy az övé legyen a lány.
Stefan: elkeseredetten vágyik a hatalomra, hogy elpusztítsa Damont és megvédje Elenát. Kénytelen engedni vérszomjának.
Elena: a lány, aki bárkit választhatna, egy szerelmi háromszög kellős közepén találja magát… és megtörténhet a tragédia!
Kövesd a Vámpírnaplók titkát, ne maradj le az egyre drámaibb fordulatokról.
Küzdelem után árad a Harag.
Mivé fajul a szerelem? Mivé fajul a gyűlölet?

Eredeti mű: Lisa Jane Smith: The Struggle

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452579 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
190 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452586 · Fordította: Farkas Veronika

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírnaplók

298 tag · 184 karc · Utolsó karc: 2018. augusztus 20., 12:28 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Damon Salvatore · Elena Gilbert · Stefan Salvatore


Kedvencelte 36

Most olvassa 41

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
vighagika P
Lisa Jane Smith: Küzdelem

A második rész még rövidebb mint az első, és szinte még kevesebb dolog történik benne, ez pedig igazán megnehezíti az értékelés megírását.
A történet nekem ismét nem volt elég kidolgozott, ezt mondjuk a fülszövegből is lehet már sejteni. Vicky karaktere például rendkívül érdekes lett volna a sok kirohanással, ha elég figyelmet fordít rá az író. De nem így tette.
Véleményem szerint az első és második kötetet felesleges volt különszedni (ha már ennyire összecsapott és kidolgozatlan mindkettő), hiszen időben is közvetlen egymás után játszódnak, valamint elég lett volna a második kötet végén található katarzis, az első rész hozzá képest elég unalmas volt.
Caroline-t és Tylert még jobban megutáltam, ennyire még a sorozatban sem voltak szörnyűek, pedig már ott sem voltak a kedvenceim. Egyedül Damon kárpótolt a sok negatívumért, ő ugyanis egyre nagyobb szerepet kapott. Imádtam a karakterét, pedig egyértelműen vannak vele problémák.
A naplóellopós rész szerintem egyenesen nevetséges volt, ráadásul már az elején sejteni lehetett (szerintem), hogy ki vagy kik áll(nak) mögötte. Arról nem is beszélve, hogy Stefant egyből gyilkosnak titulálták, csak mert új és még nem ismerik.
A kedvenc jelenetem a vacsorás volt, talán maga a képtelenség és Damon tette szerethetővé.
Teljes értékelés: http://lifenexttous.blogspot.com/2018/07/lisa-jane-smit…

>!
Fleur_Rouge_Cerise
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Röviden és spoiler mentesen: Az inkompetens vámpírpojáca és az egocentrikus kis picsa románca folytatódik, de ezúttal csatlakozik hozzájuk egy mániákus pszichopata akinek fogalmunk sincs a motivációjáról, de valamiért neki nagyon meg kell szereznie Elenát akkor is ha a miértjére még ő maga sem jött rá. Hosszabban és spoileresebben blogon…

http://liliths-world.blogspot.hu/2013/02/vempajor-dajoriz.html

MJ.: Miért van az, hogy L.J. Smith könyveiben minden vámpír vonzódik a nyúlós, piros ételek után, mert az hasonlít a vérre? Én sem zabálok sarat, ha csokipudingra vágyok…

16 hozzászólás
>!
boszii I
Lisa Jane Smith: Küzdelem

"A könyv viszonylag rövid, tehát nem nagy erőfeszítés végigolvasni.
A fülszöveg sem valami kidolgozott egyébként, csak a három szereplő részéről nagyjából be van vezetve a történet, és hozzá van fűzve más színnel, hatásosnak tűnni akaró kiemeléssel néhány „felcsigázó mondat”.
Teljesen hozza azt a feelinget, hogy az írónő leült a sorozat elé, és leírta, hogy melyik részben éppen mi történik a három szerencsétlen, esetlen szereplővel." http://olvassvelemolvassunkegyutt.blogspot.hu/2016/11/k…

>!
Kizi
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Úgy álltam neki, hogy estig végzek. Volt ez úgy egy hete. suli
De nem bánom hogy eddig tartott, és hol a következő rész?!?
Esemény, éles helyzetek és Damon volt bőven. Egyre jobban érdekel a sztori, és remélem hamarosan be tudom szerezni a többi részt is! :)

1 hozzászólás
>!
Brigi007
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Hmmm. Lehet, hogy az államvizsga közeledés miatt, de most többször is elgondolkodtam, hogy ennek a kihívásnak a teljesítése vajon megér-e nekem annyit, hogy ezt a könyvet tényleg kiszenvedjem. Aztán csak kiszenvedtem. Abban reménykedtem az első rész után, hogy ez majd azért jobb lesz, és tényleg jobb lett, vagy csak az elvárásaim voltak reálisabbak, nem tudom.

Ugyanakkor a másik könyvre 3 csillagot adtam, amit ma már nem értek, szóval levittem 2 és félre, de az értékelésemet olvasva, azon a köteten jót röhögtem, ezen nem, ez semmilyen volt. Azt hiszem, két mondat volt, ami tetszett, akár poén szintjén, akár megfogalmazásban. A sztori továbbra is harmatgyenge és vagy kiszámítható, vagy az embert nem is érdekli, hogyan folytatódik. A poénok laposak, vagy nem is poénok, csak gyenge próbálkozások.

De amire most jöttem csak rá, hogy az előző értékelésemből kihagytam! Hát a fordítói munka, könyörgöm! Azért, mert a szerző úgy fogalmaz, mint egy 14 éves, vajon a fordítónak is úgy kell? Tegyük fel, hogy elfogadom, hogy a lehető leghűebb módon kell visszaadni az eredeti művet, de azért, mert a szerző nem beszél magyarul, szerintem a fordítónak nem feltétlenül kellene úgy tennie, mintha ő se beszélne. Én elhiszem, hogy szarból nem lehet várat építeni, de azért vannak ebben a szép magyar nyelvben változatos szerkezetek, amiknek köszönhetően lehet úgy beszélni, mintha tényleg magyarok lennénk és nem kell minden oldalon lebutított, gyenge szókincsű, szóismétlésekkel tarkított szöveget tálalni. Leülhetsz, egyes.

21 hozzászólás
>!
U_Viki
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Borzalmas volt. Azt az 1 csillagot az utolsó 20 oldalért és Damonért kapta.

>!
Nita_Könyvgalaxis
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Rájöttem, hogy ennél a könyvnél egyszerűen képtelen vagyok elvonatkoztatni a sorozattól. És a sorozat annyival jobb és zseniálisabb, hogy a könyv mellette semminek tűnik.
De ha csak magában próbálom szemlélni a történetet, akkor is egy harmatgyenge tinivámpíros könyvet kapunk, amelyet egy-egy pillanat képes izgalmassá tenni, hogy utána újra rájövünk, hogy azt tesszük, ami a címben is olvasható: küzdelem ezzel a könyvvel.

2 hozzászólás
>!
TTiti
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Köszönöm, nekem ebből ennyi elég volt. A film sorozatot szeretem, de a könyv…
Utazásaimhoz választottam ezt a könyvet a kis mérete és súlya miatt… hát nem gondoltam, hogy ennyi ideig fog tartani még elolvasom. A lehetőség adott volt az olvasásra, de inkább nem olvastam csak néztem a tájat és zenét hallgattam… egyszerűen az utolsó 3 alkalommal nem volt lelkierőm, hogy tovább olvassam… aztán meg már el sem vittem magammal. Azt hiszem ez sok mindent elárul. Végül ma éjjel berágtam rá és elolvastam az utolsó 20 oldalt is… ha már egyszer belekezdtem alapon. Én ezt a könyvsorozatot nem erőltetem tovább.
Csak nekem fura, hogy egyetlen idézet sincs hozzá beírva?

>!
ButterFly93
Lisa Jane Smith: Küzdelem

Hát egy picivel jobb mint az első rész de még mindig unalmas .Azért itt már történt egy pár dolog de még mindig döcögős.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Brigi007

– Előbb vágnám el a saját torkom – válaszolta Elena.
– Ez is csábító gondolat. De én annyival élvezetesebben tudnám csinálni.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena Gilbert
>!
rlb_32557241

Damon ugyanúgy volt felöltözve, mint amikor először találkoztak: feketében. Puha, fekete csizma, fekete farmer, fekete pulóver és bőrdzseki. És úgy nézett ki, mint Stefan. Elena nem is értette, hogyan nem vette eddig észre. Ugyanolyan sötét haja volt, ugyanolyan világos bőre, és ugyanolyan felkavaróan jóképű volt. Csak a haja volt egyenes göndör helyett, a szeme fekete, akár az éjfél, a szája pedig kegyetlen.

1., 8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Elena Gilbert
1 hozzászólás
>!
Fleur_Rouge_Cerise

Egy átlagos család, aki leül pulykát enni, gondolta. Egy enyhén kipirult vénlány nagynéni, aki azon aggódik, hogy a borsó szétfőtt és a zsemle odaégett, egy joviális leendő nagybácsi, egy aranyhajú kamasz unokahúg, és a csepűhajú kistestvére. Egy kékszemű szomszédfiú-karakter, egy eleven barátnő, és egy jóképű vámpír, aki éppen továbbadja a kandírozott édesburgonyát. Tipikus amerikai háztartás.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Elena Gilbert
5 hozzászólás
>!
victoria_m997

– (…) a gyilkosok romantikusak. Képzeld el, hogy az ő kezével a nyakad körül halsz meg. Kiszorítja belőled az életet, és az utolsó, amit látsz, az ő arca.

87. oldal

1 hozzászólás
>!
Babó_Buca

A szíve úgy kalapált, mint egy ütvefúró…

69

Kapcsolódó szócikkek: Elena Gilbert
>!
Babó_Buca

…rájött, hogy az a harag, amit eddig érzett, semmi ahhoz képest, amire képes. Csak gyertyaláng volt a nap mellett.

106

Kapcsolódó szócikkek: Elena Gilbert
>!
Babó_Buca

Jól teszed, ha félsz tőlem; én vagyokna legveszedelmesbb dolog, amivel valaha találkoztál.

127

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore
>!
victoria_m997

Nem bírom elviselni a gondolatot, hogy elveszíthetem.

104. oldal

>!
Babó_Buca

A lány elvörösödött. – Sue Carsonnak hívnak, és, izé… – Nagy levegőt vett, és kötelességtudóan folytatta. – És félek. Mert bárki is legyen az az őrült, még szabadlábon van. És lehet, hogy én leszek a következő. – Ezzel leült.

54

>!
Babó_Buca

– Matt, ne… kérlek. Stefan… Stefan retteg az orvosoktól.

39


A sorozat következő kötete

Vámpírnaplók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Hawkins: Hex Hall
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Rachel Vincent: Shift – Változás
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Marissa Meyer: Scarlet
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő