Ébredés (Vámpírnaplók 1.) 786 csillagozás

Lisa Jane Smith: Ébredés

HALÁLOS SZERELMI HÁROMSZÖG
Elena: az üdvöske. A királylány, aki minden fiút megkaphat, akit akar.
Stefan: komoly és rejtélyes. Szemlátomást az egyedüli, aki ellen tud állni Elenának, még ha próbálja is védelmezni saját múltjának kísértő retteneteitől.
Damon: szexi és veszélyes. Hajtja a bosszúvágy Stefan ellen, aki elárulta. Elszántan próbálja megszerezni Elenát, és gyilkolni is hajlandó érte.
Két vámpírfivér története a gyönyörű lánnyal, aki nem tud választani közülük.
Pillants bele a Vámpírnaplókba és merülj el elborzasztó titkaikban!
Ébredés majd Küzdelem! És űz a szenvedély…

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
216 oldal · ISBN: 9789632458786 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
216 oldal · ISBN: 9789632458779 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452029 · Fordította: Farkas Veronika

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírnaplók

304 tag · 180 karc · Utolsó karc: 2021. július 31., 11:38 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Damon Salvatore · Stefan Salvatore · Elena Gilbert


Kedvencelte 52

Most olvassa 54

Várólistára tette 123

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Lisa Jane Smith: Ébredés

Ez igen! Gratulálok az írónak! Ilyen történetet megírni, nagyon „kemény” munka lehetett.
Egyszerűen hányingerem van már ettől a sok makitól, amit mostanában összehordott a szél.
Most komolyan ilyen „asztal fiókba eldugni valót” kiadnak, ráadásul több részes és még megkoronázva egy sorozattal is, amit imádnak??? 0.0
Jézusom, velem van a baj, ez már biztos.
Borzalmas volt.
Ezek a karakterek se kidolgozva nincsenek, se átgondolva.
Imádom, hogy testvérek vannak benne, és persze egy szem lány kell nekik….csodás és persze tök természetes az egész.
De még ezzel bajom sem lenne, ha normális körítéssel, izgalmas szereplőkkel van megírva. Akkor azt gondolnám tabu téma, és beteg vagy sem imádnám.
De így….inkább megyek és pihentetem a szemem egy ideig…mert mostanában csak ezekkel találkozom szinte és már kiégtem.

50 hozzászólás
vighagika>!
Lisa Jane Smith: Ébredés

Nagyon meglepődtem, mikor megláttam a molyos százalékot (62), ezért gyorsan meglestem néhány értékelést az olvasás előtt. A legtöbben arra panaszkodtak, hogy a könyv mennyire eltér a sorozattól, pedig nem erre számítottak. Meglepetten vizslattam ehhez hasonló véleményeket, de az izgatottság mellett nem volt bennem félelem, csak kíváncsiság, én ugyanis nagyon szerettem a Vámpírnaplók című sorozatot.
Az első tényleges különbség az, hogy Elena szőke a könyvben, ami kicsit furcsa, hiszen a borítóra is a jól ismert, barna hajú Nina Dobrevet rakták, azonban ez a tény nem igazán zavaró. Az már inkább (persze csak azoknak, akik nézték a sorozatot), hogy a könyvben Elenának nincs öccse, van azonban egy kishúga, akit a nénikéje és a barátja nevelnek.
Abszolút negatív az a különbség, hogy míg Elena a filmsorozat-adaptációban erős, kitartó és szerethető személyiség, addig a könyvnek ő volt talán a legelviselhetetlenebb karaktere. Hisztis, buta és beképzelt. Egyszerűen szörnyű volt néha a gondolatmeneteit olvasni, ahogy rá akar ugrani Stefanra, valamint az, hogy nagyjából két perc beszélgetés után már szerelmes volt. Nem igazán tudtam azonosulni vele. Önző volt a családjával, a barátaival és Stefannal szemben is.
Meredith Elena legjobb barátnője (Bonnie mellett), aki a sorozatban nem szerepel, pedig szerintem lecserélhették volna Caroline-t rá. Apropó, Caroline… Nem szerettem az adaptációban sem, itt meg aztán egyenesen borzasztó volt, Tylerrel együtt. Szintén iszonyúan negatív személyiség volt mindkettő. Matt velük ellentétben pozitív csalódás volt, hiszen kiállt Stefan mellett, valamint bármennyire szerette Elenát, képes volt neki is segíteni, olykor pedig igazán megmondani a tutit. Nem is értem, a sorozatban miért alakították ilyen jelentéktelenné.
Damon (sajnos) szinte alig van még jelen a történetben, viszont rengeteg a visszautalás Katherine-re. Katherine sorozatbeli karakterével ellentétben kicsit butácska, azonban kevésbé gonosz. Elvileg csak jót akar a testvérpárnak, mégha ilyen szerencsétlenül is viszi véghez célját. Elena karakterénél még ő is szimpatikusabb.
Teljes értékelés: http://lifenexttous.blogspot.com/2018/07/lisa-jane-smit…

1 hozzászólás
Bajnoczianna>!
Lisa Jane Smith: Ébredés

Be kell vallanom nem néztem a sorozatot. Nem voltam oda érte. A könyv viszont kellemes csalódás volt szàmomra. Teljesen más volt mint a sorozat de pont ez tetszett benne. Elena itt sokkal szimpatikusabb karakter lett.
Damon és Stefan pedig két jóképű vàmpír fiúként küzdöttek a kiszemelt lànyért. Stefan talpra esett erős szereplő volt, mindig tudta mit kell tenni a nehéz helyzetben.
Az egész jó kezdésnek bizonyult, vàrom a folytatást.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Lisa Jane Smith: Ébredés

Vámpírnaplók 1

Vegyes érzéseim vannak a sorozat kezdő kötete alapján, inkább átlagosnak mondanám, mint jónak. Voltak részek, amik kifejezetten tetszettek, de voltak olyanok is, amik idegesítettek.
Elena egyáltalán nem volt szimpatikus, öntelt és pökhendi volt, úgy tűnt csak sportot űz a fiúk meghódításában, majd elhajításában.
Stefan-ban emberére talált, nem könnyen hódította meg, persze ennek inkább a fiú sötét múltjához és jelenéhez volt köze, nem a vonzalom hiányához. Elena maga is elcsodálkozott, hogy közben beleszeretett a fiúba.
Stefan imádni való volt, őt hamar a szívembe zártam, a „kedves” bátyját viszont teljes szívemből utáltam.
Egy szerelmi háromszög indította el a lavinát, de már előtte is kölcsönös ellenszenv volt a két testvér között, Damon hibájából, gyűlöletének motivációjára eddig nem derült fény.
Damon mintha születetten gonosz lenne, egy szocio- és pszichopata, és egyetlen célja az, hogy Stafan-t tönkre tegye, minden kellett neki, ami Stefan-nak volt.
Függő vége van a résznek, de egyenlőre nem folytatom, mert vannak számomra izgalmasabb olvasni valóim.

4 hozzászólás
Dgi_Rebeka>!
Lisa Jane Smith: Ébredés

Nem, nem és nem! Szörnyű volt.
Tegyünk fel pár kérdést és válaszoljuk meg őket:
1. Van egy srác, akit kb. egy hónapja ismersz, de alig beszéltél vele, csak annyit tudsz, hogy dögös. Mit érzel iránta?
a.) semmit
b.) kedveled
c.) halálosan beleszeretsz és az első adandó alkalommal kinyilatkoztatod szerelmedet
2. Mit csinálsz, ha a pasidat gyilkossággal vádolják?
a.) nem hiszed el
b.) megrendülsz
c.) elmész hozzá, mert ő ugyan nem tenne ilyet – nem mintha annyira ismernéd
3. Na és akkor mit csinálsz, ha a pasidra úgy találsz rá, hogy egy madár vérét issza éppen?
a.) kiakadsz
b.) sikítozva elmenekülsz
c.) megbocsátasz neki, mert megmentette az életed és különben is, milyen szomorúan néz, jaj szegényke
4. Megtudod, hogy a párod vámpír. Mi a legokosabb teendő?
a.) lelépsz
b.) megnézed az Alkonyatot
c.) hagyod, hogy igyon belőled, mert az baromi erotikus (és kezdesz elgondolkozni azon, hogy a vér a fétised)
5. És ha megtudod, hogy a szerelmednek van egy testvére, aki hipergonosz, és csak feltételezni tudod, hogy elrabolta őt, mit teszel?
a.) értesíted a rendőrséget
b.) nem tudod
c.) kimész a temetőbe megkeresni a gonosz, szexi vámpírt és a nevét ordibálod

Aki mindig a c választ tippelte be, nyereményét átveheti akkor, amikor Elenának megjön az esze… Én pedig most megyek és elgondolkozom azon, hogy miért is hanyagoltam eddig ezt a történetet.

10 hozzászólás
Doreen>!
Lisa Jane Smith: Ébredés

Hát… Ez szörnyű. Nem igazán értem mit szeretnek rajta annyian. Mármint úgy hallottam hogy a sorozat jó, gondoltam akkor ez sem lehet rossz. Hát sajnos mégis.
Nem igazán történik semmi sem a könyvben, nincsen izgalom, egyszerűen semmi.

8 hozzászólás
RVivi P>!
Lisa Jane Smith: Ébredés

Bárcsak annyi probléma lett volna csak a könyvvel, hogy a borítón is barna Elena, de a könyvben meg szőke…
Olyan szinten volt szörnyű, amennyire a százaléka is mutatja. A szereplők rettenetesek, a sztori pedig labdába se rúghat a sorozatos mellett. Az se tökéletes, de ettől messze jobb.
Na, először is Elena. Az a bemutatkozás, amit levágott nekünk az elején, arra szavak nincsenek. Nemcsak buta és fontoskodó, de még beképzelt is. Caroline nem az a Caroline, akit bírok. Bonnie egy óvodás szintjén áll. Meredith pedig ki a franc? De leginkább az húzott fel, hogy össze-vissza vannak keverve a vezetéknevek és családok. Oké, ez volt előbb, szóval ez a sorozat hibája. És mi volt ez a Fell's Church? Stefannal és Katherine-nel mi történt? Bahh, halálos. Ezerszer inkább a sorozat.
Történetről nem tudok beszélni, mert Elena és Stefan nyavalygásán kívül semmi nem történt. A kedvenc részem az volt, mikor a végén még pár oldalnyi szenvedésre számítottam, erre ott voltak az olvasói értékelések vagy micsodák.

14 hozzászólás
Fleur_Rouge_Cerise>!
Lisa Jane Smith: Ébredés

„Istenem vége van!!!” – ez volt az első amire gondoltam, amikor befejeztem. És ez volt a második: „Basszus, még van hat”
2 és fél pont. Ennyit se érdemelne meg, de nagylelkű vagyok, mivel ez a 100. könyvem az évben. Barátnőm ajánlotta, hogy olvassam el, mivel neki kedvence. Mindig is jó ízlése volt könyvek terén, ezek után viszont elgondolkodtam, hogy ne nyomjam-e bosszúból a kezébe a Démonmestert, „Na, ez egy igazi könyv!” felkiáltással.
Az egész könyvben semmi nem történik, csak mindenki aggódik, fél és zuhan a sötétségbe. A szereplők unalmasak, idegesítőek és őket utáltam legjobban a könyvben. Van egy Katherinünk, aki egy naiv, ostoba liba. Van egy Elenánk, aki dettó, csak még egy $@!% is mind ezek mellett. Aztán a férfi karakterek. Van Matt, akinek nincs ínyére, amit Elena tesz, de azért elég szomorúan néznie és már ugrik is, nehogy Elenácskának valami rossz legyen. Stefan, az aggódó, puhapöcsű balfasz, aki az egész könyvben tövig rágja a körmét és aggódik Elena és Katherine miatt. (Az utóbbi egyébként már közel 700 éve halott, de csak nem felejtettük még el.) És ott van Damon. Na őt bírtam. Ő legalább ésszerűen cselekszik és gondolkodik.
A következő? Nem kell, de el fogom olvasni, mert 1. MM vagyok 2. kell kihívásra.
Viszont mindenkit felszólítanék, hogy NE olvassa el a könyvet mert időpazarlás és csak jól felhúzza az ember agyát a hülye karaktereivel.

Pillecukorkám>!
Lisa Jane Smith: Ébredés

Jól megvolt írva bár engem egy kicsit zavart, hogy Elena szőke voltvolt, nem pedig barna… Ami leginkább nem tetszett, hogy a sorozat nagyon nagy részben eltér a könyvtől…


Népszerű idézetek

Brigi007>!

A gonosz soha nem lel békét. Győzelmet arathat, de békét soha nem lel.

35. oldal

Brigi007>!

– Hogy érted azt, hogy nem mész vissza?
[…]
– Azt hittem volna, hogy még maga is megért egy ilyen egyszerű mondatot, apám. Megismételjem latinul?

32. oldal

1 hozzászólás
Fangirl033>!

De elege volt már abból, hogy az árnyak között kell élnie.

2 hozzászólás
Cheril>!

A szerelem fáj. Néha úgy érzed, mintha ez lenne a legjobb dolog a világon. Biztonságban érzed magad tőle. Elfelejtet veled mindent, mintha újrakezdenél mindent. De a szerelemtől érezheted úgy, mintha nem tudnád magad irányítani. Félhetsz. Mintha addig enne téged, amíg semmi nem marad belőled. A szerelem tényleg szívás.

Shinobu>!

– A rossz dolgok nagyon rosszak voltak, de a jó dolgok nagyon jók voltak.

Cheril>!

Kedves Naplóm! Túléltem az első napot. Legalább 37-szer mondtam, hogy „jól vagyok, köszönöm”, de egyszer sem gondoltam komolyan. De senkinek sem tűnt fel. Ha valaki megkérdezi, „hogy vagy?”, igazából nem is kíváncsi a válaszra.

.

Róka P>!

Embervér. A legfőbb elixír, a tiltott bor. Részegítőbb bármely szeszes italnál, magának az életnek a gőzölgő esszenciája.

59. oldal

Brigi007>!

Gondolkozni szeretett volna, de most, hogy megpróbálta, úgy menekültek előle a gondolatok, mint egerek a hóbagoly elől.

44. oldal

3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Vámpírnaplók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Richelle Mead: A halál csókja
Rick Riordan: A vörös piramis
Richelle Mead: Vérvonalak
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Joss Stirling: Summer