Bájolók (Night World 3.) 28 csillagozás

Lisa Jane Smith: Bájolók

Thea és Blaise Harman unokatestvérek, gyönyörűek – és boszorkányok; abban különböznek, hogy Thea a fehér, Blaise viszont a fekete mágiához vonzódik. Ő az, aki igéző varázslataival magába bolondítja és őrült tettekre készteti a fiúkat, emiatt gyakran kell iskolát változtatniuk. Az új helyen Thea lelki társát, Ericet szemeli ki magának, így akarja elválasztani a húgától – hiszen a fiú ember, és a Törvény tiltja az ilyen szerelmet. Thea ellenvarázslathoz folyamodik, ám eközben elszabadít egy bosszúálló szellemet, és ezzel Eric életét is veszélybe sodorja. Mindez persze nem maradhat rejtve a boszorkányok Belső Köre előtt… A büntetés elkerülhetetlennek látszik.

Eredeti megjelenés éve: 1996

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
216 oldal · ISBN: 9789632458748 · Fordította: Seress József
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
216 oldal · ISBN: 9789632458731 · Fordította: Seress József
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
212 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639492820 · Fordította: Seress József

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Blaise Harman · Eric Ross · Thea Sophia Harman


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Niki P>!
Lisa Jane Smith: Bájolók

Míg az első kötetben a vámpírokról, a másodikban vámpírokról és vérfarkasokról, itt a boszorkányokról tudhattunk meg többet. Na és persze az Éjszaka Világáról, ami összekapcsolta a három kötetet.
Thea kedves, aranyos, másokon segíteni akaró boszi, aki jól kijön az emberekkel. Unokatestvére, Blaise inkább szeret szórakozni az emberekkel, bűvkörébe vonni a fiúkat, míg teljesen meg nem zakkannak, aztán eldobni őket magától. Emiatt csapják ki őket minden iskolából és kerülnek a nagyanyjuk, aki a Banya, vagyis a boszik „főnöke”.
Thea, miután megtalálja a lelki társát egy emberben, Eric személyében, távol akarja tartani tőle unokatestvérét, aki csak azért is meg akarja ölni Ericet, mert nem akarja, hogy Thea miatta kerüljön az Éjszaka Világának tanácsa elé.
Aztán bonyolódik a történet: tiltott varázslások, elszabadult halott boszorkányok, feminista kistesó, gyilkosság, újabb tiltott varázslat. És persze a jó kis csattanó a végén.
Számomra aranyos történetek voltak szerethető szereplőkkel.
spoiler

Rémálom P>!
Lisa Jane Smith: Bájolók

Olyan Smithes. Nem hiszem, hogy az kifogás, hogy a 90-es években írták, mert azért az alap emberi intelligencia szerintem 20 év alatt nem változik ennyit. A leírás hiányos, semmit nem tudunk meg a boszik világáról, de ők nem értenek az emberekhez (nem tudják hogy miről beszéljenek velük – segítek, minden másról csak ne varázsige hozzávalóról – igen, a főhős pedig csak erről beszél a pasival VÉLETLEN, MERT ELFELEJTI, HOGY AMAZ EMBER.)
A szerelem: 10 oldal alatt már olyan szerelmesek, hogy feladják egymásért a családjukat.
Történet: Két bál van, semmi más. :DDDDD Meg egy alultáplált tengerimalac. A szellem, amit emlegetnek? Véletlen eltörnek egy amulettet, mert cincálják, mint a rajzfilmekben, és abból szabadul ki.
Azért hadd jegyezzük meg, hogy a szereplők gyönyörűek (az egyik csaj „bársonyos szemét” a végén már villával simogattam volna meg, annyira bársonyosnak éreztem), és a nagy gonoszság? Fekete mágia? Arról szól, hogy minél több gyűrűje és kocsija legyen a gonosznak. Mert az fontos. De nem értik az emberi értékrendet.

23 hozzászólás
Dombi_Petra>!
Lisa Jane Smith: Bájolók

Ez a kötet is annyira, – ha nem jobban – tetszett, mint az előző kettő rész:)
Blaise karaktere nekem annyira nem tetszett, ellentétben Thea-val, aki nagyon a szívemhez nőtt. Elég sok gondja volt unokanővérével, ám ennek ellenére, mindig kitartott mellette.
Eric-kel való kapcsolata nagyon egyedi, nagyon örülök, hogy ő lett a lány társa, mivel mindig kitartott mellette, nem rémült meg, hogy boszorkány, és a könyv végén képes lett volna feláldozni életét Theaért :)
Bevallom, ezt a könyvet elfelejtettem értékelni, miután olvastam, így elég zavarosak a gondolataim, de a lényeg az, hogy nagyon tetszett, szinte letehetetlen olvasmány volt, csak fényezni tudom, egy rossz szavam sincs! :)
Szerintem hiába reménykedem, de remélem, a sorozat többi részét is kiadják magyarul :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
212 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639492820 · Fordította: Seress József
klaraboglarka P>!
Lisa Jane Smith: Bájolók

Csak elolvastam a 3. részt is, mert kezdtem kifutni az időből az egyik őszi kihíváshoz. Annyira nagyon most nem volt kedvem egy young adult kategóriás könyvöz, de azért nem bántam meg. Mellé egy nap alatt felfaltam.

A stílus hasonló az előző részekhez, egyszerű, kezdő olvasóknak való tömör leírások, érdekes akció, cuki romantika és lélektársak megismerése.

Múltkor láttam az egyik használt antik boltban a sorozat mindegyik részét (angolul), és miután újra kinyit minden, remélhetőleg ott találom, és lecsapok rá. Így három rész után már kíváncsi vagyok, mi történik majd ezzel a világgal.

U. I. : mindegyik könyv más főszereplőről szól, és eddig csak egy karakter volt, aki két részben jelent meg. Amúgy senki más, és ez is érdekessé teszi a sorozatot. Határozottan állítom, azért van lepontozva a sorozat, mert egyszerű, fiataloknak való a stílusa. Kezdő fantasy olvasók mindenképp élveznék. Én pedig minden fantasyt szeretek, szóval így is élveztem:)

szandi_nemeth P>!
Lisa Jane Smith: Bájolók

Nem sok új dolgot tudok írni erről a részről se, tipikus LJS. Tini lányok, románc, ilyesmik. Megidéz egy szellemet, de persze rosszul sül el, és meg kell menteni a gimit :D Ennek a vége tetszett, bár annyira nem volt meglepő, de aranyos lett :) Bár azért bevallom, hogy ha a többi rész is lenne magyarul, azért folytatnám :)

Nadin>!
Lisa Jane Smith: Bájolók

Eddig még soha nem fogtam bele úgy sorozatba, hogy nem az első kötettel kezdtem. Azonban nem éreztem úgy a történet elején, hogy feltétlenül ismernem kellene az előző két kötetet, és most sem érzem úgy, hogy mindenképp el kell olvasnom őket.
Nem mondanám, hogy olyan szörnyű lenne ez a sztori, mert olvastam már rosszabbat is, és 3 csillagot ez is megér.
A legérthetetlenebbnek azt találtam, hogy Thea képtelen volt a normális kommunikációra, mindig mindenkivel csak a boszorkányságról akart beszélgetni (volt egy jelenet ezzel kapcsolatban Ericék házában, ami nálam totál kicsapta a biztosítékot). Értem én, hogy a boszorkányok eléggé zárt közösségben élnek, de könyörgöm emberek közé jár iskolába, ami napi legalább 7 óráját felemészti, mégsem tud velük semmiről sem beszélni a boszorkányságon kívül? O.o
Mindegy, kikapcsolódásnak jó volt. :)

Dianka>!
Lisa Jane Smith: Bájolók

Még szerencse hogy ilyen rövid a történet, mert már nem sokáig bírtam volna. Úgy érzem én már nagyon kinőttem ebből a könyvből. Egyszerűen nem tudott lekötni, pedig az előző köteteket szerettem, mondjuk azokat már 3-4 éve olvastam.
Nem tudom olyan összedobottnak tűnik az egész, minden olyan gyorsan történik és nincs ideje kibontakozni.Az olvasás során nem tudtam eldönteni hogy Blaise most gonosz vagy jó boszi,de azért az utolsó húzása nagyon ötletes volt.

Nikii_Kovács>!
Lisa Jane Smith: Bájolók

A három kötet közül ez tetszett a legjobban, történetileg is és a karakterek is jobban megfogtak. A másik kettő is jó volt, de ez nálam vitte a pálmát, bár azért akkor nagy bumm nem lett, hogy kedvencem legyen.:) Egyszer olvasós, szerintem.

george08>!
Lisa Jane Smith: Bájolók

Tipikus Lisa Jane Smith.
Az első kötettől jobb, de a másodiktól rosszabb. Valahogy nem sajnálom, hogy a kiadó nem fogja folytatni a magyar kiadást, bőven elég volt nekünk ennyi is a Night World világából.

Csirik_Adrienn>!
Lisa Jane Smith: Bájolók

Önállóan is megállná a helyét a könyv. Habár sorozat többi részében szereplő emberekkel rokonság fedezhető fel :) Talán ez volt a „legizgalmasabb” rész.


Népszerű idézetek

klaraboglarka P>!

Blaise gyönyörű volt – halálosan gyönyörű, amiről nem tehetett. Ezt a hatást részben parázsló szürke szemének és koromfekete hajának köszönhette. Annyira különbözött Thea lágy szőkeségétől, mint ahogyan különbözik az éjszaka a nappaltól. Mindig Blaise szépsége miatt kerültek bajba, Thea mégsem tudta nem szeretni az unokanővérét.

Kapcsolódó szócikkek: Blaise Harman · Thea Sophia Harman
Aprily>!

– Hé! – Eric kiáltott, az a fiú, akit megmart a kígyó. – Srácok, higgadjatok le! Josh, add ide azt! – A vörös hajúnak szólt, akinél a villás ág volt. – Nem mart meg. Csak megütött!

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eric Ross · kígyó
Csirik_Adrienn>!

A feminizmus radikális kifejezése annak, hogy a nők emberek!

136


Hasonló könyvek címkék alapján

Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Csóti Lili: Hetedvérig
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Meg Cabot: Jinx
Karen Chance: Megérint a sötétség
Patricia Briggs: Megszólít a hold