A ​visszatérés – Leszáll az éj (Vámpírnaplók 5.) 264 csillagozás

Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután a természetfeletti erők feltámasztották Elenát halottaiból, a jóképű, gondterhelt Stefan másra sem vágyik, mint hogy biztonságban tarthassa őt. De amikor elcsalják Fell's Churchből, a vonzó, nagy hatalmú Damon kihasználja a lehetőséget arra, hogy meghódítsa Elenát, nem is tudva, milyen veszedelem fenyegeti mindkettejüket. Egy gonosz lény szállta meg a várost, és egyre erősebbé válik. Képes a kedve szerint irányítani Damont, ugyanakkor Elena és a lány új képességei is vonzzák. De nem csak Elena ereje kell neki: a lány halálára szomjazik.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789632458861 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789632458854 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453606 · Fordította: Farkas Veronika

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírnaplók

301 tag · 168 karc · Utolsó karc: 2022. július 1., 10:12 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Damon Salvatore · Stefan Salvatore · Elena Gilbert


Kedvencelte 32

Most olvassa 30

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 74

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Petrus601>!
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Eloszor is: nagyon jo volt, hogy ez nem 200 oldalas, hanem joval tobb.:)
Masodszor pedig: akarki akarmit mondd, nekem tetszikez a sorozat, valakinek szeretnie kell azt is, amit mas nem, nem igaz?:)

Szoval.
Kis varos, nagy emberek.Elena mar atelt mindent, meghalt, volt vampir, visszajott a halalbol, lelek volt, most meg szarnyai vannak?! Na szep! :D Igy kell fokozni az izgalmakat!
Hogy en mennyire utaltam viszont Sinicsit meg Mizaot. Tonkretettek Damont, ha ugy nezzuk.
Damon csak hozta a szokasos formajat, egy kis kedvesseggel vegyitve, kar, hogy o erre nem emlekszik. Biztos megvaltozott volna par dolog ennek hatasara.
Stefan, hat mint tudjuk barmit megtenne Elenaert (ez egy szimpi vonasa.:D). Kar, hogy most nem o volt a foszereben.
Matt, Meredith es Bonnie pedig meg mindig igazi jo baratok mind Elenanak, mind egymasnak. El kell az olyan idokben, mint amiken ok mentek keresztul. ::)
5*

Niki P>!
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Az eddigi kötetek közül ez tetszett a legkevésébé. Túl sok volt benne a párbeszéd nélküli szöveg, cselekmények, és filozofálások, amiket rövidebben is le lehetett volna írni. Sokáig zavaró volt, hogy Elena ilyen spoiler. Damont nem mindig értettem. Eddig ő volt a kedvenc szereplőm, de most valahogy meginogtam egy kicsit…

csillámharcos>!
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Nem volt rossz, bár főleg a vége tetszett a legjobban Elena miatt. Sinicsi és Mizaó történetszála érdekes, de tetszenek a képességeik. Amikor Damon irányítás alatt állt, akkor nagyon sajnáltam őt emiatt, mert lehetett látni rajta, hogy bizony neki is van gyenge pontja.
Várom, hogy olvassam a többi részét is.

Dombi_Petra>!
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Eleg jo volt ez a konyv. Tetszett hogy Elena visszatert, es ebben a kotetben alig nyavog.
Viszonylag tetszett az egesz konyv.
Kivancsi vagyok a hatodik reszben sikerule kiszabaditabi Stefant valamint arra hogy hogy alakul Elena es Damon kapcsolata :)

KovácsDóra P>!
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Amennyire vártam arra, hogy hosszabb legyen a könyv, most annyira visszasírom a rövidebb, kétszáz oldalas részeket. Feleslegesnek éreztem legalább a könyvnek a felét, sokszor nem is értettem, hogyan jutottunk adott pontokra, teljesen észrevétlenül váltottak témát a párbeszédekben, és abszolút össze vagyok zavarodva. Mégis mi történt? Feltámadt gyermekangyal, ördögök, démonok, rókák, megszállott ön- és közveszélyes lányok, malakhok, balesetek, hatalmas és élő, gonosz fák, varázslatos hógömbök, idősíkok, különleges erővel ellátott Elena. Oké, rendben van, belecsaptunk a közepébe, jött egyszerre minden, ami megpróbálta félelmetessé tenni a könyvet. De hol a párhuzam? Annak ellenére, hogy ötszáz oldal, még annyira se bontakozott ki a történet, amennyire az előző részek. Aztán zárul azzal, hogy a „gonosz” ikerpár – vagy valami olyasmik – csak úgy lelépnek, elvisznek egy darabot Damon memóriájából, aztán Elenával meg Mattel az élen ők is elhagyják a várost? Most aggódhatunk azon, hogy Stefant megtalálják-e, de ennyi a végére a nagy csattanó? Ez legalább meg is marad az olvasó fejében, mert szépen le volt írva, csak éppen értelme nincs. Bár, az előzményeknek még ennyi sem volt.
Szóval csalódtam. Már nálam sem érdemel három csillagnál többet, pedig én mindig megpróbálom a jót is meglátni mindegyik könyvben. De most igazából csak vártam a végét. Úgy érzem, pihentetem ezt a sorozatot egy kicsit. A hatodik rész még birtokomban van, de lehetséges, hogy nem fogom a többire feleslegesen költeni a pénzemet.

Pity>!
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Húha… a sorozatból sosem láttam egyetlen részt sem, és erre büszke vagyok, viszont a könyv eddig tetszett.. ebben a részben azonban volt egy kritikus pont, ahol már azt mondtam, hogy földhöz vágom a kötetet, ha ez így folytatódik… ez a nyújtás és bonyolítás nem igazán tetszett, de azért ha már elkezdtem, akkor befejezem ezt is… Amivel az írónő a kedélyek borzolására és a hangulat fokozására törekedett, nálam csupán rontott az élvezeti értéken…

Móricz_Timi P>!
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Az eleje nagyon izgalmas volt egészen úgy a 200. oldalig, szó szerint faltam a lapokat, de utána nem tudom mi történhetett, mintha más írta volna a könyvet. Ettől függetlenül végig olvastam és folytatom a sorozatot, mert kíváncsi vagyok mi fog történni a továbbiakban.

Kryszta>!
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Egész jó rész volt. Kellemesen csalódtam. Eddig ez a kötet tetszett a legjobban, bár az író stílusa még mindig zavar, de már sokkal jobb volt mint az előzőekben. Izgalmas és fordulatos volt. Remélem a többi rész is hasonlóan jó lesz.

bognar_edmond>!
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Elég lassan haladtam vele, de aztán a végére nagyon bele lendültem és már rohantam is megvenni a kövi részt. Vámpírósoknak kötelező olvasmány!!!

Csilla_Szeip>!
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Egyre jobb, bár a film meg mindig jobban tetszik, meg mindig lassan megy az olvasasa, de nem adom fel. A cselekmények kezdenek kibontakozni!


Népszerű idézetek

Fay >!

– Miért hiszik mindig az emberek, hogy a hangerő segít ott, ahol az érvek nem?

254. oldal

1 hozzászólás
Fay>!

– Jaj, Damon! Nem!
– Jaj, Damon, igen!

389. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore
Sheila_7 I>!

Damon tudta az igazságot. Stefan valóban halott – de már több száz éve az. És igaz, hogy vámpír, de démonnak nevezni éppen olyan, mintha Csingilinget fegyveres bűnözőnek tekintenénk.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Stefan Salvatore
Sheila_7 I>!

– En… gedd… el – mondta Matt lassan, valószínüleg azért, hogy baljósan hangozzanak a szavai, de Damon fülének inkább olyan volt, mintha Matt szerint Damon szellemi fogyatékos lenne.
Különösen Utálatos Savanyú Seggfej, gondolta Damon. De ebből az jön ki, hogy… – Kuss – mondta ki hangosan a fejét csóválva. Ezt sokkal könnyebb lenne megjegyeznie, gondolta.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore
1 hozzászólás
Sheila_7 I>!

Ez az! Matt. És most, ha ezt valahogy memorizálni…
(….)
És amíg még a fejében van… M, mint Málészájú, A, mint Akaratgyenge, T, mint Törpe. Meg is van. Csak az a baj, hogy ez mindegyikükre illik, és mégsem hívják mindegyiküket MAT-nek. Ó, a fenébe – nincs még egy T a végén? Málészájú, Akaratgyenge, Tétova Törpe? Töketlen Törpe?

119. oldal

1 hozzászólás
Rileey>!

Elena olyan ingatag volt, mint egy újszülött zsiráf görkorcsolyán.

Kapcsolódó szócikkek: Elena Gilbert
Sheila_7 I>!

Damon ismét felvillantotta röpke mosolyát, miközben megcsodálta magát a kirakat sötét üvegében. Igen, akárhonnan is nézzük, nagyon jóképű vagyok, gondolta szórakozottan.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore
Sheila_7 I>!

– Mit műveltél? – kérdezte Stefan, aki még egy tisztességes üdvözléshez is túl döbbent volt.
Damon rávillantotta kétszázötven wattos mosolyát. – Régészkedtem – felelte, majd felsóhajtott. -Ja, és vásárolgattam is egy kicsit.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Stefan Salvatore

A sorozat következő kötete

Vámpírnaplók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vámpírakadémia
Richelle Mead: Vérvonalak
Anna Banks: Poszeidón
Rachel Vincent: Lélektolvajok
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Tahereh Mafi: Ne félts
Tracy Wolff: Sóvárgás
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna