A ​visszatérés – Leszáll az éj (Vámpírnaplók 5.) 217 csillagozás

Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután a természetfeletti erők feltámasztották Elenát halottaiból, a jóképű, gondterhelt Stefan másra sem vágyik, mint hogy biztonságban tarthassa őt. De amikor elcsalják Fell's Churchből, a vonzó, nagy hatalmú Damon kihasználja a lehetőséget arra, hogy meghódítsa Elenát, nem is tudva, milyen veszedelem fenyegeti mindkettejüket. Egy gonosz lény szállta meg a várost, és egyre erősebbé válik. Képes a kedve szerint irányítani Damont, ugyanakkor Elena és a lány új képességei is vonzzák. De nem csak Elena ereje kell neki: a lány halálára szomjazik.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789632458861 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789632458854 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453590 · Fordította: Farkas Veronika

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírnaplók

297 tag · 177 karc · Utolsó karc: 2020. június 22., 07:17 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Damon Salvatore · Stefan Salvatore · Elena Gilbert


Kedvencelte 29

Most olvassa 30

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Fay 
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Ez a könyv valami iszonyat.
Az írónő a (film)sorozat sikerére felbuzdulva megírta ezt. De most komolyan minek? Az eddigi kötetek közül ez volt a legrosszabb.
Sok volt a tőmondat; sokszor nem fejezte be a gondolatmenetét és már a következő részt írta. Össze-vissza ugrálnak a történetek és volt, hogy kétszer el kellett olvasnom valamit, mert úgy ír, mint egy gyerek. Majd 10 év eltelt ez és az előző kötet között és esküszöm, hogy az írónő nem hogy fejlődött volna, visszafejlődött.
És a végére, a három legtalálóbb idézet:
„Rémálom volt, de valóságos.” – igen, ez a legjobb leírása a könyvnek.
„Vigyázz a bókjaiddal! A végén még elszállok.” – nyugalom, ettől nem kell félni…
„Meg fogok halni.” – igen Elena drága, egyszer biztos. De ha ez így megy tovább én MOST rögtön.

5 hozzászólás
>!
dottya P
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Kész, vége, feladom, nem bírom tovább. Hosszú hetek alatt, többszöri nekifutásra SEM tudtam elolvasni. Ez a firkálmány teljes egészében kimeríti a rossz könyv fogalmát. Már az is komoly kitartásra és mazochizmusra vall, hogy idáig eljutottam a sorozattal. Már nem is reménykedek a javulásban, a színvonal folyamatosan zuhan. És akkor még finom voltam.

6 hozzászólás
>!
Rileey
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

L. J. Smith, ez egy élmény volt. Agyzsibbasztó párbeszédek, a vécépapírnál is keményebb szereplőkkel, az első 100 oldalon hihetetlen irritáló Elenával, aki olyan ingatag, mint egy görkorizó zsiráf, és aki szerintem simán elfogadható lenne @Gonoszkaktusz kihívására zombinak. L.J. drága hasonlatai már-már olyan művésziek, hogy irodalom órán kéne őket oktatni, a regénye pedig minden irodalmi művet aláz ezerrel, olyan hihetetlen briliáns cselekmény jellemzi. Azt hittem, nem élem túl, mire a végére értem, annyira lefárasztotta az agyamat. Borzalmas, akinek kedves az élete, NE OLVASSA EL!

>!
Csillagvirágszál
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Mi volt ez a feneketlen, elfogadhatatlan ALPÁRISÁG????

Csak, hogy Puzsér szavait használjam, és annyira illik ide. Az egész könyvből kb 100-150 oldal volt az ami tetszett. De azt is össze kell ollózni a könyvből…. ejj ejj..

5 hozzászólás
>!
Petrus601
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Eloszor is: nagyon jo volt, hogy ez nem 200 oldalas, hanem joval tobb.:)
Masodszor pedig: akarki akarmit mondd, nekem tetszikez a sorozat, valakinek szeretnie kell azt is, amit mas nem, nem igaz?:)

Szoval.
Kis varos, nagy emberek.Elena mar atelt mindent, meghalt, volt vampir, visszajott a halalbol, lelek volt, most meg szarnyai vannak?! Na szep! :D Igy kell fokozni az izgalmakat!
Hogy en mennyire utaltam viszont Sinicsit meg Mizaot. Tonkretettek Damont, ha ugy nezzuk.
Damon csak hozta a szokasos formajat, egy kis kedvesseggel vegyitve, kar, hogy o erre nem emlekszik. Biztos megvaltozott volna par dolog ennek hatasara.
Stefan, hat mint tudjuk barmit megtenne Elenaert (ez egy szimpi vonasa.:D). Kar, hogy most nem o volt a foszereben.
Matt, Meredith es Bonnie pedig meg mindig igazi jo baratok mind Elenanak, mind egymasnak. El kell az olyan idokben, mint amiken ok mentek keresztul. ::)
5*

>!
lollypop
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Egy szó: borzalom.
És ezzel igyekszem éreztetni, hogy ennek a gyöngyszemnek az olvasása nem volt nekem több, mint tömény szenvedés. Rosszabb volt, mint egy 1200 oldalas kötelezőt olvasni.
Őszintén nem értem hogy miért adják ki Smith művésznő írásait. Élettelen párbeszédekkel és sablonos szereplőkkel fűszerezve én is ki tudnék adni jó pár történetet.
Amikor Elena angyallá vált, nem tudtam sírjak vagy nevessek. Elena angyal? Elena, aki olyan rutinosan használta ki az embereket, mintha mind egy darab vécépapír volna? Elena, aki azt gondolta, hogy mindent megkaphat, hisz ő a királynő? Elena, aki ha nem kapja meg, amit akar, pszichohatává válik, és kényszeríti a barátnőit arra, hogy véresküt tegyenek Stefan megszerzésének céljából? Hát, gondolom Amerikában csak így mennek a dolgok.
De a nagy durranás Szinicsi és Mizao volt: már kínomban röhögtem. Néha pedig úgy éreztem, hogy pár oldal kitépődött, vagy beütöttem a fejem: mert nem igazán sikerült követnem a cselekményeket. Az egész egy nagy katyvasz volt.
Damont imádom a sorozatban, de itt annyira élettelen, hogy nehéz volt el is képzelnem. De gondolom, az írónő mindent megtett.
A fél csillagot csak és kizárólag a borítóért kapta, meg arra, hogy sikerült elhúznia ötszáz oldalra (habár 300-ba is kényelmesen megírhatta volna, csak kegyelmez az olvasóknak.)
Tudom, értékelésem alapján sokan meg fognak botránkozni, de ez csak az én véleményem. Bár, ahogy olvasom, nem vagyok ezzel egyedül.

>!
Nikoletta_89
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Ez volt számomra a legszörnyűbb, legvontatottabb, legunalmasabb történet az eddigiek közül. Olyan eszméletlen badarságok voltak benne, hogy azt még egy fantasy regénynek sem nézem el… kár volt ezt a részt megírni.

>!
Niki P
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Az eddigi kötetek közül ez tetszett a legkevésébé. Túl sok volt benne a párbeszéd nélküli szöveg, cselekmények, és filozofálások, amiket rövidebben is le lehetett volna írni. Sokáig zavaró volt, hogy Elena ilyen spoiler. Damont nem mindig értettem. Eddig ő volt a kedvenc szereplőm, de most valahogy meginogtam egy kicsit…

>!
Isabel_Rose I
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Még mindig nem lett a kedvencem a könyv, de nem szeretek sorozatokat félbehagyni, mert él bennem a remény. Ám mivel ünnep van megpróbálok pozitívumokat írni.
Elenát jobb ha nem is boncolgatom. Rettentően ellenszenves…
A két fiú még elmegy, bennük látok fejlődést….. Ők legalább próbálnak karakterek lenni…Őszintén szólva nem lesz egyszerű átrágnom magam a sorozaton.

>!
Véda MP
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Leszáll az éj

Ez annyira übergagyi volt, hogy vetekszik az Alyson Noel féle szörnyűséges förmedvényességekkel. Mintha egy 3 és fél éves mondta volna tollba egy 6 évesnek. Szegény fák, és esőerdő! kár a papírért!


Népszerű idézetek

>!
Fay 

– Miért hiszik mindig az emberek, hogy a hangerő segít ott, ahol az érvek nem?

254. oldal

1 hozzászólás
>!
Sheila_7

– En… gedd… el – mondta Matt lassan, valószínüleg azért, hogy baljósan hangozzanak a szavai, de Damon fülének inkább olyan volt, mintha Matt szerint Damon szellemi fogyatékos lenne.
Különösen Utálatos Savanyú Seggfej, gondolta Damon. De ebből az jön ki, hogy… – Kuss – mondta ki hangosan a fejét csóválva. Ezt sokkal könnyebb lenne megjegyeznie, gondolta.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore
1 hozzászólás
>!
Sheila_7

Ez az! Matt. És most, ha ezt valahogy memorizálni…
(….)
És amíg még a fejében van… M, mint Málészájú, A, mint Akaratgyenge, T, mint Törpe. Meg is van. Csak az a baj, hogy ez mindegyikükre illik, és mégsem hívják mindegyiküket MAT-nek. Ó, a fenébe – nincs még egy T a végén? Málészájú, Akaratgyenge, Tétova Törpe? Töketlen Törpe?

119. oldal

1 hozzászólás
>!
Rileey

Elena olyan ingatag volt, mint egy újszülött zsiráf görkorcsolyán.

Kapcsolódó szócikkek: Elena Gilbert
>!
Fay 

– Jaj, Damon! Nem!
– Jaj, Damon, igen!

389. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore
>!
Sheila_7

Damon tudta az igazságot. Stefan valóban halott – de már több száz éve az. És igaz, hogy vámpír, de démonnak nevezni éppen olyan, mintha Csingilinget fegyveres bűnözőnek tekintenénk.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Stefan Salvatore
>!
Sheila_7

Damon ismét felvillantotta röpke mosolyát, miközben megcsodálta magát a kirakat sötét üvegében. Igen, akárhonnan is nézzük, nagyon jóképű vagyok, gondolta szórakozottan.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore
>!
Sheila_7

– Mit műveltél? – kérdezte Stefan, aki még egy tisztességes üdvözléshez is túl döbbent volt.
Damon rávillantotta kétszázötven wattos mosolyát. – Régészkedtem – felelte, majd felsóhajtott. -Ja, és vásárolgattam is egy kicsit.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Stefan Salvatore

A sorozat következő kötete

Vámpírnaplók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Charlaine Harris: Holtak klubja
Joss Stirling: Summer
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva
Nalini Singh: Angyalvér
Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral
Rick Riordan: Athéné jele
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs