A ​visszatérés – Éjfél (Vámpírnaplók 7.) 105 csillagozás

Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Démonok foglalták el Fell's Churchöt, és szállják meg szinte az összes lakosát. Az emberré változott Damon bármit megtenne, hogy visszaváltozhasson vámpír-önmagává, de ehhez vissza kell térnie a Sötét Dimenzióba, ahova egy véletlen baleset folytán Bonnie is vele tart.
Mindeközben Elenát nem csak a két fivér iránt érzett vonzalma szaggatja ketté, hanem azt is nehezen tudja eldönteni, hogy szeretett városát védelmezze, vagy Bonnie és Damon után menjen, hogy visszahozza őket. Amikor az utóbbi mellett dönt, szó szerint meg kell járnia a poklot és a mennyeket is a kiszabadításuk végett.
A kötet végére kiderül, hogy ki áll a gonosz rókadémon-ikrek mögött, megmenekülhet-e Fell's Church városa, milyen sötét titkot rejteget Meredith családja, és melyik fivért választja Elena a küldetésük után, ahova négyen indulnak, de ahonnan csak hárman térnek vissza.

Eredeti mű: Lisa Jane Smith: The Return – Midnight

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
466 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453637 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
466 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453606 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
466 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453644 · Fordította: Farkas Veronika

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírnaplók

303 tag · 185 karc · Utolsó karc: 2019. február 10., 10:10 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Damon Salvatore · Stefan Salvatore · Elena Gilbert · Bonnie McCullogh · Matt Honeycutt · Meredith


Kedvencelte 24

Most olvassa 22

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nicky_
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél

Nem mondom, hogy megérte végigszenvedni ezt a 6 könyvet, hogy elérjek a 7. részig. DE azt el kell mondanom, hogy SZERINTEM ez a legjobb rész a 7 könyv közül.
Sok sok logikátlanság van benne, rengeteg hülyeség, de mégis én magam bele tudtam látni azt ami értelmessé tette számomra. :) A többi könyv, olyan katyvasz, hogy még arra se volt jó.
Damon..Damon..Damon…eldöntöttem, téged választalak. :))) Remélem örülsz, hogy végre sikerült döntenem. :) Bár már ez régebb óta érett,mert Stefan olyan nyálas, hogy az már undorító. Igen…az a csillag is azért lett levonva,mert hányingerem volt végig Elena és Stefan kapcsolatától. Kit érdekel 300 oldalon keresztül, hogy mikénr válna eggyé a gondolataik, meg Elena nyávogása, hogy „stefan szíjjá mán a vérembűl,me ríni fogok” brrr
Végre azt hittem, hogy én ezzel a kötettel le is tudom ezt az egész Vámpírnaplókos könyvsorozatot,mert a kutya nem kíváncsi a többi 3 millió kötetre. De ez a függővég…na most akkor mi is lesz a folytatásban? :)

2 hozzászólás
>!
Roxan
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél

Ez a rész, egyszerűen rabul ejtett.
Mint az összes Vámpírnaplók könyvnek, van egy aurája, egy hangulata, ami miatt imádnivalók ezek a könyvek, még akkor is, mikor már tépedt a hajad a sok újonan bejövő démontól.
De ezek a kis semmiségek tovaszálnak, mikor megjelennek a Salvatore testvérek.
Szerintem ebben a részben már amiket olvastam azok közül volt a legtöbb izgalom, és a kellő mennyiségű dráma. A vége tényleg síratos hangulatú volt, hisz megtörténik az, amitő minden Damon rajongó tart.
És bár megvan a többi két rész, nem biztos hogy neki fokog esni, talán egy messzi-messzi, távoli időben.

>!
Paulina_Sándorné
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél

Ha nem lenne kihívás hozzá, illetve nem lenne benne Daemon nem szenvednék vele. Azért ez a rész jobb volt valamivel, mint az előző. Bár a történettel még mindig gondom van, már nem is tudom, mit várjak.

>!
raczlilian
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél

Na, én szerintem meg is ragadom az alkalmat, és összegzem a 7 Vámpírnaplók részt, itt és most.
Szóval. Az első három rész nagyon tetszett. Smith szerelmi háromszöge igencsak kelendő volt, értem ezalatt a könyveket és a filmsorozatot is, mindenki imádta a helyzetet. Ekkor még én is így voltam vele; Elena, Stefan és Damon… mind nagyon érdekes karakterek, és nem voltak túlbonyolítva az események sem… MÉG. Ugyanis eljött a negyedik rész, nekem pedig kezdett sok(k) lenni, és egyszerűen úgy éreztem, hogy az utolsó 3 könyv nem is kellene. A fenébe is, hogy jutottunk el két testvér újabb viszálykodásából (múltbeli-jelenbeli) addig, hogy Fell's Chuchöt egy csúnya, gonosz ikerpár tartja ostrom alatt? Nenenene! Ezt ne. Magyarul: eleje tetszett, a vége… nem.
Elena nem a kedvencem, de szerettem, a gondolkozásmódja volt az, ami kompenzálta a néha kicsit idegesítő tetteit. Stefan… hát, talán nekem ő túl jó. Nagyon önfeláldozó, meg kedves, meg aranyos, meg helyes, meg minden, de ez a fajta karakter annyira elcsépelt már, hogy kicsit unalmas lett. Damon viszont az a szereplő, akit egyszerűen nem lehet eléggé szeretni. Ja, igen. Említettem már, hogy imádom a sötét, titokzatos rosszfiúkat?
Summa summarum, az eleje jöhet, a végét hanyagoljuk.

>!
Reelka
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél

Ebben a könyvben is volt néhány asztalfejelős rész, de nem kellett megerőltetnem magam az olvasáshoz. A kiadó többi kötetéhez képest, nagyon sok volt benne az elütés, és könyörgöm: TAVAT nem TÓT…Unbelievable -.-

3 hozzászólás
>!
Aeryn
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél

Továbbra sem látok javulást a sorozatban. A karakterek legtöbbje továbbra is idegesítő, főleg Elena és Bonnie. A nyafogásuktól már a falnak megyek. Még Matt és Meredith az, aki elviselhető. És még mindig lesz 3 rész. Én már csak poénból olvasom, mert kíváncsi vagyok hogy ezt a zűrzavart überelni tudja-e még.

>!
Réka_Izsák
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél

Megdöbbent, elképeszt, könnyeket csal a szemedbe. Elképesztő.

>!
Edina_Nagy_2
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél

Nem jött be az elképzelhetetlen meseszerű folytatása a történetnek.

>!
R_Edina94
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél

Igazából, vártam a befejező részt, de be kell vallanom csalódtam.
Talán azzal baltázták el, hogy nem kellett volna, hét részt írni, vagy tudom is én, a végére már eléggé besokalltam, hogy Elena egyszer ember, majd vámpír aztán meg szellem vagy mi, végül ismét ember, de mégsem az, mert egy kicsit több annál. Na meg ezek a párhuzamos időzónák, meg a Sötét dimenzió és Stefan… Áh nem, köszönöm, a vége meg egyszerűen borzalmas volt, így örülök, hogy vége lett, de mindezek ellenére örülök, hogy elolvastam. És még talán érdekes is volt. :D

>!
viky0222
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél

Szintén a végkifejletre való kíváncsiság miatt szenvedtem át magam. És az sem igazán kötött le. Túl sok dimenzió, misztikus lény. Itt döntöttem el, hogy nem olvasom tovább a sorozatot.


Népszerű idézetek

>!
Victoria_Latte

Damon?
A fenébe, kiütöttem Damont?
Fuss, Honeycutt, hallotta az edzője hangját a fejében. Fuss. Menekülj el a városból. Változtass nevet.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Matt Honeycutt
1 hozzászólás
>!
Zsumzsum

Elena nem akart beleszeretni Damonba…de ó, jóságos ég, mi van, ha már be is következett? Mi van, ha nem tudja elnyomni ezt az érzést? Mit tehetne?

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Elena Gilbert
>!
Dombi_Petra

Hát jó, miért rettegjen a holnaptól, ha ma sírhat örömében?

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena Gilbert
>!
Zsumzsum

Damon elment. Megszökött nélküle. Elena követni akarta. Semmi nem volt valóságos. Hát nem érti? Elena nem tudott olyan világot elképzelni, akárhány dimenzió is legyen benne, amiben nincs Damon. Számára nem létezett világ, ha Damon nem létezett.

411. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Elena Gilbert
>!
ℕnabella

Kedves Naplóm!

Annyira félek, hogy alig bírom tartani ezt a tollat. Inkább nyomtatott betűkkel írok, mert így jobban megy.
Azt kérdezed, mitől félek annyira? És ha azt felelném, Damontól, nem hinnéd el a választ, ha láttál volna minket két napja. De ahhoz, de ahhoz, hogy megértsd, tudnod kell pár dolgot. Hallottad már valaha a „minden tét törölve” fordulatot?
Ez azt jelenti, hogy bármi de bármi megtörténhet. Úgyhogy még az is visszaadja mindenkinek a pénzét, akinél a fogadást lehetett kötni. Mert egy ismeretlen tényező került a képbe. És minden annyira kiszámíthatatlan lett, hogy nem lehet megjósolni a kimenetelt. Most itt tartok. Ezért dobog a szívem a torkomban, a fejemben és a fülemben és minden ujjbegyemben a rettegéstől.
Minden tét törölve.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Elena Gilbert
>!
ℕnabella

A kisöcsém mindig is népszerű volt… nos, a hölgyekre való tekintettel úgy mondanám, mindkét nem körében. Még a hím kicunéknál is, és persze ezért vagyok én most ekkora bajban.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Stefan Salvatore
>!
ℕnabella

Elena csábító pillantást vetett rá a válla felett, majd felnevetett. Azok közé a szerencsés nők közé tartozott, akiknek gyönyörű a nevetése. Ez most huncut nevetés volt, kópés, mint egy rosszban sántikáló gyermeké.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena Gilbert · Stefan Salvatore
>!
ℕnabella

Az „otthon” ott volt, ahol ő és Stefan együtt lehettek.

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena Gilbert · Stefan Salvatore
>!
ℕnabella

A fenébe is, most már csak nem adja fel!

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore
>!
ℕnabella

Mielőtt nekiindultak volna, egy hang figyelmeztette őket: „csak egyetlen kapun léphettek be ketten, és csak onnan térhettek vissza”.

112. oldal


A sorozat következő kötete

Vámpírnaplók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Kass Morgan: Kiválasztottak
Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg
Pokoli báléjszakák
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Kerstin Gier: Az álmok második könyve
Wendy Higgins: Angyali győzelem
Laini Taylor: Füst és csont leánya