A ​vadászok – Holdének (Vámpírnaplók 9.) 70 csillagozás

Lisa Jane Smith: A vadászok – Holdének

A gonosz sosem pusztul el. Miután megmenekültek a Sötét Dimenzió borzalmaitól, Elena és barátai alig várják, hogy megkezdhessék tanulmányaikat a Dalcrest Egyetem gyönyörű, borostyánnal futtatott falai közt, ahol annak idején a lány szülei megismerték egymást. Elena élete Stefannal szebb, mint valaha, s tudja, hogy legjobb barátaival, Bonnie-val, Meredithszel és Matt-tel az oldalán biztosan ez lesz az eddigi legjobb évük. Damon pedig úgy tűnik, tényleg megváltozott, végre jól kijön mindenkivel. Azonban Elena hiába költözik el Fells Churchből, a sötét múltat nem hagyhatja maga mögött. Miután több diák is eltűnik az egyetemről, hirtelen minden új ismerős potenciális ellenséggé válik. Hamar elterjed a pánik, és a barátok küszködve igyekeznek megvédeni egymást. Aztán Elena leleplez egy régóta őrzött titkot, amely végtelenül megrendíti, és rádöbben, hogy a tragédia talán elkerülhetetlen. Képes lesz elmenekülni a sorsa elől? És ha kudarc fenyegeti, vajon Stefan vagy Damon lesz a támasza?

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
328 oldal · ISBN: 9789632458946 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
328 oldal · ISBN: 9789632458939 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632457215 · Fordította: Komáromy Zsófia

2 további kiadás


Kedvencelte 15

Most olvassa 14

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Lisa Jane Smith: A vadászok – Holdének

Elolvastam. Bár már szerintem eleve rossz érzéssel kezdek neki, nem sok kedvem van a sorozathoz, csak már a végére akarok érni. Daemon-t imádom, az én véleményem szerint ő illik inkább Elenához. :-) A történet mondjuk most egy kicsivel jobban tetszett, mint az előzőek. Tetszett, hogy Bonnie is több szerephez jutott.

jehuka P>!
Lisa Jane Smith: A vadászok – Holdének

Az új környezet egy kis lendületet adott a sorozatnak, de továbbra is elég gyengécske, legalábbis, ami a könyveket illeti (azon ritka kivételek egyike, ahol a sorozat lényegesen jobb, mint a könyv). A szereplők sablonosak, unalmasak (Damon az egyedüli, akinek a személyisége eléri azt a kidolgozottságot, amit elvárnék) és a sztori sem volt az a hú de izgalmas. Mondanám, hogy kíváncsian várom a folytatást, de ez nem igaz :(

Moon_Regen>!
Lisa Jane Smith: A vadászok – Holdének

Teljesen nem nyert meg a könyv. Számomra lassan indult be a történet és ki lehetett következtetni a végét, vártam valami csavart, de sajnos nem volt. Pozitívum viszont, hogy a Vitale Társaság nem a sorozatban szereplő előkelőségek unalmas vámpírokat vizsgáló hobbi társasága, bár az ő életükbe, terveikbe szívesen beleláttam volna mélyebben, de ha jól sejtem még vezetőjüknek lesz szerepe a sorozatban. Tetszik, hogy nem csak a sorozatban is megismert vámpírősök vannak, hanem a vérfarkasok egy külön faja is szóba került, bár róluk is szívesen megtudtam volna többet.

Csilla_Szeip>!
Lisa Jane Smith: A vadászok – Holdének

Örülök neki, hogy lassan vége a sorozatnak!
Nem lesz kedvenc szerzőm L. J. Smith

Yasmin>!
Lisa Jane Smith: A vadászok – Holdének

Sokáig húzta az írónő a történetet ebben a kötetben. Lassan indult be, de aki szemfüles, az már a történet közepén tudta, hogy mi lesz a végkifejlet és hogy kik a tettesek.
Elena még mindig nem tud dönteni a két fiú közül, lehet, hogy az utolsó kötetben végre majd sikerülni fog… :D

Szabina_Szebényi>!
Lisa Jane Smith: A vadászok – Holdének

Nekem tetszett!
Tetszett, hogy végre kiszakadtunk Fell's Church-ből, kedvemre volt ez az új egyetemi illetve kampuszos környezet. Na és persze a Vitale Társaság.
Az is sokat dobott szerintem a könyvön, hogy a folyamatos izgalmak mellett rengeteg magánéleti szál volt jelen az összes szereplő részéről.


Népszerű idézetek

Reelka>!

Tegnap este karaokéztam veled.
Bonnie vihogott.
– Hát, miután megismertettem veled a Dirty Dancinget, muszáj volt elénekelnünk a nagy duettet, nem igaz? Nem hiszem el, hogy most láttad először azt a filmet.
– Azért, mert azelőtt férfias voltam – magyarázkodott Zander.

34. fejezet


A sorozat következő kötete

Vámpírnaplók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A halál csókja
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Csóti Lili: Hetedvérig
Fróna Zsófia: Démonok közt
Cassandra Clare: Aranylánc
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Robin LaFevers: Sötét diadal
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Victoria Aveyard: Vörös királynő