A ​titkos vámpír (Night World 1.) 107 csillagozás

Lisa Jane Smith: A titkos vámpír

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az Éjszaka Világát ne keresd a térképen!
Vámpírok, vérfarkasok, boszorkányok, a sötétség teremtményei élnek közöttünk, az Éjszaka Világa az ő titkos szövetségük. Halálosan szépek és erőse, a halandók számára ellenállhatatlanok. – pedig vadászhatnak rájuk, meg is ölhetik őket…

Világuk titkosságát két szigorú törvény biztosítja:
1) halandó ember soha nem szerezhet tudomást az Éjszaka Világa létezéséről
2) az Éjszaka Világa lényei soha nem szerethetnek meg embert

A szünet első napján Poppy azt hitte, a nyár örökké fog tartani, ám egy alattomos betegség azzal fenyegeti, hogy az őszt sem éri meg. Egyedül a barátja, lelki társa és – be nem vallottan – a szerelme, James mentheti meg. Ő azonban vámpír, s csak úgy adhatja vissza Poppy életét, ha ő is átlép az Éjszaka Világába: titkos vámpír lesz. Jamesnek tehát meg kell szegnie az Éjszaka Világának mindkét törvényét, amiért azonban az életével kell fizetnie…

Lépj be a szenvedély titkos világába…

Eredeti megjelenés éve: 1996

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
208 oldal · ISBN: 9789632458700 · Fordította: Seress József
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
208 oldal · ISBN: 9789632458694 · Fordította: Seress József
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455679 · Fordította: Seress József

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

James Rasmussen · Ash Redfern · Poppy North


Kedvencelte 8

Most olvassa 8

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Katotoka P>!
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír

Hát, őszintén?
Ez valami harmat gyenge volt.
Volt egy alap, amiből többet ki lehetett volna hozni, néha megvillan, de aztán ugyanaz a semmi marad.
Botrányosan sok a szóismétlés, a nyelvtani logikátlanság, a fordítás sem az igazi.
A karakterek nem rétegeltek, a konfliktusokat nem lehet komolyan venni.
Az ami igazán jó volt, az alap, a betegség. Az tényleg egy jó kezdőpontnak számított. De a többi jobbáron értékelhetetlen.
Mellesleg a belső mondológokat olyan nehéz elválasztani a normál szövegtől és beszédtől, hogy hihetetlen. Semmi dinamika nincs benne, ugrál E/3-ból E/1-be. Egy katyvasz néha az egész.
Biztos hogy nem vettem volna meg (már csak eme rusnya borító miatt se), ha nem ajándékkönyvbe kapom.
Egynek elmegy, ha valaki az olvasott oldalszámait akarja növelni egy 200 oldalas semmivel,de többet egy dekát nem ad.

Karcsika>!
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír

Ez a borító szörnyű… Komolyan, megláttam és majdnem visszatettem a polcra. Még jó, hogy csak könyvtári példány, így nem fogja elcsúfítani a magánkönyvtáramat.
A történet alapvetően nem lenne rossz, nagyon jó maga az elképzelés, hogy van egy rákos lány akinek a legjobb barátja vámpír és a srác szeretné megmenteni a legjobb barátja (szerelme) életét. De a kivitelezés nagyon rosszul lett megvalósítva, rossz a szóhasználat és a monológok (amik a fejben valósulnak meg) párbeszéd jelekkel voltak jelölve és ez nagyon zavaró volt, nem lehetett tudni mit mondtak ki és mit nem a karakterek.
A szereplők érdekes karakterek voltak, Poppy (imádom ezt a nevet, mindig a Csengetett, Mylord?-ra emlékeztet) szerintem egy relatíve jó fej karakter, nem szerettem meg, de nem volt az a tipikus hisztis lány se. James olyan fura volt nekem… Az író olyan buta jeleneteket írt neki, érthetetlen düh kitöréseket és reakciókat… Ha a szerelmem a makacssága miatt veszélyezteti az életét, akkor ha kell erőszakkal nyomom le a torkán a véremet :D
Az utolsó előtti fejezetet gyors olvasásban vittem végig, mivel olyan szinten unalmas lett, hogy arra alig találok szavakat… Az írónő nem tud izgalmas jeleneteket írni.
Az utolsó fejezet meg… Picit sok volt az az információ csomag amit az arcunkba vágtak, ezt azért jobban is belehetett volna adagolni szerintem.

Niki P>!
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír

Nem volt rossz, de mondjuk kedvencem sem lesz. Egy újabb megközelítése a vámpíroknak.
Akármilyen „fura” volt James, nekem ő lett a kedvenc szereplőm.
Poppy annyira nem volt szimpli. Nem tudom, hogy milyen érzés tudni, hogy meg fogok halni, de szerintem nem ilyan lazán fognám fel, mint Poppy. És biztos, hogy nem az lenne az első dolgom, hogy spoiler.
Ash unszimpatikus szereplő volt, de végül „jól” döntött.
Phil pedig maga sem tudta eldönteni, hogy mit akar, kinek az oldalán áll.
A végén igen érdekes volt a csattanó.

Rubintpikkely>!
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír

Khm… Ez fájt! Most inkább nem írnék semmit, @GonoszKaktusz összeszedett mindent, ami lényeges és borzalmas! *sóhaj* Megint egy sorozat, amit nem fogok tovább olvasni…
További értékelés a blogomon: http://darkspiritdiary.blogspot.com/2012/04/szerda-avag…

klaraboglarka P>!
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír

Reeading Rush, 2. nap.

Igazán nem értem, miért lett ennyire lehúzna a könyv (66%)…?? Egy rövid könyv, érdekes sztorival, és egy egyedibb vámpírfajtával ismerkedhettünk meg.

Bár annyira nem tudtam beleélni magam, mert a szereplő nekem már túlontúl fiatal volt, de azért élveztem, és izgi dolgok történtek. Kicsit sok időbe telt, mire megtudtuk, hogy mi is történik igazából, egy gyors fordulóponttal megspékelte az írónő a könyv (novella) végét, és már be is fejeződött a történet.

Szerintem fogom folytatni a trilógiát. Könnyed olvasmány volt.

u.i.: egyetértek az előttem lévőkkel abban, hogy a borító lehetett volna valami izgibb, és kevésbé ilyen horroros feelingű

EMkönyv>!
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír

Ez a borító… ez a borító valami elképesztően borzalmas.
Ez a könyv… ez a könyv pedig nagyon-nagyon jó.
Még a Könyvfesztiválon vettük zsákbamacskaként, és a reakciónk a külalak meg a fülszöveg alapján a háteztinkábbmajdelcseréljükamolyon volt. Viszont én és a nővérem is kellemeset csalódtunk.
Nem mondom, hogy egy világmegváltó történet, de érdekes, könnyen olvasható és szerethető. Senki ne számítson óriási vámpíros misztériumokra, inkább csak egy rövid, kikapcsolódást nyújtó sztorira, ami ráadásul még el is gondolkoztatja az embert néhány dologról.
Nagyon tetszett, ahogyan a családja reagált a lány betegségére, és az, ahogyan maga Poppy dolgozta fel ezt az egészet. Nem igazán értem a sok negatív véleményt, de hát ízlések és pofonok.
Összességében tetszett, megérte megvenni!:)

Petrasek>!
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír

Mi a Szűzanyám volt ez? Fizikai fájdalmat érzek…
Ilyen borzalmas, összetákolt, érzelemmentes, tele idegesítő, buta, szereplőkkel kiegészítve… hát rég nem olvastam.
Poppyt (milyen név már ez?) legszívesebben jól megcsapkodtam volna. Olyan szinten idegesített, amihez hasonlót még nem tapasztaltam. Döntésképtelen, kusza, ellentmondásos, hisztis-mirtil, aki azt hiszi, hogy valami törött szárnyú estein.
És persze a többiek sem voltak jobbak.
A vámpír sztorira összehozott valamicske magyarázatot az írónő, de az is olyan nyögvenyelősen ment. Kiráz tőle a hideg. A „nagy sztori" igaziból semmi érdekesről nem szól, úgyhogy értelmét sem látom annak, hogy ez a mű miért is keletkezett. És amikor megláttam, hogy ez egy három részes sorozat, húúú , hát azt szavakkal leírni lehetetlen, szóval inkább meg sem próbálom kifejezni magam elég annyi, hogy egy időre elvette a olvasási kedvem.
Nem ítélek a borító alapján, de ez a könyv és a külseje, remek párost alkotnak.
Mellékesen megjegyzem, hogy az egyik osztálytársam azt hitte, hogy a borítón látható lány, inkább egy vízi hullára hasonlít, mint egy vámpírra…
És hogy miért adtam két csillagot? Mert sikeresen kikapcsolt és ellazított. Egy tanulós hét mellett tökéletes, nem vonja el a figyelmed, rövid és bármikor leteheted :)

eklaire P>!
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír

Hát ez rémes :( A szóismétlések kiborítóak, igazán bemutatnám az írónőnek a szinonimaszótárat… a történet még jó is lenne, ha jobban ki lenne dolgozva, nem lenne összecsapva, összetömörítve 200 oldalba; a szereplők ellenszenvesek, a csöpögés az idegeimre ment… ennél még a Vámpírnaplók is jobb volt… azt hiszem ezzel mindent elmondtam. :(

1 hozzászólás
Alíz_Simon>!
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír

Mazohista vagyok, már látom :D Viszem ma a könyvet a keresztlányomnak a többi ajándékkal együtt és mivel mindig hiányérzetem van, ha olvasatlanul adok ki a kezemből könyvet, belenéztem… ajjaj, nem nekem íródott… azt írja a moly, hogy „Ennyire tetszene neked: 61% ” … nem talált :D

szandi_nemeth P>!
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír

Nagyon érdekesnek hangzott az elején a hasnyálmirigyrák, nagyon szívesen olvastam volna többet a betegségről, de hát ez egy romantikus tini regény, úgyhogy hamar lekerült az étlapról. Mindenesetre szórakoztató könyv volt, délutáni időtöltésnek szuper, egyébként semmi extra, felejthető.


Népszerű idézetek

Sunshine>!

– Nem a szépségéért szeretsz egy lányt. Azért szereted, mert egy dalt énekel, amit csak te értesz….

59. oldal

szbarby>!

-Mondtam neked: nem a külsejéért vagy az öltözködéséért vagy az autójáért szeretsz valakit! Azért szereted, mert olyan dalt énekel, amelyet csak te értesz!

Sunshine>!

Most teljesen összezavarodtál; túlságosan paranoiás, illogikus és őrült vagy ahhoz, hogy megértsd, mennyire paranoiás, illogikus és őrült vagy!

84. oldal

Sunshine>!

Ahhoz, hogy vigaszt nyújtsunk, pozitív világképpel kell rendelkeznünk.

28. oldal

Sunshine>!

Feltehetően ez volt Ash filozófiájának lényege. Mindenki vigyázzon magára, és ne szoruljon más segítségére!

195. oldal

Encsi>!

-Ha meghalok, nem leszek itt- de leszek valahol? Vagy egyszerűen csak nem leszek?
Ez volt az elképzelhető legrémisztőbb gondolat: nem létezni. És most már egyértelműen gondolkodott, nem tudta megállni. Elveszítette az önuralmát. Megrohanta és elragadta a félelem, teste reszketett az érdes lepedő és a vékony takaró alatt. Meg fogok halni, meg fogok halni, meg fogok…

45. oldal

Sunshine>!

Na de ha kétségeid vannak, csukd be a szemed, és ugorj!

167. oldal

Sunshine>!

A lényeg az, hogy nem muszáj borzalmas vérszívó szörnyeknek lennünk! Lehetnénk egész rendes vérszívő szörnyek is…

206. oldal

2 hozzászólás
Fleur_Rouge_Cerise>!

[Phil]: – (…) Úgy értem: a vámpírok sem bánnak rosszabbul a táplálékukkal, mint az emberek! Gondoljunk csak arra, mit teszünk a tehenekkel. A vámpírok legalább nem karámban tenyésztik az embereket!
– Azért erre ne fogadj! – mondta James rosszkedvűen. – Hallottam ilyesmiről a régi időkből…

205. oldal

Ekesgyb>!

– Nem, és nincs is szükségünk a szülőföldünkről származó földre se. Én például a Sealy Posturepedic matracot jobban kedvelem, de ha te inkább földet szeretnél…

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Rasmussen

A sorozat következő kötete

Night World sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Kresley Cole: A sötétség démona
Csóti Lili: Hetedvérig
Anna Banks: Poszeidón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Deborah Harkness: Az élet könyve
Rick Riordan: Neptunus fia