A ​sötétség lányai (Night World 2.) 37 csillagozás

Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Volt ​valami különös abban a három lányban, akik beköltöztek a falu szélén omladozó ódon, viktoriánus udvarházba. Az oregoni Briar Creek lakói soha nem láttak Rowanhez, Kestrelhez és Jade-hez fogható, szinte természetfölötti szépségeket. Nem csoda, hogy a szomszédban lakó Mark Carter azonnal és halálosan beleszeret a legfiatalabba. A nővére, Mary-Lynette azonban sötét és véres tettekre képesnek tartja őket, és egy rémálomszerű éjszakai élmény látszólag be is igazolja félelmeit. Pedig a három nővér azért jött ide, hogy kiszabaduljon az Éjszaka Világából. A bátyjuk, Ash akit már megismerhettünk a sorozat előző kötetéből, – A titkos vámpírból – azért jött utánuk, hogy visszavigye őket mindenáron. Ám amikor találkozik Mary-Lynette-tel, villámcsapásként éri őket a felismerés: ő, a vámpír és az emberlány lelki társak! Az éjszaka lányai, a Night World sorozat második kötete különös konfliktusra épül: olyan vámpírokról szól, akik meghasonlottak a vámpírsággal, és új életet akarnak kezdeni.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1996

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
214 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454412
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455792

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Mary-Lynette Carter · Kestrel


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Rémálom
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Ez de kellemes volt! Épp erre vágytam! Instant szerelem egy másodperc alatt, nyálas, én szeretlek jobban, nem, én szeretlek jobban, a már megszokott Smithes összevisszasággal. A lányok egymást gyönyörűnek látják, cseppet sem homoszexuális szinten, és a testvérek is egymást a szerelmükhöz hasonlítják. És komoly dolognak számít, ha sípcsonton rúgunk egy vámpírt.
Mindazonáltal Ash ♥ (Habár azért, mert Joseph Morgant képzeltem a helyére.)

76 hozzászólás
>!
Dephi
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Szeretet csomagos ajándék könyvem volt. Nem igazán örültem neki. Egyszer olvasható sablonos, unalmas történet. (Néhol Twilight beütéssel)
A borító nem tetszik. 2 csillag a rövidsége miatt, nem kellett annyit szenvednem :D

>!
Ekesgyb
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Egy fél csillagot leveszek, mert voltak benne nem olyan jó részek, de ettől fügettlenül imádtam!
Habár még annak idején nem olyan régen félve kezdtem bele A titkos vámpírba, mert Smith, az nem volt rossz, sőt jó volt, de ez valami sokkal de sokkal jobb volt!

>!
Diush
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Bár teljesen véletlenül került hozzám ez a könyv és alapból a sorozat második része – az első részét persze nem olvastam –, azért belekezdtem. Így is teljesen érhető volt, és visszahozta a kedvem az olvasáshoz, hiszen imádom a vámpírokat, de épp ezért nem ragadott magával. Egyszer olvasható történet.

>!
mandu
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Mary-Linette annyira aranyos karakter volt. Rögtön belopta magát a szívembe. :)

>!
brabiviki
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Teljesen más, mint az első része. A lényege a vámpíros rész megegyezik. Bár a főszereplők mások, Poppy csak meg van említve. Nagyon tetszett a könyv, jobban, mint az első. :)

>!
Hickory
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

A borító, őszintén szólva, nekem nem tetszik. Mondjuk az arcon tükröződő erdő és a vércsepp a modell szája sarkában jó ötlet volt. Nem túl egyértelmű, de Rowant – a legidősebb vámpírnővért – ábrázolják. De nem értem, hogy miért pont őt. Sokkal logikusabb lenne, ha mindhárom vámpírnővér vagy Ash, esetleg Mary-Lynette szerepelne rajta.
A történet alapötlete nagyon jó volt, viszont ennél sokkalta többet ki lehetett volna hozni belőle. Az írónő nem használta ki a lehetőségeket, amiket magának állított fel. De még így is jó lett volna, ha jól fogalmaz. Nem azt mondom, érthető volt, el tudtam képzelni a leírtakat, de egyszerűen nem tartotta fenn az érdeklődésemet. A könyv végén, a „finálé” történetileg érdekes, izgalmas lenne. De olyan egyszerűen lett megírva, hogy egyszerűen én, az olvasó, nem izgultam, hogy úristen, mi fog történni. Csak „aham. Aham. Ja. Igen, biztos.” volt a reakcióm….

Bővebben: http://nutella-konyves-blogja.blogspot.hu/2014/04/l-j-s…

>!
judy100
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Vártam volna, hogy az első rész folytatása lesz. De nem! :((
Igaz az előző részek szereplői is említést kaptak a könyvben, de teljesen független történetről van szó. Csak talán egy kicsit gyengébb kivitelben.

>!
Namida
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Mivel nem ismerem a Vámpírnaplókat,ezért ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam, köszönhetően annak, hogy a könyv felénél néztem csak meg a neten, hogy a sorozatnak van-e folytatása. Nos a válasz az, hogy igen, sőt előzménye is, mivel ez már a sorozat második kötete!!
Nekem valahogy a borító és a rajta lévő szöveg alapján ez nem esett le. Így legalább megtudtam, hogy az első kötet olvasása nélkül is érhető, sőt élvezhető volt a történet.
Lényegében azt mondanám, hogy a tucat vámpír történethez tartozik a könyv.
Nem igazán kaptam olyan szereplőket, akik egy életre megmaradnak az ember emlékezetében, mégis, a történettel nem volt baj. Könnyed, „egydélutános” olvasnivaló, a maga 200 oldalával.
Noha voltak olyan klisé jellegű jelenetek, amik szinte minden tini-fantasyben megtalálhatóak, engem ez sem zavart, noha a megláttam és megszerettem forgatókönyv már a könyökömön jön ki!! Amivel általában nincs is baj, ha azt jól tálalja az szerző, bár ebben a könyvben néha elfintorodott az arcom a bárgyú romantikus jeleneteket olvasva, azért összességében jó volt, de nem hiszem, hogy ez az a könyvkategória lenne, amit mindenképpen meg akarok szerezni magamnak, szóval egyenlőre a kapcsolatunk pusztán könyvtári marad!! ; ))

>!
Sz_Flóra
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

A borító szörnyű, akárhányszor ránéztem, hátra kellett hőkölnöm :D A történet viszont sokkal izgalmasabb, mint az első rész. Mary-Lynette és Ash lettek a kedvenc szereplőim, bár a lányokat is bírtam, de ők ketten mégis… :) Főleg Ash. Ő még mindig annyira, de annyira! *.*
Valamikor el kéne olvasnom a 3. részt, csak fogalmam sincs, hogy szerezzem be.


Népszerű idézetek

>!
Ekesgyb

„Jaj, istenem, ne!” Ash lenne a legutolsó, aki megértené őt; pedig vele még a buszülést sem osztaná meg szívesen, nemhogy az életét!

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mary-Lynette Carter
>!
Hickory

– Nem kell kecskéket öljek ahhoz, hogy közöljek valamit. Tudok beszélni!

140. oldal, 12. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2012)

>!
Reelka

Gondolom nem tudsz denevérré vagy hasonlóvà válni, hogy hazarepülj?

15. fejezet

>!
Ekesgyb

– Öt dollárért gondoskodom az „elhunytakról” – ajánlkozott Kestrel.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kestrel
>!
Ekesgyb

– Ash? Tűnj el, és fulladj meg!

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mary-Lynette Carter
>!
Hickory

A szépségük emberi léptéken túli volt, természetesen. Rowan a puha, gesztenyeszínű hajával és édes arcával – Kestrel vadállatias kecsességével és aranyló szemével – Jade a finom vonásaival és csillagfényű hajával – mint a Három Grácia, csak erőszakosabbak.

111. oldal, 9. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2012)

>!
Hickory

– Meg kell mondjam, még soha nem láttalak ilyen éretlenül viselkedni! Büszke vagyok rád!

135. oldal, 12. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2012)

>!
Hickory

– (…) Az Éjszaka Világának van két mindennél fontosabb törvénye; az egyik, hogy halandó ember soha nem tudhat róla, a másik pedig az, hogy nem lehetsz szerelmes egy emberbe.
– És Jade e percben mind a kettőt megszegi – dünnyögte Kestrel.

121. oldal, 10. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2012)


A sorozat következő kötete

Night World sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Meg Cabot: Elhagyatva
Melissa Marr: Veszélyes álmok
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Arwen Elys Dayton: Seeker
Rachel Caine: Az üvegház
Richelle Mead: Vérvonalak
Melissa de la Cruz: Leleplezés
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Jeaniene Frost: Síri csendben