A ​sötétség lányai (Night World 2.) 49 csillagozás

Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Volt ​valami különös abban a három lányban, akik beköltöztek a falu szélén omladozó ódon, viktoriánus udvarházba. Az oregoni Briar Creek lakói soha nem láttak Rowanhez, Kestrelhez és Jade-hez fogható, szinte természetfölötti szépségeket. Nem csoda, hogy a szomszédban lakó Mark Carter azonnal és halálosan beleszeret a legfiatalabba. A nővére, Mary-Lynette azonban sötét és véres tettekre képesnek tartja őket, és egy rémálomszerű éjszakai élmény látszólag be is igazolja félelmeit. Pedig a három nővér azért jött ide, hogy kiszabaduljon az Éjszaka Világából. A bátyjuk, Ash akit már megismerhettünk a sorozat előző kötetéből, – A titkos vámpírból – azért jött utánuk, hogy visszavigye őket mindenáron. Ám amikor találkozik Mary-Lynette-tel, villámcsapásként éri őket a felismerés: ő, a vámpír és az emberlány lelki társak! Az éjszaka lányai, a Night World sorozat második kötete különös konfliktusra épül: olyan vámpírokról szól, akik meghasonlottak a vámpírsággal, és új életet akarnak kezdeni.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1996

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
216 oldal · ISBN: 9789632458724 · Fordította: Seress József
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
216 oldal · ISBN: 9789632458717 · Fordította: Seress József
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
214 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454412

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Mary-Lynette Carter · Kestrel · Ash Redfern


Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Niki P>!
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Én naívan azt hittem, hogy az első rész folytatása lesz, pedig teljesen más szálon futott a cselekmény.
Rowan, Kestrel és Jade csupán említés erejéig jelennek meg az első kötetben, hogy ők Ash testvérei. Most ők lettek a főszereplők. Testvérek, de teljesen különbözőek úgy külsőleg, mint belsőleg.
Amennyire nem volt szimpi Ash az első kötetben, itt ő lett az abszolút kedvencem. Itt látszik, hogy milyen változásokra képes az „ember”, ha spoiler.
Mark nem sok vizet zavart a történet folyásába. spoiler.
Mary-Lynette totál zakkant volt. Nem tudtam megérteni, egy idő után, lehet nem is akartam. Amennyire megszerettem Ash-t az első kötethez képest, Mary-t annyira utáltam.

Rémálom P>!
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Ez de kellemes volt! Épp erre vágytam! Instant szerelem egy másodperc alatt, nyálas, én szeretlek jobban, nem, én szeretlek jobban, a már megszokott Smithes összevisszasággal. A lányok egymást gyönyörűnek látják, cseppet sem homoszexuális szinten, és a testvérek is egymást a szerelmükhöz hasonlítják. És komoly dolognak számít, ha sípcsonton rúgunk egy vámpírt.
Mindazonáltal Ash ♥ (Habár azért, mert Joseph Morgant képzeltem a helyére.)

76 hozzászólás
klaraboglarka P>!
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Annyira vártam, hogy Poppy-ról többet tudjak meg, erre fél oldal után, értetlenkedve, hogy kik ezek a szereplők, rákerestem a sorozatra. Kiderült, hogy egy ilyen lélektárs-vámpír sodozat az egész ahol minden könyv más szereplőről szól. Erről ennyit, nincs több Poppy:(
De aztán nagyon megkedveltem Ash-t (pedig milyen gonosz volt az első könyvben! Amúgy ő az egyetlen visszatérő szereplő az első részből) meg Mary-Lynette is talpraesett csajszi volt, mellé egy izgis krimi-szálat kaptunk az egész sztori mellé.
Nagyon meglepődtem a végén, hogy ki a gyilkos, de báárcsak ennek is meg az első résznek is lenne folytatása… Többet szeretnék tudni a szereplőkről!!!

u.i.: Nagyon Young Adult / ifjúsági kategóriájú a könyv, egyszerű nyelvezettel, és épp hogy 200 oldallal. Határozottan nem egy cselekményekkel és szereplő kidolgozással teli történet.

Dephi>!
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Szeretet csomagos ajándék könyvem volt. Nem igazán örültem neki. Egyszer olvasható sablonos, unalmas történet. (Néhol Twilight beütéssel)
A borító nem tetszik. 2 csillag a rövidsége miatt, nem kellett annyit szenvednem :D

Ekesgyb>!
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Egy fél csillagot leveszek, mert voltak benne nem olyan jó részek, de ettől fügettlenül imádtam!
Habár még annak idején nem olyan régen félve kezdtem bele A titkos vámpírba, mert Smith, az nem volt rossz, sőt jó volt, de ez valami sokkal de sokkal jobb volt!

Zsófi93>!
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Egy fokkal jobban tetszett mint az első rész még ha kicsit csalódott is vagyok, hogy nem Poppy és James története folytatódott.
Viszoont! Ash meglepett és igen igen halálosan szerelmes lettem belé..:D A végére már annyira cuki volt, hogy többször is sírhatnékom lett a meghatottságtól.
A három leányzót ahogy egyre jobban megismertük én magamban a Gru három árva kislányára hasonlítottam őket..:D Rowan volt Margo, a higgadt,felelősségteljes legidősebb nővér, Kestrel volt Edit a maga vadságával és szókimondóságával és persze Jade Agnes a kis cukiságával és ártatlanságával..:D
Az események itt is magukba szippantottak és kifejezetten tetszett hogy megjelent a humor is, Mark és Ash többször is megmosolyogtatott az első részben nem igazán volt erre példa.
Az egyetlen bosszantó dolog hogy mindkettő rész után borzasztó sok kérdés maradt és van egy olyan sejtésem hogy a harmadik részből sem fog kiderülni hanem inkább a képzeletünkre bízza az írónő a továbbiakat..

Diush>!
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Bár teljesen véletlenül került hozzám ez a könyv és alapból a sorozat második része – az első részét persze nem olvastam –, azért belekezdtem. Így is teljesen érhető volt, és visszahozta a kedvem az olvasáshoz, hiszen imádom a vámpírokat, de épp ezért nem ragadott magával. Egyszer olvasható történet.

szandi_nemeth P>!
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Itt nem az első rész főszereplőiről olvashatunk tovább, hanem a három vámpír testvérről. Gyorsan olvasható történet, Smith szokás szerinti azonnal szerelembe eső karaktereivel. Szintén semmi újat nem adó, felejthető történet, amire 1-2 hónap múlva alig emlékszel. Még jó hogy az 500 forintos raktárvásáron csaptam le rá.

Namida>!
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

Mivel nem ismerem a Vámpírnaplókat,ezért ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam, köszönhetően annak, hogy a könyv felénél néztem csak meg a neten, hogy a sorozatnak van-e folytatása. Nos a válasz az, hogy igen, sőt előzménye is, mivel ez már a sorozat második kötete!!
Nekem valahogy a borító és a rajta lévő szöveg alapján ez nem esett le. Így legalább megtudtam, hogy az első kötet olvasása nélkül is érhető, sőt élvezhető volt a történet.
Lényegében azt mondanám, hogy a tucat vámpír történethez tartozik a könyv.
Nem igazán kaptam olyan szereplőket, akik egy életre megmaradnak az ember emlékezetében, mégis, a történettel nem volt baj. Könnyed, „egydélutános” olvasnivaló, a maga 200 oldalával.
Noha voltak olyan klisé jellegű jelenetek, amik szinte minden tini-fantasyben megtalálhatóak, engem ez sem zavart, noha a megláttam és megszerettem forgatókönyv már a könyökömön jön ki!! Amivel általában nincs is baj, ha azt jól tálalja az szerző, bár ebben a könyvben néha elfintorodott az arcom a bárgyú romantikus jeleneteket olvasva, azért összességében jó volt, de nem hiszem, hogy ez az a könyvkategória lenne, amit mindenképpen meg akarok szerezni magamnak, szóval egyenlőre a kapcsolatunk pusztán könyvtári marad!! ; ))

Sz_Flóra>!
Lisa Jane Smith: A sötétség lányai

A borító szörnyű, akárhányszor ránéztem, hátra kellett hőkölnöm :D A történet viszont sokkal izgalmasabb, mint az első rész. Mary-Lynette és Ash lettek a kedvenc szereplőim, bár a lányokat is bírtam, de ők ketten mégis… :) Főleg Ash. Ő még mindig annyira, de annyira! *.*
Valamikor el kéne olvasnom a 3. részt, csak fogalmam sincs, hogy szerezzem be.


Népszerű idézetek

Ekesgyb>!

„Jaj, istenem, ne!” Ash lenne a legutolsó, aki megértené őt; pedig vele még a buszülést sem osztaná meg szívesen, nemhogy az életét!

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mary-Lynette Carter
Hickory>!

– Nem kell kecskéket öljek ahhoz, hogy közöljek valamit. Tudok beszélni!

140. oldal, 12. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2012)

Reelka>!

Gondolom nem tudsz denevérré vagy hasonlóvà válni, hogy hazarepülj?

15. fejezet

Ekesgyb>!

– Öt dollárért gondoskodom az „elhunytakról” – ajánlkozott Kestrel.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kestrel
Ekesgyb>!

– Ash? Tűnj el, és fulladj meg!

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mary-Lynette Carter
Hickory>!

A szépségük emberi léptéken túli volt, természetesen. Rowan a puha, gesztenyeszínű hajával és édes arcával – Kestrel vadállatias kecsességével és aranyló szemével – Jade a finom vonásaival és csillagfényű hajával – mint a Három Grácia, csak erőszakosabbak.

111. oldal, 9. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2012)

Hickory>!

– Meg kell mondjam, még soha nem láttalak ilyen éretlenül viselkedni! Büszke vagyok rád!

135. oldal, 12. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2012)

Hickory>!

– (…) Az Éjszaka Világának van két mindennél fontosabb törvénye; az egyik, hogy halandó ember soha nem tudhat róla, a másik pedig az, hogy nem lehetsz szerelmes egy emberbe.
– És Jade e percben mind a kettőt megszegi – dünnyögte Kestrel.

121. oldal, 10. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2012)


A sorozat következő kötete

Night World sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Rick Riordan: Neptunus fia
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés
Rob Thurman: Holdvilág
Kresley Cole: A sötétség démona
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Charlaine Harris: Holtak klubja
J. R. Ward: A király