Ragyogó ​új korszak (Dallmayr 3.) 3 csillagozás

Lisa Graf: Ragyogó új korszak

München, ​1905. Therese Randlkofer – akinek különleges érzéke van a finomságokhoz és az üzletvezetéshez – a világ minden tájáról hozat Németországba valódi ínyencségeket, hogy gazdagítsa a müncheni csemegeüzlete egyedülálló kínálatát. A Dallmayr kirakatait kézzel szedett, Kanári-szigetekről származó gyümölcsök, a legfinomabb svájci pralinék dobozai és aranysárga francia levendulaméz üvegei ékesítik. Azonban Max – Therese féltékeny és rosszindulatú sógora, egyben legnagyobb ellenfele – tudja, hogyan szítson viszályt a családban, legfőképpen Therese és a felnőtt gyermekei között. Mindeközben neki valójában nagyobb szüksége lenne a segítségükre és a támogatásukra, mint valaha. Annak érdekében ugyanis, hogy a vállalkozást a jövőbe vezesse, meghoz egy nagy horderejű döntést, vállalva azt is, hogy mindent elveszíthet…

A sikerszerző Lisa Graf a világhírű Dallmayr csemegeüzlet és a Randlkofer család körül játszódó sorozat harmadik kötetét is alapos kutatómunkát követően írta meg.… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Különleges sorsok – Regényes életek Kossuth

>!
Kossuth, Budapest, 2023
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635449927 · Fordította: Várnai Péter
>!
Kossuth, Budapest, 2023
416 oldal · ISBN: 9789636362041 · Fordította: Várnai Péter

Most olvassa 6

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Kiss_Julianna>!
Lisa Graf: Ragyogó új korszak

Folytatódik a Dallmayr szárnyalása. Therese erős kézzel irányítja a csemegeüzletet. Néha összetűzésbe kerül a gyerekeivel a nagyratörő tervei miatt, de aztán mindig elsimulnak a harag hullámai.
Kíváncsian várom a folytatást.

AniEg P>!
Lisa Graf: Ragyogó új korszak

„A nyugalom a legnagyobb erő. ”

És milyen jól is tette ezt Therese Randlkofer, különben egy igazán ízléses és lenyűgöző csemegeüzlet(lánccal) lenne szegényebb a világ, illetve a benne kapható ellenállhatatlanul ízletes kávé és csokoládé különlegességekkel.
A Dallmayr sorozat harmadik epizódjában egy, az előzőeknél is nagyobb beruházásba fog Therese, ám a család nem minden tagja nézi ezt jó szemmel, mely különböző bonyodalmakhoz vezet.
A sorozat ezen részében a csemegeüzlet életét érintő változások mellett leheletnyivel nagyobb szerep jut a családi kapcsolatok alakulásának, valamint egy kisebb fajta kultúrtörténeti kitekintést is belecsempészett a szerző a regényfolyamba. Magyar vonatkozás is felbukkan a történetben, egész pontosan Semmelweis Ignác világraszóló felfedezéséről is szó esik egy családi esemény kapcsán, emellett említésre kerül a világhírű Bordeaux-i bor, Suchard és Lind prominens csokoládéi, illetve a nőtörténet egy-egy momentuma is (pl, a hisztéria, mint betegség korabeli "gyógyítása").
A történet ezúttal kicsit lassabb tempóban csordogált, ám én ezt abszolút nem bántam. Jól esett olvasni, újra a korabeli Münchenben, a Dallmayr csemegeüzletben járni. Családi dráma, szívet melengető esemény, izgalmak, sok édesség és finom kávéillat vár az olvasóra ebben a részben is.
Nagyon várom a családi történet befejező részét! Szívből remélem, hamarosan érkezik.


Népszerű idézetek

dontforgettosmileandread P>!

A helyes irányba kell mennünk. Mindig arra,
amerre az iránytű mutat, és akkor előbb vagy utóbb célba érünk.

A nyugalom a legnagyobb erő – biztatta magát Therese, miután Rosa visszament dolgozni. Kitartással és bátorsággal elérhetők a célok. Egy elutasítás nem fogia elriasztani.

172. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Jacobs: A Kilimandzsáró felett az ég
Leah Fleming: A képeslap
Nino Haratisvili: A nyolcadik élet
Ruby Saw: Lucy
Narine Abgarjan: Égből hullott három alma
Bonnie Garmus: Minden kémia
Bauer Barbara: A fekete rózsa
Lontai Léna: Könnyező liliomok
Sarah Jio: Párizs összes virága
Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugo hét férje