Eredendő ​bűnök 10 csillagozás

Lisa Alther: Eredendő bűnök Lisa Alther: Eredendő bűnök

Valamikor ​az ötvenes években Tennessee állam egyik kisvárosában öt gyerek arról álmodozik, hogy milyen karrier vár rájuk a Szabadság Országában. A jövő felhőtlenül boldognak látszik, csak el kell jutniuk New Yorkba, ahol minden lehetséges. Az Ötök sorsa azonban nem úgy alakul, ahogy elképzelik, a siker, a csillogás, a romantikus szerelem és a hősi tettek helyett vakon botladoznak az ötvenes-hatvanas évek Amerikájának zűrzavaros világában. Egy olyan világban, ahol valóban minden lehetséges, de egyvalami kegyetlenül nehéz: megtalálni az egyénre szabott boldogságot. Abban a világban, ahol a szexuális forradalom söpör végig, de az ösztönökben – s különösen a déli államok emberének ösztöneiben – még a puritán erkölcs, a hagyomány- és tekintélytisztelet uralkodik. Abban a világban, amelyik különösen izgalmas a nyolcvanas évek Magyarországából nézve, mert valami hasonló játszódik le most nálunk: a polgárjogi mozgalmaknak, a faji szegregáció problémájának, az erkölcsök fellazulásának, a… (tovább)

>!
Európa, Budapest, 1990
624 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630750392 · Fordította: B. Siklós Márta
>!
Árkádia, Kulcs, 1990
626 oldal · ISBN: 9633071607 · Fordította: B. Siklós Márta

Kedvencelte 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

somersby>!
Lisa Alther: Eredendő bűnök

A könyv a nyolcvanas évek magyarországára hivatkozik. Nos nyugodtan átírhatják a 2020-as évekre is.
A problémák ugyanazok ugyanazokkal küszködünk igaz azt már ˝modernebb˝eszközökkel vívjuk. Lehet itt akármilyen generáció ˝Z˝ ugyanúgy befognak tagozódni mint előttük több milliónyian.
Van aki erre hamarabb van aki később jön rá. Kell egy hely vagy ahogy itt a könyvben egy fa…A könyvet többször az utolsó oldalakat rengetegszer olvastam újra. Amikor találkozok tízen-húszon évesekkel és látom ahogy harcolnak szívesen odaadnám a könyvet hogy íme mások is átestek ezen de, tudom hogy úgy sem hinnének nekem sem a könyvnek.
Ez az élet. (hasonlóan éreztem Merle- Üvegfal mögött című könyv olvasása után is)


Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Kardok vihara
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Rick Riordan: Neptunus fia
John Williams: Stoner
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
J. L. Armentrout: Origin
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Tiffany Reisz: Az úrnő
Torey Hayden: Egy gyerek