Nyári ​nyomozás 6 csillagozás

Lipták Ildikó: Nyári nyomozás

Gondolkodtál már azon, hogy milyen rejtélyek felderítésével bíznál meg egy magándetektívet? És miket
nyomoznál ki te, ha ahhoz támadna kedved? Hogyan látnál hozzá, ha úgy éreznéd, épp a szeretteid hallgatnak el valamit?
A tizenegy éves Bálint lehet, hogy nem a legegyszerűbb utat választja… De nem csoda, hiszen épp most fordult fel
fenekestül minden, ami az életében eddig biztonságosnak tűnt

>!
Csimota, Budapest, 2017
72 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155649141 · Illusztrálta: Treszner Barbara

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Lipták Ildikó: Nyári nyomozás

Jó lehetett volna, de nagyon csapong. Felvillan egy ötlet, valami ki is kerekedik belőle, aztán meg nincs rendesen lezárva, egy csomó mindenre nem derül fény. Nem mondom, hogy legyen szájbarágós, de azért úgy könyvet írni, hogy megemlítünk ezt-azt, az olvasó meg találja ki hozzájuk a sztorit… Soha nem szerettem az ilyesmit. Egyébként meg nyomasztó az egész, néha csillan csak meg a remény.

2 hozzászólás
>!
Hintafa P
Lipták Ildikó: Nyári nyomozás

Azon gondolkodom, hogy a tavalyi Dettike könyv akár Bálint történetének az előzménye is lehetne. Elég sok közös vonást mutat mindkettő. Bár az illusztrációk ebben a részben sokkal megnyerőbbek, mint Dettike esetében.
Ami közös: mindkettőben két gyerek próbál eligazodni, megkeresni a saját helyét a világban, testvérek, felnőttek között. Bálintnak testvérből mindjárt kettő is van, legkisebbként pedig felébred benne a gyanú (persze külső ráhatásra), hogy ő valamiért kilóg a a családból. Számomra a történetnek ez a saját hely megkeresésének folyamata volt a legérdekesebb nyomozás. Az ezt megelőző „rejtélyek” kevésbé érdekfeszítőek, mintha az egész szempontjából mellékszálak lennének. A háttér pedig egy szintén titkokkal terhelt családi helyzet, ami egy költözést, új élet elindítását eredményezi, de előtte apa még gyorsan visszaköltözik a családhoz. Kicsit nyomasztónak éreztem Bálint nyarának hangulatát, a végén pedig a feloldozást mintha túl gyorsra sikeredett volna. Összeségében jó kis szöveg volt, sok elgondolkodtató tartalommal.

>!
AniTiger MP
Lipták Ildikó: Nyári nyomozás

Elsőre csak a rajzok tűntek átlagosnak, aztán a sztorit olvasva rájöttem, hogy illenek ahhoz. Őszintén szólva untam és nem találtam benne semmi különlegeset. (Tudom, hogy nem én vagyok a célközönség!) 3 testvér egymást húzza, táborba megy, a főszereplőnek van egy cuki plüsse, szeret krimiket olvasni és olyan korban van, amikor megfogan benne a gondolat, hogy talán örökbe fogadták.

Nincs különösebb bajom a történettel, nagyon kis cukinak tartom Bálintot, de valahogy olyan tucatsztori. spoiler

Jah, a végére megtetszettek az illusztrátor munkái! Nagyon kellemes a színvilága. ^^

>!
Csimota, Budapest, 2017
72 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155649141 · Illusztrálta: Treszner Barbara
>!
dianna76 P
Lipták Ildikó: Nyári nyomozás

Ha ez a Dettike fiús párja akar lenni, akkor fiúpárti vagyok. Sajnos, hogy nem ez csücsül a polcomon, hanem a lányos. Na mindegy!
Egy fiú nyarát kísérhetjük nyomon a történetben, és megismerhetjük a gondolatait, érzéseit a történtekkel kapcsolatban. Aki azt gondolja, hogy ez egy jó kis kalandos, szórakoztató könyv, az ne vegye kézbe! Előkerülnek benne komoly témák, mint az örökbefogadás, halál-gyász, új helyre való költözés, őszinteség, szülők közt megromló kapcsolat. Bálinttal nem csak együtt nyomozhatunk, hanem izgulhatunk is, hogy végül mi is derül ki bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Nagyon tetszett a Bodris fejezet, valamint az, hogy Bálintban felébred a lelkiismeret, amikor nővére naplóját lapozgatja. A könyvet végigkíséri egy családi rejtély, mert hősünk fülébe ültették azt a bizonyos bogarat.
Tetszett ez a könyv, a benne lévő történetek. Az illusztrációk is jól sikerültek, ezúttal nem voltak túl modernek, elvontak (mint a Dettikénél).

>!
Csimota, Budapest, 2017
72 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155649141 · Illusztrálta: Treszner Barbara

Hasonló könyvek címkék alapján

Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái
Nyulász Péter: A fürdők réme
Pierdomenico Baccalario: A tükrök háza
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Elise Broach: Marvin, a bogár
Andreas Steinhöfel: Rico, Oskar és a nagy nyomozás
Mészöly Ágnes: Hanga és a lényegrablók
Martin Widmark: Szállodarejtély
Alex Simmons – Bill McCay: A Holló szövetség
Ellis Weiner: A Templeton ikrek nagy jelenete