Látomás 22 csillagozás

Linwood Barclay: Látomás

Keisha ​Ceylon gyakorló médium. Leginkább gyanútlan, kétségbeesett embereken gyakorol. Újsághirdetések alapján eltűnt férfiak és nők hozzátartozóira vadászik, akiknek felajánlhatja „látó” képességeit. Tudja, hogy nem helyes, amit csinál, és hogy hamarosan megbűnhődik érte. Azt azonban nem is sejti, hogy a bűnbánat napja ilyen közel van…
Egy nap meglátja a hírekben Wendell Garfieldot, aki eltűnt feleségét keresi. Elhatározza, hogy meglátogatja a férfit, és jó pénzért neki is felkínálja a szolgálatait. Ám a segítség balul sül el: véletlenül túl jól sikerül a jóslat, és veszélyesen közel kerül a valósághoz. Vajon mi történik akkor, amikor a csaló ráhibáz az igazságra?
A már-már komikus elemekkel tarkított, néhol szokatlan nyerseséggel szemléltetett jelenetek írója, a kanadai Linwood Barclay a horror koronázatlan királyának, Stephen Kingnek is bevallottan nagy kedvence. Szerinte Barclay igazi mestere annak, hogy az olvasót a könyv végéig

kétségek közt tartsa. Ez… (tovább)

Eredeti cím: Never Saw It Coming

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2013
232 oldal · ISBN: 9789636435202 · Fordította: Ipacs Tibor

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Justin Wilcox · Keisha Ceylon


Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
dokijano
Linwood Barclay: Látomás

„Kalandos” volt megtalálnom a Zsókavár utcai könyvtárban ezt a könyvet. Sőt, még az egyik könyvtáros hölgy segítségét is kérnem kellett, mert hiába találtam meg a katalógusukban a szerző könyveit, sehol nem találtam meg a krimik polcán. Pontosabban csak egyetlen Barclay-kötetet találtam, rögtön le is emeltem. Aztán otthon derült ki, hogy azt nem Linwood, hanem Alex Barclay írta. Azért azt is elolvastam, ha már elhoztam. (Mellesleg nem is volt rossz.)
Linwood könyveit pedig nem a krimik között találtam meg végül, hanem a Világsikerek között. Bírom, amikor különféle alcsoportokat alakítanak a könyvtárakban, hogy azok is megtalálják a nekik való könyveket, akik nem ismerik az abc-sorba rendezés elvét! :-)
Érdemes volt tűvé tennem a könyvtárat ezért a könyvért. Várakozáson felüli volt. Már maga az alapötlet, hogy egy látó (aki tudja magáról, hogy valójában nem az) keveredik a slamasztikába, ráadásul a saját haszonlesése miatt. De hát valamiből meg kell élni.
Ez az a fajta krimi, amelyikben nem sokkal a kezdés után megtudjuk, ki a tettes, sőt, ki az újabb tettes, és az ügy eltitkolása illetve az igazság kiderítése versenyeznek egymással. Szerencsére az olvasó igazságérzete sem marad kielégítetlen, és a jó néhány csavar után még az utolsó oldal is tartogat meglepetést.
Azt hiszem, Linwood Barclay is bekerült azok közé, akiknek nem csak egyetlen könyvét érdemes elolvasnom. Bátran merem ajánlani a krimikedvelőknek.

2 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Linwood Barclay: Látomás

Hát ez óriási volt. Meg kellene filmesíteni, de csakis Guy Ritchie rendezhetné, mert pont olyan, mintha az ő egyik filmjét olvastam volna. A tartalomból egyáltalán nem lehetett leszűrni, hogy ez egy helyzetkomikumra (is) épülő krimi, úgyhogy jól meglepett. Sokkal gyorsabban is el lehet olvasni, mint ahogy nekem sikerült, csak sűrű volt a hétvégém. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a csavaros krimiket és a humort.

10 hozzászólás
>!
Kókuszka
Linwood Barclay: Látomás

Egy sarlatán médium beletenyerel egy olyan ügybe, amely nem igényli, pusztán haszonszerzésből álló kamu látomásait. A tettesek kiléte az olvasó számára ismertek, fő érdekessége a nyomok eltüntetése. Mindezek egyre bonyolultabbá teszik az alaphelyzetet, amely újabb és újabb áldozatot követel. Keisha Ceylon igen csavaros módon igyekszik kimászni a slamasztikából, mely a végén sikerrel is jár. Mindeközben sok komikus, bravúros jelenetnek is szemtanúi vagyunk.

>!
smetalin
Linwood Barclay: Látomás

Nem volt rossz, lehet vele haladni, nagy betű , nem egy hosszú terjedelem.
Azt nem mondanám, hogy szimpatikus volt a főszereplő, ez is egy pénz kereseti forrás, és amíg „lószar van, veréb is lesz”, na és még „kutyából nem lesz szalonna” és itt be is fejezném!:)
A történet nem volt sablonos, érdekesnek mondható és ott volt az a csattanó is a végén!! Egy kicsit még olvastam volna a gyilkosság miértjéről,(az elsőre gondolok)ott nekem maradtak hézagok! de ez nem szegi kedvem,jöhet még az írótól könyv!

>!
Virág_
Linwood Barclay: Látomás

Ritkán olvasok krimiket, de lehet, hogy mostantól gyakrabban a kezembe veszek egyet-egyet.

A történet először még rengeteg visszatekintéssel indul, aminek folyamán szorosabb kapcsolatba kerülhetünk a fő- és mellékszereplőkkel. Kezdetben még teljesen különálló történeteket ismertet velünk a könyv, amik később egy bonyolult esemény során valamilyen formában kapcsolatba kerülnek egymással és ezáltal egy egyre szövevényesebb cselekmény tárul szemünk elé. A könyv vége tökre ledöbbentett, zseniálisan kitalálta Keisha a megoldást, és egy cseppet sem sajnáltam a fiút.
Keisha egy nem mindennapi ötletekkel előálló anyával nőtt fel, és ez nyomot hagy benne felnőtt korában is, ennek ellenére ő igyekszik valamivel „becsületesebb” munkával foglalkozni, de úgy tűnik ez még koránt sem olyan veszélytelen vállalkozás, amivel ne keveredhetne komolyabb bajba. Itt az a mondat biztosan nem állná meg a helyét, hogy Ennél már úgysem lehet rosszabb. Mert itt mindig minden egyre rosszabb lesz, és a szerencsétlen sorson sokszor már csak nevetni lehet. Keisha ennek ellenére teljesen tisztán tud gondolkodni továbbra sem futamodik meg, hanem megpróbálja a jelenlegi helyzetből a lehető legkedvezőbbet kihozni számára és Matthew számára is. Kirk egy szánalmas és veszélyesen ostoba férfi, azonban sosem gondoltam volna, hogy Keisha ilyen messze elmenne, de ha már nyakig ül az ember a trugyiban, akkor vagy feladja magát vagy minden követ megmozgat, és a nő ez utóbbi mellett dönt.

Egyébként ezt a könyvet egy kihívás miatt kezdtem el olvasni, de abszolút nem bántam meg, jó kis történet volt.:D

>!
Avilda
Linwood Barclay: Látomás

Nagy izgalmak nincsenek a regényben, inkább a szereplők érdekesebbek. Kíváncsi volt, ki hogy mászik ki a slamasztikából, és tetszett az összefüggés a szerző korábbi regényével, de azért írt ennél jobbat is már.

>!
Hadley
Linwood Barclay: Látomás

Rövid, egyszer olvasós történet. Nekem a Meghökkentő esetek című régi tévésorozat jutott eszembe róla.

>!
Rooxy
Linwood Barclay: Látomás

Számomra hátrányt jelentett a rövidsége, mert túl sok minden lett besűrítve kétszáz oldalba, és furcsa volt, hogy szinte fél nap alatt játszódik az egész történet.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2017/01/28/linwood-barclay…


Népszerű idézetek

>!
Virág_

Keisha végignézte a jelenetet, és tudta, hogy most aztán mindennek vége. Azon gondolkodott, hogy Kirk vajon tényleg ilyen hülyének született, vagy az évek során megdolgozott érte.

197. oldal

>!
Virág_

– Szóval nem hívsz be a nappaliba, vagy ilyesmi?
– Nem.
(…)
– Van valami innivalód?
– Nincs – felelte Keisha.
– Ezt nevezem vendéglátásnak – motyogta a férfi maga elé.

209. és 213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Justin Wilcox · Keisha Ceylon
>!
Virág_

Az ember próbál segíteni az embertársainak. Az anyja mindig mondta, hogy a jó cselekedet előbb-utóbb elnyeri méltó büntetését.

25. oldal

>!
Virág_

Lehet, hogy azért jött ide, mert valóban segíteni akar. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy tényleg van valamiféle természetfeletti képessége. Lehet egy jó szándékú örült is, aki ábrándok közt él. Elképzelhető, hogy a látomásai egy zavart, bomlott elme szüleményei.

67. oldal

>!
Virág_

– Akkor beszélj vele, és győzd meg!
– Lehet, hogy neked kellene vele beszélni. Szerintem nemsokára hazaér.
Justin magabiztosan bólintott. – Oké, akkor majd én beszélek vele, úgyis ráérek. Gondolom, nem akarja, hogy a kis drágája bajba kerüljön.
– Persze, hogy nem – mondta Keisha tompán. – Mindig én vagyok az első gondolata.

2013. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Justin Wilcox · Keisha Ceylon

Hasonló könyvek címkék alapján

Chevy Stevens: Nincs menekvés
Andrew Davidson: A vízköpő
Arthur Hailey: Az Orion-terv
Alan Bradley: De mi került a pitébe?
Arthur Hailey: Autóváros
Ross Macdonald: A barbár part
Ross King: Ex libris
Bleeding Bride: A téboly kertje
Dan Wells: Nem akarlak megölni