Az ​olasz kaland (Egy lány 2.) 25 csillagozás

Lindsey Kelk: Az olasz kaland

Szeret? ​Nem szeret? Szívből? Igazán? Tess Brookes 28 éves, és karnyújtásnyira van élete álmától. Végre elindíthatja Londonban saját reklámügynökségét legjobb barátjával, Charlie-val. A lehetőség csak még vonzóbb, amikor kiderül: nem csak Tess táplált titkos vonzalmat Charlie iránt, hanem az érzés kölcsönös. Barátok, szerelmek, cégtársak. Hát nem szép? Tess Brookes 28 éves, és van egy kis gondja. Mert akár folytathatná nemrégiben indult, felívelőben lévő karrierjét, a divatfotózást is. Az új megbízás Milánóba szólítaná, ahol sok jó barátja mellett egy másik férfi is várja. Ő Nick, az észbontóan szexi újságíró, akiről kiderül: vele sosem lenne unalmas az élet. Dolce vita vagy londoni meló? Charlie vagy Nick? A régi pálya vagy új sikerek? Vajon mi lesz az olasz kaland vége?
„Imádnivalóan sziporkázó és romantikus!” – Closer
„Az utolsó oldal után csak vigyorogsz majd, mint aki becsípett.” – Company
„Rámenős, szexi és okos regény, igazi gyöngyszem.” – Heat
(tovább)

Eredeti mű: Lindsey Kelk: What A Girl Wants

>!
Lettero, Budapest, 2017
424 oldal · ISBN: 9789631277029 · Fordította: Molnár Júlia Dóra
>!
Lettero, Budapest, 2017
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631277012 · Fordította: Molnár Júlia Dóra

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Tess Brookes


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 31


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Lindsey Kelk: Az olasz kaland

Amint elkezdtem olvasni a könyvet, hamarosan kiderült, hogy ez egy második rész. Sebaj, gondoltam, talán így is megértem. Így is volt, szépen, lassan kibontakozott előttem az első rész fő csapásiránya, nagyjából megtudhattam, hogy mi történt abban a kötetben és hogyan jutott el főhősünk Tess oda, hogy egy héten belül kétszer is a börtönben csücsül.

A könyv csodaszép borítója teljesen tükrözi azt a könnyedséget, vidámságot és bohémságot, amit a történet adott, nem kell komolyan vennünk, de nyugodtan átadhatjuk magunkat a szórakozásnak, a kikapcsolódásnak, mert a hétköznapi életünktől teljesen eltérő történetet olvashatunk.
A történet végével elégedett voltam, a szerző a legjobbat hozta ki belőle, és nagyon meggyőzően kaptam egy kis Olaszországot pár napra, koktélokkal, palazzokkal, operával, álomszép ruhákkal és Milánóval együtt.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/09/lindsey-kelk-az-ol…

3 hozzászólás
>!
deen
Lindsey Kelk: Az olasz kaland

Szenvedtem ezzel a könyvvel. Tess egyszerűen idegesítő volt, ahogy képtelen volt értelmesen gondolkozni, ahogy csapongott a két pasi között. Nem értem, miért kellett Charlie-t bíztatni, ha egyszer tudta, hogy már másként érez iránta. Az egész cselekmény egy helyben toporgott, leszámítva az érzelmi kavarodásokat. Számomra azok a részek, amiket az írónő viccesnek szánt, inkább szánalmasak voltak, és erőltetettek, nem igazán tudtam mosolyogni rajtuk. A történet a vége fele kezdett normális kerékvágásba kerülni és izgalmassá válni, ez azonban nagyon rövidre sikerült. Voltak a cselekményben fordulatok, de mind borítékolható volt. A mellékszereplők sem voltak szimpatikusabbak. Amy olyan volt, mint egy állandóan beszívott kisegér, Al már-már túlzottan is nyugodt és megbocsátó volt, Kekipi „akinek mindenre van valami okos megjegyzése”. Nickről pedig inkább nem nyilatkoznék. Én biztos, hogy egyik pasit sem választanám, mindkettő balfék.

>!
Anda1213 P
Lindsey Kelk: Az olasz kaland

Nem tudok két csillagnál többet adni.Nem szándékosan szeretném lehúzni. Nagyon megszenvedtem ezzel a könyvel. Pedig a 1 részét imádtam. Egyszerűen nem tudott magával rántani. Sokszor azt vettem észre totál máshol jár az eszem, de lehet csak rossz hangulatomba fogtam neki a történetnek.

2 hozzászólás
>!
Székely_Ági
Lindsey Kelk: Az olasz kaland

A második rész hozta az első színvonalát. Logikusan felépített a folytatás, ebben a részben is rengeteg csavar, izgalom és poén van. A fél csillag levonás Tess hosszas vergődése miatt van. A történet alapján nem volt ez a döntés ennyire nehéz, sem a pasik, sem a munka terén. A sztori vége sok szempontból nyitott maradt, remélem mihamarabb lesz folytatása magyarul is.

>!
Estella
Lindsey Kelk: Az olasz kaland

A maga műfajában mestermű…
Szórakoztat, méghozzá felsőfokon, ugyanakkor fontos mondanivalóval rendelkezik.
Imádtam! :)

>!
briggg
Lindsey Kelk: Az olasz kaland

Annyira jó lenne, ha meglenne magyarul a következő rész.
Jobbat tett a lelkemnek, mint egy krimi. Néha kicsit soknak éreztem a bonyodalmakat, de aztán rá kellett hogy jöjjek az élet néha ennyire bonyolult és eseménydús. Nagyon tetszett és kalandos volt meg romantikus meg nagyon nevetős. Szóval jól szórakoztam, de ide nekem a harmadik részt is izibe.

>!
Orsi0312
Lindsey Kelk: Az olasz kaland

Vannak olyan könyvek amik már a legelső oldaltól letehetetlenné válnak és pörögnek az események, hát ennél a könyvnél ez a 320. Oldaltól történt meg de még akkor sem volt letehetetlen. Nem szoktam lepontozni a könyveket 5-4 csillagot szoktam adni, de nagyon dühített hogy szinte oldalakon keresztül egyhelyben áll a történet. A szereplők sem voltak szimpatikusak Amy engem egy hiperaktív kislányra emlékeztetett, Tess meg elég idegesítő volt. A három csillagot csak azért adom, mert Olaszországot, az olasz hangulatot az irónő, nagyon szépen visszaadta a könyvben. Többet vártam ettől az egésztől.


Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

Amellett szabad dönteni, amitől azt érzed, hogy igazán élsz. Az élet túl rövid ahhoz, hogy megbánjunk dolgokat. De ahhoz túl hosszú, hogy állandóan kompromisszumokat kössünk.

167. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Azt kell mondanom, minden, amit eddigi életemben hallottam az operáról, igaznak bizonyult. Egyszerre volt drámai és érzékeny, szenvedélyes és megindító. De ha az embernek fogalma sincs, miről szól, amiről odalent énekelnek, elképesztően unalmas.

203. oldal

>!
l_moni

Finoman szólva: a napom vacakul alakult.

(első mondat)

>!
Cheril 

Égett bennem a kíváncsiság, de elég nagy voltam már ahhoz, hogy tudjam, aki kíváncsi, hamar megöregszik. Nekem pedig eszem ágában sem volt idejekorán erre az útra tévedni.

>!
Cheril 

– Ne mozduljon! – üvöltött rám az egyes számú rendőr.
– Azonnal jöjjön vissza a házba! – tette hozzá ketteske.
– Igazán nem szeretnék tiszteletlen lenni, de megtennék, hogy kiválasztják, melyik legyen a kettő közül? A visszamászáshoz ugyanis kénytelen lennék segítséget kérni.

Kapcsolódó szócikkek: Tess Brookes
>!
Barabas 

Ha az élet éppen citromot kínál, a legokosabb, amit tehetsz, hogy lekaratézod az életet, és a szemébe csöpögteted a citromlevet, „Ennyit rólad, szemétláda!” felkiáltással. Aztán megpróbálsz talpra állni.

407. oldal

>!
Estella

– Amit könnyű megszerezni, azért nem érdemes harcolni…

404. oldal

>!
Estella

– …A férfiak…Ha ők elmennek, arra van szükségük, hogy nyalogassák egy kicsit a sebeiket. És ha megéri, érdemes megvárni, mert vissza fog jönni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
J. A. Redmerski: A soha határa
Cora Carmack: Színjáték
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia
Carina Bartsch: Türkizzöld tél
Leila Meacham: Ördögszekerek
Bálint Szabina: Péntek? Csajok!
Gayle Forman: Csak egy nap