Az önjelölt Senki, CG Silverman új suliba kerül, ahol egy csapásra felszállóban találja magát a népszerűségi ranglétrán, hogy végre belőle is válhasson Valaki. Nemtörődöm attitűdje mágnesként vonzza be őt a menő klikkbe, s még mielőtt feltűnne neki, a kalapból előhúzott játéka, a Felelsz vagy mersz ikonikus státuszba emeli őt. Míg lázadó imázsa reflektorfényhez segíti CG-t, egy számára eddig ismeretlen káosz labirintusába is bekergeti. A lány minden újabb hazugságával és merész tettével további ajtók tárulnak fel, amelyek jobb lett volna, ha zárva maradnak. CG katasztrófaszerű csapások sorozatát szabadítja magára. Vajon képes tovább játszani a szerepét? Vagy az egész világ rájön, hogy csaló?
Felelsz vagy mersz 11 csillagozás
Eredeti megjelenés éve: 2010

A könyvet leginkább a Bajos csajokhoz tudnám hasonlítani. Mivel szerettem a filmet, így nem volt vele problémám. Nagyon kíváncsi voltam a könyvre és igazából nem volt vele semmilyen elvárásom, lehet emiatt is tetszett. Nem azt mondom, hogy a legkiemelkedőbb alkotás, de igazán kikapcsol miközben olvasod és kíváncsian várod, hogy mi történik a következő pillanatban. Az egyetlen kivetnivalóm a főszereplő volt, ám a vége felé egyre jobban megenyhültem és már nem idegesített. Azoknak ajánlanám, akik szeretik az ifjúsági regényeket, vagy csak egy délutáni olvasmányra vágynak.
Bővebben: http://vivi-konyves-blogja.blogspot.hu/2015/06/lindsay-…

Miközben olvastam, éreztem, hogy épülnek le az agysejtjeim.
Ilyen bugyuta, idegesítő, össze-vissza kapkodó könyvhez régen volt „szerencsém”.
Először is: a főszereplő idegesítő, irritáló karakter, akit már az első oldalon meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben. Önző, gyerekes, buta liba, aki azt gondolja, hogy körülötte forog a Föld. Kb. az egész könyv alatt a fejemet fogtam, hogy hogy lehet valaki ilyen hülye, mert erre nincs jobb szó.
A többi szereplő se volt sokkal jobb CG-nél, mind idegesítő volt. Az egyetlen, aki ígéretes volt, Alex, nem ismerhettük meg.
Az egész könyv CG hazugságairól szól, és az azokból adódó bonyodalmak „megoldásából”. Néhány jelenetben üvöltöttem volna a csajjal, hogy „ hé, vedd már észre magad!”.
Pongrác kiadó többi könyvével ellentétben(mert azokat szeretem) ez a történet siralmas volt, kár volt papírt pazarolni rá.

A könyv pozitív csalódás volt.
Az eleje tipikus klisé szituáció, klisé szereplőkkel. Ilyenkor mindig visszateszem a könyvet a polcra, de most valamiért tovább olvastam.
És milyen jól tettem! Kibontakoznak a karakterek (akik rétegesek) és beindul a valódi sztori.
Szerettem a lendületét (dramaturgiailag szinte tökéletes), mindig történik valami, bonyodalom bonyodalom hátán. Megkedveltem a csajokat mind (még Alonát és Gracet is) és Alexet már akkor mikor színre sem lépett.
Egyedül a vége lett picit lecsapott szerintem, sajnáltam hogy teljesen megszakadt a kapcsolat a szebbik lányokkal, mert nem erre a lezárásra számítottam. Amúgy izgalmas, fordulatos könyv a maga gyerekessége ellenére is. Élveztem! :)
(Egyébként a borító szivárványa miatt teljesen más irányra számítottam.)

Bajos csajok. Ez a könyv nagyon hasonlított a filmre, csak annyi különbséggel, hogy még idegesítőbb volt a főszereplő.
Úgy indultam neki, hogy egy tinikönyv, de egynek jó lesz. Nem az!!!
Csak azért olvastam ilyen gyorsan végig, mert újévi fogadalmam, hogy minden könyvet, amibe belefogok, be is fejezem, és gyorsan valami mást akartam.

Statiszták vagyunk egy tragikusan unalmas filmben, ami azt a fantáziátlan címet viseli, hogy Gimnázium.
9. oldal, 1. fejezet - Bejutni (Pongrácz 2015)