Felelsz ​vagy mersz 10 csillagozás

Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

Az önjelölt Senki, CG Silverman új suliba kerül, ahol egy csapásra felszállóban találja magát a népszerűségi ranglétrán, hogy végre belőle is válhasson Valaki. Nemtörődöm attitűdje mágnesként vonzza be őt a menő klikkbe, s még mielőtt feltűnne neki, a kalapból előhúzott játéka, a Felelsz vagy mersz ikonikus státuszba emeli őt. Míg lázadó imázsa reflektorfényhez segíti CG-t, egy számára eddig ismeretlen káosz labirintusába is bekergeti. A lány minden újabb hazugságával és merész tettével további ajtók tárulnak fel, amelyek jobb lett volna, ha zárva maradnak. CG katasztrófaszerű csapások sorozatát szabadítja magára. Vajon képes tovább játszani a szerepét? Vagy az egész világ rájön, hogy csaló?

Eredeti mű: Lindsay Faith Rech: It Started with a Dare

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pongrác, Budapest, 2015
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155131264 · Fordította: Herendi Ráhel

Most olvassa 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Vivi_
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

A könyvet leginkább a Bajos csajokhoz tudnám hasonlítani. Mivel szerettem a filmet, így nem volt vele problémám. Nagyon kíváncsi voltam a könyvre és igazából nem volt vele semmilyen elvárásom, lehet emiatt is tetszett. Nem azt mondom, hogy a legkiemelkedőbb alkotás, de igazán kikapcsol miközben olvasod és kíváncsian várod, hogy mi történik a következő pillanatban. Az egyetlen kivetnivalóm a főszereplő volt, ám a vége felé egyre jobban megenyhültem és már nem idegesített. Azoknak ajánlanám, akik szeretik az ifjúsági regényeket, vagy csak egy délutáni olvasmányra vágynak.

Bővebben: http://vivi-konyves-blogja.blogspot.hu/2015/06/lindsay-…

>!
Dóriღ
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

Miközben olvastam, éreztem, hogy épülnek le az agysejtjeim.
Ilyen bugyuta, idegesítő, össze-vissza kapkodó könyvhez régen volt „szerencsém”.
Először is: a főszereplő idegesítő, irritáló karakter, akit már az első oldalon meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben. Önző, gyerekes, buta liba, aki azt gondolja, hogy körülötte forog a Föld. Kb. az egész könyv alatt a fejemet fogtam, hogy hogy lehet valaki ilyen hülye, mert erre nincs jobb szó.
A többi szereplő se volt sokkal jobb CG-nél, mind idegesítő volt. Az egyetlen, aki ígéretes volt, Alex, nem ismerhettük meg.
Az egész könyv CG hazugságairól szól, és az azokból adódó bonyodalmak „megoldásából”. Néhány jelenetben üvöltöttem volna a csajjal, hogy „ hé, vedd már észre magad!”.
Pongrác kiadó többi könyvével ellentétben(mert azokat szeretem) ez a történet siralmas volt, kár volt papírt pazarolni rá.

>!
sassenach
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

Erről most hirtelen nem tudok mit mondani…azonkívül, hogy szörnyű volt. :/ Annyival jobbak a régi (csíkos, pöttyös) ifjúsági regények! Amikben még tényleg aranyos, kis naiv gyerekek szerepelnek, nem pedig ilyen nyavalygós, nagyzoló, üresfejű, 13 éves (!!!) plázacicák. :/

>!
Noristic
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

Húú mit is gondoljak…tíz éve nagyon imádtam volna az tuti.Nosztalgiának remek volt, eszembe jutottak tinikorom csajregényei.Nagyon könnyed olvasmány, persze a komolyabb témákba is bevezeti a tizenéves olvasót.

>!
Múzsa
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

Bajos csajok. Ez a könyv nagyon hasonlított a filmre, csak annyi különbséggel, hogy még idegesítőbb volt a főszereplő.
Úgy indultam neki, hogy egy tinikönyv, de egynek jó lesz. Nem az!!!
Csak azért olvastam ilyen gyorsan végig, mert újévi fogadalmam, hogy minden könyvet, amibe belefogok, be is fejezem, és gyorsan valami mást akartam.


Népszerű idézetek

>!
Vivi_

Oké. Szájat kinyit. Chewbacca bal bokáját beleilleszt.

>!
Vivi_

Azoknak, akik azt mondják, az élet magányos a csúcson, szabad javasolnom az életet a lejtő legalján?

>!
Vivi_

Úgy döntöttem, ma kihagyom a buszt, és hazasétálok, hogy eltölthessek egy kis időt az anyatermészetben, az egyetlen nősténnyel, aki képes öt percél tovább a közelemben maradni.

>!
Vivi_

– És hadd mondjak neked valamit, Cynthia Gene. – Ó,ó! Második és harmadik név? Ez csúnya lesz.

>!
Vivi_

Jordan közelebb csusszan az ágyon. Ha teljesen őszinte akarok lenni: eddigi életemben, egészen mostanáig, akkor kerültem ilyen közel valami ennyire finom dologhoz, amikor lesmároltam az Ashton Kutcher-poszteremet négy évvel ezelőtt.

>!
Vivi_

Az emberek jobban tisztelnek, amikor rájönnek, hogy van rejtegetnivalód. Adj magadnak rétegeket, titkokat – egy múltat, ami szaftosabb, mint egy érett narancs –, és meglásd, még az a bizonyos zárt kör is hűségesen válik a követőddé.

>!
Vivi_

– Totti. – Ezt Alona a totálisan helyett szokta mondani. Még egy apróság a csodálatos életéből. Miért mentenéd meg az esőerdőt, a bálnákat vagy a világot, amikor az idődet szentelhetnéd a szótagok megspórolásának is?

>!
Arkhamei_Cassye

Statiszták vagyunk egy tragikusan unalmas filmben, ami azt a fantáziátlan címet viseli, hogy Gimnázium.

9. oldal, 1. fejezet - Bejutni (Pongrácz 2015)


Hasonló könyvek címkék alapján

Jean Webster: Kedves Ellenségem!
Kerstin Gier: Zafírkék
Tonya Hurley: Vágyakozás
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány
Anna Godbersen: Luxe girl
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház
Karen McCombie: Randi, buli és a papa titka
Ann Brashares: Négyen egy gatyában
Kate Douglas Wiggin: Becky sorsa