Felelsz ​vagy mersz 11 csillagozás

Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

Az önjelölt Senki, CG Silverman új suliba kerül, ahol egy csapásra felszállóban találja magát a népszerűségi ranglétrán, hogy végre belőle is válhasson Valaki. Nemtörődöm attitűdje mágnesként vonzza be őt a menő klikkbe, s még mielőtt feltűnne neki, a kalapból előhúzott játéka, a Felelsz vagy mersz ikonikus státuszba emeli őt. Míg lázadó imázsa reflektorfényhez segíti CG-t, egy számára eddig ismeretlen káosz labirintusába is bekergeti. A lány minden újabb hazugságával és merész tettével további ajtók tárulnak fel, amelyek jobb lett volna, ha zárva maradnak. CG katasztrófaszerű csapások sorozatát szabadítja magára. Vajon képes tovább játszani a szerepét? Vagy az egész világ rájön, hogy csaló?

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pongrác, Budapest, 2015
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155131264 · Fordította: Herendi Ráhel

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Vivi_>!
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

A könyvet leginkább a Bajos csajokhoz tudnám hasonlítani. Mivel szerettem a filmet, így nem volt vele problémám. Nagyon kíváncsi voltam a könyvre és igazából nem volt vele semmilyen elvárásom, lehet emiatt is tetszett. Nem azt mondom, hogy a legkiemelkedőbb alkotás, de igazán kikapcsol miközben olvasod és kíváncsian várod, hogy mi történik a következő pillanatban. Az egyetlen kivetnivalóm a főszereplő volt, ám a vége felé egyre jobban megenyhültem és már nem idegesített. Azoknak ajánlanám, akik szeretik az ifjúsági regényeket, vagy csak egy délutáni olvasmányra vágynak.

Bővebben: http://vivi-konyves-blogja.blogspot.hu/2015/06/lindsay-…

Dóriღ>!
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

Miközben olvastam, éreztem, hogy épülnek le az agysejtjeim.
Ilyen bugyuta, idegesítő, össze-vissza kapkodó könyvhez régen volt „szerencsém”.
Először is: a főszereplő idegesítő, irritáló karakter, akit már az első oldalon meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben. Önző, gyerekes, buta liba, aki azt gondolja, hogy körülötte forog a Föld. Kb. az egész könyv alatt a fejemet fogtam, hogy hogy lehet valaki ilyen hülye, mert erre nincs jobb szó.
A többi szereplő se volt sokkal jobb CG-nél, mind idegesítő volt. Az egyetlen, aki ígéretes volt, Alex, nem ismerhettük meg.
Az egész könyv CG hazugságairól szól, és az azokból adódó bonyodalmak „megoldásából”. Néhány jelenetben üvöltöttem volna a csajjal, hogy „ hé, vedd már észre magad!”.
Pongrác kiadó többi könyvével ellentétben(mert azokat szeretem) ez a történet siralmas volt, kár volt papírt pazarolni rá.

sassenach>!
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

Erről most hirtelen nem tudok mit mondani…azonkívül, hogy szörnyű volt. :/ Annyival jobbak a régi (csíkos, pöttyös) ifjúsági regények! Amikben még tényleg aranyos, kis naiv gyerekek szerepelnek, nem pedig ilyen nyavalygós, nagyzoló, üresfejű, 13 éves (!!!) plázacicák. :/

Noristic>!
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

Húú mit is gondoljak…tíz éve nagyon imádtam volna az tuti.Nosztalgiának remek volt, eszembe jutottak tinikorom csajregényei.Nagyon könnyed olvasmány, persze a komolyabb témákba is bevezeti a tizenéves olvasót.

Sara_Harka I>!
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

A könyv pozitív csalódás volt.
Az eleje tipikus klisé szituáció, klisé szereplőkkel. Ilyenkor mindig visszateszem a könyvet a polcra, de most valamiért tovább olvastam.
És milyen jól tettem! Kibontakoznak a karakterek (akik rétegesek) és beindul a valódi sztori.
Szerettem a lendületét (dramaturgiailag szinte tökéletes), mindig történik valami, bonyodalom bonyodalom hátán. Megkedveltem a csajokat mind (még Alonát és Gracet is) és Alexet már akkor mikor színre sem lépett.
Egyedül a vége lett picit lecsapott szerintem, sajnáltam hogy teljesen megszakadt a kapcsolat a szebbik lányokkal, mert nem erre a lezárásra számítottam. Amúgy izgalmas, fordulatos könyv a maga gyerekessége ellenére is. Élveztem! :)

(Egyébként a borító szivárványa miatt teljesen más irányra számítottam.)

Múzsa>!
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz

Bajos csajok. Ez a könyv nagyon hasonlított a filmre, csak annyi különbséggel, hogy még idegesítőbb volt a főszereplő.
Úgy indultam neki, hogy egy tinikönyv, de egynek jó lesz. Nem az!!!
Csak azért olvastam ilyen gyorsan végig, mert újévi fogadalmam, hogy minden könyvet, amibe belefogok, be is fejezem, és gyorsan valami mást akartam.


Népszerű idézetek

Vivi_>!

Oké. Szájat kinyit. Chewbacca bal bokáját beleilleszt.

Vivi_>!

Azoknak, akik azt mondják, az élet magányos a csúcson, szabad javasolnom az életet a lejtő legalján?

Vivi_>!

Úgy döntöttem, ma kihagyom a buszt, és hazasétálok, hogy eltölthessek egy kis időt az anyatermészetben, az egyetlen nősténnyel, aki képes öt percél tovább a közelemben maradni.

Vivi_>!

– És hadd mondjak neked valamit, Cynthia Gene. – Ó,ó! Második és harmadik név? Ez csúnya lesz.

Vivi_>!

Jordan közelebb csusszan az ágyon. Ha teljesen őszinte akarok lenni: eddigi életemben, egészen mostanáig, akkor kerültem ilyen közel valami ennyire finom dologhoz, amikor lesmároltam az Ashton Kutcher-poszteremet négy évvel ezelőtt.

Vivi_>!

Az emberek jobban tisztelnek, amikor rájönnek, hogy van rejtegetnivalód. Adj magadnak rétegeket, titkokat – egy múltat, ami szaftosabb, mint egy érett narancs –, és meglásd, még az a bizonyos zárt kör is hűségesen válik a követőddé.

Vivi_>!

– Totti. – Ezt Alona a totálisan helyett szokta mondani. Még egy apróság a csodálatos életéből. Miért mentenéd meg az esőerdőt, a bálnákat vagy a világot, amikor az idődet szentelhetnéd a szótagok megspórolásának is?

Arkhamei_Cassye>!

Statiszták vagyunk egy tragikusan unalmas filmben, ami azt a fantáziátlan címet viseli, hogy Gimnázium.

9. oldal, 1. fejezet - Bejutni (Pongrácz 2015)


Hasonló könyvek címkék alapján

R. J. Palacio: Az igazi csoda
Ennie Smith: Kisasszonyképző
Juhász Anikó – Juhász Dóra: Összetört tükör
Jesse Andrews: Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Susan Mallery: A három nővér
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Bábel