Viharjelzés (A 39 kulcs 9.) 161 csillagozás

Linda Sue Park: Viharjelzés

Egy feketeruhás férfi árnyékként követi a tizennégy éves Amyt és öccsét, Dant a kontinenseken átívelő kulcsvadászaton, melynek tétje maga a világhatalom. Amy és Dan tudja, hogy a feketeruhás megpróbálta megölni őket, ahogyan azt is, hogy a Madrigálokhoz tartozik, a kulcsvadászat legfélelmetesebb és legtitokzatosabb csapatához. És tudnak még valamit, bár ezt a titkot legszívesebben kitörölnék az emlékezetükből, azt is tudják, hogy szüleik Madrigálok voltak. Amy és Dan mindenki elől el tud menekülni, csak a feketeruhás elől nem. És most, egy szörnyű tragédia árnyékában, a feketeruhás kilép a sötétségből, hogy végleg leszámoljon velük.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Kiadói ajánlás: 8 éves kortól · Tagok ajánlása: 9 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456652 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456652 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Dan Cahill · Amy Cahill · Nellie Gomez


Kedvencelte 14

Most olvassa 5

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Linda Sue Park: Viharjelzés

A sorozat eleje még nagyon tetszett, ez az egész elgondolás, hogy két fiatal kamasz elveszett kulcsok nyomába szegődik és izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba keverednek közben, nagyon tetszett. De ahogy haladok előre a sorozatban, egyre inkább azt érzem, hogy mindegyik kötet ugyanarról szól, hol mellettük állnak a „gonosz” rokonok, hol ellenük vannak, aztán kezdődik az egész előröl. Dan és Amy továbbra is nagyon szimpatikus karakterek, mindketten nagyon bátrak és okosak, könnyen veszik az akadályokat a kulcsok utáni hajsza során. Jópár vicces jelenetük is van, amiken jókat szoktam mosolyogni. Ebben a részben végre kiderült pár korábbi rejtélyes dologra is a válasz, ami miatt kicsit élvezhetőbb lett számomra a kötet. Kíváncsi vagyok a két utolsó részre, legfőképpen a lezárásra.

GytAnett>!
Linda Sue Park: Viharjelzés

Sajnálom, hogy lassan vége lesz ennek a sorozatnak. Ahhoz képest, hogy ifjúsági regénysorozat, szerintem egy felnőtt is vígan el tud benne merülni, mert tényleg tele van kalandokkal, soha nincs megállás, Amyvel és Dannel valami mindig történik. Ráadásul általában nem olyan dolgok, amik egy életbiztosítással érnének fel. :)
Ebben a részben főként a Kabrák kapták a főgonosz szerepét, meg hát Nellie. Hű, hogy én mennyire szorítottam, hogy ne legyen igaz, amit olvasok! spoiler
A legszimpatikusabb főszereplő díját egyértelműen Lester kapta. Nagyon szimpatikus volt, és nem kérdezett sokat. Mondjuk lehet, jobban járt volna. Akaratlanul, de azért ő is belekerült a kulcsvadászatba.
Amyre és Danre nagyon büszke vagyok. Koruk ellenére felnőtteket megvető bátorsággal és ésszel oldják meg az egyes feladatokat. Amy pedig hihetetlen király volt, amikor spoiler
Végre a Madrigálokról is többet tudtunk meg, az információk egészen más fénybe helyezik őket. :)
Az olvasóknak szánt rejtvényt most viszont nem sikerült megfejtenem. :(
Ez egy olyan sorozat, aminél az ember nem csak azt veszi észre, hogy pörögnek az oldalak a kezében, hanem hogy az egyes részek ugrálnak egymás után. :) Most mondanám, hogy kíváncsi leszek, hogy mi a vége, de gyanítom, hogy a sejtéseim be fognak válni. :))

Black_Angel>!
Linda Sue Park: Viharjelzés

Tudtam hogy nem fogják kihagyni Jack Sperrow kapitányt..:D
Tetszett ez a rész is mint mindegyik, főleg hogy végre tisztán látjuk a dolgokat, hogy kinek mi a szerepe a családban, és hogy szinte Dan és Amy mindig biztonságba volt, hiszen a fekete (szürke) ruhás férfi mindig vigyázott rájuk valamilyen szinten.. tetszett a ládika, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vég kifejlett.

Adrirawia>!
Linda Sue Park: Viharjelzés

Egyszerűen fantasztikus!
Megtudni, hogy ki kicsoda, mi a helyzet a madrigálokkal, ki a fekete ruhás férfi, miért tette Nellie, azt amit kellett tennie…
Úgy éreztem, itt inkább a kulcsvadászat volt kiemelve, mintsem a kellemes Karib tengeri táj :D És a vége felé, éreztem, hogy majd' elsírom magam Dan miatt. Hogy mit érezhetett akkor, amikor meghalt spoiler
Lényegében teli volt izgalommal, és itt éreztem, hogy előtérbe helyeződne a többi család. A Kabrák rövid ideig voltak, a Holtok meg… Telefon :D

1 hozzászólás
AdriiV>!
Linda Sue Park: Viharjelzés

Tök fura, hogy már a 9. részt is elolvastam. Amikor belekezdtem a 39 kulcsba, nem gondoltam volna, hogy ilyen off hamar befejezem ezt a sorozatot.
Ebben a részben a Cahill testvérek Bahamákra utaznak, hogy megtalálják a következő kulcsot. Miközben a szigeteken tartózkodnak, rájönnek, hogy Nellie nem teljesen az a vadóc dadus, akinek eddig hitték.
Úgy érzem, az előző részekhez képest visszavettünk a tempóból, így újra alaposabban rá tudtunk koncentrálni főszereplőinkre. Az egyensúly tökéletesen el lett találva a cselekmények és a karakterközpontúság között.
A Bahamák mellett spoiler is ellátogatunk, ahol sok mindent megtudhattam a női kalózokról, illetve más egyéb történelmi érdekességről is ebben a könyvben hallottam először.
Rengeteg új szereplőt ismerhettünk meg a regény során. Kettőt ezek közül egyből meg is kedveltem, nem azért, mert annyira különlegesek lettek volna, hanem az Amy-ékhez való viszonyolásuk miatt. spoiler
És ha már Amy: számomra egy kicsit unszimpatikusan viselkedett Nellie-vel együtt. {{Egy kicsit sok volt már Amy bizalmatlansága néhány szereplő iránt, Nellie saját, belső monológijai meg egyáltalán nem voltak felnőttesek. Dan karaktere sokat fejlődött az első részhez képest, ő volt most a legnormálisabb Nellie és Amy közül.
A könyv vége felé sok minden kiderül, pl. ki is valójában a szürke kabátos férfi, vagy kik is valójában a Madrigálok.

porcellan>!
Linda Sue Park: Viharjelzés

Lassan készült a puzzle kerete, és úgy tűnik már csak pár hiányzó részletet kell a helyére illeszteni.
Amy és Dan valamint Nellie Jamaicában nyomoznak tovább. Még nem világos számomra minden mozzanat, remélem az utolsó darabokkal teljesen kivilágosodik a kép.
(Hogyan kerül mindenki mindig versenybe, azok is akik az adott nyomot épp nem szerzik meg????)

anesz P>!
Linda Sue Park: Viharjelzés

Most már értem, hogy miért ez a kötet kapta az eddigi legmagasabb százalékot. Nekem is ez tetszett a legjobban. Először is a borító teljes telitalálat. A Karib- tengeren hajókázunk kalózok után kutatva, jobbára Jamaicán. A kulcskeresés is fordulathoz érkezett, sok minden kiderül a Madrigálokról. Nagyon meglepődtem az eseményeken. Azért Lestert nagyon sajnáltam! :-(( Végre Nellie szerepe is tisztázódik! Jöhet a finálé! :-)
A kedvenc nyomom eddig ez a ládikó volt. Ötletes, ravasz és bámulatos.

HarleyQuinn>!
Linda Sue Park: Viharjelzés

Hú ez a kötet mindent vitt nálam.
A legjobb a sorozatból és a borítója is ennek a legszebb.
Teljesen beszippantott pár óra alat kiolvastam nem tudtam letenni.
A sok-sok titok, Grace nem volt semmi jól kitalált mindent.
Nellivel kapcsolatban hál istennek nem csalt a megérzésem.
A feketeruhás emberkéről is kiderült,hogy ki is ő valójában.
Minden jól alakult a végén. Kíváncsi vagyok a befejezésre.
spoiler

annasimple>!
Linda Sue Park: Viharjelzés

Nem akarom, hogy vége legyen ennek a sorozatnak!
Annyira jó!
Szépen lassan minden a helyére kerül, a titkokra fény derül. A srácok hihetetlen mennyire talpraesettek, nagyon jól megállják a helyüket a kulcsvadászatban, illetve a szorult helyzetekben is.
Nellie-t nagyon megkedveltem, örülök, hogy végül győzött a kis hang bennem, és igazam lett vele kapcsolatban.
Lester igazán szerethető újdonsült mellékszereplő volt, nagyon-nagyon sajnáltam, nem érdemelte ezt.
Kiváncsi vagyok mi vár a következő részben, hamarosan kézbe is veszem.

KönyvmolyDomi>!
Linda Sue Park: Viharjelzés

Huh, ez most nagyon izgalmas volt! Letehetetlen, fordulatos. És a vége… Kíváncsi vagyok a folytatásra. Vajon sikerül a küldetés?

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ferger_Jolcsi P>!

– Ha beszélni akar velem, jöjjön ide, ahogy te is idejöttél. Nem fogok egy ismeretlennel egy ismeretlenhez egy ismeretlen helyre menni, ráadásul ismeretlen okból!

Ferger_Jolcsi P>!

– A világ egyetlen embere, akinek fogalma sincs róla, mi a szórakozás, a nővérem! Bocs, pontosítok! Neked a szórakozás fogalma kimerül egy nonstop nyitva tartó könyvtárban!

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
Camelia>!

-Hé! – kiáltott le Dan. – Én itt vagyok fent, teljesen egyedül! Odalent minden rendben?
-Persze – szólt vissza Nellie. – A tesód átment rovarirtóba. Most lapított szét egy skorpiót.
-Az kizárt.
-Ha mondom – felelte Nellie. – Mi van már odafent?!
-Még egy próbát teszek. Remélem, hogy a skorpió szingli volt.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
Anett22>!

– Nem fogok egy ismeretlennel egy ismeretlenhez egy ismeretlen helyre menni, ráadásul ismeretlen okból!

78. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Nellie csatlakozott hozzájuk. Füléből elmaradhatatlan iPodjának zsinórja lógott, és fejével a zene ritmusára bólogatott. Dan már ajánlotta neki, hogy műtéti úton ültesse be a fülhallgatókat, úgysem veszi ki soha.

Cammie>!

Néhány találékony vezetési trükkel, amiknek nagy része köszönő viszonyban sem állt a KRESZ szabályaival, Nellie-nek sikerült leráznia a furgont Kingston városában.

104. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

– Hé! – kiáltott le Dan. – Én itt vagyok fent, teljesen egyedül! Odalent minden rendben?
– Persze – szólt vissza Nellie. – A tesód átment rovaritóba. Most lapított szét egy skorpiót.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill · Nellie Gomez
Ferger_Jolcsi P>!

– Lester, te nagy rock and roll vagy!
A fiatalember felkuncogott.
– Kösz, de a reggae közelebb áll hozzám.
– Ahogy akarod! – egyezett bele készségesen Dan. – Lester, te nagyon reggae vagy!


A sorozat következő kötete

A 39 kulcs sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Jankó Olga: A kicsi Mit babája
Ruff Orsolya: Volt egy ház
Henryk Sienkiewicz: Sivatagon és vadonban
Henryk Sienkiewicz: Sivatagban, őserdőben
Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák
Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány
Pierdomenico Baccalario: Az időkapu
Irene Adler: Utolsó felvonás az Operában
Amie Kaufman – Ryan Graudin: The World Between Blinks – A pislantások közötti világ
Mark Twain: Tom Sawyer / Huckleberry Finn