Az ​allergia 3 csillagozás

Amit tudni kell – a felismeréstől a gyógyításig
Linda Gamlin: Az allergia

Ön is allergiás, esetleg valamelyik családtagja szenved ettől a gyakori betegségtől? Ebből a könyvből megtudhatja, mit kell csinálnia, hogy elmúljanak a kellemetlen tünetek.

>!
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638475722 · Fordította: Janáky István

Enciklopédia 2


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Engla>!
Linda Gamlin: Az allergia

Linda Gamlin: Az allergia Amit tudni kell – a felismeréstől a gyógyításig

Nagyon tanulságos és érdekes könyv, még olyan laikus számára is, aki nem konyít az orvostudományhoz. Minden benne van, amit az allergiáról tudni érdemes, annak elkerüléséről, megelőzéséről, kezeléséről, változatairól és együttéléséről.
Ami engem nagyon megfogott az, hogy különböző légzőtechnikákat mutat be, aminek akár semmi köze az allergiához, mégis az egészség megőrzésében segít. Vannak benne praktikus és diétás receptek is, amik nagyon tetszetősek.
Összességében minden háztartásba ajánlom ezt a könyvet, mert teljesen elfogadott tényeken alapul, mert orvos mellet is hatásos praktikákat tartalmaz.


Népszerű idézetek

Engla>!

Az allergia szó eredete 1906-ra nyúlik vissza. Akkor még a megváltozott érzékenységre használták – a szervezet környezeti hatásokra adott reakcióinak minden változására, akár egy már lefolyt betegséggel szemben kialakult védettségről, akár virágpor által kiváltott, hirtelen tüsszögésrohamról volt szó. A védettség fogalmát hamarosan teljesen másképp értelmezték, és így az allergia jelentése leszűkült: normális körülmények között ártalmatlan anyagokra adott rendellenes/kóros válaszreakcióra (első definíció). Könyvünkben ezt a fogalmat az érzékenység (szenzitivitás) kifejezéssel jelöljük.

Linda Gamlin: Az allergia Amit tudni kell – a felismeréstől a gyógyításig

Kapcsolódó szócikkek: 1906 · allergia
Engla>!

Időnként azért felbukkannak az orvosi lapokban olyan közlemények, amelyek összefüggést állapítanak meg bizonyos pszichés tünetek és a táplálkozás között. Az egyik cikk egy olyan betegről szól, akinek epilepsziáját marhahús váltotta ki. A reakció kettős vak, placebokontrollált vizsgálat során is fellépett; a görcsrohamot az agy elektromos feszültségváltozásait mérő elektroencefalográffal is igazolni lehetett.

Linda Gamlin: Az allergia Amit tudni kell – a felismeréstől a gyógyításig

Engla>!

Sok országban speciális iskolákat tartanak fenn súlyos asztmában és más allergiás betegségekben szenvedő gyerekek számára. Az olasz gyerekeket például az Alpokba küldik, ahol a levegő pollenmentes, nincsenek poratkák és egyéb állati allergének. Kilenc hónap elteltével ezek a gyerekek sokkal egészségesebbek és aktívabbak – tüdőfunkciójuk jelentősen javul, és a vérvizsgálatok is azt mutatják, hogy a korábbinál kevésbé allergizálnak a közönséges allergénekre.

Linda Gamlin: Az allergia Amit tudni kell – a felismeréstől a gyógyításig

Engla>!

A valódi ételallergiában szenvedőket érintő halálos vagy igen súlyos kimenetelű reakciók többségét éttermi, kifőzdei, menzai ételek okozzák. A gyorsétteremek is problematikusok lehetnek, kivéve azokat, ahol szigorú előírások határozzák meg, milyen összetevőket használhatnak. Aggasztó, hogy olykor olyan ételekhez, szendvicstöltelékekhez is alkalmaznak erősen allergizáló összetevőket (főleg földimogyorót), amelyekben senki nem számítana rá – ráadásul anélkül, hogy azt előre jeleznék. A földimogyoróra vagy a rákokra, kagylókra allergiás egyén nagyon vigyázzon a kínai, thai vagy maláj konyhával – a tejallergiások azonban itt elengedhetik magukat, mert a hagyományos kelet-ázsiai ételek nem tartalmaznak tejet.

Linda Gamlin: Az allergia Amit tudni kell – a felismeréstől a gyógyításig

Engla>!

A mentális gyakorlatokon alapuló technikák – főleg a meditáció és a jóga – különösen hatékonyak, mert arra ösztönöznek, hogy az életünkben jelentkező problémákat és a stresszt okozó szituációkat lényegesen tágabb perspektívából szemléljük.

Linda Gamlin: Az allergia Amit tudni kell – a felismeréstől a gyógyításig

Engla>!

Eredeti formájában a jóga komplex vallásfilozófiai rendszer. Ha szigorúan követik, az egész emberre kihat – a fizikumra, a lélekre, az érzelmekre és a szellemre egyaránt. Akik éveken át kitartóan jógáznak, nagyfokú lelki összpontosítást és nyugalmat érnek el, ezenkívül meglepően hatékonyan tudják befolyásolni különböző szerveik működését is, pl. a vérnyomást vagy a szívritmust. E mélyreható változások légzőgyakorlatok (pránajáma), jóga-testhelyzetek (ászana), meditáció, megtisztulási gyakorlatok, valamint tudatos étrend és életmód komplex alkalmazásával érhetők el.

Linda Gamlin: Az allergia Amit tudni kell – a felismeréstől a gyógyításig


Hasonló könyvek címkék alapján

Nékám Kristóf – Endre László: Allergiáról mindenkinek
Allergia
Kissné Farkas Erika: Allergiás gyermekek táplálása – télen
Alice Sherwood: Mit főzzünk allergia esetén?
Alan Hunter: Élelmiszer-allergiák és más betegségek gyógyítása
Tóth Gábor: Allergia- és Candida-kalauz
Susanne Bennett: 7 napos program az allergia ellen
Sigrid Flade: Allergiák természetes kezelése
Maria Treben: Allergia
Herjavecz Irén: Az allergia rejtélye