Emily ​és Einstein 59 csillagozás

Linda Francis Lee: Emily és Einstein

A ​férfi nem érdemelte meg a második esélyt. De szüksége volt rá…

Úgy tűnt, Emily és a férje, Sandy Portman boldogan élik kényelmes, bár elfoglalt életüket New York egyik leghíresebb és legpatinásabb épületében, a Dakota-házban. Ám egy este, úton Emilyért, Sandy életét veszti egy balesetben. Alig zajlik le a temetés, amikor Emilynek már azzal kell szembesülnie, hogy az anyósa jóvoltából a kilakoltatás szélén áll. Az otthona elvesztésének lehetőségénél azonban még jobban letaglózza az a felismerés, hogy a házassága hazugságokra épült.

Hirtelen arra kényszerül, hogy kiderítse, valójában ki is volt a férje… miközben szokatlan módon úgy érzi, mintha Sandy mégsem hagyta volna teljesen magára. Mérges, megbántott, és a lelkiállapotának az sem használ, hogy ígéretes könyvszerkesztői karrierje is kettétörni látszik. Vigaszra egy kóbor kutyában lel, s bár Einstein szépségversenyen biztosan nem indulhatna, szemmel látható eltökéltséggel igyekszik terelgetni új gazdáját a… (tovább)

Eredeti cím: Emily and Einstein

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Margaréta könyvek

>!
Pioneer Books, Budaörs, 2013
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435003 · Fordította: Fehér Fatime

Enciklopédia 1


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Lisie87 P>!
Linda Francis Lee: Emily és Einstein

Bah..ez a könyv!!!! Kikészített!!!!!!!!!!!!! :/
Eléggé rapszodikusan alakult a kapcsolatom vele…az elején nagyon nagy csalódás volt, a közepe felé, amikor javulni látszottak a dolgok, ld. Emily kicsit magához tért, egészen megkedveltem, aztán megint romlott a helyzet és utáltam, majd a vége egészen „jóra” sikeredett.
A történetben Emily elveszíti a férjét, és kis idővel utána örökbe fogad egy kutyát, akiben a férje lelke új esélyt kapott. Lehet, hogy velem van a gond, de nekem ez nem jött le a fülszövegből,mármint hogy Einstein-be költözik Sandy ( ????!!!! ez a név engem is kiakasztott) lelke.
Megvan az oka, hogy miért nem olvasok ilyen könyveket, na jó, ennél azt hittem, hogy cuki kutyás könyv, amit szeretni fogok…hát nem!!! Valahogy idegesít ha a könyvszereplő elhagyja magát és csak tesped a posványban és nem tesz semmit, hogy kilábaljon belőle. Emily is a homokba dugta a fejét férje halála után. Én értem, hogy sokkolta a dolog..de na…fel a fejjel, különben tényleg nem lesz semmi értelme az életének. Szóval nekem ez a lelkizős, nehéz gyerekkor, ami kivetül a felnőtt korra…nem igazán jön be témaként. Az anyja „szelleme” is ott kísértett végig a könyvön.
A másik nagy csalódás Einstein volt. Leginkább a kutya miatt ragadt meg a könyvön a figyelmem, de …Sandyvel a fejében…egyáltalán nem volt olyan kutya, mint a többi imádnivaló eb. Önző, elkényeztetett sznob férfi gondolataitól legszívesebben a földhöz vágtam volna többször a könyvet! Komolyan ilyen negatív és egoista könyv szereplővel még életemben nem találkoztam. (na jó, lehet, hogy igen, de már szerencsére nem emlékszem) A könyv utolsó oldaláig ilyen marad, alig fejlődik valamit, utána hirtelen megvilágosul, hogy az egész életét ilyen emberként élte le…Hát borzalmas volt. Én nem is értettem Emilyt, hogy mit szerethetett benne. Mert oké, hogy a végén megváltozik és beismeri a hibáit, de akkor is, emberként másmilyen volt, Emily csak egy lehetőséget, egy illúziót – hogy ha Sandy nem olyan lett volna, amilyen, milyen lehetett volna – szeretett.
Aki még nagyon irritált az Jordan volt. Felelőtlen, szintén önző, idegesítő húg. Komolyan, Emilyt a sors nagyon megverte a családjával. Egyedül Max volt szimpatikus.
A végére persze kaptunk egy cuki-rózsaszín happy endinget, ahol mindenki megvilágosodik és jó útra kerül. Pfff…ez számomra annyira nem homályosítja el a többi 300 oldalnyi szenvedést, és önzést. :/

2 hozzászólás
Szimirza P>!
Linda Francis Lee: Emily és Einstein

Kiszámítható? Igen. Túl cuki-muki? Igen. Ennek ellenére nagyon jó történet, már- már mesébe illő, de talán pont e miatt olyan elbűvölő és magával ragadó.

Sippancs P>!
Linda Francis Lee: Emily és Einstein

Viszonylag sok fantasy-paranormális elemeket tartalmazó könyvet olvasok, és imádom is őket, de az olyan regényekkel szemben, amelyekben egy kutya, macska vagy medve beszélni tud, esetleg egy ember lelke megszáll egy állatot, hogy aztán jóvá tegye a múltban elkövetett hibáit, általában szkeptikus vagyok. Valahogy nekem ezek a történetek túl szürreálisak…
Ez a könyv azonban eloszlatta minden kételyemet. Egy letehetetlen, magával ragadó, csodálatos mesét kaptam LFL tollából, ami szeretetről, megbocsátásról és újrakezdésről szól. Egy történetet, ami a váltott szemszög mellett egy kicsit romantikus, kicsit drámai és kicsit állati (a szó szoros értelemben) is egyben, ugyanakkor van mondanivalója is.
Ami a karaktereket illeti, Emily-t az első pillanattól kezdve kedveltem! Aki a munkaidejében könyvszerkesztő, a szabadidejében pedig egy állatmenhelyen önkénteskedik, az bizony rossz ember nem lehet!
Sandy-ről viszont ezt már nem tudom elmondani. Egy sznob, egoista és beképzelt férfi volt, aki csak saját magával törődött. Hiába tette jóvá a múltban elkövetett hibáit és hiába mentette meg Emily-t, engem egyáltalán nem győzött meg a jóságáról.
Max pedig… hmm… kétszer ennyit is el tudtam volna viselni belőle! Kár, hogy az írónő nem fordított a karakterére és a családjára több energiát!
Összességében nagyon pozitívan csalódtam a könyvben, ezért minden 16 év feletti romantika- és kutyarajongónak csak ajánlani tudom!

4 hozzászólás
chhaya P>!
Linda Francis Lee: Emily és Einstein

Magával ragadó mese: talán nem teljesen egyedi az alapötlet, de jó kis sztori annál is jobb kivitelezéssel.

Szeretem a több nézőpontból íródott könyveket, a váltott szemszöget, mert az első személyű elbeszélésnél sokkal többet képes megmutatni a történet mélységeiből, egy mindentudó narrátornál pedig jóval több érzelmet visz a sorok közé. Így a történet két főszereplője – Emily és Einstein – olyan árnyalt karakterek, hogy akár hús-vér emberek is lehetnének, erényeikkel és hibáikkal egyetemben. A többiek kevésbé kidolgozott, ám mégsem egysíkú személyiségek.

Maga a cselekmény… Számomra talán kissé kiszámítható, néha túl sok nyállal és cukormázzal. spoiler Nem tökéletes könyv, de kellemes kikapcsolódás, szórakoztató. És persze a maga módján elgondolkodtató is: hisz az újrakezdésről, a nehézségek legyőzéséről, a megbánásról, a továbblépésről, az értékes élet felismeréséről szól többek között. Nem világmegváltó gondolatok, de kétségtelenül biztatóak és jó szándékkal íródtak.

borismama>!
Linda Francis Lee: Emily és Einstein

Romantikus könyv, aminek mindjárt az elején tragédia történik. A világ ma nem hagy időt gyászolni. Elgondolkodtató mondatok az igazi segítő szándékról, ami kezdetben nem annak látszik és az akadályok leküzdéséről, akkor is, ha életed igen nehéz szakaszát éled éppen.
Az önző férj „kutyabőrben” kalapot emel felesége előtt. Ja, és kedvet éreztem, hogy újra elkezdjem a futást!

Kókuszka >!
Linda Francis Lee: Emily és Einstein

Csodálatos olvasmány volt így évkezdetkor, amikor amúgy is igyekszünk szebbé, jobbá tenni életünket. Az első pár oldal után Cecelia Ahern: Ajándék c. regénye ugrott be a második esélyről.
Sandynak kutyává kellett változnia ahhoz, hogy rájöjjön elpazarolta az élet nyújtotta lehetőségeket és esélyt kapott arra, hogy helyrehozza Emily életét.
Emily megtestesíti mindazt, amit jóságnak, feltétel nélküli szeretetnek, emberségességnek nevezünk. Szinte egy mesevilágban él, a rosszban is a jót keresi, vágyik a szeretetre és azt is adja. Ez a mérhetetlen szeretet az ami az Einsteinként esélyt kapott Sandyt rádöbbenti, hogy milyen kincset kapott az élettől, amit gyarló módon csak kihasznált.

Szidi86>!
Linda Francis Lee: Emily és Einstein

Ez a könyv egy megható történetről szól, szimpatikus szereplőkkel, de nem volt tökéletes a számomra. Néhol a történet vontatott volt, unalmas, lapokon keresztül nem volt semmi történés. Sandyről nem is beszélve aki egyáltalán nem volt szimpatikus a számomra. Kapott még egy esélyt Istentől és még akkor is teljesen egoista, önző, elkényesztett maradt.
Nem lett volna rossz a könyv, de hiányzott belőle az a valami plussz, hogy le se tudja tenni az ember a kezéből a könyvet.

Ritka_a>!
Linda Francis Lee: Emily és Einstein

Mindig pozitívan csalódom azokban a könyvekben, amiket csak úgy véletlen találok meg a könyvtári bolyongásaim során. :)
Egy magával ragadó, megható történet Emilyről, az ő makacs kutyájáról, Einsteinről és az újrakezdésről.

Juca P>!
Linda Francis Lee: Emily és Einstein

Sandy hihetetlenül bunkó, utálatos alak, akit nem érdekel más csak saját maga. De bármennyire is utáltam őt, spoiler.
A könyv arról szól, hogyan képes Emily túljutni a férje elvesztésén, és visszarázódni az életbe. Einstein a maga módján segít neki ebben. Tetszett, hogy Emily a futásba temetkezett, és ez segített neki visszazökkenni a munkájába is.

Zsófia_Lutor>!
Linda Francis Lee: Emily és Einstein

Fantasztikusan jó volt, nem tudok hibát találni benne (nem is akarok). Remek stílus, szerethető és gyűlölhető szereplők. Különösen tetszett a változás és a fejlődés, amin a szereplők keresztülmentek. Megmosolyogtatott és meghatott egyszerre. Sok embernek tudnám ajánlani elolvasásra, hogy végre elgondolkozzanak azon milyen törékeny az élet és melyek az igazán fontos dolgok. A váltott szemszög már csak hab volt a tortán, szeretem az így megírt történeteket, sokkal jobban megérthetjük a történetet és megismerhetjük a benne szereplőket.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

Addig nehéz hinni a csodákban, amíg nem élünk át egyet magunk is. Ám amint megtörténik egy a szemünk előtt… az életünk megváltozik, és soha többé nem tudunk majd ugyanúgy nézni a körülöttünk lévő világra, mint régen.

361. oldal

Timcsyke>!

Azt mondják, a véletlen egybeesés Isten eszköze arra, hogy névtelenül cselekedhessen. Néha azonban széttárja a tenyerét, és ad nekünk egy olyan ajándékot, amit képtelenség rajta kívül másnak tulajdonítani.

44. oldal

Sippancs P>!

Egész életemben azokkal a problémákkal küzdöttem, amelyek abból eredtek, hogy az anyám lánya vagyok.

231. oldal

Shil>!

Nem emlékszem már pontosan, mikor váltak a könyvek mentsvárammá, de a semmiből teremtett világokat leíró lapokon kezdtem megtalálni önmagam darabkáit. A könyvekben olyan valóságos karaktereket ismertem meg, hogy ők inkább voltak a barátaim, mint a valódi gyerekek.

140. oldal

Rosie16>!

--Ma reggel hallottam, amint azt mondta Letty Mayhew-nak, hogy a legutóbbi könyve annyira volt inspiráló, mint egy lyukas fog a fogorvosnak.

124. oldal

chhaya P>!

…eltűnődtem, vajon Isten valóban figyel-e, és ha igen, mit láthat a lelkem legmélyén?

165. oldal

Sippancs P>!

Vajon miért van az, hogy minden árulkodó bizonyíték dacára a nők megpróbálják rendbe hozni a házasságukat a férjjel, aki már nem is akarja őket?

264. oldal

Shil>!

Nem számított, hogy valahol a tudat alatt már korábban is sejtettem az igazat; hallani a kimondott szavakat olyan volt, mintha szájba rúgtak volna.

192. oldal

Hóvirág72>!

… az olvasás segít abban, hogy a bonyolult elméleteket, vagy akár az emészthetetlennek tűnő teóriákat is magunkévá tehessük apróbb, könnyebben megrágható falatokban.

Timcsyke>!

Annak érdekében, hogy az ember olyan életet éljen, amilyet érdemes, a viszontagságokkal szemben erősnek kell lenni, a kihívások esetében türelmesnek, a félelemmel szemben pedig erősnek.

355-356. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Tyler: Az alkalmi turista
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye
Stephenie Meyer: A Vegyész
Paul Griffin: Ahol a barátom, ott az otthonom
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
Gayle Forman: Hová tűntél?
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Jay Crownover: Rule